The Fans

Friday, July 27, 2012

Wedding Progress: Rozek for family #DIY

Salam semua b2b/ readers. 

I now tengah men- DIY rozek untuk family. Rozek nye ala2 macam ni. Ni yang trial/ tester punya. Bukan betul. Tak berapa cantik sebab kurang kemas. And kaler pon lain. Now dah tahu dah macam mana dia punya trick unbtuk bagi cantik.
Nanti dah siap, i akan upload lain dengan tutorial sekali. Inspiration from gambar ni, tak ingat ambil dimana yang pasti google.
Nanti i akan buat tutorial step by step ye.

Monday, July 23, 2012

Operasi Bulan Ramadhan

Just to let all the readers know (walau pon tak ada motip), company i punya opeartion hour during Ramadhan is 8.30am- 4.30pm. Sekian.

Jangan marah naaaa, kbai.

p/s: Kalau nak order biskut raya cornflakes chocolate yang sedap, klik sini.

My Cerita Awal Ramadhan.

Salam all b2b & readers.

How's your puasa so far? So today is the 3rd day of Ramadhan. Mine was full of bless. I went to my aunty's place (Mak Andak) in Banting. Rasa very much at home. Makan macam dekat rumah mama, cuma kurang pedas sebab anak2 mak andak still kecil2 sekolah rendah semua.

And this one, harus tulis dalam blog. 1st night of Ramadhan, i ikut my housemate pergi terawih dekat uni dia since depa ada macam majlis sikit. So, after maghrib terus ke MSU. Then lepas solat isya' & terawih sume, the story begin. Jeng jeng jeng.

Kami terus browse through internet untuk tengok movie time. Ish ish ish teruk gila kan? I know. Then tengok2 semua nearest cinema macam masa tak sesuai je. Then kami pergi lah uptown dulu, time tu dalam pukul 9.40pm something dah. Sebab my housemate tu nak makan keropok lekor katanya. Dah la kami berdua pakai jubah hitam tu. Semua orang pon duk jeling2 je. Hehe. After tu, kami decide nak p tengok Batman dekat Paradigm Mall sebab macam tu je yang paling dekat & waktu pon tak beza sangat. Ada show pukul 11.45pm.

Then bila dah lepas tol batu 3 i was like baik kita g Subang parade je, lagi dekat. Then berhenti kejap dekat tepi highway & tengok balik internet and ada show pukul 12.15am. So kami terus je pergi subang parade & beli tiket semua. Memang hampir semua orang la tengok2 kami pakai jubah hitam tu, tapi p tengok wayang malam2 buta. Teruk betul rasa so much makcik2 lah. Tak rasa kakak2 langsung. Hewhewhew.

And cite Batman punya lah lama, pukul 3 am baru habis. Balik rumah terus sahur siap2 then tido sampai pagi, then pergi rumah mak andak terus. That was my cerita awal ramadhan. How about yours?

Happy fasting to all my muslim brothers & sisters. Mari sama2 kita kumpul pahala lebih. 

Friday, July 20, 2012

Selamat Menyambut Ramadhan 2012M/ 1433H

Salam, semua B2b/ readers. Esok dah start berpuasa kan? Malam ni pon dah start terawih pon. Moga Ramadhan tahun ini lebih baik dari tahun2 lepas. 

Jadi, di kesempatan ini (Ceewah, ayat!) i dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf kalau i pernah tersakitkan hati siapa readers yang i kenal atau tak kenal dengan penulisan i. Moga kita sama2 mendapat keberkatan Ramadhan tahun ini dengan paling maximum. All the best!
Sekali lagi, selamat menyambut Ramadhan Al- Mubarak. And nak re-post status yang i post kat B2b:
Korang,selamat berpuasa buat kali terakhir sbg anak dara kepada cik2 and selamat berpuasa buat kali pertama bersama suami kpd puan2. Salam ramadhan sume!

Wednesday, July 18, 2012

Wedding Progress: Reception Theme Color

So, meh nak reveal apa color untuk reception belah i nanti. Tadaaaaa...






Source: Google.

Ahhh. Melt gila lah tengok warna ni, suka sangat2. Tapi kan, satu masalah ialah susah gila nak cari decoration warna navy blue. Kebanyakan nya ialah royal blue. So, belasah je lah. Lebih kurang jugak warna navy blue/ royal blue. And mula2 mama macam kurang suka sebab kata nya color masam. Mama prefer color yang lebih lembut & feminine macam pink, purple (dah buat untuk tunang) & red. Tapi kan, semua tu pada i dah biasa. Haha mengada. So i keras hati buat jugak.

So maybe later boleh tambah pink sikit or putih and green. Tengok lah outcome macam mana nanti. Harap2 menjadi lah & cantik ye.





Source: Google

Ada je makcik2 i cakap macam warna IKEA lah, warna tv3 lah. Haha. Ada aku kesah? Amboi, macam kerek sangat bunyi nya. Kesah sebenarnya. Hehe. Tapi kan, dah macam jatuh cinta sangat dah, so proceed je lah. Korang sume doakan lah nanti turn- out cantik ye. Amin.

I imagine macam banyak gila sunflower & daisy kuning. Mesti cantik gila. Harap2 my WP boleh laksanakan impian i. Amin. And for sure, i punya baju bukan warna blue & yellow. Tapi still no hint lagi nak pakai baju warna apa. Maybe pink (matilah Ammar reject awal2) or green (tapi green Ammar dah pilih untuk majlis bertandang), putih(nampak gemuuuuuukkk) atau tengoklah nanti. Hahah. Syok sendiri. All the best for me. Belum jumpa my WP untuk bincang2 lagi.

Monday, July 16, 2012

Search Keyword

Suka betul bila tak ada kerja, check keyword dekat status. Nanti macam2 kita boleh tengok. Ha, cantohnya macam kat atas tuuuuuu.

1) Mesin Jahit
- Ni mesti sebab my wish listbirthday present yang i dapat tu kan?

2) Tempahan sticker kahwin transparent/ sticker kereta custom made/ tempahan customised birthday tag dan sticker
- Haaa, yang ni memang datang kat tempat yang betul ni. Memang i ada promote kan housemate i punya bussiness, dia ada buat macam2 jenis sticker. Sila ke sini, Mell Stick.
Call Mellstick di talian 0174243574
Email: mellstick@yahoo.com

3) Cerita Hantu Bintulu.
-Haaa?? Tak tahu. Tak pernah cerita hantu kat sini. I pergi Bintulu pernah la.

4) Cerita Engagement/ Pelamin Hijau Lembut
- Yang ni memang la ada banyak, sejak2 jadi B2b ni. Hehe.

5) Baju Kahwin Scha material apa
- Seingat nya, tak pernah cerita pasal Scha pon. Maybe bersangkutan dengan cerita pasal kahwin2 ni lah kot.

6) Buat Kek Keju Tanpa Bakar
- Resepi ni pernah di update di blog dulu. Tapi sampai sekarang, tak pernah try pon. Hewhewhew.

7) azreen @yahoo.com.my, or @gmail.com, or @hotmail.
- Yang ni paling menakutkan sekali. Ada stalker kah diri ini?

Macam2 hal lah kan.

Friday, July 13, 2012

2nd GA by Sazalina

OMG! Sazalina buat GA lagi? 2 GA dalam masa3 bulan kot? And since i ni pencinta craft, haruslah join jugak kan. Kalau dapat, boleh la pakai untuk DIY apa2 yang sesuai utk majlis nanti. Macam guest book ke, door gift ke. Harap2 Azreen ada rezeki untuk GA ni. Amin. Here's the link to the GA.


Dah la hadiah2 menarik gila. Sumpah menarik tak tipu. Tengok ni.  
1. 20 pcs of 12" x 12" patterned paper
2. 30 pcs of 6" x 6" patterned paper
3. Various length of flower ribbons
4. Various length and size of ribbons (satin, grosgrain etc)
5. Die cut aplhabates
6. Paper embosser
7. sequins and beads
8. Contemporary Cardmaking book

Btw, GA ni ended at 31 July 2012.Ya Allah, berikan lah Azreen rezeki untuk menang GA ni. Amin. 

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera


Mari join giveaway lagi!! Hehe. Favourite kot. So, this time i nak join giveway form Jaja. Memang simple je GA ni, just follow both blog & FB Jaja sahaja.

So apa tunggu lagi? I nak tag semua follower blog ni. Mari2.

Oh, btw tarikh tutup 18 July 2012. Cepat sebelum terlambat.

Thursday, July 12, 2012

Wedding Progress: Inspirasi Baju Nikah

Sebelum ni, i memang pernah cerita pasal perihal baju nikah i. Flashback: Sini & Sini. So harini i nak cerita pasal inspirasi baju nikah i lah. As per i pernah bagtau jugak, baju tu i tempah macam awal gila, which is bulan 3 2012. Now, i rasa macam sedikit menyesal sebab tempah awal gila. Nanti baju i tu dah tak berapa nak "IN" lah sebab trend lama sikit kan. Hehe. Tapi, actually i bukan lah yang jenis ikut trend sangat, asal lawa pada mata i, i jalan je.

Tapi when it comes to my wedding, i macam terkilan lah pulak. Dah2, benda dah jadi kan. Tak payah nak terkilan sangat. Cuma i harap, baju i nanti secantik impian i. Amin. Meh, layang gambar2 inspirasi baju i. Nanti kita tengok hasil nya time nikah i nanti ye?










Gambar obviously from google. And dah lama i simpan, tak ingat link asal. Maafkan saya ye tuan gambar. Ada juga i ambil dari baju kawan2.

Wednesday, July 11, 2012

Wordless Wednesday: Cameron Highlands #WW

Lama tak buat entry #WW ni. Short vacation with future family @Cameron Highlands.


Having so much fun & bless.

Tuesday, July 10, 2012

Contest: Like, Post & Win RM600*

Mari kita join contest by Kina! Siapa Kina ni? Beliau adalah sangat famous amos di kalangan B2B ye. Kira ex b2b lah. Now dah kahwin pon and bakal menimang anak sulung tak lama lagi. She was a b2b from Kuantan. Blog Journey of Bride-To-Be dia sangat lah inspiring. I mengenali blog Kina pon, time nak kahwin ni lah. Kina punya wedding banyak DIY sendiri. Tapi semua nya cantikkkkkkk walau pon harga murah. Harus lah kita mencontohi Kina yang rajin & creative ini. 


Macam2 lah yang Kina ni dah DIY untuk wedding dia. Tq tag lah, kad kahwin lah, centre piece untuk meja lah, apa lagi? Boleh ke blog Kina untuk tengok2. Sangat inspiring! I berazam nak DIY banyak2 jugak.  Hehe. 


So, now Kina ada buat contest. Macam tajuk entry ni lah, Contest: Like, Post & Win RM600*. Ada few category yang kte boleh join which are: 
Pemenang Kategori Pertama:
Satu penyertaan untuk entry yang paling best
Pemenang Kategori Kedua:
Satu penyertaan blog yang paling tinggi referral
Pemenang Kategori Ketiga:
Tiga penyertaan yang dipilih secara random

Hadiah2 yang menanti untuk dimenangi oleh i. Haha.

Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua: 1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga: 3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)


Tarikh tutup: Harini!! (10-07-2012)

Jadi apa tunggu lagi? Mari join. 

Paling i aim adalah 3D Crest Whitening, nak putih kan gigi. So nanti senyuman ku bertambah menawan di atas pelamin ku. Hehe.

Tuesday, July 3, 2012

Cameron- Coming Soonnn!!

Weekend ni akan ke cameron dengan en. tunang & family dia. Hehe. Seriouly excited sebab tak pernah pergi. Kesian kan. So macam2 benda ada dalam kepala ni ha. And dah siap2 apply cuti hari Jumaat lagi, kelas kau. Lepas tu aim nak balik Shah Alam semula hari Ahad pagi2 sebab dah plan dengan housemate, Mell Stick nak pergi kenduri kawen Tya B2B dekat Semenyih. Harap2 lah plan kali ni jadi. Asyek2 gagal je untuk pergi kenduri kawen b2b lain. Sedih gila. Kadang2 dah free dah, tapi segan sebab nak pergi sorang2. Yela, tunang i jauh di Temerloh, i di Shah Alam. Siapa nak layan kan?

Paling surprise pon dia pernah datang Shah Alam pagi2 buta sebab ikut kan i yang mengada2 nak pergi kenduri kawen classmate kte orang dekat Sungkai, Perak. Terharu gila sobs sobs sobs walau pon lepas tu ada perbalahan kecil sikit sebab en. tunang sy kena rushing balik Temerloh nak kerja. Geram betul i dengan kerja dia.

And, ada macam plan nak buat pre- wedding kat sana, dah alang2 sampai cameron kan. Bukan lah pre- wedding beria pon, saje2 mengada2 amek gambar. Nanti just suruh abang ipar tunang i amek kan gambar pakai dslr dia je. Kita tengok lah nanti, jadi ke tidak ye?

Ok, itu je lah. Malas nak update kerja kawen dah. Haha. All the best untuk semua b2b di luar sana. Jangan stress2.