The Fans

Thursday, January 27, 2011

Header baru in the house :)

Remember this post, i wrote about asking for help/ budi baik seseorang to do my headear? And yes, i tak sangka/ harap pon ada orang notice i punya mintak tolong. But, ada 2 orang yang baik hati telah tolong i buatkan header. Terharu i. Sob sob sob..

Header lama
Thank you so much sebab buatkan i 2 header yang comel sangat. I was thinking to jadikan mereka header & footer. Tapi, i tak berjaya nak buat untuk jadikan dia footer. Haha. Looser me +_+ Nanti i try godek- godek nak letak dekat mana kedua- dua gambar tu. I busy sangat lately ni. Tak sempat nak godek apa- apa pon. Itu pon bf sy yang tolong buatkan :):) Thank You sayang.

Thanks Izyan & Ammar.

Monday, January 24, 2011

What should i do?

Dah lama i tak balik kampung jumpa mama tersayang. Last sekali i balik kg was during the Deepavali. Next week ni ada cuti CNY, 3 & 4 February. So i bersemangat gila cita- cita tinggi nak balik kg kan. Sekali bila i cakap dengan mama, dia pula kena kursus *i lupa dekat mana* start 2-6 February. So i sangat sedeh. Malas nak balik la, mama bukan ada pon kat rumah.

Tapi housemate semua balik rumah.
  1. Ejat: Holiday dengan family dekat Langkawi
  2. K.Zila: Balik Penang & jalan- jalan ke Terengganu dengan family.
  3. K.Fiza: Balik Klang.
  4. Min: Balik Kajang
  5. I: Tinggal sorang- sorang dekat rumah :(
Ada siapa- siapa nak ajak i pergi mana- mana?

Wednesday, January 19, 2011

Bencilah, semua pon nak blocked.

I kecik hati dengan office i, semua dia nak blocked. Youtube tak boleh, even blog mana- mana yang ada perkataan lucah sikit/perkauman/ngeri pon tak boleh/isu sensitif pon dia nak blocked. Now, nuffnang pon dia blocked? Pftttt.

Rambut: Braid

Currently i'm being obsessed with braids!! OMG! OMG! OMG! Ada orang panggil tocang/ lipan/ jalin, macam- macam lah. I tak tahu kenapa, tapi i macam teringin sangat nak jalan- jalan pergi kerja buat rambut macam ni. Tapi apakan daya, i kena pakai helmet pergi kerja +_+


Wah, pengsannn!
So semalam ada officemate i buatkan i yang macam ni.

Hehe. Tapi ini suma bukan gambar i la, semua ni google :P Ini pula jenis yang lain.



Ini semua kita panggil fishtail braid. Cantik kan?
I baru je belajar buat fishtail braid ni. Tapi kat rumah je boleh buat. Rambut i tak panjang, cepat la rambut tumbuh panjang panjang panjanggggggggggggggggggggg.

Tak baik tau buat macam tu kat public, lagi- lagi dekat kedai makan ramai orang.

I sebenarnya baru je balik from lunch dekat kedai belakang office i ni. Today i'm having mee goreng basah as my lunch. Sedap. Alhamdulillah :)

So nak di jadikan cerita, belakang table i & Zaliza duduk, ada la a group of lelaki. Ada la dalam 5, 6 orang kot. Mereka ni ada berbagai bangsa lah kan. 1 Malaysia lah katakan. So i ok je lah, bila mereka semua datang & lepak kat table belakang i.

Tapi apa yg tak ok nye, mereka semua sangatlah annoying ok. Dah la lepak situ buat bising tak tentu pasal borak kuat- kuat pasang lagu dekat hp yang entah apa- apa je.
*Lagu yang bunyi dia tak sedap sebab yang jenis record tu apa ntah* Yang tu i boleh la tahan lagi.

Yang i tak boleh tahan tu bila one of them pasang azan, then ada sekor mamat ni, cha ya nun alif boleh menganjing azan tu. wtf. Geram betul i. Helo, hormat lah sikit. Teruk betul lah. Then dia boleh jerit jerit mencarut sebut bab* dekat situ kuat- kuat. Siap order ngn akak kedai tu, "
Akak, bah kut teh satu!" Ini kedai melayu Islam kot. Apa hal kau buat macam tu?

I rasa itu sangat annoying ok. Time tu jugak i rasa nak lempang je mamat tu. Nasib baik i sabar. Nasib baik kenyang jugak makan. Next time, please la hormat orang lain. Hormat sikit je ok? I bukan nak racist, tapi please la behave sikit. +_+


I sedeh tengok orang macam tu.

Tuesday, January 18, 2011

Could you please do me a favour?

Siapa baik hati nak buat header baru utk i? *Wink*

Cuba untuk edit header yang sedia ada, tapi jadi makinnnnnnnn buruk :( Seriously need help.

Thursday, January 13, 2011

Small business.

Was thinking of doing some business. *Again* Small business. A very small one. I have few (a lot) of clothes/ bags/ shoes i bought but never worn or worn once. So, thinking of selling those items online. What do you think?

Wednesday, January 12, 2011

Hari yang f*ck-up!!

Aish. Memang harini hari yang menyakitkan hati i betul lah. Dah la harini i bangun pagi je, i marah- marah dengan si dia.

Then sampai office pulak, tali handbag putus :( Bila i on pc je, punya lah lama baru nak boleh loading. Ada lah dalam 5 min lebih kot. Bila dah dapat start, internet connection pulak tak dapat. Tak dapat nak masuk server company, tak dapat nak check email :(

Now i sakit hati, bila i cakap dengan boss i pasal collection of goods. Then dia dengan membuatkan i peningnya explain dekat i pasal collection of payment. I dah confius, so i ikut je lah cakap dia and explain pada supplier. Then supplier tak faham apa i cakap, i refer pada boss. Dia marah i, cakap kenapa pula i nak explain pasal collection of payment. wtf. Dia yang salah faham, bila i cakap collection of goods, dia tak nak dengar. Now dah buang masa, nak marah i cakap i confius. Pada hal dia yang b*ngon*. Dasar kel*ng!!

Sakit hati betul.

p/s: Kalau u all tak faham apa yang i merepek ni, abaikan je. Just nak luahkan kemarahan hati je.

He loves you.

Macam mana kita nak bagi tahu diri kita supaya cepat- cepat terima keadaan baru ini & selalu fikir positif bahawa walau keadaan dah berubah, walau apa pon yang dah berubah, walau semua dah berubah, satu je yang tak beubah : iaitu perasaan dia towards me.

Kepada diri sendiri, sila jangan cepat melenting & please be matured. Ingat, he loves you & will never let u hurt. So, bertabahlah!

Tuesday, January 11, 2011

Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama

Disebabkan i ada banyaaaaaakkkkk masa terluang harini, *Opsss, kantoi dengan boss i curi tulang :P*, so i dah terfikir nak buat entry untuk join Giveaway Cik Puan Bunga ni.
  1. Anda harus mempunyai tiket dan menaiki train ke Hogwarts (Jadi follower I. Kehkeh.Wajib) Maknanya anda harus mempunyai blog ya.
  2. Copy paste syarat - syarat penyertaan ni.
  3. Buat satu entry yang bertajuk "Mari Kita Cantik, Gembira Dan Bahagia Bersama"
  4. Kemudian dalam entry anda nyatakan siapakah insan yang palingggggg cantik di mata anda. Kalau anda kata dalam entry anda I lah manusia yang paling cantik, terus I bagi semua hadiah tu kat you guys! Haha. Tak takkk. Contohnya anda kata Maya Karin adalah cantik, so nyatakan kenapa dan huraikan bla bla bla.
  5. Kemudian anda nyatakan pula definisi cantik di mata anda. Apa makna cantik pada anda. Kalau cantik tu kena kurus ke, kalau pandai make-up tu kita kata cantik ke hape ke bla bla bla.
  6. Tag 4 orang bloggers yang lain (Sertakan link mereka) dan jangan lupa bagitau kat dirang yang diorang kena tag untuk join GA ni.
  7. Dan yang terakhir sekali, tinggalkan link entry anda di ruangan komen entry ini.
So i kena buat bagitau siapa yang paling cantik pada mata i? Siapa lagi kalau bukan, diri i sendiri. Lalala~~ Eh, bukan bukan. Mestilah mama saya yang palingggggggggggg cantik.

Pssttt:
Orang cakap, kalau nak tengok macam mana muka kita bila dah tua nanti, kita tengok muka mak kita :):)
Kenapa i cakap mama i cantik? Mestilah, dia kan mama i. Tengok gambar tu, kan mama i tu nampak cantik lagi kan? Umur dia dah 53 tahun tau tau tau. Tapi still, nampak cantik je lagi kan? Mama i ni memang suka pakai cantik cantik tau. Yang i selalu jealous ialah, mama i ni dah tua tapi body macam anak dara. Kurussssssss je. Benci lah. Kenapa i tak kurus macam mama? Huhu. Sedeh :( Papa pon selalu puji yang mama ni cantikkkkkkkkk sangat :) Yang penting, mama still tak ada uban even dah berumur macam ni. Rambut mama i still hitam tau :)

Pada pandangan i, cantik tak semestinya pada wajah. Yang penting pada hati. Ye lah, kalau wajah cantik gila macam Siti Nurhaliza macam Maya Karin macam Lisa Surihani, tapi perangai jahat macam syaiton, i tetap tak akan nampak orang tu cantik. Tapi bila hati dah baik mulia sopan santun peramah mesti automatically i akan nampak dia cantik. And yang penting mestilah pembersih dan tidak selekeh!! Baru lah cukup package cantik kan?

I nak tag empat orang kat bawah ni untuk sama- sama join GA ni.
  1. Ammar si BF sebab nanti kalau dia menang, mesti i nak suruh dia transfer milik hadiah jadi i punya :P
  2. Eip kembar lain parents i.
  3. Syafiza yang suka bulan.
  4. Asma si doctor-to-be.
Dan siapa- siapa je yang rasa free nak join. Silah, sila :) Oh ye, tarikh tutup pada 31 January 2011. Cepat cepat cepat!!

Kakak Bunga yang cantik menarik, boleh menang tak ni? Hehe.

Review: Sony Ericsson Hazel (GreenHeart)


Sony Ericsson Hazel. Second GreenHeart phone from SE.

Specification. Source.
Kenapa i buat entry pasal hp ni? Sebab i rasa macam best je hp ni. Hp ni merupakan hp ke- dua yang betemakan GreenHeart by SE, selepas hp pertama, Aspen. Apa itu GreenHeart? Ok, kalau kita dengar perkataan Green tu sendiri, kita mesti akan terfikirkan mesra alam kan? And yes, it is. Hp ini dicipta untuk mengurangkan pencemaran di samping meningkatkan kecekapan.

Selalunya, kita akan fikir yang barang- barang mesra alam adalah boring. Tapi kini tidak lagi *Ceewah*. Hp ini menggunakan paparan 16 million colors, ada camera 5M Pixel, auto- foucs, geo -tagging & LED flash, ada internal memory sebanyak 280MB & boleh guna microSD memory card up to 16GB, microUSB, ada Wi-fi dengan DLNA, Bluutooth dan juga FM radio with RDS, quad band GSM dan keupayaan HSPA class 3G.

Yang paling menariknya, hp ini adalah bebas dari bahan kimia berbahaya kerana dibuat daripada plastic yang recycled. Dia juga tak ada manual book, tapi hanya ada e-manual which telah menjimatkan penggunaan kertas. Kemudian, hp ini dilengkapi dengan charger yang menggunakan kurang kuasa elektrik, iaitu EP300 GreenHeart tetapi kecekapannya lebih tinggi berbanding charger biasa tauuu.

Now masuk pulak bahagian software. Hp ini dilengkapi dengan aplikasi WalkMate yang boleh kira berapa banyak carbon yang kita boleh kurangkan dengan hanya berjalan!! Aplikasi Eco Calculator pula akan kira berapa banyak pembebasan CO2 dan EcoMate akan bagi cadangan bagaimana untuk kurangkan CO2 tu :) Cool kan?

Di samping tu, hp ini juga ada Noise Shield yang akan filter noise supaya kualiti bunyi yang kita dengar jadi bagus. Dia juga ada GPS assistance with Google Maps & Wisepilot (limited time free service) dan 10 hari free weather forecast dengan Accuweather.

Sony Ericsson Hazel smart phone juga boleh hubungkan kita dengan Facebook, Myspace and Twitter.

Hp ini adalah vertical slider & gunakan keypad standard. Ada 2 warna, macam gambar kat atas tu, which are Superior Black& Passionate Rouge.

Amacam? Cool kan? Hehe. Mesra alam lah hp ini. Jom, selamatkan bumi kita!!!

Source

11.1.11

Ok, saje je i nak marked tarikh cantik ni dalam blog i ni. Semakin hari, rasa macam makin bosan je la nak harungi alam kerja ni. Nak fikir pasal kewangan, hidup sendiri, bosan lah!! Ni tak sabar nak kawen ni. Haha. Gatal.

Sempena tarikh cantik ni, saje lah i nak tempek gambar ni. Taraaa~
Terharu tak? :P
I nak tanya, siapa tahu kalau nak bertunang sekarang ni kan, berapa budget yang kita kena ada? (Both lelaki & perempuan.)

Monday, January 10, 2011

Keputusan Penuh AJL 25

Tahniah kepada semua pemenang AJL malam tadi, 9 January 2011, 9.00 pm.

Walau pon i agak kecewa dengan keputusan sebab lagu yang i harapkan menang tak menang +_+ So here goes the full result of AJL 25.
Persembahan terbaik:
Faizal Tahir (Hanyut)
Vokal terbaik:
Hafiz (Nokhtah Cinta)
Tempat ke-tiga:
Nokhtah Cinta (Hafiz)
Tempat ke-dua:
Drama King (Meet Uncle Hussain & Black)
Juara Lagu:
Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)
Siapa sangka Ana Raffali yang mula dari You-Tube tu jadi Juara Lagu 2010. Tahniah kepada semua pemenang!

Facebook akan ditutup pada tengah bulan Mac?

Ok, ini i tak tahu betul ke salah. Sebab macam tak logik pon ye kan? Dia dah untung berjuta- juta dollar, pastu nak tutup ke? Macam tipu je kan?

Ok, berdasarkan berita tu, Facebook akan ditutup selepas 15th March 2011. Katanya lagi, Facebook telah menjadi sesuatu yang sukar untuk dikawal lagi. Jadi, semua pengguna facebook diminta agar menyimpan/save gambar- gambar di dalam web itu jika tak nak kehilangan gambar- gambar lah.

Betul ke tak berita ni, i pon tak pasti. Kita tunggu lah sampai tarikh yang dikatakan. Ok?

Sunday, January 9, 2011

Kerja hari Ahad?

So harini i terpaksa buat overtime sebab ada kerja yang perlu diselesaikan before Isnin. Nanti Mr. Mohan nak pergi hantar all the technical papers to JB Isnin (esok). Nasib baik juga i tak ada kereta lagi, kalau tidak confirm i yang kena pergi sana hantar +_+

Looser je rasa kerja hari Ahad.

Saturday, January 8, 2011

Ada ke patut?

I tau, i pon bukan baik sangat. Free hair tak pakai tudung. Tapi kan, i paling benci orang yang pakai tudung tapi pakai baju/ t-shirt lengan pendek nak nampak ketiak. Haippp. Sakit mata betul tengok +_+


Adeh 0.0

A morning to tell.

Sabtu, 8th January 2010.

7.09 am

Tett..Tett *1 New Message*

A: B..

R: Emm..

A: Dah bangun?

R: Baru je bangun, tapi mamai- mamai lagi. U?

Bla..bla...bla

7.51 am

Kringgg..Kringg.. *Lol***p Calling*

A: B, tertido ke?

R: Aah.. Ngantuk lah.

Bla...bla... Approximately 1 h & 03 mins later..

R: You nak buat apa lepas ni?

A: Tak tahu lagi. U?

R: Nak sambung tido balik lah :P Hehe. Ok, lah nak tido balik. Bye.

Klik.

On laptop, connect broadband.

9.08 am

Kring... Kringg. *Mama calling*

R: Salam, mama.

M: Salam. Buat apa? Dah bangun?

R: Dah bangun, tengah surf internet. Bosan lah, housemate semua balik.

M: Mama masak bihun goreng pagi ni. Dah breakfast?

R: Belum, jap lagi lah. Ingat nak masak nasi goreng banyak- banyak untuk satu hari terus :P

Bla.. Blaaa...

Klik.

Mengadap laptop lagi. Klik Google Chrome taip http://www.ohvideotv.com. Klik Social Network.

Aish.

Pergi dapur ambil ice cream, bukak blog. Menaip.

Kesimpulan: BOSAN!!! Arghhhh..
Itu je nak cakap sebenarnya :P

Thursday, January 6, 2011

How i Celebrate New Year 2011

So now i nak sambung previous entry. Macam biasa, En. Bf akan datang KL and this time kita janji nak jumpa dekat monorail Imbi. Then pergi Low Yatt sebab bf ada benda nak survey dekat situ. Seterusnya ke Mid Valley untuk makan Domino's sebab ada orang mengidam :P Time dekat Mid Valley tu sumpah rasa serabut gila. Yela, time tu 2 hari terakhir untuk Year End Sale (YES). Haruslah berpusu- pusu manusia datang dari seluruh Malaysia. LOL. Niat nak cari tops 2,3 helai langsung dikuburkan sebab manusia jammed-pack kat dalam tu!! Tapi yang bestnye, i akhirnya berjaya buat pedicure dekat La Mode lagi u olls. Seronok gila. Lalala~ Ajak En. Bf buat sama, dia tak nak. So tunggu i je lah kan syg? Sampai mengantuk- ngantuk dia.

Ok, cuppies yang comel ni pon nak camwhore :))
Tongue :P
Haruslah ada gambar i yang rasa macam comel je. Hikhik.

Me heart him. *Melting*


Then kami ke Genting, walaupon tahu mesti ramai gila orang. Dengan i pakai dress, tak bawak jacket. Nasib baik En. Bf bawak & bagi i pakai. Kesian dia, sejuk je. Hehe. Thanks darling!! Sempat la tengok bunga api yang cantik kat sana, sebab ada NY celebration kan. Cantik gila. Tapi kami tengok je sebab x mampu nak ambil gambar :(

Ni dekat Genting. Kalau nak tau, benda yang ada lampu- lampu liplap warna hijau tu, dibuat guna recycle botol air mineral ok. Sangat cool.

After 12 hours, cuppies ni dah hancur tunggang langgang:(

Esok nya ke Bukit Bintang sebab nak cari barang yang mana dekat BB je ada. Balik rumah, mandi terus tido sebab letih. Tapi i had so much fun with you dear bf. Thank you for everything, Ammar sayang. ILY and will always do. Insya Allah.

Wednesday, January 5, 2011

Bunga Api

Ok, sumpah rasa cool gila time fireworks burst out from their bodies. Cantiklah, rasa cool je badan boleh keluarkan bunga api. Kan? :P
So mesti rasa nak sing along kan? Nah, layan videoclip with the lyrics pulak. Enjoyyy!!

Love Quote

"So dear I love him that with him,
All deaths I could endure.
Without him, live no life."
-- William Shakespeare, Romeo and Juliet
" Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her... "-- Unknown
Ok, i tengah melayang- layang di atas awan. Dalam hati ada taman- taman bunga berkembang mekar. Dalam mata nampak bentuk love. Di muka nampak sinar bahagia. Gila!!

Tuesday, January 4, 2011

Off cupcakes, dating & meeting the principal.

(i)
Ok, now i sebenarnya bosan gila dekat office. Boss i pergi meeting and tinggalkan kerja yang before lunch hour lagi i dah siap +_+ Tapi kan, tadi boss i pesan yang maybe esok/ lusa akan kena ikut dia jumpa our principal. Wahhhh. Nervous gila bila fikir. Nanti i nak kena buat muka macam mana, nak kena berlakon matured ke, nak kena cakap apa. Adehh. Serious tak tercapai dek akal i. Sangatlah tak tarbayang fikiran i.
(ii)
Last week, on 1.1.11 & 2.1.11, i spend masa dengan my bf lah. Sukeeee sangat. Sebenarnya nak lepak siang je, tiba- tiba time nak balik tak jadi balik (sebab mcm tak puas je lagi jalan- jalan) terus sambung lepak sampai esok pagi. Eh, petang jugak sebenarnya. Thanks darling for the sweet moments & time you shared with me. I nak update pasal cerita tu, tapi sebab i ni sengkek tak ada camera, terpaksa lah tunggu gambar dari En. Bf. So tunggu nanti je lah.
(iii)
Btw, benda ni telah membuatkan En. Bf terharu.
Ammar, you are my only exception.
Hehe. Tak sangka pulak dia suka and sampai terharu dengan surprise i. I saje je tiba- tiba rasa nak order bila tengok kat sini. And seharian jugak lah, fikir nak design macam mana. I cuma bagi idea, selebihnya Sue yang applykan. Thank Sue. We both love your cuppies very much. And harga dia pon murah and affordable yet sangat sedap and cute. Time kami jalan- jalan dua hari tu semua orang like pandang- pandang cake yg En. Bf pegang and tanya- tanya itu cake ke mainan. Comelll.

Monday, January 3, 2011

New Year Celebration.

Spending more than 24 (+-27) hours with you is one of my precious moment ever. Can't wait to see you again. Good luck with your first day at work.