The Fans

Friday, December 31, 2010

2010 & Kisah di sebaliknya.

Disebabkan esok dah nak masuk tahun baru, mari kita lump sum kan apa yang telah terjadi pada diri i sepanjang tahun ni.
  1. Berjaya siapkan thesis yg i rasa susah jugak nak siapkan coding-nya. Walau pun i dapat siapkan last minute, still i rasa bangga sebab program tu jadi. Special thanks to my supervisor, Pn. Norshidah Katiran & En. Hemli selaku c0-sv yang tak bertauliah sebab tolong i siapkan kerja ni last minute. Even sv i memang tak akan bagi student dia A, dapat B+ pon dah jadi kebanggaan.
  2. Gembira sebab i telah banggakan parents i dengan dapat graduate from UTHM on time. I ingat lagi, time i keluar dewan cari parents i and bila i salam dengan mama & papa, papa tiba- tiba menangis terharu. Cool kan? Terus kami semua berpeluk sambil menangis bersama sebentar. Bangga ok dapat konvo.
  3. I telah ditawarkan kerja sebagai Project Engineer di H*S Corporation. And lebih membanggakan diri, bila itu adalah my first job interview and i terus qualified. Dapat kerja sebelum konvo adalah double bangga & menggembirakan.
  4. I telah dikurniakan seorang lelaki, Ammar B. Hashim yang dapat menerima diri i seadanya. Even i tahu i ni manusia yang banyak kelemahan, cacat cela & kekurangan, dia terima i seadanya dan cuba bimbing i ke arah yang lebih baik. Dan yang paling penting, dia sayang i macam mana i sayang dia.
  5. I belajar erti hidup yang sebenar since i start kerja & practical dekat TM Dungun. Baru kita kenal yang mana kawan, yang mana lawan & yang mana berpura- pura jadi kawan. Orang yang suka ambil kesempatan ke atas diri kita bila kita leka dengan kebaikan pura- pura yang ditonjolkan.
  6. Pak Long i sakit, and separa lumpuh. Mama bawa balik Pak Long ke rumah & jaga dia macam jaga anak. I sangat terharu dengan kebaikan & ketabahan mama. Sungguh, i menjadikan mama sebagai idola i & akan cuba buat mama tersenyum sampai bila- bila. Sampai akhir hayat i.
  7. Lagi kenal perangai macam- macam orang bila i buat kerja part time jadi pembanci. Oh, sampai sekarang i tak dapat habis lagi gaji i sebagai seorang pembanci. wtf. Ptff..
  8. I mulakan hidup baru i sebagai seorang yang berdikari & mula tanggung diri sendiri. I berhijrah ke Shah Alam, mencari rezeki dengan hasil usaha sendiri.
  9. I calarkan & patahkan side mirror kereta baru abang time baru nak reversed kereta tu keluarkan dari pagar rumah. Looser me. Haha.
  10. Tahun 2010 jugak tahun yang i lebih mengenali apa itu cinta & lelaki. Gilakan En. H & kena serang dengan gf ex-bf ada lah 2 benda yang seronok sebenarnya & akan jadi kenangan i. LOL.
Oh, dah 10 perkara pasal 2010 yang i berjaya ingat. 2011, please be nice to me. Anda pula bagaimana?

Thursday, December 30, 2010

Sumpah cool gila, tak menyesal tengok.

Cool gila kan? Tak menyesal tengok kan? Kan? Kan? Nak cuba juga, tapi rambut i tak panjang mcm dia, jelesssss..

Yaaayyy!! Esok public holiday. Tahniah Team Malaysia.

Ok, gambar curi dari blog si BF. Thehe.
Tahniah kepada team bola sepak Malaysia, kerana telah berjaya mengalahkan Indonesia dengan aggregate 4-2 dalam Piala AFF Suzuki. Bangga tak terkira lah i. I ni bukan nya selalu nak tengok bola pon, tapi tak tahu kenapa tiba- tiba semangat tengok final pt. 1 & 2 ni bila tahu Malaysia masuk final. Even tengok kat rumah je, tapi menjerit- jerit semangat gila dalam rumah dengan housemate semua. Comel je. Hehe.

Terima kasih kepada hero- hero kita, terumatanya si penjaga gol Khairul Fahmi dan penjaring terbanyak kita, Mohd Safee kerana menjadi penyumbang terbesar kejayaan team kita. Oh, ye. Terima kasih kerana memberikan kami semua public holiday. Love you all. XOXO. Eh, tapi i love you most lah darling, jangan risau ye En. Ammar.

p/s: Oh, mari kita serbu blog Elia, gf si penjaga gol Khairul Fahmi yang tiba- tiba menjadi fenomena Malaysia.

pp/s: I cuti juga harini. MC sebab demam sakit kepala flu. Hehe.

Wednesday, December 29, 2010

Off friends' wedding & engagement

Haritu i ada cakap nak pergi Syazwan's wedding (a friend from YTD) on the 25th Dec 2010 kan? The wedding was held in Bangi. Tapi i bukan pergi rumah Syazwan, instead i pergi rumah Aiza, the wife :P Sebab rumah Syazwan ni jauh sangat la dekat Kuantan. So mana- mana pon ok je kan actually? Yang penting kita pergi lah kan? So here are few pictures from the wedding, tapi tak berapa clear and tak cantik sangat since ambil gambar guna BB je.

Time ni baru je sampai, orang memang tengah ambil- ambil gambar dengan pengatin atas pelamin terus join sekali.
Pintu gerbang & interior design semua superb!! Group picture dengan YTD-ians yang hadir semua.
Photo gallery, gambar time nikah.
And a few (sebenarnya 2 keping je) pictures from my housemate, Kak Fiza's Engagement day dekat Klang. Banyak sangat sampai i jadi malas nak pilih. Boleh camtu? Hehe.

Inilah si pen-tunang nya, Kak Fiza
My favorite picture. Sebab nampak i macam patung je :P

Saturday, December 25, 2010

Merry Christmas & It's been a year

Morning every one. Happy Holiday. It's been a year since the-so-called-first-date last year with him. Macam cepat je masa berlalu kan? Dah setahun :) I was planning to go out again with him today as in celebrating the anniversary. Haha. Boleh ke orang panggil anniversary dah dating setahun? LOL.

But tak boleh lah, since my sayang is now in Temerloh & working so hard there. Kesian dia. Even i sedeh juga, sebab there's no him with me now. Tapi still happy for the anniversary. It's ok, we had another plan next week. New Year Celebration. Yaaay!! *Ehem*

So sebabkan dia tak ada bersama i this week, i need to have another plan. Petang nanti akan ke Syazwan's Wedding di Bangi. A friend from YTD.

Till we meet again.
Lotsa love,

Thursday, December 23, 2010

Wednesday, December 22, 2010

Tuesday, December 21, 2010

Otak saya dah penat bekerja.

Harini rasa sangat penat fikiran sebab i dapat 3 tender which sebenarnya tender yang sama, cuma dapat dari client yang lain. So possibility untuk dapat tender ni besar lah kot, sebab 3-3 client pon suruh i quote untuk project yang sama.

Tapi i la yang pening nak kena go through satu satu and differentiate yang mana yang lain yang mana yang sama. Aish. Penat lah. Kerja tak siap lagi ni, tapi boleh tak if i nak balik je?

Penattttttt..

p/s: Ada 1 vacancy kat office i, post Technical Assistant. Ada siapa- siapa berminat tak? Kerjanya nanti kena jadi ala-ala assistant i lah. Kalau siapa berminat, boleh e-mail i or drop comment kat sini. TQ.

Since the day he said, "I want You in my life for the rest of my life". Officially.

Mine

His

Haha. Gedik je kan? Whatever :P

Sunday, December 19, 2010

You are my only exception

He touched my heart when he said,
"Apa- apa pon, i sayang u tau. And i really meant it".


Please, give me chances to be loved and feel appreciated. Don't disturb me anymore and let me & him alone. Thank You.

Friday, December 17, 2010

Holiday with You.

Wednesday (8th Dec 2010)
Arrived BP safely at 10.45pm. He picked me at the bus terminal and we went to watched Rapunzel. Awesomeness!! Sampai je sanggup terus pergi tengok Rapunzel padahal perut dah lapar gila balik keje terus naik bus. After tengok wayang baru pergi makan and tumpang bilik si BFF Ruby.

Thursday (9th Dec 2010)
Pagi- pagi si dia kejutkan i teman dia breakfast dekat 25 Jam. Padahal dia tunggu kwn dia nak pergi JB hantar thesis untuk mintak approval from SV. Bila dah tak jadi pergi, i lepak je ngn kesayangan i tu kat situ sambil makan- makan je.

Then i pergi saloon buat rambut. Tapi tak sempat siap, dia dah suruh i cepat- cepat bergegas nak pergi Senggarang makan kerang goreng idaman kalbu. Pergi sana dengan Mad & Ruby. Makan mcm banyak gila kerang goreng, nasi goreng, sate ayam & daging, dan otak-otak. Lepas tu tengok wayang lagi Narnia siap tertido sebab penat. Lalala~~

Friday (10th Dec 2010)
Sambung buat rambut semalam lepas breakfast first time dekat Pt. Bengkok. Mampu je i. Orang dekat saloon tu cakap i pecah record sebab buat rebonding sampai 2 hari. Lama jugak lepak kat saloon tu sebab ramai gila orang. Lepas i siap, i paksa si dia pula potong rambut. So sempat jugak la dia teman i kejap kat saloon tu. Thanks B teman i!!

Betul- betul siap buat rambut dia, kami pergi BP lagi dengan Eip & Dayah. Pergi karok 20 lagu (Perghh!!) and tengok wayang Hantu Kak Limah Balik Rumah. Ok, tiga hari berturut- turut pergi tengok wayang. Semua cerita i tengok pon best :) Balik tu singgah makan KFC.

Saturday (11th Dec 2010)
I ajak dia teman i jumpa family angkat i dekat Pt. Semarang. Lama kot tak jumpa mak & abah. Dah la mak sakit. Lepas pergi beli buah limau, lepak rumah mak lama jugak borak- borak and makan-makan (Hehe) balik pergi singgah beli Bluberry Cheese Tart yang sedap gila dekat Noy's sebab terliur tengok dekat blog Puan Bunga.


Sumpah sedap tak tipu!!

Malam tu parents dia datang nak ambil barang- barang. I tak ikut sebab i takuttttt nak jumpa mak dia. Boleh tak macam tu? Nanti ok sayang? Tak sedia lah. Tapi before parents dia sampai sempat lepak makan kat maple. Best kan lepak ptg tu B? Kan? Kan? Kan? Hehe.

Sunday (12th Dec 2010)
Dah kena balik Shah Alam semula. Sedih gila dah lepak lama sangat sama- sama then kena perpisah. Ececeh gedik je. Dia hantar i ke bus terminal and bye bye sedih sedih dan balik.

Having soo much fun with you dear. Thank you sayang, ILY and will always do. Insyaallah.

Thursday, December 16, 2010

Bertabah-lah Azreen!

Lama betul server dekat office ni down. Dari hari Jumaat lepas, time i cuti tu. Sampai ke harini. Ye, harini. Boleh bankrupt office i macam ni tau. Geram betul i.

Mood nak update cerita pasal bercuti di BP sangat membuak- buak. Tapi bila datang office and server down, terus tension. Balik rumah harus la i rasa malas pula nak buat karangan :P Haha.

I sedeh sebab still tak berjaya nak mencapai cita- cita membeli hp lagi. Kewangan, sila kukuh. Sabar sabar sabar.

p/s: Minggu ni i puasa from Isnin- harini (Khamis). And masa puasa ni la banyak sangattttttttt cubaa & dugaan. Bertabah-lah!

Wednesday, December 8, 2010

Laju

Oh, i tak sabar nak tunggu malam ni, sebab harini i akan pergi ke BP. Yaay!! Wah, macam first time je sejak bermastautin di BP dari dulu- dulu rasa ceria gembira je nak pergi BP. Haha. Motif? Nak pergi jumpa BF & BFF.

Plan with friends yang i ada mention earlier cancel last minute. Alang- alang i dah ambil cuti, teruskan lah dengan plan baru, ye tak??

Even baru 3 minggu tak jumpa dah rasa rindu kan??? Gedik lah i. Lalala~~ Betul ke 3 minggu eh? Rasa macam less than 3 weeks je :P

Cepat lah jam. Gerak laju- laju- laju- laju sikit banyak.

Sunday, December 5, 2010

Aim for now.

p/s: Post ni akan jadi sticky post sampai i rasa dah berjaya capai matlamat. At least 2/3. Nanti i akan remove. Sila scroll down for new entry.

Wish list:

1) SE Xperia x10/ SE Xperia X8/ Samsung ( tapi tak tahu nak Samsung apa). Basically, a new hp lah.
2) New watch (Fossil will do).
3) New purse (Tak kesah brand apa, tapi M&G mcm cantik je) Red purse!!
4) Jeans M&G Tak dapat M&G sebab tak jumpa, tapi still cantik juga Radioactive punya.
5) Tops nak banyak- banyak Cukup la kot? Next month leh beli lagi :P
6) Wedges yg i tengok kat Seksyen 18 Yaayy!! Grey wedges is awesome.

*Ehem- ehem.*

Wednesday, December 1, 2010

Dengki

Argh, i serabut dengan org yang suka dengki dengan kelebihan orang lain dan juga suka jaga tepi kain orang. Biar lah kalau rezeki i lebih daripada you. Tak payah la u nak dengki lebih- lebih. And sibuk nak cerita- cerita belakang cakap pada semua orang. Padahal kalau kat depan, sikit punya manis. Gigi lagi lembut dari lidah. Pijak semut tak mati.

I sepatutnya dah belajar banyak. Yela, masa lepak dengan i pon macam- macam u cerita pada i hal orang itu. Cacat orang sana. Buruk orang sini. So tak mustahil kalau pada semua orang u buruk- buruk kan i jugak.

Orang macam u ni memang tak boleh orang lebih sikit dari u, mula la nak jelous. I bukan apa, u tu dah la pangkat lebih rendah daripada i, tapi nak jelous bila gaji i lagi banyak daripada u. Apa ke hal?

Aish.

December!!!

Hello December.
Be nice to me.
Bring me love, happiness and bless.
X.O.X.O


Tuesday, November 30, 2010

Which and which

I have applied for two days leave, which are on 9 & 10 th December. My HOD already approve the leave, waiting for the approval from bigger boss now :P

Nothing much to say, been busy with works and stuff (read: Shopping & lepak-ing with GFs) and lately feeling kinda lazy to update the blog, even with fab stories and plus I'm looking for a new hp and my current hp is a hp w/out a camera so rasa tak best lah bila tak banyak gambar.

I can't wait for the holidays with friends from Uni. And oh, i missed my BF very much too.

P/s: Pening fikir which car to buy, and which phone to buy.

Thursday, November 25, 2010

Nak cuti boleh?

I was thinking to apply for cuti 5 & 6 December lah. Have a great plans with my awesome friends. Tapi still, tak confirm lagi la. Still dalam planning stage. Tapi if tak jadi pon, still nak cuti juga. Boleh?

Wednesday, November 24, 2010

ILY and will always do.

Banyak benda yang berlaku kan between us? I rasa kalau i masuk pertandingan CST Production tu, mesti dah menang dah our love story tu. Haha. Tapi i macam bz je, malas la pulak nak mengarang. Opss, bukan malas, cuma mcm tak berapa nak in mood kena feeling- feeling sambil mengarang ni. :P Next time maybe.

I cuma harap kita leh tabah and sama- sama kuat. I know u love me and so do i.

Tuesday, November 23, 2010

Pasti kah?

I tak tahu lah nak cakap apa. I sendiri pon tak tahu apa yang i fikirkan. I cuma nak kepastian. Salah ke? Everytime i asked, mesti jawab tak tahu, nanti lah, tengok la. Ye, selagi i sabar, i akan tetap sabar. Tapi salah ke kalau i nak kepastian? I tell you what, perempuan ni satu je. Kalau dia dah sayang/ suka dia memang sanggup buat apa saja. And dia akan tetap tunggu even kena maki ke, kutuk ke, apa ke. Yang penting dia dah sayang.

Tapi once dia dah putus asa, sorry to say.

Monday, November 22, 2010

Cute kan?

I rasa dia cute sangat bila dia nak apply for internship and tanya pada i, Cyberjaya tu dekat tak dengan Shah Alam?

Kan dah cakap, cute je.

Gaji buta

Hari ini i makan gaji buta. Tak suka tau. Tengok la, berapa banyak entry i harini. Aish. I nak cuti please. *Cuti je sokmo u ni Azreen. Babap kang.*

Cerita Aidiladha 2010

Hari raya haji yang agak hebat walau pon berada di perantauan. Masak macam- macam. Makan macam- macam. Jalan macam- macam. Photoshoot macam- macam. Menarik sekali. At least bagi i, linda, CE and Ejat.

Mula- mula harus letak gambar sendiri make- up tebal gila dah macam nyah.
Menari- nari di tengah panas. Motif?
Makanan semua adalah hasil usaha sendiri, sungguh berbangga.
Tekun je i makan tak pandang camera langsung. Lalala~~
*Abaikan rambut bengkang- bengkok.*
Otw to McD. Hari raya pon sempat nak layan mc flurry lagi.
Masjid Shah Alam.
Makanan lagi.

Konon teruja la, tak tahu nampak apa.
All times fav. Cari barang tersembunyi.


Begitu lah cerita nya.

p/s: More photos at facebook.

Stop bothering me please.

Adeh, bosan betul la i dengan orang yg konon dia sorang je bagus. Dia sorang je betul. Orang lain semua la tak bagus, tak betul. Si A cakap Si B hampeh. Si B cakap Si A teruk. Adoi la, sama je la korang dua orang. Masing- masing tak nak mengaku yg diri tu teruk. Bosan sangat i dengar cerita u all dua orang.

Lepas tu asyek nak mengadu benda yang sama je dekat i. I dah tersepit jadi orang tengah. Malas la nak masuk campur hal korang dua orang ni. Bosan sangat. Bosan tau tak. I datang office nak cari rezeki la. Bukan nak serabut- serabut kepala nak fikir benda yang tak penting and tak effect apa- apa pon dalam hidup i.

So, tolong. STOP it ok baby.

Friday, November 19, 2010

Monday, November 15, 2010

Genting,Sunway.

Having so much fun spending time with him. Thanks for the awesome time we spend together. After final, kita jumpa lagi ye.

Lovelovelove.

Tuesday, November 9, 2010

So true.

Source: Here

Cepatlah pulang.

I don't need anything else.
I just need you.
Yes you.
Thanks for being there for me.
Please stay with me.
You.
Yes you.

p/s: Can't wait to see you during this coming weekend. Miss you soooo much. ILY Babe.

Thursday, November 4, 2010

Kenapa?

Kenapa kita perlu berbohong, menafikan perasaan kita supaya orang lain gembira?

Cakap everything's fine, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap i'm ok, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap i'm good, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap tak ada apa-apa, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap suka, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap boleh, bila sebenarnya tidak begitu.
Cakap tak terasa, bila sebenarnya tidak begitu.

Oh, kerana menjaga hati orang lain itu lebih penting dari perasaan/ hati sendiri.

Wednesday, November 3, 2010

Ex gila.

Ini entry luahan perasaan. Mungkin terlebih emo.

Last night i dapat sms from her and maki- maki i cakap i kacau bf dia lah, he was not in love with me before, and we were never in love. Whatever la. I don't give a damn. *Tipu* Serabut gila. I memang malas nak layan perempuan yang overated macam tu. I rasa malu sangat sebab tak perlu kot nak buat macam tu. Ada la kot dia hantar dalam 15 sms pada i. Cakap itu ini. I malas nak layan malas nak balas. Lepas tu dia cakap nampak sangat i yang salah. wtf.

Sumpah malas nak layan. Tapi still rasa serabut and sedikit terganggu lah. Helo, bf awak yg kacau i ok. Cakap dengan i yang u tu ego and degil. Keras kepala. Dia sendiri yang cakap dengan i yang dia nak gf macam i. MACAM I. Azreen.

Tapi sorry lah. I dah ada my B sekarang. Jangan harap i nak get back to you. You yang tinggal i, remember? Konon she is better than i lah. Tak tahu lah kalau u kena tipu dengan dia kan. Padan muka u. Malas lah i nak masuk campur hal kamu berdua ni. Such a waste of my precious time.

I tak kesah lah apa yang berlaku antara kita dulu- dulu. Itu kisah lama. Now i dah buka a new chapter in my book of life. Oh, salah. Dah buka buku baru, buku lama tak tahu simpan kat mana.

Thanks B, spending your time listening to me. I sayang you and always will be.

Monday, November 1, 2010

Part I

Nak upload gambar yang i gemar/ favorite sahaja. Suka-hati-lah!!

Ahad i masak- masak nasi ayam and jemput Linda and CE makan kat rumah. Then pergi bergambar. Nasib malang bila tak habis bergambar (tak puas ber-model) battery habis. Aish. Sakit hati i tau. Tak apa, minggu depan pula.

Location: Sri Kayan & Putrajaya.






Gambar ini bukti makanan sahaja!! Linda cuma model makanan. Gagaga.

Me time?

Kadang- kadang, egoku tinggi melangit.
Kadang- kadang, aku hanya membiarkan semua berlaku sendiri.
Tanpa perlu aku atur- aturkan.
Tanpa perlu aku mengemudikan.

Kadang- kadang, aku perlukan masa.
Masa untuk diri sendiri.
Tanpa perlu memikirkan hal yang lain.
Hanya untuk aku dan duniaku.

Namun, terkadang aku merasa.
Salah untuk aku fikirkan hal aku.
Setiap masa hanya untuk mereka.
Dan semua mereka.
Tanpa perlu aku dan diriku.

Thursday, October 28, 2010

Please-lah!

Tak tahu kenapa harini rasa tak seronok and tak ada mood je. Nak kerja pon rasa malas je. Nak senyum pon malas. I need a therapy please.

p/s: Therapy = shopping and a lottttttttt of ice cream.

Monday, October 25, 2010

Ijok

Semalam (Ahad), i berjaya pergi ke Ijok. Ada apa dengan Ijok? Di situ adalah rumah Dayah, classmate i dekat uni. Dia jemput datang untuk makan- makan sebab ada macam doa selamat la. I pergi sana dengan Jamal & Aiman. Both pon kawan i time uni.

The night before, Jamal cakap dengan i nak bertolak pukul 10 sebab jauh juga Ijok tu. Ijok tu dekat kawasan Kuala Selangor. Atas lagi lepas Puncak Alam sana. Oh, Jauh betul kan? I yang semangat bangun pukul 9 nak siap- siap semua. Dah la malam tu tido pukul 3 am ++ bahana air nescaffe pekat Ejat.

Pukul 10 lebih macam tu Jamal call i. Ingat nak cakap dah nak gerak. Tapi dia cakap ini first warning. Sabar je la. Dalam pukul 11 lebih macam tu pula dia text i suruh i lepak dulu, nanti dah nak gerak dia inform. Last sekali pukul 12 kot baru gerak. Aish +_+ Lelaki bersiap kalah perempuan. I dah la macam pening je tido tak berapa betul.

Then sampai sana Amal dah ada kat rumah Dayah. Dia datang dengan family kakak dia. Banyak gila Dayah prepare makanan untuk kami semua. Menu:
  • Pulut kuning
  • Kari Daging
  • Mee goreng
  • Nugget
  • Nasi putih
  • Ayam masak merah
  • Sambal goreng (makanan orang Jawa)
  • Sayur campur
  • Tembikai
  • Air Oren
  • Jajan- jajan.
Wah, banyak gila kan? Rugi pula tak ambil gambar. Lepak makan borak gossip makan mengungkit kisah di alam uni makan, kami pon balik pukul 3. *See, banyak gila makan* Dayah siap tapaukan makanan untuk kami bawa balik. Kesimpulannya, seharian i makan makanan from rumah Dayah. And now i lapar sangat!!!

Wednesday, October 20, 2010

Kecik hati

Tadi i dapat email dari supplier and dia dah hantar quotation pada i. Ada ke patut dia address kan i sebagai Mr. Azreen? Hello, i perempuan ok. Ahh, kecik hati la macam ni tak nak ambil barang dari you dah :P:P:P

20102010

I suka la tarikh harini. Sangat cantik kan? Ada tak sesiapa yang berminat nak jadikan tarikh cantik ni special untuk u & i? Sila la, jangan malu- malu.

20.10.2010

Tuesday, October 19, 2010

Tido bawah meja.

Ok, semalam i balik from office pukul 8pm.

Harini langsung tak tahu nak buat apa kat office. Ish3. Semalam balik lambat sebab boss i suruh i siapkan fail dia nak bawa pergi meeting harini. Kadang- kadang i terfikir, kerja engineer memang buat fail je ke? Aish. Then harini boss i ada dua meeting. Satu pagi and satu petang. So confirm dia tak masuk office dah. And satu kerja pon tak tinggal pada i. Memang la bosan kan.

Si Zaliza and Kak Liza yang dekat department sebelah- sebelah ni pon keluar pergi ambik barang dengan client. So bosan la i harini sbb dekat depan ni semua tak ada. Department belakang je ada orang, tapi jauh kot.

Lagi 3 jam nak balik. I dah rasa mengantuk sangat ni. Boleh tak i nak tido je bawah meja ni?

Monday, October 18, 2010

Ahh, banyak nya angan- angan (impian)

Kerja baru tak sampai sebulan, tapi dalam hati/ otak/ minda dah banyak gila berangan nak beli macam- macam. Haish. Memang kalau dah nama nya Azreen kan. Shopping je pandai. So sekarang kena pandai manage duit sendiri since dah start kerja ni. Nak kena ada je duit tu sampai akhir bulan. Maknanya apa? Kena la berjimat, saving jangan nak membazir beli itu ini shopping je tau kan.

Nak kena start saving jugak sebab nanti lagi 2 tahun nak kahwin kan? Lalala. So kena la buat semua tu dari sekarang. Tapi kalau cakap je tak guna jugak kan? Kita tengok la apa jadi bila dapat gaji akhir bulan nanti. Jeng jeng jeng..

p/s: Nak beli kereta apa ni ye? Pening la fikir.

Friday, October 15, 2010

Terima kasih Tuhan untuk segala rezeki ini.

Alhamdulillah. Semua dah selasai setakat ni. Macam tak percaya i dah konvo kan. Macam banyak sangat halangan, dugaan dan cabaran. Tapi berjaya juga harungi semua tu. Bangga dengan diri sendiri.

Kerja pon dah dapat, as a project engineer. Company kecil je, tapi ok la nak gain experinces dulu kan. Gaji pon ok la, so skng tengah aim nak beli kereta :P

Gambar convo tak dapat lagi. Buat masa sekarang ni tengok kat fb je la dulu ok. Nanti i dah ambil from Zyro, i akan upload gambar tu.

I bersyukur juga, sebab i sentiasa di kelilingi oleh orang- orang yang sentiasa sayang dan support i even apa jua keadaan i. Terima kasih sebab sentiasa ada dengan i untuk pinjamkan bahu. Especially family and friends yang rapat. You know who you are.

Kakak hadiahkan Degree ni untuk mama yang banyak berkorban demi kakak selama ni. Love you always mama.


Friday, October 8, 2010

Forgive me

because when i missed you, i start to act weird (and stupid).

Yang Sempurnakan Ku

By Sixth Sense
Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

p/s: Sori tak ada video since i upload ni from office and youtube tak boleh di access from office.

Thursday, October 7, 2010

Can't wait


Tak sabar nak konvo hari Selasa (12 Oct) ni. Hehe. Tapi baju tak siap lagi. Mama cakap baru nak jahit. Selendang pon tak beli lagi ni. Jubah tak ambil lagi. Aish. Risau la. *Poyo je.

I akan gerak ke BP Jumaat, lepas habis kerja. Maybe malam kot. I akan tumpang Zyro. Rindu kawan- kawan semua.


P/s: I nak bunga banyak please. B, please take note. Hehe.




Sorry for being sombong

For me la, fb is only for my friends and people i know and love and some peolpe yang i rasa i nak add. So, if u add me dengan nama or profile picture yang macam i rasa i tak kenal, i'm soooo sorry if i x approve. And one more, if u add me, and i don't like u, jgn harap i nak approve u even u tanya dengan i, "Eh Reen, asal u x approve i kat fb? Dah lama tau i add you". Tak payah tanya la lain kali. Faham- faham sendiri boleh? Tapi if i tak perasan, sori la yang teramat sangat. I bukan sombong, cuma itu hak i kan? Plus fb ni terlalu bahaya untuk terlampau being public. So i keep low. Hehe.

Tengok wayang dan kerja.

Semalam hari ke-tiga i bekerja and harini hari ke-empat :P

Selasa after balik kerja, i pergi Giant dengan Ejat sebab nak baiki balik kunci duplicate rumah. Orang tu buat tak boleh pakai maaa. Then after tu, ingat nak p makan then terus balik. Tiba- tiba Nizam, kawan Ejat call ajak pergi tengok wayang. After makan kat Seksyen 9, i, Ejat, Nizam and Afzareen heading to Bukit Raja tengok wayang kat sana.

Pastu lepak minum jap then balik rumah cuci muka terus tido tak mandi :P Bayang lah, balik kerja tak mandi tukar pakai jeans je terus keluar. Sampai dah pukul 2 am memang penat lah. Tapi paling best tak payah keluar satu sen pon semua orang belanja. Lalala. Wayang, minum, makan semua la.

Semalam mengantuk gila kat office and boss i dah gila. Mentang- mentang baru balik from meeting terus buat i pening. Nak kejar due date la apa la sampai i pening. Balik rumah pon pukul 6.30pm baru keluar office. Sampai je rumah lepas mandi, solat suma terus bum tidur!!

Zzzzzzzz. Nak sambung buat kerja kat office. Good day semua!!

Tuesday, October 5, 2010

30 ways to make a girl smile


So this one di ambil dari blog rakan saya ye,Feeza. Saje je nak share sebab rasa ada yang betul Tapi tak semua apply untuk semua orang kan? Tapi kepada jejaka- jejaka, boleh cuba la kot- kot pasangan anda suka :P

30 ways to make a girl smile

1. tell her she is beautiful
2. hold her hand at any moment.. even if its just for a second
3. hug her from behind
4. leave her voice messages to wake up to
5. introduce her to your friends... as your special one..
6. don't go hang out with your ex when she is not with you, you might not realize how badly it hurts her.
7. if you're talking to another girl, when you're done talking, walk over and hug her and kiss her.. let her know she's yours and they aren't
8. write her notes or call her just to say "HI"
9. play with her hair
10. pick her up (she loves it)
11. get upset if another guy touches her and she doesn't like it
12. make her laugh
13. let her fall asleep in your arms
14. if she's mad at you, kiss her
15. if you care about her, then TELL HER
16. every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she'll hug it every time she goes to sleep), jewelery (she'll treasure it forever) and one of her t-shirt (she'll most likely wear it to bed) or sweatshirt sprayed with her cologne!
17. treat her the same around your friends as you do when you're alone
18. look her in the eyes and smile
19. hang out with her on weekends
20. kiss her in the rain (girls love this)
21. kiss her just for the heck of it
22. if you listening to music, let her listen too
23. remember her birthday and get her something, even is it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER
24. when she gives you a present on your birthday, or whatever, take it and tell her you love it, even if you don't (it'll make her happy)
25. always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and make her think you don't care. so call even if you can only talk for a minute. girls don't necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for her to hear your voice even for a quick hello. (strongly agreeeed!)
26. give her what she wants
27. recognize the small thing.. they usually mean the most
28. don't hug her friends or your friends that are girls cause she'll feel left out
29. hang out with her whenever you are free and u should be free to hang with your girl all the time
30. if u care about her. SHOW her!

Cerita 1st day kerja

Meh i nak cerita apa jadi on my 1st day kerja.

Mula- mula masuk i jumpa dengan Head of departmen, Mr. Mohan and dia tunjukkan tempat i. Even the position is a project engineer, tapi i tak dapat bilik pon. It's a cubical tapi a bit larger space for me compare to the other. Heheh. And cubical i tak share dengan orang lain, sebab yang lain mostly satu cubical few peoples :)

Then Mr. Mohan ajar i few basic thing macam check email setiap pagi, then kena buat apa- apa lepas tu. Part yang paling menarik i dapat diari yang ada tulis nama company tu. Thehe. Itu pon nak kecoh '=_= Bia la kan, first time dapat memang khusus untuk diri sendiri. Lalalala.

I pon lepak sahaja and blog hoping, fb-ing, bla bla bla. Boring. Then officemate ajak pergi lunch. Lepas tu i dah macam ngantuk lagi. Nasib baik internet ada.

Petang sikit dalam pukul 4, Mr. Mohan mintak i tlg dia siapkan progress report untuk di hantar ke client. Harini dia akan ke JB untuk meeting. So a little bit busy la. I pon siapakan semua and tolong dia kira la, apa la, s- curve la. Then yang paling best lagi dekat part prepared by tu, i kena tanda tangan and tulis nama i dengan position project engineer!! Wah, sungguh bangga. Rasa macam main- main je.

And i keluar office pukul 6.40pm. Sungguh rajin kan?

Monday, October 4, 2010

Officially hired.

Now i'm in the office. Officially hired by this company :P Tapi 1st day kerja sumpah mengantuk gila. Tak ada banyak sangat kerja nak di buat. Cuma sikit- sikit je la. Time cuti haritu mungkin i tido banyak sangat ko? Lalala.

So far company ni macam ok je la. Colleagues pon macam ok. Tapi tak tahu la later macam mana kan. Hope everything gonna be fine.

Lots of love,

Sunday, October 3, 2010

Akan menjalani hidup baru.

Kan i cakap last week i ada job interview kan? My first job interview!! And i got the job! Alhamdulillah. I dapat keje after my 1st interview. Memang tak sangka pon sebenarnya i di terima kerja kat situ. Rezeki i la. Syukur sangat- sangat. Terima kasih Tuhan!!

I akan mula bekerja esok pagi. I sangat teruja, tapi takut dalam masa yang sama. Tak tahu nak kena berperangai macam mana esok. Hehe. Kena la berlagak matured and formal sikit kan? Lalala. Tak sangka pula dapat jawatan engineer tu. Tak apa la, apa- apa pon doakan i berjaya menjalani hidup baru di kota Shah Alam ni ok semua??

p/s: Meriah gila majlis hari raya apartment ni kat bawah.

Sunday, September 26, 2010

Looking

Wish me luck for my job interview on Tuesday :)

Monday, September 20, 2010

What you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Its your birthday
So tell me what you want to
Its my birthday
I really wanna get with you
Drop the beat now and may be we can get it started
Well go insane and take you to the after party

So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexys my name
Yeah sexys my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Hey sexy girl from Kuala Lumpur
Hey baby that's me I'll be on the dance floor
I got you with surprise we pop in up in VIP
and if I ask nice can I take you home with me

[2X]
So what's your name
Hey baby what's your name (oh yeah)
Sexys my name
Yeah sexys my name
OK and whats your game
Hey baby what's your game
OK I like to play
I I like to play

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby let's get crazy
Come and loose control
You want to tear up the after party
I know you want some more
I wanna see you with that body
Working down real low
Baby yeah Come and get it
What you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me want get this party started
Hey baby, come in tell me what this all, baby, baby
Tell me what you what you waiting for

Baby, I never seen someone with your body
You make me wanna get a little naughty
Hey baby come in get it it's all yours, baby, baby
Tell me what you what you waiting fo

Monday, August 16, 2010

A very quick one :P

Internet connection dah seminggu lost kat rumah i. Aish. Bosan juga la. Sekarang i tengah menumpang kasih menggunakan streamyx Pok E. Nasib baik ada pakcik i yang seorang ni. :P

Biasa la, kalau dah lama tak menulis tu confirm la macam- macam yang miss kan? Tapi macam biasa i ni pemalas. Lalala. Oh ya, Pak Long dah sekat 2 minggu kot tinggal dengan family i. Dia terjatuh dalam bilik air haritu, kesian dia. I tak tahu nak explain dia sakit apa. Tapi i selalu cakap it's a stroke kecil *ada ke?* Sebab i selalu dengar mama mcm cakap pasal stroke, darah tinggi and kencing manis.

Apa lagi ya? Ntah la, malas nak fikir nak tulis apa. Nak keluar pergi banci pon hujan pula turun. Aish. Tido pon sodappp.

Puasa dah seminggu, selamat menyambut dan menjalankan ibadah puasa sempena Ramadhan Al- Mubarak semua!

Monday, August 2, 2010

Re-blog

Will you promise me something? Promise me that if you ever find someone who makes you smile more, laugh harder, feel prettier, be happier, don’t think twice about me. Promise me that you’ll be with them. Because I’d have my heart broken a thousand times if it meant you never stopped smiling.

Sunday, August 1, 2010

Dear B,

Oh ya, lupa nak cakap. My life was good recently. And i'm happily living my life with my B in my heart.

p/s: Missed you much B. Can't wait to see you again during my convocation day.

Ayu kahwin. Tahniah.

I perasan, sejak i habis belajar ni i macam malas eh, bukan malas. Cuma macam tak ada idea nak menulis. Sebab tu la blog i jarang ber- update sekarang. Life was boring and the same routine goes and goes everyday.

For now, i tak ada la officially menganggur sangat. Sebab i buat part time sebagai pembanci and at night, i mengajar tuition. The fees for tuition tak ada la mahal sangat, tapi at least i akan ada income utk beli top up, isi minyak, beli make up, bla bla. And yang i geramnya, gaji utk pembanci tu agak lambat masuk walhal *wow, walhal i start kerja bulan 6 and now dah bulan 8. wtf.

Semalam Ayu dah sah menjadi seorang isteri. Wahh. I excited gila sebab she is the first close friend yang getting married. Sebelum ni pon ada, tapi kawan yang tak rapat la. Or just boleh cakap kenalan maybe? And Ayu paksa i untuk jadi pengapit (bridesmaid) dia. LOL. Time akad nikah tu, i yang touching lebih- lebih macam nak nangis padahal Ayu i tengok cool je. *Drama Queen* And the pictures will be upload soon ok.

And now i dah tak ada suara nak bercakap. Sebab sekarang kan musim panas- gila- pagi- hari- then- petang- hujan- lebat. Dengan i kena berjemur setiap hari pergi membanci. And muka, tangan, kaki i pon dah belang- belang sebab berjemur setiap hari.

I harap akan dapat pergi bercuti sebab i boooooooooooooosan sangat.

p/s: Tak sabar nak pergi Pulau Lang Tengah dengan Peoz and MO and the girls. I harap plan kali ni jadi.

Monday, July 26, 2010

Ada ke?

Sedih bila ada orang terlampau busy sampai nak angkat call pon tak sempat +_+

Sunday, July 25, 2010

I missed you. I missed you too.

Bila dengar orang cakap pada kita "I missed you", rasanya seperti satu anugerah. Tapi bila orang tu reply "I missed you too", ungkapan itu lebih dari segala- galanya. Amat bermakna dan bernilai :)

I'm back from BP

I'm back from BP. Sekarang dah selamat sampai di Paka. Selesai semua presentation LI and semua berjalan lancar.4 hari kat sana macam- macam benda jadi. Tapi i still happy dapat jumpa dengan sayang- sayang i semua. A lot to story, nanti- nanti la bila i rasa nak menulis.

Friday, July 23, 2010

Confused

I'm so confused. He said that he won't hurt me. But he don't even has time for me. Should i believe him? Does he telling me the truth? God, please help me. Should i stay, or should i go?

Tuesday, July 20, 2010

Ke BP jom.

I akan ke BP malam ni. Bus pukul 9.45 pm nanti. Hari Khamis presentation LI. Semoga semua berjalan lancar.

Monday, July 19, 2010

Janji

Oh, penatnya pujuk sayang i merajuk seharian hari ini. Aish. Sori sangat- sangat ye B. Tak sengaja la, bukan sengaja- sengaja nak buat. Sori tau, janji tak buat lagi. Janji!

Sayang kamu.

Calar

Waaaaaa. Nak nangis. I dengan tak sengaja telah mencalarkan dan mematahkan side mirror kereta BARU abang. Damn. Selama ni bawak kereta mama tak ada masalah pon. Tiba- tiba bawak kereta abang, baru je nak keluar rumah dah terlanggar pintu pagar. wtf. Aish. Damn. Damn. Damn.

Semua gara- gara nak keluar jumpa Tok Penghulu la ni. Dah motor i orang lain pakai, terpaksa la naik kereta. Gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Lain kali naik kenderaan sendiri masing- masing boleh tak?

p/s: Abang slumber je keluar tengok kereta dia and cakap Thank you kat i. Aish, makan dalam tu.

Sunday, July 18, 2010

Sedikit pasal beberapa minggu ni.

It's been awhile kan? Malas sungguh nak update blog. Ok, sebenarnya bukan malas. Cuma rasa macam tak ada apa menarik yang nak di kongsi. Sungguh sibuk menyiapkan borang banci, dan juga report. Oh, lupa nak bgtau yg i sekarang ni buat part time sebagai pembanci. Hehe. Kerja ni sekajap je, sampai akhir bulan Ogos nanti macam tu. Better la daripada duduk rumah sahaja tak tahu apa nak dibuat.

Selasa ni i akan ke BP sebab Khamis nanti i kena present LI. Wah, tak sabar nya nak pergi sana, nak jumpa sayang(s) i. :P:P:P

Thursday, July 8, 2010

Suka bagi i pressure.

Adeh, tetiba rasa pressure. Semua nak suruh i buat. Itu ini sana sini. Semua pon suruh i grab. Lepas tu bila i tak cukup masa nak buat, nak compare dengan org lain. Org lain boleh la, duduk lepak rumah je jaga makan pakai laki. I ni ada komitmen lain yang lagi penting. In fact, baru je LI habis harini. Ye, i tau penting juga benda ni. Tapi sabar la tak payah nak tekan- tekan i, i tau la nak siapkan macam mana. Aish, kacau mood betul.

Minggu ni asyik senyum je :D

Syukur akhirnya officially dah habis internship harini. So pagi tadi dengan inten lain, kami buat jamuan sikit sebagai tanda terima kasih kepada semua staffs sebab tolong kami. And bawa kami jalan- jalan and belanja makan :P

Minggu ni sahaja macam- macam benda happy jadi kat i. Memang rezeki sangat murah. Syukur. Apa yang i tunggu selama ni, akhirnya i dapat juga. Tapi kenapa i tak rasa apa- apa? Memang happy, tapi tak cukup teruja. Macam mana tu? Oh, i dah confius. Hati dan perasaan memang pelik kan?

Satu lagi berita gembira. I called fakulti and Kak Miza cakap i dah boleh jahit baju konvo. Maknanya dah tak ada apa yang sangkut lagi la kan? kan? kan? Errr. Ke ada org yang fail LI? Tak kan? :P I'allah akan konvo bulan 10 ni. On time.

p/s: Bila nak, tak dapat. Bila malas nak fikir and biar je, sampai 2,3 datang. Aish.

Tuesday, July 6, 2010

Monday, July 5, 2010

Bersyukur atas nikmat yang diberi-Nya

Tengah buat report LI tiba- tiba rasa penat and boring. So i pon bukak fb and klik sana sini. Sampai terjumpa ini. Jadi i nak share, sebab rasa bersukur sebab sihat.

Gadis 21 Tahun Makan Setiap 15 Minit - Gadis 21 tahun ini mempunyai berat badan 25kg dan mempunyai hampir kosong peratus lemak di dalam badannya tetapi dia bukan pesakit anoreksik.

Malah Lizzie Velasquez mesti memakan setiap 15 minit bagi mengekalkannya hidup sihat.
Pelajar ini mempunyai satu keadaan fizikal yang luar biasa yang meghalangnya daripada menambah berat badan walaupun dia makan 60 kali sehari.Walaupun menggunakan antara 5,000 dan 8,000 kalori sehari, berat badan Lizzie tidak pernah melebihi 27 kg.
Lizzie, yang memakai pakaian bersaiz tiga sifar, berkata: "Saya sering menimbang berat badan dan jika ia naik satu paun sahaja saya sangat teruja.

"Saya makan setiap 15-20 minit bagi mengekalkan tahap tenaga saya.

"Saya makan kerepek, gula-gula, coklat, pizza, ayam, kek, donat, aiskrim, mi dan minuman bergas sepanjang hari, jadi saya mendapat agak kecewa apabila orang ramai menuduh saya anoreksik.

"Apabila saya berjumpa orang baru saya akan berkata: 'Hai, saya Lizzie dan saya mempunyai sindrom yang luar biasa, saya bukannya anoreksik."

Bersyukur la wahai teman-teman ku walaupun badan sihat dari kebiasaan :P

Walk away?

Kadang- kadang, orang tu pergi dari hidup kita bukan sebab dia benci kita. Tapi mungkin sebab dia dah tak tahan nak tanggung semua nya. Sebab dia rasa baik dia walk away dulu sebelum keadaan menjadi makin parah. Walau pun rasa sayang tu still ada.

And kalau semua nya memang dah ditakdirkan macam tu, jauh mana pun kita lari suatu hari nanti pasti jadi juga. Bak kata pepatah, "Ikan di laut, asam di darat. Dalam periuk bertemu juga". Sekian. Terima kasih.

Thursday, July 1, 2010

The feeling inside.

I've got something to share with you guys. But really, idk how to explain. How to put them into words. The feelings are hard to explain. They stay inside my mind and don't wanna move.

Sunday, June 27, 2010

Lens koyak dah malam memang sakit hati.

Damn it. Camne la i boleh tak terperasan. Tadi i nak tanggal kan lens i. Pastu i masuk dalam bekas, isi solution dia. And time nak tutup bekas tu i tengok lens i ok je duduk kat dalam. Then i dengan yakinnya pusing penutup dia. Tiba- tiba i nampak macam lens i tersepit je pada penutup dia. I pon buka. Danggg!! Memang tersepit and dah koyak lens tersebut. Adeh. Sakit hati betul. Esok dah la kerja. Sekarang dah lewat confirm kedai jual specs lens ni suma dah tutup. Camne nak bawak motor. Spec i pula dah tak bape best untuk dipakai ketika menunggang/ memandu. Damn. Damn. Damn. Sakittttttttttttttttttttt hati.

Perpustakaan UTHM Terbesar di Asia Tenggara.

Ok, rasa bangga gila lepas baca entry seseorang ni di sini. Sebagai seorang bekas pelajar UTHM, harus la i rasa bangga kan? Walau pon i tak sempat nak rasa library yang suuuuuuper besar ni sebab sem depan baru akan mula operasi, tapi still i boleh jalan- jalan kat sana time FIES nanti kan? Hahah.

Saturday, June 26, 2010

Proceeding paper, report, RF and FIES

Malasnya la i nak buat proceeding paper. Aish. Padahal 3 pages je pon. Tapi still, i malas. Lagi dua minggu nak habis LI dah. Yaayy!! Tapi nak buat report yang malas tu. Setiap hari i akan cakap "Malam ni nak buat report/ proceeding paper la." Tapi hampeh. Sikit pon tak gerak. Tapi ok la, i dah start buat sikit pon proceeding paper tu. Better la dari tak buat apa pon kan?

Oh, and i punya presentation LI adalah pada 22nd June nanti. Hari kedua of FIES. Harap dapat jumpa besties and hang- out and lepak-ing macam time sutdy dulu la. And satu lagi, kawan- kawan semua, tolong doakan i tak sangkut RF ye. AMIN.

xoxo.

Tuesday, June 22, 2010

Just because

Just because one person doesn't love you..
It doesn't means you should forget about everyone else who did.

-Found this on someone's tumblr.

Monday, June 21, 2010

Selendang Yuna vs Tudung Arini

vs
Gambar credit to Google.

Pagi tadi i pergi kerja and pakai selendang macam biasa. Ye, i memang pergi kerja pakai tudung :P And almost everyday i akan pakai selendang a.k.a shawl macam Yuna ni sebab pada i lebih practical and senang. Senang nak pakai and maintain. Tak perlu nak betul- betul kan selalu.

Al- kisah nya, semalam i malas nak pakai selendang and baju yang i pakai semalam tak ada selendang yang matching sebab i cari selendang hitam i tak jumpa. So i malas nak fikit terus je sarung tudung ala- ala Arini mama i punya and pergi kerja. And i tak fikir apa pon time i pakai tudung tu.

Tiba- tiba harini, Din tegur i. "Ha, elok pon pakai selendang macam ni. Semalam pakai tudung tu dah macam makcik- makcik."

Apakah? Haha.

When

When you need me but do not want me, then I must STAY.
When you want me but no longer meed me, then I must GO.

Tuesday, June 15, 2010

Balik lewat and RF

Ahad and isnin dua- dua hari balik lewat ke rumah from office. Dah malam gelap baru sampai rumah. Penat nye unit Data +_+ Jadi hari ni balas dendam balik awal. Ala, setengah jam je pon awal. Lalala.

Hari esok, (Rabu) i akan ke BP untuk ambil ujian khas RF. Doakan i ye. Maybe Jumaat or Sabtu balik Paka semula. Tak sure lagi. Ujian nya hari Jumaat pagi. Tapi ada org ajak i lepak KL. I tak decide lagi. Malas nak fikir dulu, nak settle RF ni dulu. Kawan- kawan semua, tolong doakan i ye. Amin.

p/s: Kenapa rasa biasa je bila dapat tahu berita tu? Tapi still, ada sedikit tersentuh la. Tipu kalau cakap tak ada rasa jealous.

Saturday, June 12, 2010

Awak dah ada boyfriend?

Haritu time kat office ada seorang staff ni dah taraf- taraf pakcik, macam papa i la. Dia datang unit i and lepak dengan budak berdua tu, si Wan & Din. Depa ni staff juga, tapi still muda baya- baya i juga la. I masuk je terus la pakcik ni tegur i.

Pakcik: Reen, pakcik nak tanya ni. Tapi nanti kalau awak daj jadi bos jangan pecat pakcik pula ye.

I: Ha, apa dia pakcik? Tanya la.

Pakcik: Awak dah ada boyfriend?

I: Senyum je sambil gelak- gelak.

Then semua orang gelakkan i. Aish. Pakcik ni kelakar la. Siap cakap jangan pecat dia lagi. LOL.

p/s: Rindu la nak color- kan kuku macam time study. Tapi remover dah habis and malas nak pergi beli. Jauh la mall. Boleh tak?

If We Ever Meet Again

Lately rasa tak ada lood nak update blog. Tapi kadang- kadang rasa macam- macam nak luahkan, tapi mood nak menulis tu tak datang. Tak tahu nak explain la. Faham- faham je la ye. So, layan je lagu ni. Ye, i tau lagu ni dah lama kan? So what. Do i look like i care? Haha. Layannn.


Kiss me all night don't ever let me go

Kenapa u?

I tengah marah sangat ni. Kalau u ada depan i, memang kena cekik dengan i dah. Nasib baik la u tak ada depan mata i.

Kesimpulan yang i buat berdasarkan pemerhatian i:
Bila nak u datang cari, bila dah dapat je u terus hilangkan diri.

WTF.

Friday, June 11, 2010

Friends

Harini Jalur, Shafiq a.k.a Apek, Pok Ju and Ganu from uni datang rumah i makan- makan. Jalur and Apek are from Utara, depa practical kat Kemaman. Saja je datang umah i jalan- jalan. Dah alang- alang kerja kat sini kan.

And also invited Izzah darling datang makan rumah i. Lama kot tak jumpa dia. Last sekali, time raya haritu. Rindu nak lepak sama- sama and have a pillow talk.

6th batch MRSM- YTD is having reunion dekat Dungun now. I tak sure dekat chalet mana, tapi near to maktab lama kami. I tak dapat join. Sangat sedeh :( Tapi tak pe, there's always next time kan.

Esok harap dapat join mereka- mereka konvoi ke Mariati's wedding di Ketengah Jaya. She was my schoolmate dekat YTD.

OT ke Geliga.

Semalam agak penat la, ikut sv i pergi exchange Geliga. Dari pukul 11 am sampai rumah pukul 10 pm. 1st time i ikut sv and balik ke rumah sampai lewat malam. Ada masalah pada data TNB. Tu yang urgent, kena baiki cepat- cepat. Rupa- rupanya bukan data yang masalah. Tapi card 2Mbps tu yang rosak. Aish. Last- last tukar card dah settle suma. Penat je troubleshoot semua. Apa la.

Tapi yang kelakar nya ialah sv i tu, En. Mohammad Zain. Like every two hours dia akan ajak kami makan. Haha. Ada la dalam 4 kali juga makan semalam. Makan keropok la, satar la, nasi dagang la, laksa penang la. Ada je dia nak ajak kami makan.

Balik rumah pukul 11 pm cuci muka gosok gigi terus tido kepenatan. Nasib baik buat kerja tu semua dalam air cond je. So tak berpeluh sangat. Papa i cakap kalau la dapat elaun, OT saja dah berapa. LOL.

Monday, June 7, 2010

My first time masuk contest.

rinastories
rinawardrobe
Ok, first time ni i masuk contest. Saja la nak try sebab Cik Rina ni schoolmate i dulu masa kat Jasin. Sebelum ni, pernah je nak try masuk contest. Tapi malu la, sebab tak kenal. Saje je, i suka- suka nak try ni. Mana tau kan, ada luck i :D Kot- kot menang ke Rina kan? kan? Lalala~~

Rina buat entry ni ala- ala lucky draw gitu. Dah tajuk dia pon Lucky Draw by Rina kan? Tujuan dia buat contest ni sebab nak promote blogshop dia. Di samping beramal. *Pandai- pandai i tambah*. Kalau nak join, klik sini. Ada 20 hadiah untuk dimenangi. Best nyeeeee. Hehe.

Terengganu Kite


Layaaaan. Zassss.

Coti coti hujung minggu

Ah, lama nya tak update. Weekend baru ni (semalam) i coti 3 hari. Jumaat, sabtu dan ahad. Sebab nya coti Hari Keputeraan YDPA. Seronok nya. I ikut Aunty Ginger i pergi buat promotion Celcom dekat Jerteh, Terengganu. Dapat la masuk sikit duit. Syukur.

Sekarang i dah kat unit data. Agak bosan ye unit data. Yang paling best ialah unit transmission. Dah la dekat data ni 3 minggu. Aish. Btw, ni dah masuk minggu ke 6. Lagi 4 minggu. Yaaay!! Tak sabar nak habis internship.

Apa lagi ye? Dah la. Lain kali pula update. Lalalala~~

Sunday, May 30, 2010

Mama i yang comel.

Reen: Mama, jam kakak ni mati la. Bateri dah habis.

Mama: La, patut la rumah ni bau busuk je dari tadi. Jam kakak mati rupanya. Lalala~~

Haha. Comel la mama i ni. Mampu je dia buat lawak tiba- tiba.
I love you
But I gotta stay true
My morals got me on my knees
I'm beggin' please
Stop playin' games
-Duffy

To-do-list

Today's plan:
  • pergi ambil gambar passport untuk resume. Gambar skema and tak suka. Huhu.
  • touch- up resume sikit lagi and buat cover letter.
  • apply semua kerja online.
  • siapkan my unfinished project since Wednesday. Tinggal sikit je lagi. Yaay!!
  • Basuh motor, dah kelabu sangat dah. Papa dah tolong basuhkan. Hehe. Tq papa.

This is way too much.

Ok, tajuk entry memang tak ada kaitan langsung dengan lagu ni :P Sebenarnya i tengah geram dan sedikit emo dan sakit hati. Jadi, untuk memotivasikan diri, layan je la lagu jiwang ni. Sila la. Ye, ye i tau lagu ni dah agak lama sedikit. Tapi still, i nak juga.


Terpegun ku melihat kamu
Bergetar hatiku memandang mu
Dan terus datang mencuba
Adakah khayalku menjadi nyata

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Chorus
Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Ulang Chorus

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta