The Fans

Monday, August 31, 2009

PMS mode: Dare to mess with me?

Bahagia itu bukan milikku kah?

-Azreen-

Post 56

Baru i perasan. Post bulan Ogos saja dah 56 entry. Apa ntah i tulis banyak- banyak bulan ni. Merepek saja. Layankan saja ye uolls. Sayang kamu semua. :-*

-Azreen-

31 Ogos 1957

Jdi harini adalah Hari Merdeka yg ke -52. Terima kasih Malaysia sbb aman damai selama ni. I cinta Malaysia sngt2. Rasa bangga dan bertuah sbb tinggal di tanah ini. Jadi semua, mari sama- sama kita kekalkan keamanan yg kita nikmati selama ini. Dan satu lagi, selamat bercuti semua.

p/s: Nak tengok bunga api. Hehe.

-Azreen-

Sunday, August 30, 2009

I rindu dgn kawan- kawan lama i. Kawan-kawan rindu i x?

Tiba-tiba je i rasa rindu dekat kwn2 i suma. Kwn2 time sekolah. Time masih lg budak2 dan comel. Sekarang tak comel dah, sekarang cantik. Ngee. Masa crush ngn bdk kelas sebelah. Masa ponteng prep. Masa fly pergi Melaka. Masa ponteng pergi masjid hari Jumaat. Masa pergi beratur amek mknan kat dewan makan. Masa pergi main bola keranjang petang2. Masa masuk silat. Masa masuk kadet polis, pengakap. Masa main netball utk sekolah. Masa roll- call pagi. Mcm2 lg la. Tak muat ruang nak letak kat sini semua. Rindu nya dgn kamu semua. Oh, kalau la boleh putar masa semula.

Rindu semua------------
  1. Laxmani- Mira, Peoz, Zura, Ewa, Ilu, Nirah.
  2. 513- Nad, Mimi, Che Ja, Ain, Baya, Mape, Farid, Abul, Siddiq, Afif, Aizat, P-jot.
  3. 401- Dayah, Yah, Syada, Syafiza, Awin, Aidil.
  4. 3D- Emiey, Nana, Teh, Ejat, Muaz, Ika, Daus, Pesa, Anih.
  5. ZA- Dzeti, Haiza, Zizi, Bella, Izyan, Sue.
Oh. Ramai lagi. Semua yg i x mention kat sini pon i rindu tao. Eh, emo pula.

-Azreen-

I yg sngt exhausted.

Harini hari mengantuk i. Sumpah i mengantuk. Pg td finishing school start pukul 9am. Tp i dah siap pkl 9.20 am. Keluar rmh bukak pintu je, i tengok hujan. Terus i masuk balik rmh and sambung tido. Haha. I pergi pkl 10.45 am.

Sekarang adalah waktu break sampai pkl 2 pm. Tp i mengantuk sngt. I xlarat la. Demam dah ok sket. Peeeeeeenatttttttt..

-Azreen-

Saturday, August 29, 2009

Nak pengsan boleh?

Pg tadi i ada test machine. I tak boleh buat. Benci sngt2. I demam. Sambil jwb soalan tu sambil bersin- bersin, lap hingus meleleh. Sngt la tension ok. Rasa mcm nak nangis pon ada. sbb soalan dia adalah sama dgn tutorial soalan 1. Bayangkan la. Biasa nya soalan tutorial ni kan mula dgn yg senang. ARGHHHHHH. Tak suka.

Ptg i ada program Finishing Scholl. Ok la. Bolah tahan. Tak larat nak taip banyak- banyak sbb penat. Badan dah panas gila ok. Rasa mcm nak pengsan je. Boleh?

-Azreen-

Tak ada la Random sngt,

Kenapa kita jarang/ tak pernah langsung nak hargai apa yg ada depan mata? Bila dah tak ada baru nak sibuk- sibuk cari balik. Kan dah susah tu. Atau mungkin juga tak akan jumpa langsung. If jumpa pon, dah tak sama dgn yg asal sbb mesti dah berubah. Yela, dulu u buang, campak jauh- jauh. Mesti la dah rosak sikit kan?

Bila ada masalah/ terasa sunyi baru nak cari balik. Bila u happy, u senyap je. Bergembira tak ingat dunia. Sngt rasa mcm shit. Diperlakukan mcm barang je. Tapi kenapa layan juga? Sbb tak sampai hati walaupon annyoing sebenarnya. If ikut akal yg jahat, akan jerit kuat- kuat into your face
"Sila berambus and jangan muncul dalam hidup i lagi boleh tak?". Nasib baik bulan puasa kena banyak sabar.

-Azreen-

Friday, August 28, 2009

Of being selsema.

Esk i ada test machine & drive pukul 9 am. Sekarang i tengah study tp i selsema. Hingus keluar meleleh-leleh. Bersin x berhenti- henti. Eeeeuuuuu. Tekanan ok. I nak study. Help. Help

-Azreen-

Puasa 7

Menu untuk berbuka harini adalah dimasak sendiri oleh i dan housemate kesygan i semua, Ct & Ruby. So, berikut adalah senarai menu berbuka puasa kami. Skema gila ayat :
  1. Nasi putih. Ni pon nak tulis ke? Hehe.
  2. Sambal udang.
  3. Sayur cendawan campur goreng.
  4. Kek batik
  5. Air oren sejuk
  6. Air Teh- o suam
Oh. Agak heaven harini punya menu-masak-sendiri. Bagus. Bagus. Tak sabar dah ni. Hehe. Selamat berbuka semua.

-Azreen-

Being myself

Haha. Pic num 1 tu dah mcm muka hantu je i tengok. Yg num 2 time i tengah study. Muka pon mcm tak sudah tp sambil study sempat lg snap gambar kn? Aish, dah nama nya Azreen. Num 4 adalah before i cut my hair and num 3 is the after. So which one do you like the most? Poyo je tanya mcm tu. Mcm la ada org nak vote. Me like num 4 & num 1 also.
Thehe.
-Azreen-

Kasut Raya


Cantik x kasut raya i? Actually i beli before puasa lg. Time tu i teman Ella pergi shopping. Then i ternampak kasut ni yg super tempting and ada sale plak tu. Tanpa fikir panjang, i terus beli :))

-Azreen-

Thursday, August 27, 2009

I'm pregnant!


Haha. Stop making joke la fb!!

-Azreen-

Salah susun matrix

Td i ada test engineering mathematics iv. The test was so so. Kira ok la. Tp tak sebest test mlm td. Tp still me loike it. I boleh jawab semua soalan dgn jayanya except this one part yg i rasa i silap. I dh tersalah susun matrix tu. Tp ntah la. I tak boleh terima hakikat yg i salah susun. Haha. So kita tengok je la nanti mcm mana. Still hoping to get full mark :)

p/s: I'm in a happy mode people!! Thanks to semua yg cheering me up.

//update
Menu berbuka masak sendiri : ayam masak black pepper + sup sayur + sambal tempoyak+ air oren. 1st time masak sendiri sejak balik BP.


-Azreen-

Wednesday, August 26, 2009

Great

Test Engineering Management was great. Me loike it. Tp serius penat open book test. Masa cukup- cukup. I tepat- tepat abeskan ayat terakhir and letak nokhtah bila En. Suhaimi ckp time's up. Oh. Syukur. Moga test esok pon great mcm ni juga.

-Azreen-

Mission Complete

Td i ada lab machine. Suppose abes pkl 5. Tp by 3 lebih, kami dah siap buat lab. So i, ct, ruby and amal terus pergi baazar. Mls nak kua balik japg plus mlm ni kan ada test. Mmg heaven la pergi baazar awal. Best gila. Tak ramai org. Tak payah nak bersesak- sesak. I beli nasi kerabu yg nampak mcm best gila. Nyum. Nyum. I beli 2. Satu utk i, satu utk bf i.

Ptg tu, bf i text i. Jom teman i pergi baazar. Mula- mula i malas juga. Tapi kesian la kat dia kan. I pon teman. Mulut i punya la bising membebel sbb i bru pas mandi. Mlm ni ada test. I x berapa habes study lg. Pusing- pusing kejap, kami pon selesai membeli. Dah nak balik dah.

Tiba- tiba...

I nampak En. Scandal. Terus i ckp U, jom pusing sekali lg. Haha. Jahat gila. Bf i pelik sbb td i yg beria- ria nak balik awal. Msa jln sebelah En. Scandal, i terus pgg tangan bf i sambil gelak- gelak bahagia sngt mesra and pura- pura tak nampak dia. Gila jahat ok!! I balik rmh dgn tersenyum penuh makna and puas hati :))

-Azreen-

Kantoi by Zee Avi

I found this song while blog walking here. Very comel la this song.

Semalam I call you, you tak answer
You kata you keluar pergi dinner
You kata you keluar dengan kawan you
But when I call Tommy, he said it wasn't true
So I drove my car pergi Damansara
Tommy kata maybe you tengok bola
Tapi bila I sampai you - you tak ada
Lagilah I jadi gila

So I call and call sampai you answer
You kata 'Sorry sayang, tadi tak dengar'
'My phone was on silent - I was at the gym'
Tapi latar belakang suara perempuan lain


Sudahlah sayang I don't believe you
For since long that your words were never true
Why am I with u - I pun tak tahu
No wonderlah my friends pun tak suka you

So I guess that's the end of our story
Akhir kata, she accepted his apology
Tapi last last kita dapat tahu she was cheating too
With her ex-boyfriend's best friend - Tommy

(Kantoi)

Klik sini utk video

Esok ada test.

Esk i ada test Engineering Managemant. So sekarang i nak study. Semoga i dpt jawab test dgn tenang dan dipermudahkan segala urusan oleh Allah s.w.t. Kuatkan lah ingatan ku dan terangkan hati ku. Amin.

-Azreen-

Tuesday, August 25, 2009

If I Can Only Be With You In My Dreams, Then Let Me Sleep Forever.

Somewhere Between All Our Laughs, Long Talks, Stupid Little Fights And All Our Jokes, I Fell In Love

U, jom try ni.


Menarik la quiz fb ni. Who will you marry?? Your ex. Kepada bekas kekasih i, Nuaq, marilah kita try. Kot- kot nanti kita boleh kawen 2 org ke. Hahah. Quiz tu ckp you should experiment with that one more time. Menarik. Menarik.

-Azreen-

I rasa lebih baik macam ni.

After i fikir secara waras dan lebih matang, i decide nak jauhkan diri drpd En. Scandal. Sbb i rasa xperlu nak berscandal ni semua. Tak baik utk kesihatan mental & fizikal i kn? So, i tak mahu berscandal lg. Insaf wei. Hehe. Thanks to En. Scandal sbb telah hadir dlm hidup i walaupun sekejap. U telah berjaya mengajar i beberapa perkara and buat i lebih kenal diri sendiri. Sorry sbb terpaksa jd mcm ni. Kalau la kita jumpa lebih awal.

p/s: En. Scandal still x tahu pasal bf i.

-Azreen-

Monday, August 24, 2009

Truth

I've changed my mind. Not going to tell En. Scandal about me having a bf. Tak tahu kenapa. Smlm before tido, i rasa mcm sngt bersalah je and nak kc tau dia secepat mungkin. And harini after sahur tadi, tiba- tiba i rasa lebih baik if dia find out sendiri. I tak akan kc tau dia the truth.

-Azreen-

Sunday, August 23, 2009

Baazar Ramadhan dgn bf.

I dah dekat BP finally. Agak kurang suka di situ. Tadi sampai rumah dlm pukul 5 pm kot from JB. Then terus g baazar ngn bf i. I, ct, and him. Kesian dia i tinggal sorang2 kt belakang. Yela, kan i dah berazam nak kurangkan maksiat :)

Rasa agak mcm melampau la. Mcm bersalah je. Yela, dgn bf i. Dgn En. Scandal lg. Td pon p baazar, takut terserempak dgn En. Scandal. Tp, xpe la kot. Ckp lg scandal je. I think i should talk to En. Scandal about my bf :) Tp sumpah rasa bersalah. Guilty tu tetap ada. I kan baik. Tak pernah nak buat perangai jahat mcm ni dgn bf i. Oh, maafkan i.

-Azreen-

Saturday, August 22, 2009

Japg nak balik dah :(

Alhamdulillah. One down. Hari pertama puasa mmg happening. Tambah pula berbuka dekat kg bersama family terchenta. Mmg best la.

Japg dah nak balik. Bus pkl 9.30 pm kata nya. Tp xtau la pukul berapa baru sampai sini. Well, mcm biasa i xsiap lg. Baru pas solat maghrib. Pasni nak mandi and siap- siap la. Ikutkan hati, malas je nak balik. Tp bak kata En. Scandal, nak buat mcm mana. X suka pon tetap kena balik kan :)

p/s: Wish me a safe journey.

-Azreen-

Semangat bangun sahur awal 1 Ramadhan

Selamat bersahur semua. Semoga berjaya menempuh 1 Ramadhan dgn gilang- gemilang dan jayanya. Juga agar mendapat keredhaan- Nya dan keberkatan Ramadhan.

-Azreen-

Friday, August 21, 2009

Masa berlalu.

OMG. Cepat nye masa berlalu. Dah seminggu i dkt kg. Esok dah start puasa. And esk mlm i dah kena balik BP. Tak suka la. Tp best juga. Boleh keluar dgn En. Scandal i. Eh, bukan. Boleh keluar dgn bf i. Hehe. Lupa pulak. Dah masuk bulan Ramdhan, x boleh gatal sngt. So kena kurang keluar dating ni semua. Sia- sia je lapar, penat semua. Tp keluar mesti buat dosa. Pegang tangan bagai. Aish. Jadi, kurangkan aktiviti berdating ye Azreen.

And naik je cuti ni, berderet- deret test dah tunggu i.
  1. Engineering Management : 26 August
  2. Mathematics EngineeringIV : 27 August
  3. Machine & Drive : 29 August
  4. Power Electronic : 2 September
Tu tak kira lg assignment yg due date dia dekat- dekat.
  1. Journals Power E : 28 August
  2. Assignments & Project Management : 3 September
  3. Tutor 2 Machine : 28 August
Itu yg i ingat la. Yg i xperasan? Adoi..

-Azreen-

A day left.

Esok dah nak puasa. Selamat menyambut Ramadhan. I terfikir, agar i dpt kebaikan Ramadhan dgn sepenuhnya. Nak betul- betul appreciate Ramadhan kali ni. Try jadi lebih baik. Tp bukan bulan Ramadhan je. Mungkin sampai ke akhir hayat. Aminn.

Marhaban Ya Ramadhan

-Azreen-

Thursday, August 20, 2009

Encik Scandal.

Kan i dh pesan pd diri sendiri, jgn men ngn api. Bahaya. if nak men pon, use the low temperature ones. Tp i tetap degil.

So semlm seharian i xtido. Wow. Hebat. Insomnia semakin menjadi- jadi. I bangun dah lewat, biasa la. Dlm kul 11 am kot. Oh, i puasa smlm. Ptg pergi pasar mlm. Beli mknan utk buka pose. After tu, i ym ngn this one guy. Sampai ke subuh. Ok tipu. Mula- mula ym, pastu sms. I xada kredit and dia dgn suka hati share kedit dia dgn i. Thansk ye encik. And dia pon x tido layan i. Pas subuh i terus mandi and ikut mama pergi Dungun. Balik td dlm kul 1 pm i terus boom! Tido. Dlm pkl 2.30 pm td i baru bangun ni. Apa dah jd dgn jam biologi i? Relax je tak tido 24 jam. Risau la.

Ok. Sebenarnya i nak cerita. I tertarik dgn encik smlm. Dia teman i x boleh tido sampai dia pon x tido sama. How sweet. Bukan itu saja, bnyk lagi dia buat utk i. And i rasa dia charming. Sngt pandai ambil hati. Oh. I dah cair. Teruk la i. Kami sudah berscandal. Haha. Gila jahat. Menduakan bf. Sory ye syg. I bukan curang. You olls mesti fikir yg i ni keji kan? I sumpah tak pernah menduakan bf i sebelum ni. Tapi tu la. I pon pelik. Kenapa i mcm ni? Encik, u ada spell i ke?

-Azreen-

When playing with candles, be sure to use low temperature candles so that you don't get burned.

Mish u damn much.

Rindu la waris i. Tak sabar nak balik BP jumpa waris i. And i baru perasan yg i x penah amek gambar dia. Ritu Nuaq ada ckp kat i, nanti dia majok if i xamek gambar dia. Waris syg, jgn majok ye. Hope dia ok sorang- sorang kat rmh tu. Nanti i balik sana, kita jumpa ye. Take Care.

-Azreen-

Wednesday, August 19, 2009

Bosan lg. Quiz lg.

Wah wah. Tak accurate sungguh quiz ini. Bila tak ada kerja/ bosan kerja banyak sngt, maka i dgn gembiranya akan browse segala mcm quiz dlm fb and jwb. Bagus betul la. Ada ke patut ckp i masak xnak apa xnak. Ish. Fitnah! Haha.

-Azreen-

Pathetic

There she goes again. How pathetic she is. Asking almost everyone about me. Tipu. Bukan semua. 1,2 org je. Comparing me to her. Of course i win! Thehe. Kalau la dia tahu yg u ni mcm ni. Bosan la. Tp i yg the evil one kan. Siapa suruh i kacau dia? Nope, it's not my attention. Bukan salah i. I cuma geram je with him. Tp dia kot plak yg jd mangsa. I'm so so so so sory. Nak buat mcm mana kan? Bila setan dah berjaya hasut i. Bila semangat dah dtg. Bila bosan tak ada kerja nak buat. Bila tiba- tiba girl power tu mcm membuak- buak dlm diri. You can't blame it on me. He's the one you SHOULD put a blame on. Btw, you two deserve it. Like i am the one yg jahat. I'm the one yg kacau you both. But the truth is you. Yes, both of you yg mess with my life. Mmg silap org la. Tapi yg plg tak boleh blah is this part : TAPI JGN BAGITAU DIA PLAK. U mmg silap besar. You mess with a wrong person.

p/s: Thanks buddy. You know i love you.

-Azreen-

Kabel

Aish. Marah nye i. Rasa mcm nak upload pics sbb dah lama x letak pics i yg cantik ni kat belog ni kan? Plus i bet mesti ramai yg rindu kat i kan? Eh, kenapa lately ni asyek perasan suma org rindu kat i? Tp tiba- tiba i tersedar yg i x bawak balik kabel. WTH. Disaster. Marah nye i. Mcm mana nak transfer gambar ni masuk dlm pc?

-Azreen-

Tuesday, August 18, 2009

How evil am i?

FB serius tipu. Padahal baru je borak2 ngn Hani. Very mean girls we olls. Haha. Lawak gila kot. Suppose i yg mastermind. tapi Hani buat and dia dpt 65%. Adakah kamu lg jahat wahai Hani? Mintak maaf sbb melibatkan kamu. Hahaha. :))

-Azreen-

OSH

So skng rmh i dah ada router baru. Abg i dah beli router baru konon- konon kesian kat i duk umh bosan. Padahal dia nak download movies. Jadi i xbosan dah. Walaupon bosan juga sebenarnya. Actually xtau nak tulis apa. Cuma rasa mcm dh lama x update. So update juga even xtau apa nak tulis. Yela, takut ada org rindu i ke? Hehe.


####################################################################
Updates
  1. Dah siapkan assignment Engineering Management OSH. Dah email dekat as.
  2. Dah habis buat SEMUA past years test 1 Math IV.
  3. PSM je yg masih tidak berganjak. Plan nak buat sikit mlm ni. Tengok la japg.
Hugs and kisses,

-Azreen-

Monday, August 17, 2009

Denying

Mengatakan tidak pada perkara yg sepatutnya adalah ya, atau menafikan perasaan yg kuat sekali terasa di dlm diri. Sngt menyeksakan. Sesak. Tak tahu nak buat ap. Dasyat. Hati spt tidak dpt berfungsi. Broke into pieces. Tak jumpa ke mana keping- keping hati itu pergi. Sukar utk dikutip, apatah lg untuk dicamtum kembali. Terasa begitu sakit mencengkam dada.
Perlukan seseorg utk membantu diri bangkit dari rasa yg melemahkan dan menjatuhkan diri. Sama- sama memapah perasaan yg berat ini agar dapat berdiri teguh. Semangat adalah senjata utama. Walupun semangat itu kadang kala semakin pudar, tetapi hidup mesti diteruskan.

-Azreen-

Sunday, August 16, 2009

Why u so obsessed with me?

This is so not happening. Help! Someone please save me from the things i don't want to face.

-Azreen-

Friday, August 14, 2009

Router rosak dekat rumah.

So i dah ada kt rmh sekarang. To be exact, kg halaman tercinta. Tp yg sedeh adalah router rosak sbb kena sambar petir ke apa ntah abg i ckp. So sepanjang cuti ni i terpaksa la curi- curi masuk bilik abg i je and pakai laptop dia kejap. Itu pon if dia kuar and tinggal kan laptop dia. Pc kat bilik i tak boleh pakai internet la. Bosan gila ok. Harap i akan ok and tak mati kebosanan.

p/s: Selamat bercuti kawan- kawan.

-Azreen-

Thursday, August 13, 2009

MPP

Esk balik. Yaay. I dpt tiket free from MPP. Suka betul la. Xpernah rasa yg MPP ni membantu before ni. Thehe. Jahat kan. Pergi mengundi pon sbb terpaksa, men undi je sape- sape pon. Teruk kn? Tapi sekarang sy suka sbb dapat balik free je. Suka. Suka. Thanks MPP.

-Azreen-

Tuesday, August 11, 2009

Budak Degil

UTHM dpt cuti awal 3 hari sbb H1N1. Cuti suppose to start on 15th August, tp di awalkan ke esok. So semua boleh balik. Unfortunately, i xbeli tiket lg and mcm xada mood nak blik awal. Bnyak lg kerja xsiap. And mcm xready lg nak balik. So i'll stay sehari dua lg kot.

My bf still lg demam. Td keluar mkn pon, panas lg badan dia. And dia ckp kat i esk nak balik dah :( Tinggal i sorang. Sedeh tao. Tp yg paling nak marah bila dia ckp nak balik nek moto. Dah la demam lg, ada hati nak bwk moto jauh- jauh. Bila i xkc balik, degil nak balik juga. Aish. Geram i.

-Azreen-

Risau

Aish. I risau la. He told me yesterday yg org sebelah rumah dia dah kena kuarantin. Seriously risau. Mcm2 dah i pk. Ya Allah, jgn la dia kena apa- apa. Kau jauhkan lah dia drpd sebarang musibah. Amin.

Take care tau. Rajin- rajin makan ubat.

-Azreen-

Monday, August 10, 2009

Fever

Kesian dia. Dia demam. Tak lalu nak mkn. And i was like kesian u kan? U mkn x? Dah g clinic? Banyak pula soalan i. Then dia ckp dia dah p clinic. Pity him. Last nite time keluar ngn i he was still ok except batuk sket2 je. Tp hari ni terus demam. So, nak tunjukkan i ni seorg gf yg penyayang, i pon masak la bubur nasi utk dia. Kesian dia xmkn. Bersemangat ok. Dah mlm, pastu keluar jap p kedai dpn and beli barang terus masak. Sngt hebat la Azreen. Pelik je. Then siap pergi hantar lg. Panas wei bdn dia. Nasib baik dia dah p clinic and doc ckp xada apa- apa.

Get well soon syg.

-Azreen-

Unexpected Treat.

Last nite dia ajak i dinner. Sbb nak pujuk i, dah 2 hari i diabaikan. Tak dpt cukup kasih syg. Hehe. Saturday he went to Bekok with his friends. Tinggal i. Walaupun i pergi jugak with my gfs. Saja nak mengade. And Sunday tu dia pergi Bukit Kepong and Kluang sbb buat research pasal assignment apa ntah. Siap pergi interview org semua. Malas i nak tanya banyak.

Dia suruh i siap- siap sbb pkl 8.30pm dia nak dtg jemput i. We were planned to dinner dekat sini- sini je. Mcm biasa la. I dh siap, tunggu dia dtg, pastu tiba- tiba dia kol and suh tukar baju pakai cantik sket sbb nak pergi BP plak. I was like wth i malas nak tukar baju, baju semua basah baru basuh tak kering lagi. I pon tukar baju dgn pantas dan kelam kabut and dia dtg jemput i.

Then we olls pergi kat member- member dia suma and suma pon laki. Ramai gila ok. Kami semua adalah seramai 10 org and i was the only girl. Dah la cantik gila. I dah rasa tak selesa and ckp kat dia i tak nak ikut la. I takut. And dia ckp buat apa nak takut, dia kan ada. Chewah. Plus they olls tak mkn org. Ok, fine i pon ikut je la.

Kami pon pergi la BP. Actually one of his friend cari jeans. Seorang ok. Masuk butik Levi's mcm 10 org tapi yang beli seorg je. Mmg mcm apa je. Marah sy. Punya la ramai yg escort. Tp the best part adalah selepas itu, makan time. They olls plan nak mkn pizza hut. I suka. Dah la org belanja. Tp tak best sngt sbb lelaki mmg makan cepat. I dpt mkn sikit je :( Tp tak pela, org belanja xpayah keluar duit :)

See, kan i dah ckp. Sorang je yg beli.


Kesimpulannya i happy dgn unexpected treat itu walaupun mula- mula agak annoying juga :))

Thanks. It was great last nite. I saja xmo reveal muka dia. Kc tengok kaki je dulu.

xoxo,

-Azreen-

Sunday, August 9, 2009

Road to Waterfalls.

Td we olls pegi Belumut. About one and half hour driving from here. Dah sampai penat- penat and lapar- lapar dari sini, nampak sign board TUTUP dekat entrance dia. Sakit hati gila. Dah la jauh. Geram wie. At least letak la sign board tutup tu awal- awal sket. Dekat bandar Kluang ke. Ni tidak. Dah la jauh nak masuk ke dalam tu. Tutup sbb renovation kot. Nasib baik semua dah mandi.

Then after makan bekalan yg di bawa, we olls pon bincang sket and decided nak patah balik and pergi ke Bekok akhirnya. About 3 hours perjalanan dari Belumut. Terpakasa patah balik ke Pt. Raja and lalu Pt. Yaani ke Bekok. Adoi. Mmg penal la jugak. Sampai sana dah pukul 4. Mandi pon sekejap je xpuas. Balik, singgah makan kat satu kedai ni. Tak sedap langsung. Dah la mahal. Ada juga org yg berniaga mcm tu eh. Tau nak ambil untung je. Tak kira dia berniaga tu berkat ke tak. Aish.

Sampai umh je terus tido. Penat gila ok. Org yg drive xtau la mcm mane. Confirm la lg penat. So sekarang, pukul 2 lebeh td terjaga baru nak bukak lens. Hehe. And sampai sekarang la i tersedar.

p/s: Belumut and Bekok adalah nama gunung. We olls nak g waterfalls .

-Azreen-

Friday, August 7, 2009

Guess 10 is not my lucky number

Damn it. Boleh plak failed both section kan. Mmg sakit hati la. Before ni i mmg yakin lulus kat jln tu. Dalam litar agak risau juga. Tp tadi, hampeh! Teruk gila ok. Oh. I'm so embarassing.

Ok, first it was raining. Gila heavy punya rain. Dlm 8.30 am camtu start hujan selebat- lebatnya. Mcm lain kali dah xnk hujan dah. Semua air dlm awan pon nak turun. Confirm cuak la kan. Dah la xbiasa drive, kena drive dlm hujan lebat plak.

Tp nasib baik about an hour later, hujan pon dah start slow. So bila my turn je, which is number 10 dh xhujan sngt. Everything was ok untill nak abes dah. Time tu, tinggal keluar simpang neraka tu and patah balik ke school and i lulus. Tp, boleh pulak i lupa nak angkat hand break. I ingatkan dah angkat. Rupa- rupa nya belum. Terus la mati enjine and GAGAL. Shit!

Next is dlm litar. Agak nervous tp still boleh cool sbb i dah siap2 buat nota. Naik bukit was ok. Parking was great. But time 3 pointer tu, i pulak terlanggar bahu jln time nak keluar tu. Adoi. Itu pon dah last jugak. Teruk nye i. GAGAL.

Damn. Damn. Damn.

-Azreen-

Mesti lulus

Cuak. Cuak. Cuak.
Sngt cuak nak buat test JPJ esk.
Mcm mana ni?
Rama- rama dalam perut.

-Azreen-

Thursday, August 6, 2009

It hurts to know that you'll never remember the things i'll never forget.

Memories

Aren't memories supposed to fade? But why i'm still thinking about it. Oh. I'm so full of it. Come on la Azreen. Just get over it. You know you can do it.

Memories, memories go away. And never come back please.

p/s: Esok ada test JPJ kereta. Semoga berjaya.

pp/s: Was plan to go to Bekok again this weekend. But changed it into Belumut :) *He also want to go to Bekok at the same time with me which I think is sooo sweet. What a coincident.*

-Azreen-

Wednesday, August 5, 2009

First test

Wish me luck. Japg kul8 i ada test Digital Communication. Cuak. Cuak.

Love,
-Azreen-

I'm the Red Ranger

I'm a little bit boring so i'm doing this. This is some of the quizes yg mengarut i've taken while facebook-ing. Haha. I'm the red one. Kuiz power rangers pon ada.

The Red Ranger
The Strong-Willed Ranger. Your teammates look up to you as the leader of the group. Although on the outside you may appear intimidating, on the inside you are a big-hearted, outgoing, friendly, and willing to help those who are in trouble. It is typical for you to take the blame when things don't work well in the group, but you handle it with pride. You are not afraid to stand your ground for you or your teammates, and it is something you are respected for. You make decisions for the group, but always consult with your teammates first. You are the first out on the battlefield and usually the one to finish the job. Once in a while, there come times when you feel unsure of yourself, but your friends are always there to set your mind straight. When trouble brews, all eye turn to you. Yet you always know exactly what to do.

Tuesday, August 4, 2009

H1N1

As i said yesterday, i nak pergi clinic kan? I was waiting there to see a doc for about an hour i guess. Lama gila ok. Org sngt ramai. Mcm ada pesta ke apa kat clinic tu. And this one girl is suspected H1N1. Which she is sitting right beside me in the waiting hall. I was like gila scared la. Why on earth this girl nak duduk sblh i . Takut ok.

And i terdengar another girl ckp yg she had been coming to the clinic for 3 times. Doc yg check tu boleh ckp, nanti bila demam panas baru dtg balik. wtf. Teruk gila ok. Org dah la sakit and scared to death pasal H1N1 tu. Tp boleh pulak doc tu buat mcm tu. Sungguh tak efficient. Aish.

-Azreen-

Monday, August 3, 2009

I'm so gonna die [Alamak,mati la i]

I'm feeling unwell. Coughing like I'm going to die soon. This is so not happening. I nak pergi clinic japg. I don't want to die yet.

-Azreen-

Sunday, August 2, 2009

The show

By: Lenka
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

Slow it down, make it stop
Or else my heart is going to pop
'Cause its to much, yeah its a lot
To be something I'm not

I'm a fool, out of love
'Cause I just can't get enough

I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

The sun is hot in the sky
Just like a giant spot light
The people follow the signs
And synchronize in time

It's a joke, nobody knows
they've got a ticket to the
show.

Yeah, I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show

Just enjoy the show
I'm just a little bit caught in the middle
Life is a maze, and love is a riddle
I don't know where to go
Can't do it alone
I've tried, but I don't know why

I'm just a little girl lost in the moment
I'm so scared but I don't show it
I can't figure it out
It's bringing me down
I know, I've got to let it go

And just enjoy the show
Just enjoy the show
dum de dum, da dum de dum
and just enjoy the show
da dum de dum, da dum de dum
and just enjoy the show
I want my money back (3x)
Just enjoy the show
I want my money back(x3)
Just enjoy the show

Klik sini utk video.

-Azreen-

Solek


Hias. Rias. Aish. Girls.

Alert

Oh. Baru i perasan. Now dh masuk bulan August which is bulan Kemerdekaan. Tp i bukan nak ckp pasal merdeka pon. Sbb i tak reti nak ckp pasal ni. Rasa mcm bagus sngt je. Hehe. So, i saja je nak ckp yg It's August people!!

-Azreen-

Mee Racun

Just come back from dating. Considered dating ke? Hehe. Pergi tengok event yg dianjurkan oleh UTHM sempena Hari Konvokesyen dkt Dataran BP. Sngt happy. Pergi makan mee racun yg pelik yg sngt femes dekat sini. I xsuka la sbb it is made of daging lembu which i xsuka mkn. Tp org lain semua mcm sedap gila mkn. I mkn xabes and suma org like wtf, kenapa xabes mkn bagi la kat ak.


Ini adalah mee racun yg femes kat Batu Pahat.
*thanks mr. google*


-Azreen-

31 Julai

Smlm time kelas power electronic, i tanya la Ct. "Harini bpe haribulan eh? 31 Julai kan?" And Ct tetiba pandang pelik gila dekat i. Dgn confident dia jawab "Bulan Julai mana ada 31hb". I terus suruh dia kira balik. Haha. Kan dah malu.


Love,
-Azreen-