The Fans

Thursday, October 28, 2010

Please-lah!

Tak tahu kenapa harini rasa tak seronok and tak ada mood je. Nak kerja pon rasa malas je. Nak senyum pon malas. I need a therapy please.

p/s: Therapy = shopping and a lottttttttt of ice cream.

Monday, October 25, 2010

Ijok

Semalam (Ahad), i berjaya pergi ke Ijok. Ada apa dengan Ijok? Di situ adalah rumah Dayah, classmate i dekat uni. Dia jemput datang untuk makan- makan sebab ada macam doa selamat la. I pergi sana dengan Jamal & Aiman. Both pon kawan i time uni.

The night before, Jamal cakap dengan i nak bertolak pukul 10 sebab jauh juga Ijok tu. Ijok tu dekat kawasan Kuala Selangor. Atas lagi lepas Puncak Alam sana. Oh, Jauh betul kan? I yang semangat bangun pukul 9 nak siap- siap semua. Dah la malam tu tido pukul 3 am ++ bahana air nescaffe pekat Ejat.

Pukul 10 lebih macam tu Jamal call i. Ingat nak cakap dah nak gerak. Tapi dia cakap ini first warning. Sabar je la. Dalam pukul 11 lebih macam tu pula dia text i suruh i lepak dulu, nanti dah nak gerak dia inform. Last sekali pukul 12 kot baru gerak. Aish +_+ Lelaki bersiap kalah perempuan. I dah la macam pening je tido tak berapa betul.

Then sampai sana Amal dah ada kat rumah Dayah. Dia datang dengan family kakak dia. Banyak gila Dayah prepare makanan untuk kami semua. Menu:
  • Pulut kuning
  • Kari Daging
  • Mee goreng
  • Nugget
  • Nasi putih
  • Ayam masak merah
  • Sambal goreng (makanan orang Jawa)
  • Sayur campur
  • Tembikai
  • Air Oren
  • Jajan- jajan.
Wah, banyak gila kan? Rugi pula tak ambil gambar. Lepak makan borak gossip makan mengungkit kisah di alam uni makan, kami pon balik pukul 3. *See, banyak gila makan* Dayah siap tapaukan makanan untuk kami bawa balik. Kesimpulannya, seharian i makan makanan from rumah Dayah. And now i lapar sangat!!!

Friday, October 22, 2010

Never find a love like this.

Thank you sayang ♥♥♥

Wednesday, October 20, 2010

Kecik hati

Tadi i dapat email dari supplier and dia dah hantar quotation pada i. Ada ke patut dia address kan i sebagai Mr. Azreen? Hello, i perempuan ok. Ahh, kecik hati la macam ni tak nak ambil barang dari you dah :P:P:P

20102010

I suka la tarikh harini. Sangat cantik kan? Ada tak sesiapa yang berminat nak jadikan tarikh cantik ni special untuk u & i? Sila la, jangan malu- malu.

20.10.2010

Tuesday, October 19, 2010

Tido bawah meja.

Ok, semalam i balik from office pukul 8pm.

Harini langsung tak tahu nak buat apa kat office. Ish3. Semalam balik lambat sebab boss i suruh i siapkan fail dia nak bawa pergi meeting harini. Kadang- kadang i terfikir, kerja engineer memang buat fail je ke? Aish. Then harini boss i ada dua meeting. Satu pagi and satu petang. So confirm dia tak masuk office dah. And satu kerja pon tak tinggal pada i. Memang la bosan kan.

Si Zaliza and Kak Liza yang dekat department sebelah- sebelah ni pon keluar pergi ambik barang dengan client. So bosan la i harini sbb dekat depan ni semua tak ada. Department belakang je ada orang, tapi jauh kot.

Lagi 3 jam nak balik. I dah rasa mengantuk sangat ni. Boleh tak i nak tido je bawah meja ni?

Monday, October 18, 2010

Ahh, banyak nya angan- angan (impian)

Kerja baru tak sampai sebulan, tapi dalam hati/ otak/ minda dah banyak gila berangan nak beli macam- macam. Haish. Memang kalau dah nama nya Azreen kan. Shopping je pandai. So sekarang kena pandai manage duit sendiri since dah start kerja ni. Nak kena ada je duit tu sampai akhir bulan. Maknanya apa? Kena la berjimat, saving jangan nak membazir beli itu ini shopping je tau kan.

Nak kena start saving jugak sebab nanti lagi 2 tahun nak kahwin kan? Lalala. So kena la buat semua tu dari sekarang. Tapi kalau cakap je tak guna jugak kan? Kita tengok la apa jadi bila dapat gaji akhir bulan nanti. Jeng jeng jeng..

p/s: Nak beli kereta apa ni ye? Pening la fikir.

Friday, October 15, 2010

Terima kasih Tuhan untuk segala rezeki ini.

Alhamdulillah. Semua dah selasai setakat ni. Macam tak percaya i dah konvo kan. Macam banyak sangat halangan, dugaan dan cabaran. Tapi berjaya juga harungi semua tu. Bangga dengan diri sendiri.

Kerja pon dah dapat, as a project engineer. Company kecil je, tapi ok la nak gain experinces dulu kan. Gaji pon ok la, so skng tengah aim nak beli kereta :P

Gambar convo tak dapat lagi. Buat masa sekarang ni tengok kat fb je la dulu ok. Nanti i dah ambil from Zyro, i akan upload gambar tu.

I bersyukur juga, sebab i sentiasa di kelilingi oleh orang- orang yang sentiasa sayang dan support i even apa jua keadaan i. Terima kasih sebab sentiasa ada dengan i untuk pinjamkan bahu. Especially family and friends yang rapat. You know who you are.

Kakak hadiahkan Degree ni untuk mama yang banyak berkorban demi kakak selama ni. Love you always mama.


Friday, October 8, 2010

Forgive me

because when i missed you, i start to act weird (and stupid).

Yang Sempurnakan Ku

By Sixth Sense
Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku

Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

p/s: Sori tak ada video since i upload ni from office and youtube tak boleh di access from office.

Thursday, October 7, 2010

Can't wait


Tak sabar nak konvo hari Selasa (12 Oct) ni. Hehe. Tapi baju tak siap lagi. Mama cakap baru nak jahit. Selendang pon tak beli lagi ni. Jubah tak ambil lagi. Aish. Risau la. *Poyo je.

I akan gerak ke BP Jumaat, lepas habis kerja. Maybe malam kot. I akan tumpang Zyro. Rindu kawan- kawan semua.


P/s: I nak bunga banyak please. B, please take note. Hehe.




Sorry for being sombong

For me la, fb is only for my friends and people i know and love and some peolpe yang i rasa i nak add. So, if u add me dengan nama or profile picture yang macam i rasa i tak kenal, i'm soooo sorry if i x approve. And one more, if u add me, and i don't like u, jgn harap i nak approve u even u tanya dengan i, "Eh Reen, asal u x approve i kat fb? Dah lama tau i add you". Tak payah tanya la lain kali. Faham- faham sendiri boleh? Tapi if i tak perasan, sori la yang teramat sangat. I bukan sombong, cuma itu hak i kan? Plus fb ni terlalu bahaya untuk terlampau being public. So i keep low. Hehe.

Tengok wayang dan kerja.

Semalam hari ke-tiga i bekerja and harini hari ke-empat :P

Selasa after balik kerja, i pergi Giant dengan Ejat sebab nak baiki balik kunci duplicate rumah. Orang tu buat tak boleh pakai maaa. Then after tu, ingat nak p makan then terus balik. Tiba- tiba Nizam, kawan Ejat call ajak pergi tengok wayang. After makan kat Seksyen 9, i, Ejat, Nizam and Afzareen heading to Bukit Raja tengok wayang kat sana.

Pastu lepak minum jap then balik rumah cuci muka terus tido tak mandi :P Bayang lah, balik kerja tak mandi tukar pakai jeans je terus keluar. Sampai dah pukul 2 am memang penat lah. Tapi paling best tak payah keluar satu sen pon semua orang belanja. Lalala. Wayang, minum, makan semua la.

Semalam mengantuk gila kat office and boss i dah gila. Mentang- mentang baru balik from meeting terus buat i pening. Nak kejar due date la apa la sampai i pening. Balik rumah pon pukul 6.30pm baru keluar office. Sampai je rumah lepas mandi, solat suma terus bum tidur!!

Zzzzzzzz. Nak sambung buat kerja kat office. Good day semua!!

Tuesday, October 5, 2010

30 ways to make a girl smile


So this one di ambil dari blog rakan saya ye,Feeza. Saje je nak share sebab rasa ada yang betul Tapi tak semua apply untuk semua orang kan? Tapi kepada jejaka- jejaka, boleh cuba la kot- kot pasangan anda suka :P

30 ways to make a girl smile

1. tell her she is beautiful
2. hold her hand at any moment.. even if its just for a second
3. hug her from behind
4. leave her voice messages to wake up to
5. introduce her to your friends... as your special one..
6. don't go hang out with your ex when she is not with you, you might not realize how badly it hurts her.
7. if you're talking to another girl, when you're done talking, walk over and hug her and kiss her.. let her know she's yours and they aren't
8. write her notes or call her just to say "HI"
9. play with her hair
10. pick her up (she loves it)
11. get upset if another guy touches her and she doesn't like it
12. make her laugh
13. let her fall asleep in your arms
14. if she's mad at you, kiss her
15. if you care about her, then TELL HER
16. every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she'll hug it every time she goes to sleep), jewelery (she'll treasure it forever) and one of her t-shirt (she'll most likely wear it to bed) or sweatshirt sprayed with her cologne!
17. treat her the same around your friends as you do when you're alone
18. look her in the eyes and smile
19. hang out with her on weekends
20. kiss her in the rain (girls love this)
21. kiss her just for the heck of it
22. if you listening to music, let her listen too
23. remember her birthday and get her something, even is it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER
24. when she gives you a present on your birthday, or whatever, take it and tell her you love it, even if you don't (it'll make her happy)
25. always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and make her think you don't care. so call even if you can only talk for a minute. girls don't necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for her to hear your voice even for a quick hello. (strongly agreeeed!)
26. give her what she wants
27. recognize the small thing.. they usually mean the most
28. don't hug her friends or your friends that are girls cause she'll feel left out
29. hang out with her whenever you are free and u should be free to hang with your girl all the time
30. if u care about her. SHOW her!

Cerita 1st day kerja

Meh i nak cerita apa jadi on my 1st day kerja.

Mula- mula masuk i jumpa dengan Head of departmen, Mr. Mohan and dia tunjukkan tempat i. Even the position is a project engineer, tapi i tak dapat bilik pon. It's a cubical tapi a bit larger space for me compare to the other. Heheh. And cubical i tak share dengan orang lain, sebab yang lain mostly satu cubical few peoples :)

Then Mr. Mohan ajar i few basic thing macam check email setiap pagi, then kena buat apa- apa lepas tu. Part yang paling menarik i dapat diari yang ada tulis nama company tu. Thehe. Itu pon nak kecoh '=_= Bia la kan, first time dapat memang khusus untuk diri sendiri. Lalalala.

I pon lepak sahaja and blog hoping, fb-ing, bla bla bla. Boring. Then officemate ajak pergi lunch. Lepas tu i dah macam ngantuk lagi. Nasib baik internet ada.

Petang sikit dalam pukul 4, Mr. Mohan mintak i tlg dia siapkan progress report untuk di hantar ke client. Harini dia akan ke JB untuk meeting. So a little bit busy la. I pon siapakan semua and tolong dia kira la, apa la, s- curve la. Then yang paling best lagi dekat part prepared by tu, i kena tanda tangan and tulis nama i dengan position project engineer!! Wah, sungguh bangga. Rasa macam main- main je.

And i keluar office pukul 6.40pm. Sungguh rajin kan?

Monday, October 4, 2010

Officially hired.

Now i'm in the office. Officially hired by this company :P Tapi 1st day kerja sumpah mengantuk gila. Tak ada banyak sangat kerja nak di buat. Cuma sikit- sikit je la. Time cuti haritu mungkin i tido banyak sangat ko? Lalala.

So far company ni macam ok je la. Colleagues pon macam ok. Tapi tak tahu la later macam mana kan. Hope everything gonna be fine.

Lots of love,

Sunday, October 3, 2010

Akan menjalani hidup baru.

Kan i cakap last week i ada job interview kan? My first job interview!! And i got the job! Alhamdulillah. I dapat keje after my 1st interview. Memang tak sangka pon sebenarnya i di terima kerja kat situ. Rezeki i la. Syukur sangat- sangat. Terima kasih Tuhan!!

I akan mula bekerja esok pagi. I sangat teruja, tapi takut dalam masa yang sama. Tak tahu nak kena berperangai macam mana esok. Hehe. Kena la berlagak matured and formal sikit kan? Lalala. Tak sangka pula dapat jawatan engineer tu. Tak apa la, apa- apa pon doakan i berjaya menjalani hidup baru di kota Shah Alam ni ok semua??

p/s: Meriah gila majlis hari raya apartment ni kat bawah.