The Fans

Sunday, February 28, 2010

Memancing di Minyak Beku

Malam tadi i ikut budak- budak ni pergi memancing kat Pantai Minyak Beku. Seronok sangat walaupon tak dapat ikan pon. Haha. Oh, dpt ikan buntal seekor.

Kami bergerak ke sana dalam pkl 10.30pm. Sampai kat BP, ada pula budak kecik yg lapar, so berenti makan kejap. Dalam pkl 11.30 sampai la kat Minyak Beku tu. Setting joran semua kami pon start lepak and borak buka semua cerita. Sangat fun dah release tension. Patut la tak dpt ikan kan? Haha.

Mula- mula kami berempat je yg datang. I, Zyro, Eip and Bambang. Pastu 2 org kwn Bambang, Ehsan dengan siapa ntah. Kemudian, dtg pula Am, Paan dan Meen. Pergh, skema gila ayat. Lalala~

Kemas- kemas semua dalam pkl4 lebih and terus balik lepak maple sbb masing- masing dah lapar. SAmpai rmh pkl 6am terus tido tak cuci muka semua pon. Then bangun pkl 8.55am utk ke kerja yg start pkl 9am. Aish. Teruk betul i. Sampai tempat kerja pkl 9.20am. Nasib baik tak kena maki. Tapi mmg weekend ni i had so much fun. Terima kasih kawan- kawan.

-Azreen-

Bahagia

Romantiknya bercanda di atas batu besar di tepian pantai di bawah bulan purnama melihat bulan dan bintang :))

-Azreen-

Saturday, February 27, 2010

Hati memaafkan

Memang la. Tapi kalu buat banyak kali, pastu every time benda tu akan jadi worst, mcm mana nak memaafkan. Kan sakit hati je mcm tu. Semua dah besar, boleh fikir sendiri la. Yang mana baik, yang mana buruk. Dah tahu benda tu tak elok and org tak suka, tak payah la nak repeat banyak kali. Budusss..

-Azreen-

Revenge is sweet

Reti juga nak mintak maaf ye. Ingatkan tak ada hati, tak ada perasaan. Tahu pon nak hantar sms ckp About last night, if u mad at me, i'm sorry. Nasib baik hati tengah cool. Tapi mmg kena denda la. Padan muka. Berkesan juga cara tulis kat status You can go to h*ll with your selfishness. Nasib baik la pandai terasa.

-Azreen-

I had fun.

Baru pulang dari mandi sungai. Sangat seronok. Cuma kami berempat je yang pergi. I, Eip, Bambang and Zyro. Tapi seronok. Mula- mula tu, hujan agak lebat la all the way from rumah tu. Kami dah mcm tak gembira. Suma dah siap tapau nasi ayam nak makan lepas mandi. Kami dah fikir nak berenti je kat tepi jalan and makan nasi ayam tu lepas tu patah balik rumah. Tapi teruskan juga. Syukur tak hujan dekat Bekok tu. So mandi sampai petang 6.30 ++.

Sampai dekat Pt. Raja dah pukul 8 lebih, terus decide nak pergi makan. After makan budak- budak ni layan sisha pula sambil borak- borak macam- macam cerita. So akhirnya pukul 12.30 baru sampai rumah.

Esok malam dah plan nak pergi memancing pula. Tak sabar pula i nak tunggu malam esok. Teruja sangat. Harap dapat banyak ikan :D

-Azreen-

Dan bila tiada lagi teman bermain kau pulang mendapatkan aku

Bila ada masalah je, menjauh. Call tak angkat. Msg tak reply. Off hp. YM buat bodo je. Mcm gampang. Bila rasa sunyi, mula la sibuk suruh teman. Time bosan tak ada teman, baru nak cari. Bila h*rny, dtg cari. Dtg gesel- gesel. wtf. Pergi mamp*s la ko. Sh*t.

p/s: Maaf entry ini penuh perasaan emosi. Penuh dengan kata- kata nista.

-Azreen-

Friday, February 26, 2010

Hasil

This one is from fb's quiz. Saja je i nak letak. Macam tepat pon ada.

Dear Azreen Shafie, di bawah ini adalah hasil Test Kepribadian Anda:
Siapa diri sejati Anda: Anda penuh energi dan kepercayaan diri. Anda tidak dapat diprediksikan, dengan suasana hati berubah secepat lautan. Anda mungkin kadang-kadang menjadi tenang dan diam, tapi tidak pernah lama.

Pandangan Anda pada diri sendiri:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda cerdas
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Jujur
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Manis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda ramah pada semua orang
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Tidak suka konflik
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Karena kau begitu riang
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Menyenangkan orang-orang yang secara alami tertarik kepada Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Ingin bicara dengan Anda
Jenis pacar yang Anda cari:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Kau suka serius
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Cerdas
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Ditentukan orang
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda tidak menilai buku dari sampulnya
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Begitu tampan orang tidak selalu gaya Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Hal ini membuat Anda seseorang yang menarik di mata banyak orang
Kesiapan Anda untuk berkomitmen hubungan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda siap untuk melakukan segera setelah Anda bertemu orang yang tepat
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Dan Anda percaya bahwa Anda akan cukup banyak tahu sesegera mungkin Anda orang itu
Keseriusan cinta:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda memiliki taktik yang sangat masuk akal ketika mendekati lawan jenis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Dalam banyak cara orang menemukan keterusterangan Anda menarik
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sehingga Anda akan menemukan diri Anda dengan banyak tanggal
Pandangan Anda tentang pendidikan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda mungkin tidak suka belajar tetapi Anda memiliki banyak ide-ide praktis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda mendengarkan naluri Anda sendiri
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Cenderung untuk mengikuti kata hati
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sehingga Anda mungkin akan berakhir dengan pekerjaan yang tidak biasa
Pekerjaan yang tepat untuk Anda:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda orang yang praktis
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Akan memilih pekerjaan yang aman dengan penghasilan tetap
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Mengetahui apa yang Anda ingin lakukan adalah penting
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Menemukan pekerjaan tetap melakukan hal itu
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda akan ditetapkan untuk hidup
Bagaimana Anda melihat keberhasilan:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda takut gagal
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Takut untuk memiliki pergi di karier Anda ingin memiliki jika anda tidak berhasil
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Jangan menyerah jika kamu bahkan belum mulai! Berani
Apa yang anda paling takut:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Anda prihatin tentang gambar Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Cara orang lain melihat Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Ini berarti bahwa Anda berusaha sangat keras untuk dapat diterima oleh orang lain
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Sudah waktunya bagi Anda untuk percaya kepada siapa Anda
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ : Bukan apa yang Anda kenakan

-Azreen-

Thursday, February 25, 2010

Masalah ni.

Adeh, kenapa la jerawat ni besar sangat. Dah la naik berkembar tiga sekali gus. Obvious pula tu. Aish. Geram nya. Kalau la i pandai magic, i dah spell kan suma jerawat ni supaya cepat mati dan tak hidup dah sampai bila- bila kat muka i. Benci. Benci. Benci!

-Azreen-

Wednesday, February 24, 2010

Cinta monyet

Last night i chat dgn bekas cinta monyet i. Haha. Comel sangat. He was my so- called- ex- bf when i were in Jasin. Actually i terjumpa his fb account. So i pon add la. Actually, after je sekolah, we olls mcm lost contact la. Bukan dengan i je, tapi dia terus mcm senyap. Semua org pon tak tahu dia kat mana. Termasuk la i.

At first, i thought dia mcm dah lupa pasal i. Tapi i was wrong. Dia ingat. Suka sangat. I was blushing like so red. Nasib baik chat je, bukan face to face. Heh. Kami kembali mengungkit kisah lama when we were still young, childish and innocent. Tapi sangat sweet. Time prep pergi curi- curi jumpa dekat block bawah (Dating la kononnya). Balas- balas surat. Tukar- tukar hadiah time ada dedication. Oh, how i missed that moment.

And selebihnya just a usual catch- ups je. Borak- borak sampai la internet connection buat hal kan. Yela, just chat through fb. Memang la tak best sangat kan. Tapi i mmg sangat seronok. If terjumpa balik, mesti la kelakar kan? Now he's still studying in UiTM Shah Alam, doing accounting.

How i wish i can turn back time :D

-Azreen-

Words

If the Moon can linger in the morning so bright,

why can’t the Sun do the same at night?


-Talentime by the late Yasmin Ahmad-

The road not taken.

Even perkara tu betul- betul buat we both happy sampai rasa nak melompat- lompat and bersyukur sangat, tapi actually deep down inside my heart i was hoping that perkara tu tak berlaku. Sbb that way akan membuatkan kami lebih rapat. I rasa lebih bahagia, lebih disayangi. Memang nampak i mcm selfish, tak bersyukur, and tak releven. Tapi, ntah la. I cuma nak yg terbaik utk kami. Tapi i sendiri pon still tak tahu jalan mana yang sepatutnya kami ambil.

-Azreen-

Monday, February 22, 2010

Bikin panas

Ok. Ini cerita semalam. Lupa nak update.

Kan i ckp yg i ada kelas ganti kan? I actually macam malas je nak pergi mengajar. Tapi i kuatkan semangat juga pergi. And guess what? I sampai je kat tuition center and tempat tu gelap. wth. I pon called En. Shah and tanya la what is going on. Boleh tak dia cakap dekat i yg dia lupa nak inform i yg kelas tu cancel. Aish. Marah gila sy. Memang nak kena. Nasib baik dia tak ada depan muka i. Kalau tak, memang kena la. Sabar. Sabar. Sabar.

-Azreen-

Sunday, February 21, 2010

Finally here.

Now i finally sampai juga dekat Bp ni. Aish. Tak suka la. Esk dah kena sekolah. Nasib baik time kelas RF ptg esk ada seminar utk final sem students. Yaaayy! Tak payah jumpa Dr. M yg memeningkan kepala tu.

Tak sabar juga nak pergi sekolah esok. Ish, tiba- tiba je. Sbb nak jumpa si dia. Gila gedik la kan. Tunggu dia balik from Kenyir. Mesti dah penat kan mlm nanti. Kalau tak, harus je keluar merayau lagi mlm ni. Oh, mlm ni i ada mengajar kelas ganti. Damn it. I baru je sampai dah kena gigih bekerja. Tak apa. $$$$$$.

-Azreen-

Saturday, February 20, 2010

Sabar je la, payment tak dapat lagi.

Harini satu hari i mean so far hari ni i sangat happy. Tiba- tiba i teringat payment bulan January utk i for the tution still tak dpt lagi. wth. Infact, kami semua la. Bukan i sorang je. Eiii. Geram nya i. Dah la jadual berserabut. Students nakal gila. Gaji sikit. Tapi bulan January punya payment pon still tak dapat lagi. Helloooo, today is like 20th February ok. Org lain dah nak dpt gaji bulan February, tapi i gaji January pon tak dapat lagi? U ingat i kerja dgn u for free ke wahai En. Shah? Aish.

-Azreen-

Happy happy happy

Wow. Happy nya i harini. Perasaan yg mcm tunggu period yg dah 3 bulan tak datang, tiba- tiba datang. Faham tak? Boleh imagine? Apa punya anologi la. Tapi mmg sangat gembira la. Bangun pagi je, terus sms dia yg tengah bergembira dekat Kenyir kayak- ing. Aish. I tak dapat ikut. Sedih je. Dah org tak ajak kan. Huhu. Dia pon turut bergembira dgn berita i. Apa yg buat i happy sangat? Ohh. Biarlah menjadi rahsia kami berdua. Haha. Gedik.

Mama semangat anyam ketupat, buat kuah kacang, sayur lemak lodeh semua. Ajak adik- adik mama, which are my uncles and aunties dan juga nenek i datang breakfirst dekat rumah. Sebab mama rajin? Semalam tebang pokok kelapa dekat rumah nenek i. Jadi ada banyak daun kelapa membuatkan mama semangat. Minum air kelapa muda sejuk pon sedap gila semalam. Sila jeles semua.

Semalam pon eh tipu, hari Khamis i happy juga sbb i dpt seluar yg sumpah cantik i beli from Classywardrobe. Nanti i akan post kan gambar nya ye. So i beli seluar ini. Warna grey. Suka sangat. Gojes gila. Double happy.

Tapi tiba- tiba jadi tak happy bila ingat kena balik BP malam ni. Aish. Spoil. Mood happy sila, datang balikkk..

p/s: U, thanks ye sbb sabar dgn perangai i 2,3 hari ni. Thanks sbb tiap- tiap hari u sabar tunggu i and care pasal i. Syg u lebih.

-Azreen-

Wednesday, February 17, 2010

Apa maknanya?

Apa makna nya bila kita asyik tak sependapat.
Apa yg sy fikir tak sama dgn apa yg awk fikir.
Sy suka putih. Awk suka hitam.
Sy suka singkong. Awk suka keju.
Sy rasa mcmni. Awk rasa mcmtu.
Sy nak Penang. Awk nak Johor.
Sy ckp lain. Awk tafsir lain.
Aish.
Pening la sy.
-Azreen-

Tuesday, February 16, 2010

Mesti.

Sabtu mlm i balik BP balik. Bosan.

Oh ya. Btw, harini birthday abang i. Happy 26th birhday abang ku. Semoga murah rezeki dan cepat dpt jodoh :)))

Ini abg i.

-Azreen-

Sunday, February 14, 2010

14th February

Happy V- Day
~Hari kasih sayang~

Lots of L.O.V.E,
-Azreen-

Wednesday, February 10, 2010

Heaven


-Azreen-

Being positif is so cool

Kadang- kadang, kita rasa yg kita lah paling malang. Kita lah org yg paling banyak masalah. Tapi, bila kita fikir balik, tengok keadaan sekeliling, kita akan sedar bahawa kita bukan lah yg paling teruk. Masih ramai lagi org yg kurang bernasib baik berbanding kita. Lepas tu, kita akan rasa bersyukur dan boleh bangkit kembali. Ingat, Tuhan masih sayangkan kita.

Jangan sedih- sedih. Selalu fikir positif.

-Azreen-

Tengok dengan mata hati.

Kenapa kita selalu tak nampak apa yg ada depan mata kita? Padahal dia la yg selama ini sentiasa ada untuk kita. Sentiasa ada bila diperlukan. Sentiasa ada dalam kesusahan. Tapi kita sikit pon tak pernah nak hargai. Tak pernah nak berterima kasih. Tapi bila dia pergi, baru hati terasa kosong. Baru tercari- cari. Masa tu, semua dah terlambat. Terlalu lambat utk kita katakan pada dia betapa kita perlukan dia.

Do not love someone that you can live with.
But love someone that you can not live with out.

-Azreen-

Monday, February 8, 2010

C.U.T.I

Cuti CNY plus mid semester break akan start 13hb February ni. Tapi lucky us, kelas hanya akan ada sampai esok sahaja. Lusa which is 10th, i dh boleh balik rumah. Yaaay!! Tapi, i still tak beli ticket lagi. So tak tahu la bila nak balik rmh. I harap ticket bus still ada lagi uitk i. Hopefully.

Kerja pula berlambak utk disiapkan. PSM i tak usik lagi sejak haritu kerana PC i rosak. Tak boleh nak install software fp ni. Tekanan la i. Report pula sv nak i hantar sebelum balik cuti. Boleh tak if i hantar report tu time cuti nanti via email? I janji i akan buat time cuti ni. Boleh la puan. Pleaseee.

-Azreen-

Postpone test.

Boleh tak test RF tiba- tiba postponed to tomorrow? Mampu je Dr ni but macam- macam. Dah la tak tahu nak study apa. Baca journal pon tak faham. Selama 4 tahun i belajar dekat UTHM ni, ni la 1st time test di- postpone-kan ke hari esok. Aish. Sabar je la.

-Azreen-

Sunday, February 7, 2010

Her Birthday [Fairuz]


Fairuz Hana
7th February
Happy Birthday
May all your wishes come true
Hope you have all the happiness and bless all the way of your life
May this day bring you all the things that make you smile
Hugs and kisses

-Azreen-

Together.

Last night keluar dgn dia tengok Ju- On. Sesiapa yg berhajat nak tengok, sila batal kan niat anda sekarang. Ye, sekarang. Sangat bosan kot. Tak best langsung. Lambat gila. Mmg tak worth la tengok. At least bukan i sorang rasa cmtu. Dia pon rasa mcm tu. Baik pergi tengok cerita lain.

And after tu kami pergi round BP sampai lewat mlm. Motif? Tiada, cuma mahu menghabiskan masa bersama- sama.

Smlm juga pergi Rengit buat community service. Actually bukan service sangat. Tapi mcm lawatan sambil belajar. Menarik sangt. I like.

-Azreen-

Payment

Bila i nak dpt payment ni? Payment utk tution and PC Fair. Cepat la masuk. Sudah sesak kering kontang ni.

Azreen-

Wednesday, February 3, 2010

Rezeki

Alhamdulillah. I've been blessed. Rezeki i minggu ni sangat mencurah- curah. Terima kasih Allah. Syukur.

I dpt part time job sebagai promoter celcom. I ikut road show dekat BP during weekend lepas. Then dpt lagi job time PC Fair dekat UTHM. Gaji pon not bad since i dpt la cari costumer beberapa org. Ramai juga actually.

Matrix card i yg hilang 2 minggu lepas dah jumpa balik. Org yg terambil kad tu dah pulangkan pd librarian and i dah pon ambil balik kad tu tadi.

I dah dpt tempat practical dekat dgn rmh i. I rasa mcm i la org yg paling awal sekali dpt tempat practical dlm kelas i. Since org lain still tak dpt mana- mana lagi. I sangat bersyukur sbb dgn mudah nya i diterima masuk.

PC i rosak and i dah mintak tlg Sungkai tengokkan. Time PC tu dgn dia, mcm problem je. Tp bila i ambil balik, terus function dgn elok nya.

I harap rezeki i utk esk dan lusa masih banyak juga. Sbb i ada test pada hari Khamis dan Jumaat.

Syukur pada Tuhan.

-Azreen-