The Fans

Friday, November 30, 2012

Thanks a million to all my follower/ reader.

*Sticky Post. Kindly scroll down for new entry.

Eh, macam tak percaya. Bila tengok, i dah ada 95 follower. Eleh, orang lain ada berjuta2 follower tak kecoh pon. But for me, it's such an honor. A big honor. Thank you pada semua kawan2 yang rajin baca & comment blog ni, especially b2b. And semua kawan2 uang dah follow blog ni sejak i mula2 buat blgo, masa blog ni masih belum terjerumus ke blog b2b lagi. Sangat lah appreciate.

Kepada anon/ silent reader pon, terima kasih banyak jugak. Tanpa korang, tak meriah lah dunia blogging i ni. Sebagai penghargaan, rasa macam nak buat giveaway bila follower dah cecah 100 orang. Hehe. Ada ke orang nak join kalau i buat giveaway? Kan buat, tak ada orang join, maluuuuuuu je. Hikhik.

Ok, kalau ada orang yang sudi nak join, silalah comment ye. Kalau ada lebih dari 5 comment, i akan buat lah. Eh, rasa macam perasan diva lah pulak buat entry cenggini. Ampunnnnn.

Tapi betul, kalau sudi nak join, silalah comment. Syarat Giveway ni akan berlangsung kalau:
1) Follower cecah 100
2) Comment pada entry ni lebih 5 orang yang sudi nak join.

Bye.

Thursday, November 29, 2012

Counting days! 3-3-3

Bila bukak blgi ni harini and tengok dekat countdown atas tu, tiba2 perasan nombor yang cantik. 3 months, 3 weeks, 3 days to our wedding day. Bersamaan 114 hari. Weeeeee. Tak sabar nak kahwin. Haha. Good luck to myself.


Alhamdulillah, banyak jugak benda yang dah settle. Kecuali baju tak dapat lagi. And juga doorgift tak finalize lagi nak bagi apa pada tetamu. Kena cepat2 siapkan apa yang patut.

Wednesday, November 28, 2012

We are two years old.


Alhamdulillah, we are two years old today. We had go through ups & downs, thick & thin, bitter & sweet together. And counting days to be one InsyaAllah.

Thank you sayang for all the loves, cares, times, money, everything & anything. I love you so much and will always do.

Can't wait to be yours in few months time. May Allah swt bless our relationship & we will together go into Jannah.

Thursday, November 22, 2012

Apa dah jadi pada cincin merisik ku?



Baru 10 bulan merisik & bertunang, dah jadi macam ni cincin merisik ku? Ish2. Dasat sungguh la. Maaf kan diriku En.tunang, tak tahu macam mana & kenapa cincin ni jadi macam tu sekali. Siap terkoyak (?) lagi cincin ni. Salah cincin ke, salah si pemakai cincin?

I'm so sorry sayang. Nanti kita p baiki & beli cincin baru tau. Eh? Haha. Now, cincin ni selamat duduk dalam ring case elok2. Takut dah la nak pakai. Monster sungguh. Kepada kawan2 lain, jaga lah cincin anda baik2. Sentimental value ni oi. Sedih gila. Sobsobsob. *Menangis sambil tadah dengan baldi*

DIY Pillow Ring. #Tutorial


Dah lama berminat pillow ring ni sejak i tengok blog Rilla. So cari lah tutorial and try lah buat. I dah pernah buat yang version Rilla, tapi i tak berapa pandai nak susun kelopak bunga tu cantik2, so jadi sangat lah hudoh nye. Tak payah tengok gambar, buruk bebenor rupa nya. So lepas google2 lagi, i pon terjumpa lah dengan tutorial ni. Sangat lah senang oi. Jadi siapa yang berminat, boleh lah cuba. Semua i jahit pakai mesin je. Pantas & tuntas.

So, inilah hasil dari tangan i yang tak seberapa. Boleh refer pada link2 di atas kalau nak cuba buat. Selamat mencuba!

Fabric Felt Hand Bouquet





Fabric Felt hand Bouquet, tempahan last minute dari geng B2B Nurul untuk majlis nikah beliau.

Tuesday, November 20, 2012

How time flies.

Lagi 8 hari nak genap 2 tahun. How time flies. Sekejap je. Lagi 3 bulan ++ dah nak kahwin. Tak sabar nak tunggu saat Ijab Qabul tu. Tak sangka pon ada. Padahal si dia depan mata je selama 5 tahun. 1 tahun matrik, 4 tahun universiti. Tapi lepas keluar universiti,  baru terhegeh2 nak kenal lah apa lah. Bila kenang2 balik, kelakar pon ada. Kami selalu cakap to each other kenapa u tak cari i dulu2 lagi? Hihi.

Ini lah nama nya jodoh. Tak boleh nak tolak. Kalau dah jodoh, lari ceruk mana pon akhirnya inn shaa Allah akan bersatu juga.

So apa plan tahun ni? Tengok lah nanti, nak buat apa untuk meraikan tahun ke-2 ni :)

Semoga lebih banyak tahun yang mendatang. Aaminn.

Monday, November 19, 2012

Post- Mortem Long Weekend (Bridal yang hampeh: Bad Review)

Just came back to town, to my hectic & busy life after a loooooong weekend :) I dah settled few perkara time balik haritu, Alhamdulillah. So ada beberapa benda lah yang kena buat.

1) HIV test dah settle. And also buat Thalassemia test. Alhamduliilah jugak, bebas kedua- dua penyakit. Nanti i akan review & buat satu entry pasal ni.

2) Dah ambil borang dekat pej agama. And also dah confirmkan pasal wali. Memang i kena pergi Penang jumpa abah untuk ambil tandatangan dia & borang wakalah wali.

3) And now benda yang paling i geram sekali, bridal. Aish. Haritu time bulan puasa, i dah janji dengan mamat ni nak jumpa dia. I dah siap2, lagi 30 min nak keluar dia boleh msg cakap nak postponed meeting hari esok sebab nak bawak mak dia pergi pasar. Sabar je lah. Esok nye pulak, i call sampai sudah tak angkat phone. Then i terpaksa balik Shah Alam dah sebab cuti habis.

Lepas tu, benda yang sama jadi lagi time baru ni. FYI, i dah bayar RM200 untuk book tarikh. Janji jumpa dengan dia lepas Isya'. I & tunang dah la tergopoh- gapah sebab kami baru balik dari tengok wayang. Sampai rumah dah Maghrib, solat, tukar baju. I tak mandi pon sebab tak sempat. En. Tunang je mandi. Pastu, call mamat ni sampai sudah masuk voicemail. I call mak dia, and mak dia angkat. Cakap dia tido. Apa perasaan uolls? Sakit nye hatiiii. I pon suruh la mak dia kejut dia, haram mak dia cakap dia tak nak bangun. Then i cakap, mak cik try kejut lagi nanti sy call semula. And benda ni goes on sampai lah 5,6 kali kot i duk ulang call dia. I siap mandi & masak lagi sementara tunggu mamat ni.

Last2 dari lepas isya 8.30 pm macam tu sampai pukul 11.00 malam mamat ni tak nak bangun kata mak dia. I dah stress tahap gaban dah. Memang tak dapat jumpa lah sebab esok nya i dah nak balik Shah Alam jugak. Pagi2 bangun solat subuh, dapat msg dari dia mintak no. account i. Dengan tak minta maaf apa nye. So dari haritu (Sabtu) sampai harini (Isnin) tak dapat lagi refund. Come on lah, RM200 je kot. Tak kan ko x boleh nak bayar semula weh?

Memang sangat sakit hati lah. Mamat ni famous amous lah jugak dekat area Paka, Dungun & Kerteh. So hati2 kalau nak buat dengan dia. Patu baru lah i dapat bad review pasal mamat ni dari kawan2 i harini. Nape korang tak cte awal2 haaaaaaa? Haha. Tengah malam baru datang pasang pelamin lah, dapat tak sama macam janji lah, call banyak kali tak dapat lah (macam kes i) macam2. Aish. Attitude betul lah. Baru nak naik, dah buat hal. Macam mana nak maju? Malas la nak bgtau sape vendor tu lah. Kalau nak tahu, kena pm  i ye :P

So i dah tak nak amek dengan lelaki dah. Dah serik, time tunang pon macam tu (ni vendor lain, malas nak review. Vendor ni pon dah meninggal haritu, tak baik lah kan. Just maafkan dia je). Call banyak kali, tak berangakat. Last2 datang jugak, tapi last minute lah. Untuk nikah nanti, i nak cari vendor perempuan pulak.

Now dah pening pale kena start buat research pasal bridal semula. I ingat, nak amek pelamin je dekat sana, baju sume amek dekat sini je senang nak fitting sume kan. Ada sebarang contact/ details/ link untuk bridal area Paka/ Kerteh/ Dungun nak share dengan i? Sila lah kongsi kalau ada ye :)

*********************************************************************************
Update: Dah dapat refund RM200 from Bridal, semalam. Selasa.

Monday, November 12, 2012

Long Weekend

Esok cuti Deepavali. So i  ambil kesempatan untuk cuti selama seminggu. Harini kerja lagi, esok dah start cuti pon. Sampai ahad ni. Weeeee.

So plan cuti panjang2 ni sebab:
1) Nak jumpa bridal untuk my side reception. Nak discuss pasal baju, pelamin, etc.
2) Nak pergi pejabat agama & ambil apa2 borang yang perlu & confirmkan pasal wali
3) Nak buat HIV test kalau sempat. I'allah.
4) Nak bincang dengan mama apa2 yang berkaitan dengan wedding i. (Khemah/ jemputan/ kad/ hiasan bla bla bla)
5) Of course lah sebab nak cuti!

Jadi nya, harap2 agar cuti kali ni sangat lah sempurna. Doa kan i rajin work out balik kg ni. Keh keh. Amin.

Jumpa next week ye. Sebab kalau balik kampung, confirm malas nak update blog punya.

Friday, November 9, 2012

Anyone to Sponsor my Pre- Wedding Photoshoot?

I think it's been a while since i write something in here. I mean, the real 'write'. Much of my posts recently are just about me updating the promos and all. I miss writing here. I really do. But i don't have much time to really write since i started working, about 2 years ago. How times flies.

As per most of my readers know, i'm getting married in about 4 months. So much to do. Plus my fiance is 2 hours drive away from me. I had to do everything alone here :( Not that i'm complaining, but some times seeing others doing the same thing as i am, with their partner, make me super jealous. On the good side, it makes us love each other stronger.

I'm planning of doing Pre-Wedding photoshoot like always earlier. But idk why he is against it. He said that it is a waste of money & time. That is one of my dream. But if he is refuse, what can i do? What's the point of doing Pre-wedding alone?

Sayang, if you are reading this, i leave you with photos for you to see and become jealous so that we can have ours too :)

In conclusion, who are interested to sponsor my Pre- wedding, you can contact me directly through my emails :P







Pictures courtesy to Google Image.

Tuesday, November 6, 2012

Contest

Ada sesiapa nak buat contest tak? Nak join ni. Eh, tiba2. Nampak sangat tak ada kerja kan. Kah kah kah. Meroyan sorang2.

Kasihani lah diri ku ini yang kebosanan bom bom chak. Tengok, dah merapu sekali lagi. Ok, itu je. Kbai.

Kalau ada contest menarik, roger lah diriku. Bai.

Monday, November 5, 2012

Promo! Promo!

Sesiapa yang berminat untuk menyewa/ menempah apa2 barang yang available di Cerita Super Star, sila lah jangan malu jangan segan emailkan pada azreenshafie@gmail.com. Harga yang menarik menanti anda. Kalau anda nak ambil combo (sewaan Polaroid + Custom Made Bunting + Photobooth Props), anda akan dapat discount/ free gift. Jangan malu jangan segan, email pada azreenshafie@gmail.com. Untuk details, boleh click pada tab Business @CeritaSuperstar pada Tab di bahagian atas.