The Fans

Saturday, October 31, 2009

Vacation

Tiba- tiba i rasa nak pergi berjalan. Berjalan atau melancong ke mana- mana tempat yg seronok. Spt mahu ke Genting, atau ke pantai juga sudah memadai. Seronok nya kalau ada org mahu bawa i bersiar- siar kan? Pergi PD mandi pantai naik banana ride pon seronok. Waterfall i tak mahu sbb dah bosan. Mahu beach juga. Atau Sunway Lagoon pon seronok kan.

Last night he promised me to bawa i pergi Melaka. All of the sudden. Tengah borak- borak, tiba- tiba dia ckp "Nanti i bwk u pergi Melaka ye. Kita jln- jln kat sana." And i pon terkejut la. Tiba- tiba sahaja. Tak ada kaitan langsung dgn topik yg sedang diutarakan. And dia mmg pernah janji nak bwk i pergi mandi kolam air panas dekat Melaka. I tak tahu kat mana. Errr.. Melaka ada kolam air panas ke?

Tp itu plan utk after final exam. Paper akhir i adalah pd 20hb Nov, and i terus kena bergegas ke KL sbb pakcik i punya wedding is on 22th. So sempat ke?

Maybe boleh pergi 5th or 6th Nov, after paper PE sbb next paper after tu adalah on 11th. Yaaayyy!!!!

-Azreen-

Friday, October 30, 2009

Explain.

Td i pergi study kt library dgn Ruby. Sbb mcm dah tak ada mood nak study kat rmh kan. Plus panas je malam ni.

And to my surprise, after 30 minutes i kat situ, he comes to the library. I know that he's not studying there. So that's why i go to the library. And i siap ckp kat Ruby, jgn pk yg i dah pakat dgn dia nak dtg study sini ok. Ini adalah secara tak sengaja. Plus time i kua tu, i tak ada pon ckp kat dia nak pergi mana- mana.

Adakah ini suratan atau kebetulan?

-Azreen-

Thursday, October 29, 2009

I want!!!!

I want this
or this
or this
maybe this
or at least this
for my PROM party please.

-Azreen-

This is me again.

Actually ia rasa mcm dah pernah je post lagu ni. Tapi i serious suka gila dgn lyric lagu ni. So, here it goes again.

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show, it's time
To let you know
To let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you, I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you, I gotta find you

You're the missing piece I need
The song inside of me (this is me)
You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Wednesday, October 28, 2009

Why o why?

Why do you have to come back and appear again in my life when i think i don't need you anymore?
Then you make me realize how much i miss you.
I really don't need you.
Just go away.
You don't have to turn back.
You don't have to come and look for me.
I'm being super happy currently.
With my life and stuff.
I'll make sure i take a very good care of my self.
Don't worry.
I'm doing great here.
Just go.
GO.

-Azreen-

What happen to me?

I wanna kiss you
But if i do then
I might miss you, babe

############################################

let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick

I wanna kiss you
but if I do then I might miss you, babe
it's complicated and stupid
got my ass squeezed by sexy cupid
guess he wants to play, wants to play
a love game, a love game

hold me and love me
just want touch you for a minute
maybe three seconds is enough
for my heart to quit it

let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick
don't think too much, just bust that kick
I wanna take a ride on your disco stick

let's play a lovegame, play a lovegame
do you want love, or you want fame
are you in the game
dans the lovegame

I'm on a mission
and it involves some heavy touching, yeah
you've indicated you're interest
I'm educated in sex, yes
and now I want it bad, want it bad
a love game, a love game

I can see you staring there from across the block
with a smile on your mouth and your hand on your
the story of us, it always starts the same
with a boy and a girl
and a game
a lovegame

-Azreen-

Tuesday, October 27, 2009

Futsal

I just come back from futsal. Pergh. Penat gila ok. Dah lama kot x p men. Kejap je dah pancit. Sabar je la. Tp mmg puas la. Dpt lepas gian setelah berbulan tak men. Puas!! I men lama jugak kot, dlm 1 jam tu. Gembira utk diri sendiri.

Balik je men futsal, terus kaco En. Scandal yg baru je nak start study. Kesian dia. Mula- mula dia layan la i. I saja tak mahu dia study lebih dari i. Jeles. Sampai last skali dia ckp "U p la mandi dulu ye. I nak study sket." Hehe. Jahat gila i.

I got my fringe cut. Yaaay!! I suka gila.

-Azreen-

Monday, October 26, 2009

Study Week

Sekarang sudah masuk study week. So, harus la i study betul- betul utk final ni. Plus this is my final year. Tak lama lg dah i nak graduate. Sngt tak sabar.

Jadi, mari kita start buat revision sekarang.

Bye for now. I nak study. Oh ya, good luck and all the best utk semua. Untuk i juga.

-Azreen-

Sunday, October 25, 2009

More and more.

Here are some more pictures from Pae's and Nabil's open house that i stole from the FB. Enjoy.

First was Pae's open house. (Muar) The food were really awesome.



With Yani and Ana. Kami nampak sngt kemetot kan? COMEL.


Girls only.



Then was Nabil's open house a.k.a his birthday partaayy. (Kluang)


Haha. Gambar ni sngt school kids.

Saturday, October 24, 2009

A, M and their love story.

I janji nak cerita pasal En. Scandal kan? From now on, let call him A. Here goes the story.

And finally he got himself a gf, M. I rasa dia sngt happy dgn gf dia and i'm happy for him too. Nampak mcm sweet sngt mereka berdua, even i tak berapa berkenan dgn M. And she's my classmate. I tak tahu kenapa. Tapi pernah tak, u all tiba- tiba je rasa benci bila tengok muka seseorg tu? Padahal dia x pernah buat salah dgn kita? Tapi, i rasa mmg ada satu kes ni yg buat i mmg menyampah gila dgn M. Ok, bukan pasal A.

Mereka dah couple lebih kurang sebulan ++ kot. Tapi mmg ramai org mcm x berapa suka dgn A get together with M. I tahu kenapa, sbb nampak M mcm desperate je terima A. Kesian A. And tiba- tiba this one day, A text me. He said, he was really lonely, even ada gf. And i tanya la dia what happend kan between mereka? A ckp, M dah berubah, since her x- bf called her, and ckp maafkan dia. And akan kc dia second chance. WTH. Sumpah i rasa marah gila. Kesian dekat A.

Tak baik kan, buat mcm tu. Kalau kita tahu kita still tak boleh get over ex-bf/ ex-gf kita, jgn la nak mulakan a new relationship. Sbb bila jadi mcm ni, mmg kesian dekat bf/ gf kita sekarang. That's explaining one of the reason kenapa i broke up dgn my bf haritu. Tp, sekarang i mmg dah get over him. Fully recovered!!! Org yg menjadi mangsa tersebut akan sngt menderita.

And back to A. Setiap hari akan sms/ call i. Mengadu pasal M. Sampai i pon tak tahu nak ckp apa lg dah pada dia. Mcm mana nak kc dia strong sikit. Mmg kesian gila sbb A sngt syg M.

Tlg la, jgn buat mcm tu kat org lain. Sumpah kesian gila. Now, everytime i terserempak dgn M dekat kelas, i rasa mcm nak lempang je muka dia. Tapi nasib baik i sabar je. Aish.

-Azreen-

Mesra Perdana FKEE

Actually program adalah dianjurkan utk semua warga FKEE. Bertujuan utk merapatkan sillaturahim antara PA dan anak- anak PA. Khas utk student FKEE shj.

Secara ringkas nya, kumpulan i telah menang tempat ke 5 drpd 23 groups. Hebat juga kan? Semua org pon dpt hamper sebenar nya utk prog ni. Tp x bes la, hadiah saguhati je kan utk tempat ke 23-10. And kami telah dpt 3 biji hamper sbg pemenang tempat ke-5. 1 besar dan 2 kecil.

Tapi prog ni mmg best la, sbb treasure hunt dia ok la. Walupon mcm boring sket. Tp still ok. Sbb bersama kwn- kwn semua. And mmg paling tak sangka dpt num 5. Agak hebat juga kami, even dah final year. Haha. Tahniah semua.

Yang penting, kerjasama.

-Azreen-

Teaser.

I ada satu cerita pasal En. Scandal. Masih ingt En. Scandal? [Click here] Tapi, bukan sekarang la nak cerita sbb i mcm malas plak nak pk ayat kan. Next entry nanti i akan cerita pasal dia. Ok, sejak kami dah mcm tak scandal kan, i mmg still rapat ngn dia. Rapat as a friend la. Kwn- kwn. Since dia pon dah ada gf, and i dgn dunia H***y i kan. Hehe.

Actually, i pon tak tahu nak terang mcm mana if org tanya pasal scandal ni. Kenapa nak scandal? Apa faedah? I pon tak tahu, sbb i pernah tanya En. Scandal, and dia pon mcm blur je. So scandal things ni mmg tak bermanfaat pon.

And cerita ni adalah tiada kaitan dgn i. Pasal En. Scandal dan dunia nya. Jumpa lg dlm next entry.

Aish, teaser pon panjang ke?

p/s: Esok ada program Mesra Perdana FKEE. Ada treasure hunt. Mcm best je. Tengok la esok cmne, best ke tak. Tunggu dan lihat.

-Azreen-

Wednesday, October 21, 2009

Fb lagi.


[click on image for a larger view]


If susun balik kesemua huruf M, Y, dan E tu akan jd E.M.Y kan? I like.

-Azreen-

Selamba

Hebat tak i bila i boleh pergi lepak kat kedai mkn dgn rambut yg selekeh gila tak bersikat tercacak- cacak dgn selamba nye? Ye. Selamba gila.

Hebat tak i bila i pergi kedai apek beli megi dgn rambut mengerbang? Sampai terserempak dgn Jiji, dia toleh i dua kali. Haha.

Motif? Tak ada. Saja nak hilangkan bosan bila dah pukul 2.58 am tapi masih tak mahu tido sbb baru abes test semua, present PSM, dan juga assignments. Dan esk juga lusa tiada kelas. Jumaat baru ada kelas.

I rasa rambut i semakin teruk keras mengerbang sekarang. Pakai la shampoo apa pon, tiada masalah. Langsung tidak berkesan. Hasil dari selalu menggunakan straightener tanpa precaution yg sesuai. Padan muka i!!

Selamba je dah pukul 1.42 pm and i tak mandi lg. Nak pecah rekod la harini. Nak mandi pkl 3 pm nanti. Heh.

-Azreen-

Tuesday, October 20, 2009

Adakah saya gila atau saya sudah jatuh cinta?

Sila explain ye, encik kacak.

#update
Kalau dah jodoh. What a strong chemistry bond between us. Even we were in the same group for Mesra Perdana FKEE on 24th October.

-Azreen-

It's him again.

I tengah study sbb esok i ada test Power E. Tapi tiba- tiba i jd tak keruan. Mcm serabut je. Actually, time tengah study mmg selalu mcm tu. Selalu je serabut. Aish. Setan mmg ada kat mne- mne. Lagi- lagi bila kita tengah buat benda baik. Kan? Kalu buat benda jahat, confirm la dia ada bersorok gembira.

So back to the main point. I just chat with him. And he ask me, yg i dah jumpa Mr. Right ke? And Mr. Right yg i maksudkan itu adalah dia sebenarnya. I pon keliru. I know that i'm not a mind reader. But i'm reading the signs, bak kata Miley Cyrus. Banyak sngt sign yg dia bagi. Kalu ikut apa yg i tafsir, dia mmg ada perasaan yg sama mcm mana yg i rasa. Tp itu i tafsir la. Sbb kadang kala, kaum mereka ni x perasan yg mereka dah bagi kita wrong signal kan?

Tp bila dia tanya, and i jwb it's you that i mention, dia tak percaya pula. Fine. I yg salah sbb i mcm cakap pon secara gurau- gurau je kan? Tapi tak kan i nak ckp secara serius sbb dia akan fikir yg i main- main. And i pon malu. So mcm mana nak tahu perkara sebenar? Segan la pula nak talk heart-to-heart. Tapi itu yg i mahu sebenarnya.

Dia pula cepat je perasan bila i cakap apa sahaja. Even mmg benda tu tuju utk dia, tp i tulis secara umum. General. Tapi dia still dpt tangkap apa yg i cuba sampaikan. Cepat je dpt maksud. Tapi i pula malu bila dia tanya itu tuju utk i ke? Aish. I akan deny and ckp yg dia tu perasan. Sbb dia siap ungkit yg i ckp dia perasan. Tapi i rasa sebenarnya dia tahu apa yg i rasa. Tapi dia malu, or tak sure, or dia mmg tidak berperasaan sebegitu?

I dah pening. I nak benda ni settle secepat mungkin sbb i tak sanggup la mcm ni. Tapi sebenarnya i happy. Tapi i pening. Jiwa dah mula kacau- bilau semakin parah.

Macam mana nak buat ni?

-Azreen-

Monday, October 19, 2009

Open House VI

Location: Rumah Pak Samad.
Details: Pak Samad adalah owner rmh yg i ddk sekarang bersama BFF.

Amal ada, Ct tak ada.
Ct ada, Amal tak ada.
Kami semua. Rumah 2 dan 3.


Kantoi i mkn banyak.

Semua nak bergambar dgn i. I kan artis.
Pinky ckp i artis.
Artis la sangat.
Depan rmh Pak Samad. Nak balik dah.

Banyak sangat gambar?

Penat nya upload gambar. Nak cantum- cantum gambar jd 1 pon i malas. Haha. Ada lagi 1 episode yg belum di upload, open house rmh Pak Samad. Nanti la, after kelas ke i upload.

Ada 2 open house yg i tak ada gmabr, iaitu pergi rmh Pae di Muar dan juga rmh Nabil di Kluang. Nanti la, kalu i rajin i mintak ngn kwn- kwn i yg lain. And coincidentally, i pakai baju yg sama masa beraya rmh Pak Samad and juga pergi JB. So baju itu saja yg banyak gambar. Padahal i pakai baju yg len bila pergi rmh Pae, Nabil dan juga Pn. Zaza. Haha. Sabar je la.

Harap tak bosan la pula tengok gmbar banyak- banyak ni ye :)

p/s: Lebih banyak gambar adalah di fb ye kawan- kawan. Sila ke sana utk lebih banyaaaaaaaaaaak gambar.

-Azreen-

Open House V

Location: Rumah Pn. Zaza.
Details: Mostly students BET. Sbb Pn. Zaza ni dah 2 tahun ajar students BET. Subject Power dan juga Machine.
Tangan nasir pegang crab ball.



Ini i adalah drive betul- betul. Bukan gaya sahaja ye.
Harap maklum.
*Bangga* Hehe.

Gang baju hijau. Minus Kuja yg sibuk claim dia pon pakai baju hijau.


Ehem- ehem.

4 BET students.

Open House IV, JB III

Location: JB [rumah Asmui]

Ini Jambu, dgn awek dia Shamin.
I mmg artis. Semua nak bergambar dgn i.
Fariq.


Tengok F1.
Spaghetti mak As masak.
Semua bergelimpangan penat.

Open House III, JB II

Location: JB [rumah Effa]
Dah mcm sami i tengok Hafeez.
Wajib bergambar di sini kalu pergi rmh Effa.
Ada waterfall wei, dlm rmh dia. Sumpah jakun.

Yg pakai baju merah tu Am. Yg comel tu la As.


Girls yg hadir. I tak ada.
I ada.
Jamal si photographer yg sibuk.