The Fans

Monday, December 31, 2012

Hi 2013, Bye 2012!

Harini dah hari terakhir 2012. Banyak betul benda yang berlaku sepanjang tahun 2012. Esok dah pon 2013. Makin dup dap dup dap dah jantung ni. Dah masuk tahun baru, dah nak kahwin dah. Macam tak percaya. Rasa baru lagi cakap, "Setahun lagi nak kahwin". Tiba2 ni dah lagi 82 hari nak kahwin. Macam2 perasaan yang ada, especially gelabah!

Tak sangka i bertunang dengan si dia pada 21.1.12. I'allah kami akan disatukan pada 23.03.13. Jadi, tahun 2012 dah ada 1 perkara manis buat i. Menjadi tunangan orang. Tahun 2012 jugak i berjaya bawak banyak project ke company, H*S Corporation. Total sale department i sahaja, dah RM5 juta lebih2. Walau nampak sikit, tapi ok lah tu, hasil usaha kami ber-3 dalam department. Mengatasi sale department2 lain. Alhamdulillah! Rezeki tahun ni.

Achievement lain? Dapat la buat business kecil- kecilan, bagi extra income dekat i. Alhamdulillah juga! Terlampau banyak rasa nya nak ditulis dalam 1 entry. Really looking forward for 2013! Tak sabar nak kawen! Haha.

I harap tahun 2013 akan beri lebih banyak rezeki, kegembiraan & kenangan manis buat i. All the best for myself and for you too :)

Oh ya, Happy New Year!

Friday, December 28, 2012

Izzah & Shidi Wedding (Of what i did for them)

Past few week was my busiest week. My bff of 14 years is getting married. Alhamdulillah, dengan sekali lafaz Izzah sah menjadi wife kepada Shidi. Tahniah dear. All the best in your marriage life. Baru i perasan, tak banyak pon gambar dengan pengantin. On the wedding itself, i di-kidnapped oleh kawan2 utk ke kenduri di Damansara pula. So sorry Izzah!! Tapi, you were so beautiful & stunning on your wedding day! So, dalam entry ni nak lah promote apa yang i buat for their wedding. Kot2 ada yang berminat, boleh hire i :P

Firstly, gambar pengantin dengan pelamin & family.
Then apa yang i buat? 

1) Candy Buffet


2) Photo Booth Corner (Ribbon Garland,  Handmade Bunting, Photo booth Props.)



3) Guest Book corner decoration
 That's all! I really hope that she like it. Sorry if ada yang terkurang and lack sana- sini. So, sesiapa yang berminat, boleh email i untuk more details at azreenshafie@gmail.com

Wedding Preparation: Wakalah Wali Part 2

Baca Part 1 disini.

Kenapa i kena buat wakalah wali?
- Mama & Abah dah bercerai. I tinggal dengan mama di Terengganu. Abah di Pulau Pinang. Kalau tak buat pon boleh, asalkan abah boleh datang time i nikah nanti. Tapi i just prepare, in case abah ada hal last2 minute & tak dapat attend the solemn.

Proses di Terengganu.
-Mula2 i pergi ambil borang nikah di Pejabat Agama Daerah Dungun. I akan nikah di Paka. So, daerah i ialah daerah dungun. I ada tanyakan pada ustaz di sini. Ustaz tu cakap, pergi Pejabat Agama yang paling dekat dengan tempat tinggal abah, then bagitau nak buat wakalah wali. Ustaz tu tak ada bagi borang ke apa.

Proses di Penang.
-Abah tinggal di Sg. Bakap. Jadi, pejabat agama yang berdekatan ialah Pejabat Agama Daerah Seberang Perai Selatan (SPS). Dia sebelah mahkamah syariah & berdekatan dengan mahkamah majistret. Sampai sini, terus pergi kaunter dan nyatakan tujuan. Dia mintak borang yang negeri Terengganu issue. So i cakap tak ada, sebab ustaz tu cakap just pergi je Penang. Jadi, pejabat agama SPS bagi borang negeri dia orang untuk i isi. Ada maklumat i & pasangan, serta wali. Then yang paling penting,. kena tahu siapa yang akan nikahkan kita nanti. Makna nya, kita kena tahu bakal jurunikah kita nanti. So, dalam case i, i call pejabat agama Dungun untuk make sure siapa. Dia akan tanya dekat mana kita nak nikah nanti. Then dia akan bagi maklumat.

Lepas dah siap isi borang segala, i & abag di panggil masuk bilik. Ustaz tu akan bawa 2 orang kawan2 dia untuk jadi saksi. Time ni i kena baca persetujuan i untuk nikah dengan pasangan i & mengaku abah sebagai wali. Then lepas tu abah akan baca lafaz yang dia mewakilkan kepada jurunikah (time ni la penting kenapa kena tahu nama bakal jurunikah kita) untuk nikah kan i & pasangan.

Then, kena tanda tangan borang tu (i, abah, saksi & pendaftar). Dah pon selesai. Kejap je, dalam 30 min macam tu dah ok kalau kita tahu maklumat segala. Dah boleh submit borang wakalah tu sekali dengan borang nikah i di Pejabat Agama Dungun.

Ok, untuk rujukan no. telefon:
Pejabat Agama Daerah Dungun- 09-8481255
Pejabat Agama Seberang Prai Selatan- 04-5821001

Thursday, December 27, 2012

Wakalah Wali- Settle!

Just came back from Penang yesterday. Alhamdulillah, i punya proses wakalah wali berjalan lancar. Semua sudah settle, just tunggu borang pihak lelaki settle then boleh submit borang i pula dekat pejabat agama. Kemudian, dah boleh kahwin. Nanti kalau free, i ceritakan pasal proses i buat wakalah wali. Stay tune!

Thursday, December 20, 2012

Less Than 100 Days

Less than 100 days already? Oh my!!! Macam banyak je lagi benda yang pending. Nak pengsannnnnnn, kbai.

Tuesday, December 18, 2012

Puas hatiku!

Boss i gila! Mentang2 i dah nak resign, dia jadi stress. Padan muka dia. Tak pasal2 nak marah orang suruh buat itu ini. Baru ko tahu kan. Padan muka. Tu lah, dulu bukan main buli i lagi kan. Now i dah nak berenti, jangan harap i nak dengar apa dia cakap lagi. Tiap2 hari membebel stress agak nya orang tu tu. Padan muka :)

Siap marah i lagi, cakap i shouldn't resign at this time. Hello, sukati i lah nak resign bila2 pon. I ada hak ok. Now u kena lah belajar semua benda buat sendiri. Tak payah nak arah2 orang sikit2 suruh buat itu ini. Since i pon still ada baki cuti few days lagi, so i boleh la ambil cuti kan sementara tu. Yaaaaayyyyy!!!

Wish me luck!

Monday, December 17, 2012

i quit :)

Soooo many thing happen in just a short weekend. Helping my bff of 14 years getting ready for her marriage this coming weekend. And something happen to my life & my future husband's life that will change our future 360 degree :) I hope everything going well & smooth. I'Allah.

I also hope that this is the right decision that we make. And also hoping that the news is confirmed! And anyway, i already given my resignation letter to the company effective today. So 17th January 2013 will be my officially last day at the company. Please pray for me.

I will be updating the progress later. Ya Allah, permudahkan lah urusan perkahwinan & kehidupan kami berdua,  Amin.

Thursday, December 13, 2012

I think i should just quit!

I think i should just quit the job. In a mean time, i maybe can work at the tuition center or go teaching at student's house. Or be a part timer at any fast food/ supermarket or any other retailer. I just need to quit. Not motivated, in the terms of salary, work load, environment or even the people. I just need an escape from all this!

Thursday, December 6, 2012

3 Days MC

Nampak tak ubat2 yang i kena consume sepanjang i demam? Agak2 i tipu ke? Adoi la, i ni dah macam separuh mati dah baring sorang2 dalam bilik selimut sampai 3 lapis tapi adaaaaa je orang yang tak puas hati. Pergi jaja cerita bukan2 macam lah i ni saje2 nak MC lama2. Adoi lah. Tak faham betul lah manusia ni. Orang sakit dapat cuti bukan nye boleh berhuhahuha dekat rumah. Baring je dalam selimut kot. Nak makan tak selera, nak bangun tak larat. Tak faham lah. Orang demam dapat MC 3 hari pon nak dijadikan isu ke? Manusia2.

Time orang buat baik, sikit pon tak nampak. Bila ada something wrong je, terus kena attack. Salah ke kalau cuti sakit kalau dah memang sakit? Aish!! Siap nak check record bagai. Cuba tengok geng sekufu awak tu, kenapa tak bising kecoh2? Susah betul lah bila manusia berhati busuk ni.