The Fans

Thursday, April 30, 2009

Terima kasih Mama. Sayang Mama. You make my day.

So I'm not in an officially broke mode anymore. Tenghari tadi, mama msg i and cakap dah masukkan duit. Alhamdulillah. Mcm tau2 saja i dah broke sngt2. Hehe. Seorg mama mmg sngt memahami anaknya. Padahal i tak ckp pon kat mama lg. Ingatkan nak ckp kat mama dlm weekend ni. Tp mama dah bank-in kan duit utk i td. So tak perlu ckp dah.

Thanks mama. Kakak syg mama sngt2.

Muuaahhx,
-Azreen-

Never Stop Dreaming

Owh. Finally, i declare my self as officially broke. Waiting for the financial help to come. Maybe in two day times. OMG! Lambat nye lg. Waiting. Waiting. Patience.

So I'm thinking to have my own blog shop. Haha. Nak jual apa ye? I'm thinking to jual this kind of accessories for female since i once pernah pegi kursus belajar buat benda- benda ni suma. Yup. Bracelets, necklace, bla. bla. Tapi malas nak buat. Haha. Ok. We'll see, maybe during this coming holiday, if i have a loooooot of free time, I'll make some and will sell them at my own blog shop. So people, please pray for me. Then maybe i can gain more money. Plus all the raw materials and so on i dah ada. Tinggal nak buat je. And fikir sedikit idea kreatif utk jadikan benda- benda tu semua unik, cantik, bergaya, trendy, and stylo. Nanti la. Ni angan- angan je.

Plus my bf once has told me to help him to sell his collection of duit lama. He's so into this kind of barang antik. Dia ada collect duit- duit lama yg cantik. And of course unique, at least for him. And i do agree sometimes.

So maybe i can combine both the ideas to become my own blog shop. What a dreamer me. Tapi apa salahnya mempunyai cita- cita kan? Maybe with this little business can help me to lighten my burden since i like to waste my money on sooooo many things. Serve me right.

The Shopaholic,
-Azreen-

Wednesday, April 29, 2009

Not so random

So yesterday was my Hari Tanpa Study. I did not do any revisions. I did not try to answer any questions. I did not even touch any books. Oh. Tipu. Mana boleh tak sentuh. And early at the night, i got this really sakit headache. Couldn't explain how sakit the headache was :(

And my bf when to watch this football match at 3 in the morning. Chelsea vs Barcelona. He's not that into football as far as i know. But it's normal for a boy to like to watch a football match right? And he ended up wake up very late this morning. Oh. not so morning.or should i say afternoon? ;P

I think i need more money. Maybe i should find my self a job. I'm really broke. Like seriously, i only have less than RM10 left in my purse. wtf.

I really miss you baby. It's been like 2 months we didn't see each other right? I couldn't wait any longer for the time to come. Time, please flies fast. Please run fast. or whatever it is. Super fast please.

-Azreen-

Monday, April 27, 2009

Mari Belajar Bahasa Melayu

Life is like an alphabet.
Life is like a number.

Jadi i baru pulang dari study. Ingat nak study. Tp mcm tak dpt focus sngt. So kejap je study. Then pegi lepak minum. Jumpa dgn sorang mamat ni. Gila damn hot la. Tp usha dr juah je ;p

Td ada sorng mamat foreigner, xsure dr mana. Suruh i ajar B. Melayu. hehe. Comel je. Mcm ajar bdk darjah 1. Bangga sbb mereka kena belajar bahasa kita. Walupun utk study purpose. Tp ajr la.

memandu = driving
ayah = father
dan = and
tetapi = but

bla..bla..bla..

p/s: Rindu nak ajar bdk2 tution mcm time cuti semester lepas.

-Teacher Azreen-

Action speaks louder than words.No?

Perlu ke ucapkan rasa syg, rasa rindu selalu? Setiap hari? Ak rasa perlu. Tapi bukan la setiap hari. Tapi selalu juga. Sebab kadang2 kita tak boleh baca kalau tengok je apa yg org tu buat. Kadang2 bukan semua org pandai menilai. Bukan semua org mudah difahami. Mungkin dia buat lain, bermaksud lain. Tapi kita salah faham. Kita fikir lain. Jadi PERLU utk ucapkan syg kepada org tersayang. Biar dia tahu kita syg dia. Kita rindu dia. Mungkin perbuatan saja tak cukup utk buat dia tahu betapa kita syg dia.

So, cepat pergi ckp dekat mama, papa, abg, adik, kwn2, bf, gf, datuk, nenek, cikgu, dan siapa saja yg anda syg bahawa anda sygkan mereka.

You got what i mean?

I Love U.
-Azreen-

You make me love you

Penantian itu satu penyiksaan. Apa lg bila menunggu sesuatu yg tak pasti. Aish. Penat nye. Tu la. Sapa suruh ego tinggi melambung- lambung? Padan muka. Terima kasih hati. Kenapa engkau maha keras harini?

-Azreen-

Sunday, April 26, 2009

Entry kali ini tak ada tujuan dan faedah.

Introducing:

The Family Members
The Lead. Kuat tido mcm Nobita.Nobita pon knows how to be romantic ;p


Best Buddy. Nobita dan Doraemon.


-Azreen-

Hujan

Bngn pg dengan selesa dan nyaman. Hujan turun dgn lebat dan lama. Sejuk. Rasanya mcm dah lama tak bngun tdo dgn sejuk dan nyaman. Siap boleh bungkus dlm selimut lg. Suka. Suka. Hujan la. Tp jgn selalu sngt. Yg penting sejuk. Oyeh. Hidup hujan. Long live hujan.
Terima kasih Tuhan.

-Azreen-

Saturday, April 25, 2009

I tried to be chill but your so hot that I melted

Ye. Sy sngt suka sama Jason Mraz. Lagu dia menyentuh perasaan sy. Lyric sngt romantik. Sy suka lagu I'm Yours, Lucky dan You and I (Both Love). Kali ni sy post lyric lagu Lucky. Tp video tak ada sbb malas nak google. Hehe. Sorry.

Lucky
********
Do you hear me,
I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I'm trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhhhoohhhhohhooohhooohhooohoooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss

I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music, fell the air
I'll put a flower in your hair
Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

-Azreen-

Mungkin perlu hijrah ke negara beriklim sejuk sepanjang tahun.

Hari Sabtu yg sngt panas.

Ye. Sngt. I really mean it. Tak tahu nak describe panas yg mcm mane tu. Tido pon boleh berpeluh. Aish. Baju kejap je dah rasa berbau busuk. Bakul baju kotor pon cepat je penuh. Kena buat laundry bnyk kali la. Malas la gini. Tido pon rasa mcm malas nak pakai baju. Oh. Censored. Sngt panas ok. Rasa mcm nak install air cond je kat rmh sewa Pak Samad ni. Tapi mcm menyumbang pula kpd global warming. Mcmane ye nak atasi kepanasan ni. Tak kan nak tido kat ESSO kot. Berkampung kat sana? Oh. Tak mungkin. Panas. Panas.

p/s:Ini baru panas dunia. Belum neraka di akhirat.

-Azreen-

Friday, April 24, 2009

Bukan Campbell's


Jadi i rasa nak mkn cream mushroom soup. I pon goggle and ubah2 sket resepi tu. And terhasillah cream mushroom soup yg delicious. Betul. Tak percaya tanya housemates i. Mesti u all teruja je tengok kan? Haha. I tau. Jgn jeles ye. Ok. Boleh cuba sendiri.

Bahan- bahan:
Bawang merah and putih (dikisar)
Butter
Cendawan
Isi ayam (dicincang halus)
Tepung Jagung
Air
Kiub Ayam
Salt and pepper secukup rasa.

Cara memasak;
Panaskan kuali. Masukkan butter. Then bawang. Tumis sampai naik bau. Tapi jgn sampai perang sngt. Masukkan ayam dan cendawan. Masak hingga layu. Masukkan kiub ayam. Masukkan tepung jagung yang dibancuh dgn air. Salt and pepper secukup rasa.

Lebih kurang gitu la cara nak masak dia. I pon xpandai nak explain. Yela. I bukan expert. Oh. Mungkin i boleh bukak kedai makan bak kata Ct Darling. Hehe.

-Chef Azreen-

One Down.

Alhamdulillah.

Baru balik dri exam.First paper EMG.

Sebelum masuk dlm hall tu rasa mcm banyak sngt rama2 dlm perut. Tp after exam...

I sngt suka la. I boleh jwb soalan td. W/pon ad yg mcm tak berapa ingt rumus, i hentam je. Pakai Azreen's Law. Haha. Tp mostly boleh jwb la pper td. Hopefully papers yg akan dtg pon boleh jwb mcmni jugak. Baru la rasa gembira. Mungkin boleh dpt 4.00. Oh. Berangan nya i.

Kesimpulannya mmg happy la. Tak tahu kenapa. Berkat effort yg lebih bnyak berbanding sem2 lepas kot. Yela. I kan dah 3rd year. Takkan la i nak main2 lg kan. Kalau la dr dulu lg i mcm ni kan bagus. Kn?

-Azreen's Law-

Thursday, April 23, 2009

Hair.

Sedang i study td, i terfikir yg i x pernah lagi amek gambar i yg berambut baru. Sbb i tak suka. Org tu jeles kot dgn kecantikan rambut i. So, dia potong tak cantik. Haha. Eh, org study la. Bukan berangan. Apa la i ni. Hehe.

So i amek la gambar ni.

i edit gambar ni kc nampak mcm hantu ju-on sket. haha.

-Azreen-

Wednesday, April 22, 2009

Good Night Darling

Found this from somewhere else and decided to put it here.

The Prophet s.a.w one day said to Ali r.a: Ya Ali! Do these 5 things before going to bed at night:

1. give 4000 dinaars in sadaqah and then sleep
2. read one complete Quran and then sleep
3. pay the price for jannah and then sleep
4. make 2 people happy with each other when they are upset and then sleep
5. do 1 hajj and then sleep


Hazrat Ali r.a said: Ya Rasulallah! These look impossible! How will I be able to do it? Then the Prophet s.a.w replied:

1. 4 times of surah al.fatiha is equal to as 4 thousand dinaars giving in sadaqah.
2. 3 times of surah al.ikhlas (qul hualla hu ahad) is equal to 1 complete reading of al.Quran.
3. 3 times of any durood shareef/selawat (sallalahu alaihi wa salam) is the price of jannah.
4. 10 times of astarghfirullah (or any istighfar) is equal to making 2 unhappy people happy with each other.
4. 4 times saying the 3rd kalimah (subhaan-Allahi walhamdu-lillaahi, wa laa ilaa-ha illa-la ill-lal-lahu wallahu akbar, walaa haula wala quoow-wata illa billa hil-Aliyyil-atheem) is equal to 1 hajj.

Good Night.
Sleep Tight.
Sweet Dreams.

-Azreen-

Fluffy Doughnut Pte. Ltd.

Well, gambar ni dah lama punya cerita. Tapi bagi tak menghampakan peminat2 sekalian, ces. mcm ada je peminat i nak upload juga pic ni suma. Ni masa kami semua jual donut utk project Economy tuh. Tapi gambar sikit je. Hehe.

Here goes:
Pelbagai jenis donut yg dijual.

Dah petang ni. Ramai2 amek pic.

Sama spt di atas.
Kami bertiga pura2 rajin mem-promote.

The workers. Amal and Pinky are missing.
p/s:Boleh klik pada gambar jika tak nampak, bagi membesarkan imej.

-CEO Azreen-

New Love of Mine.

Harini mmg betul2 sibuk bercinta.
Bercinta ngn buka, nota dan calculator.
Pg lagi dah bangun g library.
Study ngn Pyn kat sne.
Tp library panas sbb air-cond rosak.
Ada ke patut?
Hampeh betul la admin ni.
Tp smpi petang juga dating di situ.
Then dah abes2 study tu terfikir idea yg besh.
Mlm tu kami tak lagi pergi library.
Instead, we went to ESSO.
Yup.
Esso tu kan stesen minyak.
Tapi kat situ ada cafe yg setaraf ngn kopitiam.
Ala- ala Starbuck gitu.
Siap ada wifi lg.
Agak nya situ kot tempat plg best kat Pt Raja utk lepak.
Haha.
Gila best la.
Sejuk gle.
Nyaman dan selesa.
Esk nak study situ lg.


p/s: Rama- rama dlm perut. Lusa dah paper.

Love,
-Azreen-

Tuesday, April 21, 2009

Pasar Pagi.

8.43am. Pagi Selasa.

Selamat Pagi Semua.

So, i wake up very early in the morning. Haha. Awal la sangat. I nak pergi pasar. Sbb nanti i ngn kwn2 i nak buat BBQ sempena nak abes kan duit yg we all dpt time jual donut hari tu. Oh, belum upload lg gambar jual donut kan? Ye. Later. Later.

Bye, nak g pasar.

Muahhx,
-Azreen-

Monday, April 20, 2009

From zero to hero

*tajuk mungkin tiada kaitan dgn entry.

What if, he says
versus


and she says
I'm in love,
-Azreen-

1100th visitor

Oh. Bangga pula. Sudah 1100 org yg mengunjungi sy. Terima kasih. Tidak expect apa2 pon sebenarnya. Anyway, thanks.

Much lurve,
-Azreen-

What is wrong with you?

Pelik la. Cuba control diri sket. Behave. Aish. Pelik. Tak larat nak layan.

Sigh.

***************************************************************
-editted-

Kenapa kita selalu tak dpt apa yg kita nak?
Sbb apa yg kita nak tak semestinya baik or bagus utk kita.
Sbb Tuhan lebih tahu apa yg bagus utk kita.
Terima kasih Tuhan
Allah almighty.

-Azreen-

Birthday,Final & PKU

So today is Monday. Ada kawan2 yg dah start final exam mereka. All the best.

Hari Lahir Mama yg ke 51. Mama masih vogue. Masih cool. Sama mcm dulu. Mungkin lebih best. Rindu mama. Semoga mama sihat2 selalu dan dilindungi Allah SWT. Semoga mama bahagia disamping kami semua.

I kena gatal2 seluruh bdn. Tak tahan ok. Abes merah2. Mcm kena gigit nyamuk. Tapi bukan. Tak tahan sngt. So i pegi PKU (Pusat Kesihatan Universiti) and mintak injection. After all, i terus tertido from 12.30 pm- 6.00 pm. Effect ubt yg sangat bahaya.

Azreen says bye bye.

Sunday, April 19, 2009

Out of Sight, Out of Mind

Betul ke?
Harap tidak.


p/s: Oh. Harini saja sudah berapa entry ak post?

-Azreen-

10 vs 1

Chapter 5: Introduction To Electromagnetic Compatibility (EMC)

Chapter 4: Radio Wave Propagation.

Aish. Sigh lg. Penat. Merapu.

*****************************************************************

10 kali i called, baru 1 kali u balas.
Haih.
Janji tinggal janji.
Suka tipu.
Tak tunai janji.
Tau nak marah je.
Penat la mcmni.
Apa dah jd pada kita?

Kenapa?

******************************************************************

Fu*k la.
Oh. Tak baik mencarut.
Bab*.
Geram gila.

Seram pula nak exam.
Rama2 dlm perut.

p/s: Good Luck kpd kwn2 suma. Selamat menghadapi final dgn jayanya.

-Azreen-

Sakit.

kisah 1:
kenapa senang sngt nak ckp sori.
maaf.
padahal tak ikhlas langsung.
sori.maaf.
tak buat lg.
sekadar ambil hati.
konon2 ikhlas.
konon2 menyesal.
lepas tu ulang balik.
benda yg sama.
even worse.
tak ke rasa teruk?
tak ke rasa suck?
tak pernah fikir ke?
hipokrit.
ego.
selfish.
pentingkan diri.
sila berambus.

kisah 2:
kalau tak ikhlas.
jgn nak puji.
jgn nak ckp.
cantiknya.
bagusnya.
eloknya.
hipokrit.
tak suka.
but the truth is truth hurts kan.
ntah la.
tak tau nak ckp.
pening.
mati lagi baik.
sila berambus.

-Azreen-

Mama dan Kucing

Beberapa hari lepas, i called mama. Eh, mama yg called i. Hehe. And guess what. She called just to tell me a story about cats. Mmg nampak cam biasa je kan. Tp ini tak biasa bg family i.

Ok. Last skali i balik umh was like early of March. Masa tu ada seekor kucing yg comel, color hitam. Kucing ni jenis kucing baka yg cantik tu. Ntah Siam ke, Parsi ke, i pon xsure la. Kucing ni sesat kot. Mama ckp kucing tu dah dekat sebulan, setiap hari dtg rmh kami. Time tu kucing tu tengah bunting.

Tp kami mmg tak suka kucing. Buka hate. Just don't like. Tp kadang2 bila kucing tu duk mengiau2, i pon bg la mkn. Family i xsuka kucing sbb time my siblings and i kecil, we all suma ad sakit asthma. So segala kucing, carpets, and yg ad fur ni mmg tak di benarkan berada di rmh la. That's kami mmg kurang la ngn kucing ni.

So balik pd cerita asal. Mama called and ckp kucing tu dah beranak. 4 ekor. Seekor hitam, 2 coklat and 1 putih. Tp yg coklat sekor lg dah hilang. Tinggal 3 je. Papa siap belikan mknan kucing utk kittens tu suma. Mula2 papa sorok dlm bekas kat belakng rmh. Takut mama marah. Tp nanti kantoi jugak. And mama gelakkan papa sbb klaka. And the fact is: Papa geli ngn anak kucing yg kecil tu. Dia akan lari if ada anak kucing yg kecil dekat ngn dia. Besar tak apa.

Mama siap ckp kitten tu suma cute gle. I pon mcm pelik je. Semangat mama suka sngt ngn mereka. Maybe mama bosan kot. Sbb kat rmh mana ada org. Anak2 suma kan tinggal jauh. Abg duk kat rmh pon, kerja dia bz. Jarang lekat kt rmh. If ada pon, terperap je dlm bilik. Cian mama ngn papa. Mesi sunyi. To abg: Sila cepat kawen and bagi mama cucu. Hehe.

Mama ckp lg. Kittens tu suma dah ada org chop. Nanti dah besar sket baru boleh ambil. Sekor adik waniey, cousin i dah chop. Sekor anak kwn papa dah chop. And the best part is, sekor lg mama ckp dia chop. Nak bela. Haha. Mmg klaka la mama ni.

I certa kat adik pon, dia gelak2. Siap nak call mama and tanya pasal kucing tu. Pelik kan? Haha. Comel betul la mama i ni.

p/s: I miss you mum!!

Muaahhx,
-Azreen-

Sh*t. Sila baca sampai abes.

So i found this from this guy's blog. It is very fun and nice reading his blog. Klik here to indulge. Klaka weii baca blog dia. Best juga.

Siapa kata cirit itu tidak bagus?

Dengan cirit berlarutan, perut akan habis dibersihkan dari semua toksin.
semua benda akan di kosongkan dari dalam perut samada lembik ataupun
cair.
Setelah perut sudah kosong dan bebas dari toksin.
Anda akan merasa lega.

Pastikan anda makan untuk cover semula bahan-bahan yang telah keluar.

mengikut kajian para saintis, tahi yang sihat adalah bewarna kuning kepisangan.
di mana, jika kita perhati, rata-rata warna tahi individu adalah bewarna kecoklatan.
jika kuning pun, mungkin dari warna jagung.

oleh itu, setelah seharian cirit. keesokan harinya, setelah anda pulih seperti biasa.
sila perhatikan warna tahi masing-masing. tentu bewarna kuning kepisangan.

jika anda dapat melihat warna yang sama dengan yang saya alami.
maksudnya, kita telah sama-sama berjaya membersihkan perut.

oleh itu, at least sekali dalam sebulan, pastikan anda makan
makanan yang telah tamat tempoh ataupun boleh mengakibatkan cirit birit.
kerana ia akan membantu dalam membersihkan perut anda.

Haha. Funny isn't? And i think it make sense. So cirit-birit ni bagus la jugak sebenarnye. Even kita selalau tak suka bila kena cirit kan.

Marilah kita bersama2 menciritkan diri.

Oyeh!!

-Azreen-

Saturday, April 18, 2009

Oh Cookies!!

Rasa macam nak mkn cookies la. Ada siapa2 nak belanja tak? Hehe. Tiba2 je rasa nak mkn cookies yg sedap2. Tak sabar nak balik rmh. Nanti boleh buat cookies, cakes, kuih yg sedap. Aish. Gemuk la nanti time cuti. Oh Tidak!!

Cookies ni suma sngt comel dan nampak mcm sedap je if dpt. Huhu. Ckp nak kurus kan?Aish.

Kids will love them all!! Comel. Christmas Cookies.

Mcm kuih raya je. Nampak best.

Wow. Cookies in heart shape. Romantic.

Sedap nye. Mahu ini.

Ini juga.

Snowman cookies.

Ini mcm smarties. Tp kecil.


-Azreen-

ABC Story

Ok. Let put it this way.

You are dating a new boyfriend, A without knowing that he already has a girlfriend,B. One day he tell you everything. Itu pun after kantoi. But you insist of continue dating him. Now you know that he has you and her. But you love him damn much. You do almost everything for him. Until one day you find out that he has another girl, which is C.

It is such a waste? You know how he is since first you are dating him. But you are too degil to listen to my advice. Damn kesian la you. But what can i do? You yg keras kepala. Even i syg u, but if you tak syg diri you sendiri, apa yg i boleh buat kan? Hope you realize soon. Very soon.

Love you,
-Azreen-

If You Seek Amy




-Britney Spears-

x.o.x.o,
-Azreen-

Peneraju Baru

This entry was found at Rehan's blog. As a Malaysians, kita perlu tahu ye.


Perdana menteri
- Datuk Seri Najib Razak

Timbalan perdana menteri - Tan Sri Muhyiddin Yassin

Menteri di Jabatan Perdana Menteri

Tan Sri Dr Koh Tsu Koon - perpaduan & pengurusan prestasi
Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz - perundangan dan Parlimen
Tan Sri Nor Mohamed Yakcop - Unit Perancang Ekonomi
Mej Jen (B) Datuk Jamil Khir Baharom - hal ehwal Islam

Timbalan-timbalan menteri:

Datuk Liew Vui Keong
Datuk Dr Mashitah Ibrahim
Datuk SK Devamany
Ahmad Maslan
T Murugiah

Menteri kewangan I
Datuk Seri Najib Razak

Menteri kewangan II
Datuk Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah

Datuk Chor Chee Heung (timbalan)
Datuk Dr Awang Adek Hussin (timbalan)

Menteri pelajaran
Tan Sri Muhyiddin Yassin

Datuk Dr Wee Ka Siong (timbalan)
Dr Mohd Puad Zarkashi (timbalan)

Menteri pengangkutan
Datuk Ong Tee Keat

Datuk Abdul Rahim Bakri (timbalan)
Datuk Robert Lau Hoi Chew (timbalan)

Menteri perusahaan, perladangan dan komoditi
Tan Sri Bernard Dompok
Datuk Hamzah Zainudin (timbalan)

Menteri dalam negeri
Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein

Datuk Wira Abu Seman Yusop (timbalan)
Jelaing Mersat (timbalan)

Menteri penerangan, komunikasi, kesenian dan kebudayaan
Datuk Seri Dr Rais Yatim

Datuk Joseph Salang Gandum (timbalan)
Senator Heng Seai Kie (timbalan)

Menteri tenaga, teknologi hijau dan air
Datuk Peter Chin Fah Kui
Noriah Kasnon (timbalan)

Menteri kemajuan luar bandar dan wilayah
Datuk Seri Shafie Apdal

Datuk Hassan Malek (timbalan)
Datuk Joseph Entulu Belaun (timbalan)

Menteri pengajian tinggi
Datuk Seri Mohd Khaled Nordin

Datuk Dr Hou Kok Chung (timbalan)
Datuk Saifuddin Abdullah (timbalan)

Menteri perdagangan antarabangsa dan industri
Datuk Mustapa Mohamed

Datuk Mukhriz Mahathir (timbalan)
Datuk Jacob Dungau Sagan (timbalan)

Menteri sains, teknologi dan inovasi
Datuk Dr Maximus Ongkili
Fadillah Yusof (timbalan)

Menteri sumber asli dan alam sekitar
Datuk Douglas Uggah Embas

Tan Sri Joseph Kurup (timbalan)

Menteri pelancongan
Datuk Ng Yen Yen
Datuk Seri Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib (timbalan)

Menteri pertanian dan industri asas industri
Datuk Noh Omar

Datuk Johari Baharum (timbalan)
Datuk Rohani Abdul Karim (timbalan)

Menteri pertahanan
Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi
Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad (timbalan)

Menteri kerja raya
Datuk Shaziman Abu Mansor
Datuk Yong Khoon Seng (timbalan)

Menteri kesihatan
Datuk Liow Tiong Lai
Datuk Rosnah Rashid Shirlin (timbalan)

Menteri belia dan sukan
Datuk Ahmad Shabery Cheek

Datuk Razali Ibrahim (timbalan)
Wee Jeck Seng (timbalan)

Menteri sumber manusia
Datuk Dr S Subramaniam
Datuk Maznah Mazlan (timbalan)

Perdagangan dalam negeri dan hal-ehwal pengguna
Datuk Ismail Sabri Yaakob
Datuk Tan Lian Hoe (timbalan)

Menteri perumahan dan kerajaan tempatan
Datuk Kong Cho Ha
Datuk Lajim Ukin (timbalan)

Menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat
Datuk Seri Sharizat Jalil
Datin Paduka Chew Mei Fun (timbalan)

Menteri luar
Datuk Anifah Aman

A Kohilan Pillay (timbalan)
Datuk Lee Chee Leong (timbalan)

Menteri wilayah persekutuan
Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin
Datuk M Saravanan (timbalan)

-Azreen-

New Look

Ada sesiapa nak bagi comment pasal my blog new look? Sy rasa sy suka kot. Lg simple. Tak crowded sngt. Walaupun sy cuma pilih layout yg sedia ada. Bukan sy pon yg create code tu. Hehe. Btw, sila la comment ye kwn2.

Much Lurve,
-Azreen-

Friday, April 17, 2009

Succeed

Alhamdulillah. Hari ni sy dah lulus ujian JPJ sy. Tp ni baru motor. Kena tunggu kereta pula. Tp tadi punya la cuak. Rmai juga bdk2 yg jatuh from their motorcycle time buat emergency break. Nasib baik sy buat ok saja. So my turn is number 7. 7 is my lucky number i guess. Finally berjaya juga dpt license motor. Yaay!! Sy suka. Tunggu kereta pula. Can't wait. Pray for me ya people.

-Azreen-

Thursday, April 16, 2009

Tangguh yg best.

Oh. Ada org rindu sy ke?Hehe. Sy agak bz sket la beberapa hari lepas. Sbb tu tak ada masa nak post entry. So ni sy cover balik yg 2,3 hari lepas.

Monday: I got this EMC presentation and it went very well. My lecturer, En. Noran sampai mintak softcopy project kteorg sbb dia sngat kagum kot. Haha. Sangat bangga ok. Oh. Tak baik riak. Kesimpulannya, sy suka. Then,mlm nye ada practice tarian utk show esok. Mlm ni baru nak start belajar step. Belajar smpi almost mid night. Penat nye.

Tuesday: It's show time. From pagi after bangun tido je went for a practice since kelas dah tak ada. And mlm nye dah buat show. Mmg kelakar time show tu. Ada satu part tu sy lupa step. Org lain pusing, sy boleh tengok je. Hahah. Memalukan diri ok. And sy tak suka dgn make- up artist tu sbb pd sy dia make- up sy jadi tak cantik la. Aish. Tp sy have fun.

Wednesday: Another presentation. MicroP presentation. Kami kena buat project thermometer. Dah beli component mahal2, tp tak pakai pon. Sbb kami pinjam project PSM senior. Hehe. Tp walaupon, pinjam, kami bukan main amek je tau. Kami study betul2. And we again menang hadiah presentation terbaik. Bangga lagi. *Riak*

Thursday: Since dah 3 hari sy berpenat, jd sy pon decide utk keluar tengok wyg. So sy pon keluar dgn Bibi. Kami tengok Jangan Tegur. Mmg kelakar. Sbb konon berani. Tp sebenarnya kami tutup mata saja tengok cerita tu. Hehe. Penakut sebenarnya kami. Boys yg ddk sebelah kami dah gelak2 kan kami. Bia la kan. Yg penting sy happy. And sy rewards myself a pair of sandal and a new bag. Sngt cantik. Sy suka.


Gambar adalah secara random. Mls nak susun semula. Hehe. Sorry.


Oh. Ini ketika presentation EMC. Sngt sopan kan sy?

Reen and Min. Min menari kuda kepang.

The Dancers. Kami menari lagu Cik Mek Molek. M Daud Kilau.

Ini la sy. Hehe.

Sy juga. Perasan. Bia la. Ini blog sy.

Kan sy dah ckp. Make- up artist tu buat muka sy jadi pelik.Tapi sy suka gambar ni. Thanks Wan.

Ini time presentation MicroP. Semua group sy. Minus Yanie.
Mei Ph nak jugak masuk gambar kami.
Mcm Hari Raya je if xnampak bdk2 kat belakang tu kan?
Bila nampak poster kat belakang, ada laptop, baru mcm presentation.
Ini la kasut yg sy cakap baru beli td.
Bag yg baru beli jugak. Boleh pakai 3 ways. Cantik x?
p/s: Oh. Sy tak pergi show kat PWTC esok sbb sy ad test JPJ. Wish me luck.

pp/s: Ada siapa2 nak beli component yg kami xpakai tu? Ada PIC sy tak ingat num dia, Digital Sensor, Resistors, Capacitor, Crystal Capacitor, etc. etc. If siapa2 nak, contact sy ye. Boleh jual murah sikit.

xoxo,

-Azreen-

Sunday, April 12, 2009

This is Us.

Well, suddenly Pinky came out with this watching-movie-idea. So all of us give her a very big yes. Then about 8.30 pm, we went out heading to the town. First we were planned to watch this film which The Rock is acting, Which we don't know the title. But it is not showing there. Then we wanted to watch Fast and Furious 4. But it is full. I wanted to watch Unborn or Jangan Tegur. But they all said, "Tak nak la cerita hantu. Takut". Aish. Padahal sy pon takut ;p Finally we decided to watch this The International, which i have no clue what is this film about at first. Dah abes pon still xfaham. Haha. But I still enjoying this night outing. Love you girls.


Here goes the pictures:

5 of us. Pinky?

Aish. Tak aci sbb tak nampak sy.

Dlm lift pon jadi.

Suka pic ni.

Cool. I loike.

x.o.x.o
-Azreen-



Saturday, April 11, 2009

Happy Yaay!!

Recently, things that make me happy :

  • I manage to answer all the question from yesterday's economy test. Don't ask the way ok. Wish to get the full mark.
  • Looking forward for the show at PWTC this coming 18th and 19th of May. Can't wait!!
  • I'm meeting a new people. Not telling here yet :p He's damn sweeet.
  • Now in the study leave mood.
  • Got a lot of movie that is queuing for me to watch.

x.o.x.o
-Azreen-

Friday, April 10, 2009

Economy & Entrepreneurship Engineering Paper

Mlm ni ada economy test. Wish me luck people. Thanks.

Love,
-Azreen-

Thursday, April 9, 2009

Ada orang kata sy demand. Betul ke?

Well, this post is my another not-the-good-one post. Very sorry sbb terpaksa baca entry yg marah je. Nak but mcmane kn. My life is currently so miserable now.

Here goes the story.

Well i think i am kinda demand person. But not all that what you want you akan dpt kan. Same goes to me. To be honest, actually sy ni bukan la demand yg mcm mana. Ok. Dlm case ni. I just want it to be something special. Bukan nak something yg excellent pon. Just be creative. Came on la.

This person promise me to celebrate my birthday when we meet up. I'm very excited. Looking forward for the right time. So this person ask me how the celebration that i want it to be. I told him that i want a cake. Cheese cake. Then he said ok.

Ok. So i expect him to be veeery sweet. I don't want it to be the whole cake, with a lot of people, a lot of birthday presents for me, bunch of ppl singing loud a Birthday song for me, variety of foods, at a very nice place. NO.

I prefer it to be only with a slice of cake, with a very cute candle on it. Just two of us. At a veery romantic place. Spending the time together. To be only with you. Two of us. Just the two of us. You got what i mean?

Instead, when i ask him how the celebration will look like he told me that he's going to bring me to eat the cake at the shop. That's all?? Then he said I'm being very demanding.

So u ppl do you think i am being very demanding? Hell no. Right??

-Azreen-

You Belong With Me- Taylor Swift



Best lagu ni.

p/s: Jumpa lagu ni kat blog alyea. So i google it and post it into my blog. :p


-Azreen-


One Step At a Time

Eii. Geram lagi. Suka buat org marah. All of the sudden je boleh tak ada mood and nak marah2 org. Cuba la waras sket. Cuba la fikir dgn tenang sket. Tak kan la pasal bnda kecik pon nak marah2. Tersalah ckp kot. Yes. I'm demand. Sy mmg seorg yg sngt demand. High maintenance. If tak suka, then tak apa la.
Get over me. Tq.

-Azreen-


Wednesday, April 8, 2009

Holiday Yaayyy!!

So today is holiday. Due to Hari Keputeraan Sultan Johor if i not mistaken. But my holiday is not just a holiday. A looot of works to be done. Aish.

Do the laundry.
Cooking for lunch. Sbb malas nak keluar beli mknan kat luar.
Economy report.
Thermometer Micro Processing Project.
New Lab Sheet EMG Project.

A lot of work. Padahal next week dah start study leave. Supposely study leave utk study la. But instead lecturers guna study leave utk presentation. Aish. Mmg xpatut langsung.

Plus final exam schedule for this semester sngt la tak menarik. 3 tough papersfor 3 days in a row. Abes la sy macam ni. Adoi. 5,6,7 of May for DSP, MicroC & MicroP and Power. Teruk la. Moga saya dpt jawab final dgn cemerlang. Amin.

Oh. I was planning to go out to do my hair this evening. But suddenly hujan turun dgn sangat lebat kat luar. Alamak. Mcm mana ni. There goes my plans.


p/s: Mood sy sangat baik harini.

x.o.x.o
-Azreen-

Tuesday, April 7, 2009

Special For Syafiza

Presenting:

Bandung Sirap Tuang Last
Very delicious. Should also try bandung laici.

-Azreen-


Monday, April 6, 2009

Saying Goes

Ini sy jumpa dekat blog Syafiza lg. So sy pon curi dan post kat sini. Sangat bermakna.


When you are together with that special someone, you pretend to ignore that person.
But when that special someone is not around, you might look around to find them.
At that moment, you are in love

Although there is someone else who always makes you laugh,
your eyes and attention might go only to that special someone.
Then, you are in love.

Although that special someone was supposed to have called you long back, to
let you know of their safe arrival,
your phone is quiet.
You are desperately waiting for the call!
At that moment, you are in love.

If you are much more excited for one short e-mail from
that special someone than other many long e-mails,
you are in love.

When you find yourself as one who cannot erase all the
messages in your answering machine because of one message
from that special someone, you are in love.

When you get a couple of free movie tickets, you would
not hesitate to think of that special someone.
Then, you are in love.

You keep telling yourself, "that special someone is just a friend", but you
realize that you can not avoid that person's special attraction. At that
moment, you are in love.

While you are reading this page, if someone
appears in your mind,
then u are in love with that person.

p/s: Sila hayati dgn penuh makna.

Hate That I Love You So.

Fu*k. Damn. Sangat geram. Sakit hati.

I called him And it's on waiting. Called again. Still waiting. And again. And again. Texted him. No replied.

Susah sangat ke nak angkat call i tu kejap? And say like "Sorry. I on the phone. Kejap ye. Will call you later." Or just reply the sms.

This scene goes about half an hour. Sakit hati gila. Rasa mcm nak menangis pon ada. Terbakar gila hati.

Then he picked the call.

R: Hello. U ckp ngn spe td? I called sampai tak boleh angkat. Sms pon tak reply.

N: Kwn i.

R: Yela kwn u. Spe?

N: Kwn la. Tau la kwn. Tak mungkin your mom nak call time mcm ni. Aish.

R: Spe? It is a he? Or a she?

N: Perempuan.

R: Spe? Q**a?

N: Hmm.

R: Damn.

Sakit hati gila ok. And she is his past. I'm his present. So what? Should she or I to be focused on? Mmg la boleh je ckp. Bukan tak boleh. Ok. Fine. Kwn. Tapi boleh kan explain. Just let me know. And what the hell is she calling him at 1.oo am? Siang2 xboleh call ke?

Yang lagi menambahkan sakit hati ialah he get angry at me. Nak marah2 kat i. Padahal dia yg buat salah. He should at least apologize to me. Instead, marah2 plak. Tak patut langsung. Biasa lah. Org yg buat slh mmg mcm tu. Kir nak cover la apa yg dia dah buat. So marah2 org lain balik. And benda yg plg tak boleh terima he just letak phone mcm tu bila i tengah marah. Bukan nak say sorry. Let alone nak pujuk i.

Aish. Nasib. Tu la, sapa suruh lembut hati sngt? Kan hari tu dah buat decision. Dah final. Tapi still repeat the same mistake.

If i could ever turn back time.

p/s: What should i do? Am i that stupid?

-Azreen-



Sunday, April 5, 2009

Nuffnang

Ada tak siapa2 yg reti nak letak Nuffnag ni kat blog? Saya dah daftar. Dah try post pon code dia. Tapi still tak berjaya. Mcm tak jadi langsung. Boleh tak sesiapa yg rjin dan baik hati tlg saya? Please. Sy pon mahu menjana pendapatan juga. Thanks ye.

p/s: Tolong la sy. Please.

pp/s: Rindu awak.

-Azreen-

Thursday, April 2, 2009

*The strory*

Well, here goes the stories on my Birthday. 2 April 2009.

Case1:
The first thing when i woke up in the morning. OMG! My left eye is very red and bengkak. Sakit mata. Xtau kenapa. Bangun2 je mata dah mcm merah menyala gle. Tak tahan. Sngt la pedih. Dah la sekejap lg ada presentation DSP. Adoi. Malu la mcm ni. So i just letak eye drop sket then siap2 pegi kelas mcm bese. Tapi at last, mata tu baik dgn sendiri nya. So sopan la u my mata. Mata Merah di Hari Lahir. Hehe. Boleh buat tajuk lagu.

Case2:
Siti punya purse hilang. Maybe she misplace the purse. Sbb sangat la kelam kabut nak pergi presentation kan. Dah tengahaari baru perasan yg purse dia tak ada. So after a very deep thinking, she realize that she left the purse behind at the library. I teman Siti pergi library and asked the abg library yg kacak. If ada org kasi purse tersebut pada dia. And he said NO. Oh sangat sedih. Then kami balik rumah. Tapi few hours later, abg library tu call balik and he said ada org dah pulangkan purse tu kat library. And the name is Hafis. Tak tahu la pulak Hafis mana kan. Btw, thanks to Hafis and Siti's purse was finally jumpa. Suma complete dlm tu. Tak ada satu pon yg missing.

Case3:
The DSP Presentation went very well. Org lain suma kena tunggu likes 2,3 hours utk turn present. Tapi kami punya group tak sampai an hour, dah dpt turn. Sebab? Panel tu kesian kat Birthday Girl. Haha. Joking. Sbb group kami ada Izad, KC and Luqman yg sangat pandai menyelit. Best la u guys. And our presentation i think tak sampai setengah jam pon. Org lain ada sampai nak dekat 40 minutes, 1 jam. En. Rahmat, panel tu sngt puas hati and mcm tak ada soalan dah nak tanya. Sbb kami buat dgn baik sekali. Haha. Btw, thanks to the team mates: Eny, KC, Izad, Luqman. Moga kita semua dpt markah penuh. 15%.

Case4:

So after classes and all, we went to so-called celebrating my birthday la.Pergi mkn goreng pisang and mee soto. Sangat sedap ok. Siti, Ruby, Amal, Kechik, Pinky, and of course la me. Dah penat mkn2, gossiping, gelak2 kami pon balik rumah. I bought my self a gold shoes as a birthday present. Hehe. And also dpt this Bantal Mr. Bean as a present from them. Thanks to all. Love you. Muaahxx.

Present from them. Thanks kamu semua.

I got my self this gold shoes. I loike.

Hidangan.

Siti and Ruby darlings.
Pinky, Kechik, Amal.

Me with the darlings.


-Azreen-


It's your Birthday Sweety.

So today is my 22nd Birthday. Happy Birthday to me. May all my wishes and dreams come true. May i get all the blessings and the happiness. May i were rich by love. And money also. Hehe.

I wake up very early in the morning. And Mama called me. Wishing me a very Happy Birthday. And she said: Kakak bukan kecik lg. Kakak dah dewasa. Aish. I'm growing too fast. Sekejap je. Dah 22 tahun.

And after this I'm heading to the class. Getting my presentation well prepared. Wishing me all the best and good luck.

p/s: Semalam sebelum tido, dah dpt 1 virtual kek. Looking forward for the 2 kek that been promised :P

pp/s: Emiey called and said Happy Birthday. She said she's leaving to France this 13 April. Oh. How I miss her. Hope to see her before she's leaving.

Birthday Girl,
x.o.x.o

-Azreen-

Wednesday, April 1, 2009

Presentation on my Birthday!!

This week sangat2 busy. Padahal esk birthday sy. And i get presentation on my birthday. wth. Sangat xbest. This Friday: Test Micro P. Next Monday: Test DSP. Full Report economy,DSP. Power punya assignment xkira lg. Aish. Banyak betul kerja. Nak pergi celebrate birthday pon xsempat. Sedih betul la. Terpaksa la tangguhkan niat tersebut. Aish.

In two weeks times lagi dah study week. Pastu final exams. Then dah start cuti sem. Ingat nak keje lagi mcm masa cuti sem lepas. Ada sapa2 nak offer sy sebarang pekerjaan dgn pendapatan lumayan?

p/s:Xpe. Ada orang janji nak kasi sy 2 kek. Hehe. Love you.

Muaahhx.

-Azreen-