The Fans

Friday, December 30, 2011

Pameran Pengantin #2

Date: 30 December 2011- 1 January 2012
Place: Space U8, Shah Alam

Paling manis 2011


Pejam celik, kejap je dah akhir tahun. Harini hari last i kerja untuk tahun 2011. Lusa dah masuk tahun baru. Selamat tinggal 2011. Banyak sangat memori pahit/ manis yang dah i lalui and tersimpan kemas dalam kotak kenangan. Tapi buat apa nak ingat yang sedih- sedih kan? Jom kita ingat yang gembiraaaaaaa je & lihat apa achievement i sepanjang 2011.

  1. Dah setahun i bergelar engineer dekat company ni.
  2. Dah setahun jugak i & en. bf menyulam cinta. I'allah kami akan take it to the next level, which is bertunang awal tahun depan :) Amin.
  3. Berjaya memiliki Baby P, kereta kesayangan i tu. Semua hasil usaha sendiri, langsung tak pakai duit parents pon.
  4. Err.. Kenapa boleh ingat tiga je ni? Hahah. Mcm tak bagusssss je :(
  5. First time bagi duit raya pada anak2 buah this year.
  6. Dapat belikan mama & papa baju raya, barang- barang hari raya, kuih raya and related.
Ok lah, itu je. Terukkk nye, macam tak berapa nak berjaya je tahun 2011? Ada kot, tapi maybe i lupa. Tak apa lah. Yang penting i berdoa agar tahun 2012 akan bawakan lebih banyak peluang, kejayaan, kegembiraan dan rezeki. Aminnn.

Welcome 2012. Happy New Year to all :)

Rezeki Akhir Tahun- Menang GA from Nisa Kay

Alhamdulillah, rezeki akhir tahun. Pagi tadi check blog and tengok i'm one of the lucky winner for The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay. Entry penyertaan i dekat sini.

Dapat shawl sehelai dari Islamio Paradise :):)

Thursday, December 29, 2011

Engagement: Persiapan Outfit

Sekarang ni i tengah pening kepala fikirkan baju tunang/ tudung/ veil. Mula- mula nak pakai yang simple gila. And ada terfikir nak sewa je, murah & senang. Tapi bila pergi boutique pengantin, dia suruh je i beli yang ready made lagi senang sebab bila dah beli, confirm baju tu milik kita kan. Kalau sewa pulak, harga sama je, tapi nanti baju tu kena pulangkan semula pulak.

So, dalam kepala i sekarang ni i just nak cari baju kurung moden yang simple tapi ada beadings. Kalau tak cukup, i boleh tambah sendiri je nanti beadings tu. Macam gambar ni, i tak ingat ambil dekat mana. Simple je, tapi cantik gilaaaa. Mungkin jugak sebab tuan badan memang dah cantik kan? So pakai apa pon cantik. Macam i ni, hurrrmmmm tak tahu lah.


And i ingat nak pakai shawl je. Tapi risau jugak takut nanti on the day tak jadi nak belit2. I terfikir nak beli inner mysaa macam dekat sini, tapi takut tak matching pulak dengan warna baju sebab color dia tak banyak.

So now tengah pening lah. Ingat weekend ni nak jalan- jalan dekat Jalan TAR and nak cari baju adn tudung yang sesuai. Ya Allah, permudahkan lah urusanku. Aminn.

Wednesday, December 28, 2011

Tak payah nak kesal sangat lah.

Baru perasan harini wordless wednesday eh? Tapi tak payah nak wordless sangat lah harini. Banyak benda pulak nak cerita kan tiba- tiba.

Ni tengah marah ni. Ada ke patut, awak yang pergi berborak tak ingat dunia kat bawah, lepas tu hp duk berbunyi nyaring empatbelas kali lepas tu bila naik atas nak marah sy pulak kenapa. Ada sy amek tahu ke pasal hp awk?

Lain kali dah tau nak berborak tak ingat dunia kat bawah, bawak lah hp tu sekali. Jangan nak menyusahkan orang sangat lah nak take care of your personal matter. Then nak kesal- kesal segala pasal apa? Aish. Memang dasar tak pernah nak mengaku kesilapan sendiri macam tu lah. Asyik nak salahkan orang lain jeee.

Tragedi mesin cash deposit.

Semalam after kerja i dengan rajin nye menempuh jammed ke Seksyen 18 sebab i nak bayar loan kereta (Bank Islam) & loan asb yang i buat dengan RHB Bank. Dah la semalam hujan boleh tahan lebat, dengan jammed nye and all.

Sampai sana, i keluarkan dulu duit from CIMB bank sebab gaji i masuk situ. Nasib baik ada parking, then i ke RHB untuk bayar loan asb pulak. Parking tak ada, so i double park and nasib baik ada Ida teman i, dia tunggu dalam kereta. Lupa pulak i nak pecahkan duit, so i kena pergi beli barang untuk pecahkan duit. Nasib baik sekejap je and tak ada banyak kerenah.

Then amek kereta, pusing 2 kali still tak jumpa parking. So i double park sekali lagi. Dekat bank islam tu punyalah ramai orang beratur. Dah la tempat dia kecil, mesin cash deposit pulak ada satu je. Time tu i macam oarang yang ke lapan kot. Tengah sedap beratur (Baca: penat and boring), tiba- tiba Ida text bagitau orang nak keluar kereta. I dah macam gelabah, tinggal dua orang je lagi before turn i. Belakang i pulak ada dalam 8 orang lagi, rugi lah kan.

Tiba- tiba Ida datang, so i pon pergi alihkan kereta and Ida beratur kejap. Then sampai turn i. I pon masukkan lah 12 keping duit RM50 dalam mesin tu. Tau apa jadi? Dia telan sekeping je duit i, yang lagi 11 keping dia reject. I dah geram. I ulang lagi, still dia reject. Ada dalam 4 kali kot. Orang2 belakang semua dah keluh kesah, i apa tah lagi. Then abang belakang cakap cuba u masukkan 2 keping by 2 keping. I pon try lah, then berjaya. So i kena buat 5 kali lah kan? Kali yang ke dua berjaya, tapi kali ketiga dia reject lagi sekali. Aish, mesin ni memang nak cari gaduh dengan i.

I pon try lah lagi sekali, siap tukar2 duit dalam purse semua. Nasib baik last sekali, dia terima jugak duit i semua, cuma tinggal sekeping lagi. Yang sekeping ni ada dalam 5 kali kot baru dia terima, memang time tu muka i dah tebal sangat dah. Tak tahu nak letak mana. Mesin ni memang cari gaduh lah dengan i. Gerammmmmm nye. Nasib baik i dengan Ida, kalau sorang lagi malu wehhhhh.

Mega Giveaway By Cik Bunny

Sebab malas nak buat kerja, jadi mari kita join GA supaya orang tengok konon- konon buzy lah. (Cehwaahhhh).


As per banner kat atas, GA ni dianjurkan oleh Cik Bunny. Hadiah pon banyak, ada beberapa sponsor seperti:
Kalau na tau apa hadiah yang depa sponsor, boleh click sini.

p/s: Jangan tanya kenapa entry ni macam serabut sangat. I pon tahu macam mana nak buang kotak- kotak tu semua.

Tuesday, December 27, 2011

Engagement: Dating terakhir 2011 (Cari Cincin)

Tajuk nak macam apa pulak kan. Sempena cuti Krismas last week, i balik kampung and nak discuss further with my family berkaitan majlis tunang CNY ni. And before balik Shah Alam, i pon singgah Bentong dulu sebab kami plan nak tengok2 cincin dulu. Boleh consider dating jugak lah kan. Hehe.

Lepas penat pusing 3, 4 kedai akhirnya jumpa lah cincin yang konon berkenan di hati. Tapi kedai lain- lain, bukan kedai sama. So now dah beli cincin merisik (belah rotan) untuk i, and cincin si dia (silver). Tinggal cincin bertunang je tak jumpa lagi, macam tak berapa berkenan.
(Gambar hiasan ehsan Google)

So barang hantaran yang tinggal tak banyak mana lagi nak cari lah. Kain pon dah jumpa kot, dekat Jackel haritu cuma tinggal nak beli je. Tapi semua hantaran tu tak boleh nak reveal lagi. Surprise!!! Hehe. Nanti lepas majlis i reveal lah semua ye :) Weekend ni rasa nya patut pergi Jalan Tar/ Masjid India sekali lagi kot.

Untuk senarai hantaran, click sini.

Giveaway First Opening Dippy Lyn’s Collection

Sebab tak lama lagi nak kahwin and tengah survey macam2 barang and nak cut cost :P so, i nak join giveaway ni from Lyn's Collection.

  1. Pemenang utama untuk first opening dippy Lyn’s collection akan memenangi bunga dip pahar berharga lebih RM250.
  2. Pemenang kedua akan diberikan jika penyertaan melebihi 150 orang.
  3. Pemenang ketiga akan diberikan jika penyertaan melebihi 200 orang.

Hehe, copy paste je hadiah :) So i nak tag kawan yang bakal mendirikan rumah tangga juga untuk join.
Kalau ada rezeki best ni. Amin

End Year Random Giveaway

Jom join Giveaway from Hana & Sara. Menarik kot hadiah dia :)

Jom lah join!! Apa tunggu lagi.

Antara hadiah yang bakal dimenangi:


1. Lomo Camera

2. Korean's blouse




3. Couple Shirt



4. Shawl ( Pashmina Two Tones And Satin)


5. Owl necklace

6. Enchaunter perfume

7. Heiress by Paris Hilton

Nak join? Click sini & sini.


Thursday, December 22, 2011

Pre-loved items

Kalau i jual pre-loved items i ada orang nak beli tak? hik hik hik. Kebanyakan pre- loved i ada lah yang pakai sekali or tak pernah pakai lagi pon ada. Sudi ke orang nak beli ye?

Wednesday, December 21, 2011

Engagement: Hantaran

I rasa serabut lah dengan blogger ni. Ke i sorang je yang macam ni? Dulu time nak tulis new entry, ada few items kat atas tu kan? Now cuma tinggal function Check Spelling, Add Image & preview je? Pening lah. Ada yang boleh bantu tak?

Ok, now kembali pada tajuk. Now i nak list kan barang- barang hantaran yang dipersetujui oleh kedua- dua belah pihak. 7 berbalas 9.

From him to her.
1. Cincin-2 bentuk (merisik & tunang) & Bunga Rampai
2. Sireh junjung
3. Sepersalinan kain pasang (untuk nikah)
4. Sejadah & telekung
5. Kek
6. Buah- buahan
7. Coklat

From her to him.
1. Cincin & Bunga Rampai
2. Sepersalinan kain pasang (untuk nikah)
3. Kain pelikat
4. Sejadah
5. Kek
6. Buah- buahan
7. Coklat
8. Kuih Akok (kuih tradisional orang Terengganu)
9. Sehelei baju kemeja.

As for now, kami baru je dah beli sejadah, kain pelikat & Telekung. Puas pusing- pusing cari dekat Jalan TAR tu. Yang lain- lain macam makanan tu last minute baru lah carikan? Tak kan nak beli makanan awal- awal. And cincin nanti akan pergi beli lah, tapi tak sure bila bak pergi ni. Maklumlah, orang tu asyik sibuk je kerja :(

Mula- mula i was planning nak bagi hantaran perfume/ set toiletries, tapi parents cakap tak elok, sebab nanti pakai then habis. Towel pon mama cakap tak elok, sebab dia macam sign of mengesat air mata which means perpisahan. And eloknya bagi benda manis (makanan) and barang- barang yang berkaitan dengan agama (sejadah, telekung). Itu pandangan daripada parents kami lah, kalau orang lain i tak tahu :)

So nanti bila i dah beli semua, i akan review later.

Friday, December 16, 2011

Quote

Found somewhere on the net. Tak pasti kebenarannya :)

‎"Setitik air mata perempuan jatuh kerana lelaki yang disayanginya, lelaki itu akan disebat dengan tulang rusuk perempuan sebanyak 100kali di akhirat kelak"
Maka janganlah kamu wahai kaum lelaki membuat perempuan menangis keranamu :)

Thursday, December 15, 2011

Wedding Inspiration #3: Colour/ Theme for E- Day

I was thinking to choose this colour: Purple- Orange for my engagement ceremony. But my mother seems to object but she is not refusing. She said better if i choose something more soft and not bright. She opt for cream/ off white. Boring lah mama. Kann??

What do you think?

Just my silly feeling.

Too much pressure on my shoulder, in my head. Really feel like i have to quit and find a new job. But the problem is, no new job for me. No new opportunity for me. Boringgggggg :( What should I do now? I desperately need a new job. And since I’m about to get engaged and then married, I feel more depress. Not that I don’t like the fact I’m getting into serious relationship and new life for me, it’s just that I don’t like my current job any more. No more heart, no more soul, no more everything for my current job.

How I wish I can quit and sit at home, with my own business. Dear Allah, please grant my wish and give me more sustenance in life. Amin. I want to do something that i like and passionate about in my life. Like clothing, crafting, sewing and cooking. I hope the time will come real soon. Aminnnnn.

Wednesday, December 7, 2011

I'm strong!!!

Kadang- kadang tu, i rasa bangga dengan diri sendiri. Sebab i ni boleh dikata berdikari jugak lah. Tak tahu nak explain macam mana, tapi mungkin juga sebab i ni start dari form 1 lagi dah masuk asrama, tinggal jauh dengan family sampai lah sekarang ni dah kerja. So mungkin sebab tu i rasa diri i ni sedikit berdikari, tabah & berani.

Ok, mungkin orang yang baca akan cakap yang i ni perasan ke apa, tapi i rasa itu reality. I tak kesah kalau nak ke mana- mana seorang diri. Dulu, before ada kereta, and naik motor i dah pergi mana- mana yang i nak pergi naik je motor sorang2. Tak kesah langsung. Now dah ada kereta, lagi lah tak kesah. Paling jauh i pergi Pasir Gudang, drive sorang- sorang tak ada orang teman pon. Dah la first time pergi kan.

Naik flight for the first time pon seorang diri. Dah la ke Bintulu, i tak pernah pergi pon lagi. Dah kerja ni lagi lah kena survive sorang diri. Setakat makan sendiri, shopping sendiri tu tak ada hal lah. Cuma tengok wayang sendiri je belom lagi :P

Kalau i perlu pergi interview, i seboleh mungkin tak nak susahkan orang. I rela naik teksi, komuter, LRT atau apa sahaja asalkan tak susahkan orang lain. Lagipon, i tahu i ni bukan orang berada jadi kenalah berusaha lebih. So i akan rasa macam pelik sangat kalau ada orang yang susah sangat nak naik bus ke, LRT ke, teksi ke dengan alasan tak biasa ke tempat tu. Come on lah.

Actually, i bukan apa. Tapi i tahu, biasanya orang yang dari sekollah lagi duduk asrama memang berbeza dari orang yang sekolah harian. Ok, bukan semua yang macam ni, tapi mostly orang yang i kenal memang macam tu. Jadi, i bangga bila i boleh buat benda yang mostly perempuan (atau lelaki) yang selalu nya akan buat berkumpulan. Contohnya, makan kat kedai.

P/s: Okey, ada je orang lain yang boleh buat benda ni semua tak berteman. Saje je nak bangga diri sorang2.

Tuesday, December 6, 2011

Kemas blog, bukan bilik.

Harini rajin pulak nak update blog. Nampak sangat tak ada kerja langsung kan. I baru je kemas2 sikit blog ni. Ingat nak tukar template baru, tapi rasa mcm sayang lah pulak template sekarang yang ada crown & diamonds ni. Sebab rasa nya macam sesuai sangat dengan nama blog ni Cerita Super Star dan macam kena dengan jiwa raga i ni.


So bia je lah dia dulu macam ni. Cuma i baru je kemas2 blog list. Yang mana blogshop, i letak under category blogshop and yang lain- lain i letak under X.O.X.O, still macam biasa lah. Ingatkan nak kecilkan lagi scope, macam ikut category yang lagi senang nak cari macam Bride to Be/ Ex- B2B, masakan, crafts and all. Tapi rasa macam serabut lah pulak. Pening nanti nak fikir kat mana nak letak kan.

Jadi untuk mengelakkan i pening kepala fikir benda remeh, i letak je lah dua category macam tu. Selamat membaca semua!

The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay

Ok, now mari kita join Giveaway sementara ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk masa terluang. So ni giveaway from Nisa Kay: Saya Suka Menaip.

Panjang lebar, okey dia punya explanation how to join. Penat i baca nak bagi faham. So meh sini kita buat apa yang kena buat untuk join.

1. Buat entry bertajuk “The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay”- Done

2. Letak banner giveaway dalam entry. - Done, banner kat bawah ni.



3. Penaja hadiah yang ramai adalah:

4. WAJIB letak semua sponsors (blogshop) dalam blog list. Bagi sponsors yang hanya ada fan page di facebook, like fan page dorang.- Done. Penat weh nak buat satu- satu. Dah la banyak gila dia punya sponsor +_+

5. Promote entry penyertaan, sebab ada hadiah untuk top referral. -Nanti lah promote.

6. Tekan butang LIKE dan TWEET kat bahagian bawah entry ini.- Done

7. Pastikan korang ikut syarat-syarat di atas. - Settle!

Future Plan #1

Adehhhhhhhh!! Bosan tahap dewa- dewi dah ni. Sejak 2,3 bulan ni department i ni langsung tak ada kerja. Rasa macam tiap- tiap hari datang kerja sia- sia je. Bukan lah tak ada kerja macam mana, tapi banyak bid untuk tender, technical clarification, commercial clarification, tender lagi. Bosan lah. Ke sebab dah lebih setahun i kerja dekat sini so i rasa bosan sebenarnya?

Orang cakap, selalunya masa yang paling ideal untuk kita stay dekat company tu adalah 2 tahun. Tapi, tak kan lah setaip 2 tahun kita nak tukar kerja kan? Maybe bila dah dapat kerja yang sesuai dengan soul kita, kita rasa ok je kot untuk stay lama- lama.

Ye lah, kan ada je orang yang kerja dengan satu- satu company ni sampai 20-30 tahun? Relax je depa ni kerja yang sama lama- lama. Ke i je yang rasa macam ni. Seriously rasa malas nye lah nak datang office setiap hari. Tapi kan, bila fikir balik kalau buat business pon ok jugak kan?

Tapi masalahnya kalau nak buat business sendiri, kena berani & tabah lah. And yang paling penting, RAJIN. Tapi kalau macam i ni, i tak pasti i ada ke tak quality tersebut untuk stay buat business sendiri. Harap- harap i ada lah. Aminn.

So lepas kahwin i for sure kena berhenti kerja sekarang and cari kerja baru yang lebih dekat dengan suami kan? I tak nak lah lepas kahwin, i terpaksa tinggal berjauhan dengan suami. Serious tak nak. Sebab pada i, kalau i dah kahwin & tinggal jauh dengan suami, macam sama je macam tak kahwin kan? (No offence) So i kena cari kerja baru. I sangat lah teringin nak masuk kelas menjahit, baking, handcraft, beading and all.

Harapnya, lepas kahwin nanti i akan ada peluang untuk buat semua tu. Lagipon si dia cakap, lepas kahwin kalau i tak nak kerja pon tak apa, dia mampu nak tanggung kami berdua :) Harap nya rezeki kami berdua murah lah. Amin.

Monday, December 5, 2011

They're coming home!

Alhamdulillah, his parents and grand parents dah selamat landing dekat Malaysia dah. Supposedly flight landed 1/12 at 10pm, tapi delayed so depa landed KLIA 2/12 11.25 am. Semua nya sihat, cuma i tengok Ma lah, macam batuk- batuk teruk sangat. Yang lain ok je. I ikut pergi jemput depa dekat KLIA. Dapat salam, peluk cium Ma, Ayah, Wan & Aki.

Plan asal lepas jemput depa dekat KLIA tu nak terus shoot ke K. Terengganu, sebab nak pergi majlis kahwin classmate kteorang time kat UTHM, Fathi & pasangan nya Faten. Tapi tak ada rezeki, tak dapat nak pergi. Hadiah semua dah beli pon. Tak apa lah, nak buat macam mana. Anyway, Selamat Pengantin Baru untuk Fathi & Faten (Eleh, depa tak tahu pon pasal blog ni. Thee)

Banyak nak tulis, nak cerita tapi terlalu banyak sampai rasa mcm stuck pula. Kesimpulannya, plan awal weekend ni tak jadi and terpaksa guna plan B. Nasib baik ada plan B lah!

Wednesday, November 30, 2011

Simple GiveAway by Rinastories

Jom join ramai- ramai. Tolong sambil dapat peluang untuk menang bersama Rina. Click banner untuk join.

rinastories


Tuesday, November 29, 2011

A year and still counting


Alhamdulillah, dah setahun pon :) Macam tak percaya pon ada jugak, banyak yang kami lalui. And I'Allah, tak lama lagi kami akan di ijabkabulkan. Masih merancang semuanya.

So, how's the celebration? Kami keluar ke Sogo & Jalan Masjid India untuk survey barang- barang pengantin. Tapi tak ada rezeki, hujun turun lebat gila so kami macam dah rasa moral down. Apa pon tak beli, tapi i sempat beli tudung & kain pasang (tak ada kaitan dengan majlis).

Last sekali, makan dekat Nando's je, tengok wayang (Puss in Boots), main game dekat game arcade, balik Shah Alam jalan- jalan Uptown and dia balik Bentong semula. Macam boring je celebration, tapi okey lah.

It's not a celebration actually, just spending the most precious time together. Apa yang lebih penting, we love each other :)

I Love You Ammar Hashim.

Tuesday, November 22, 2011

Harimau Muda


Tahniah skuad Harimau Muda sebab berjaya kalahkan Garuda dalam perlawanan akhir Sukan Sea 2011 malam tadi, Malaysia menentang Indonesia dengan keputusan 5-4.

We are so proud of you!! Tahniah Harimau Muda. Auummmm! Malaysia Bolehh!

Monday, November 21, 2011

Kita merancang, Tuhan yang menentukan.

Sepatutnya, kalau ikut rancangan kami semalam (20.11.2011) majlis pertunangan kami dah selamat berlansung. Tapi disebabkan his parents dapat panggilan dari Tabung Haji untuk menunaikan Rukun Islam yang ke-5 tu, so majlis tu terpaksa lah di tunda ke tarikh yang lain. And panggilan tu agak la last minute and balik pon 2.12.2011.

Jadi, nak tak nak kami redha je lah, nak buat macam mana, kena la utamakan apa yang lebih penting kan. Even his convocation on 3oth October haritu pon, just me and his siblings je yang ada. No parents sebab mereka di Mekkah.

So kami di sini just mendoakan his parents + his grandparents (mereka pergi berempat) mendapat haji yang mabrur. Amin. Kita merancang, Tuhan yang menentukan segalanya. Mesti ada hikmah di setiap apa yang berlaku. Ala, postponed je pon, bukan cancel kan. Tak lari lah gunung di kejar.

Lagipon, perancangan kami tu bukan final pon lagi. Baru je rancang2 pilih tarikh. Konon nak tarikh lawa lah kan. Tiba- tiba tak dapat. Tu la, jangan fikir nak tarikh cantik je, yang penting keberkatan :)

Jadi, tarikh baru akan dibincangkan kelak :)

Friday, November 18, 2011

Pilih tarikh & DIY

Nak upload gambar, tapi tak boleh transfer pulakkkkkkkkkk. Stress betul lah. Tak tahu la kenapa tak boleh connect ni. Dah connect, tapi dekat computer still tak ada pulak. Aish, geram ni. Sebab nya nak upload gambar, apa yang i tengah buat sekarang. I tengah check- check tarikh cuti tahun depan, mana yang hari Ahad, terus Isnin tu dapat cuti sekali kan? :):)

Rasa nya awal tahun je lah yang panjang sikit cutinya. Ada dua, satu 23-24 January. Chinese New Year. Kita akan start cuti hari Sabtu, 21hb January- 24hb January (4 Hari). Yang keduanya bulan February. 5 Feb Maulidur Rasul, hari Ahad. So Isnin pun cuti. And Selasa pulak Thaipusam. Jadi, kita cuti 4 Feb- 7 Feb (4 hari jugak). Tapi ni i tengok cuti yang apply pada Selangor sahaja. I kena consider untuk orang Terengganu & Pahang jugak :) Hihihi.

Pening kepala la pilih tarikh ni. Tunggu je future PIL balik from Mekkah & biar depa je yang bincang dengan my parents. Lagi senang kot. Tapi still kena tengok- tengok jugak kan?

And i ada 2 benda yang i dah fikir nak DIY je untuk majlis nanti. Paper lantern & Carnation flowers! Super like. Rasa nya petang ni terus dah boleh pergi cari barang kot. Hikhikhik. Semangat! Dah janji dengan si dia nak start cari barang- barang hujung bulan ni.


Ni la bunga carnation yang i cakap nak DIY tu. Cantik gila, and rasa mcm out dated pon ye jugak, sebab owner ni dah start buat since 2008 kot :( Nanti bila dah boleh upload gambar, i upload tutorial my version okeyy.


p/s: Oh, and i'm looking forward for our anniversary. *Mengada- ngada*

Thursday, November 17, 2011

Wedding Inspiration #2: Sticker/ Tag (Advertisement)

Well, perasan tak dekat atas sekali tu under header ada tab TEMPAHAN STICKER WEDDING/ DOOR GIFT TAG? Rasa nya macam ramai yang tak perasan. Actually, itu business housemate i. Saje je la nak tolong- tolong dia promote. Sebab apa? Sticker yang dia buat semua cantik & kemas. Harga pon murah sangat. Kalau tengah cari orang nak buat sticker atau pon tag untuk majlis korang, tak kira apa- apa majlis. Kahwin, tunang, cukur jambul, doa selamat, nak buat tag untuk business sendiri pon boleh. Just name it.

Depa akan tolong buat dengan senang hati, and yang penting harga nya murah. Kalau nak lagi details, just contact number kat bawah ni.

Mellstick
017-4243574
(Zila/ Fiza)

Wedding Inspiration #1

I tengok, ramai sangat B2B yang rajin gila buat review, letak ilham dalam blog, letak link & semua yang berkaitan dalam blog masing- masing. Tahniah sebab anda rajin gila. I pon actually ada jugak teringin nak buat, tapi malas gila. Semua inspiration i cuma save sendiri je dalam folder. Kalau terlebih rajin, i masukkan dalam buku scrap i. Hehe. Jangan tak tahu, i ada buku ye :P Gedik gila.

Tapi sejak terlalu busy ni, dah tak sempat nak buat apa- apa. Tak apalah, nanti bila majlis dah selesai baru lah i buat review and tunjuk satu per satu dekat blog kan. As i said, i belum buat apa- apa pon lagi. So bila i dah start beli barang- barang, baru lah i akan update sikit- sikit. Mana tahu nanti bolej jadi inspiration pada orang lain (Berangan!)

To all B2B di luar sana, all the best with your preparation. I ada few vendors dekat FB atau website yang i macam berkenan. Boleh la tengok- tengok link dekat bawah. And ada jugak yang dekat area Terengganu since i kan from sana, so i cari vendor yang dekat, senang sikit :)

Wedding Favour/ Decoration
1. Creatively Designed- FB/ Website

Veil/ Baju/ Mua
1. DIyang Azura- FB
2. Fizanis's Bridal- FB
3. Cha Diy Yus Aishah - FB
4. Kak Yna Dona -FB

Andddddd banyak lagi. Haha. Pemalas nak buat. Aish. I'allah kalau i rajin, next time i update lagi :) Jangan marah. Kalau rajin godek- godek, dekat tepi sidebar i pon ada, dekat column X.O.X.O tu. Sila lah rajin.

Scrapaperclip Giveaway



Siapa nak dapat Guest Book cantik hebat awesome macam dekat atas for your wedding for free?
Kalau berminat, boleh join dekat sini.

Tuesday, November 15, 2011

Will you marry me

Rasa- rasa kan, pada pandangan korang melamar tu penting tak? Macam dia officially lamar kita untuk jadi teman dia for the rest of his life. For me, i think melamar tu penting. Even kita dah memang tahu arah tuju kita, and dah planning nak tunang, kahwin, dapat anak & grow old together.

Still melamar tu penting sebab menunjukkan yang si lelaki betul- betul serious untuk jadikan si perempuan teman hidup. Tak perlulah nak bawak naik cruise or fancy dinner and all. Tapi kalau mampu apa salah nya :P Cukup sekadar lamaran "Will you Marry Me", tapi secara romantic.

And romantic is subjective. Terpulang kepada diri sendiri & masing- masing untuk figure out what she like. Kalau dah lama bercinta/ berkawan, sure tahu apa yang si perempuan suka & tak suka. Contohnya, bawa kek dan di atas nya ada tulisan Will you marry me or apa- apa sahaja yang membawa maksud yang sama. Atau selitkan kad comel bertulis Kahwin dengan Saya? secara rahsia dalam purse/ bag make up dia.

Yang penting kreatif dan akan menjadi kenangan yang paling indah untuk kita berdua :)

Monday, November 14, 2011

Heart & Soul

Lately ni, makin malas nak kerja. Rasa macam nak sangat tukar kerja, tapi belum rezeki nak dapat kerja baru kan. Nak buat macam mana. Terpaksa lah bertahan je dulu. Been very busy with so many workloads. Dalam masa sebulan at least sekali kena drive to Pasir Gudang. Dah la like 3-4 hours drive from here. Sorang- sorang pulak tu. Maha bosan.

Nak buat kerja dah tak ada hati. Rasa nya pahala langsung tak dapat. Semua kerja buat sebab terpaksa. Langsung tak ikhlas. Tahap dewa- dewa dah ni rasa nya. Kalau ada orang offer je kerja baru, rasa nya tak fikir panjang dah kot. Terus grab je. Tapi, kena gaji banyakkkkkkk lah. Hahah!

Now musim orang kahwin & tunang kan? Tahniah kawan- kawan yang dah selamat melangkah ke alam baru. Oh, dan juga musim orang dapat baby. Hehe. Yelah, dah ramai- ramai kawen time ni tahun lepas, so dapat anak pon time lebih kurang jugak lah kan. Berjemaah katanya.

So bila pulak my turn? I'allah, right after his parents balik from Haji which is 2 December 2011 ni, dua- dua pihak akan berbincang and tentukan tarikh and all. Eh, tak adalah right after sangat. Bukan lah depa landing je kat Malaysia, terus bincang kan? Tapi, yang pasti lepas balik dari sana lah. I pon dah start rasa nervous and looking forward to it :) Tapi persiapan apa pon belom, zero. Dari dulu asyek survey je. Plan akhir bulan ni nak kena start sikit- sikit lah. Maybe dah boleh cari baju and hantaran sikit- sikit kot?

Doakan semuanya berjalan lancar selancar nya & dipermudahkan-Nya. Aminn.

Friday, November 4, 2011

Selamat bercuti.

Esok dah start cuti. Selamat bercuti semua. Hati- hati pulang ke kampung. Semoga semuanya selamat. Selamat ber-qurban. Salam Aidiladha. I cuti sampai Rabu :):):)

Thursday, November 3, 2011

His Convocation Day.

30 October 2011
Tahniah Sayang!
I'm so proud of you.

Monday, October 31, 2011

Pameran Pengantin #1

Sticky Entry. Please scroll down for new entry.

Pameran Pengantin Malaysia 2011

28-30 Oktober 2011
SACC Convention, Shah Alam
10am-9pm
Free Admission

Thursday, October 20, 2011

Life Sign

What's your month?

Found this on facebook & decided to put here :) Jangan percaya sangat, just main- main. Kalau betul, mungkin kebetulan kan.

JANUARY=CHATTER
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to cont...rol emotions. Unpredictable.
Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.
.
FEBRUARY=THUG
Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.
.
MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless.
.
APRIL=SEXY
Suave and compromising.. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive.. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic.. Hot but has brains.
.
MAY=LOVER
Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.
.
JUNE =FINEASS
Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly.spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.
.
JULY=GANGSTA
You’ve got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a JUNE brithday. It is also more likely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you’ve got the looks for it!!!
.
AUGUST=ATTITUDE
outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an “every thing’s peachy” attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of “that someone”. longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by “no pain no gain” caring. always a suspect. playful. mysterious. “charming” or “beautiful” to everyone. stubborn. curious.. independent. strong willed. a fighter.
.
SEPTEMBER=IMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn’t pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someone to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all.
.
OCTOBER=HOTTIE
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind.
.
NOVEMBER=SWEETIE
Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited.
.
DECEMBER=BEAUTY
This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Loves freedom. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited .

Wednesday, October 19, 2011

First Doodle (Excel)


Failed! Hahah. My first attempt untuk buat doodle. Semua orang sibuk nak buat, so i nak lah buat jugak kan. Sekali dah siap, memang memalukan hasil nya. Tapi bangga jugak sebenarnya. Lalala~~ Kesian dekat doodle ni kan. I siap bagi dia pakai shawl polka dot kaler pink & baju hello kitty lagi. Tapi seluar biru, kasut purple. Memang fashion victim lah. Kasihan. First attempt ok lag kot? Wonder i pakai apa untuk lukis doodle ni? I pakai excel :) Yup, Microsoft Excel!

Cerita nya, i pernah terjumpa satu blog ni, tuan dia lukis pakai excel je doodle semua cantik gila. Tapi sayang, i lupa apa nama blog tu :( So i macam ingat-ingat lupa pernah baca tutorial dia. So i pon try je lah. Alang- alang tak ada keje kat ofis ni =P Sila puji doodle ni sekarang juga. Ada siapa nak tempah? Harga dia 87 juta USD.

Kbai.

Monday, October 17, 2011

Panggilan kecemasan 999.

Wohaaa!! Stress sungguh harini. Tak tahu kenapa, semua gambar dekat blog i macam hilang. Dia keluar kotak border je, tapi tak ada gambar. Macam tu jugak bila i bukak blog orang lain. Something wrong somewhere, tapi i tak tahu apa. Stress juga bila nak baca blog orang, tapi gambar dia tak keluar. Kan dah tak faham cerita. Aish.

#####################################################

Haritu i pergi Giant seksyen 13 tu. Pastu time i nak balik, tiba- tiba ada budak perempuan ketuk pintu kereta i. Tanjat gegirl! Dia cakap, ada orang cramp. Tolong sy. I was like ni betul- betul ke atau sindiket orang jahat ni? Time tu i dekat parking area, tapi bila i nampak ada Pak Guard kat situ, i rasa selamat sikit.

I tengok perempuan tu tak ada la macam teruk sangat kot. Dia actually baru balik from main netball. Mungkin dia dah lama tak main, and tiba- tiba main dengan all out. Harus la jadi macam tu. Badan akan rasa lemah gila kan. Tapi i dah tak tahu nak buat apa. I pon call 999.

Nak tahu apa jadi? Punya lah banyak soalan dia. Macam- macam gila. Then baru transfer call i pada hospital. And i kena jawab balik semula soalan yang sama. Macam kalau orang tu nak mati, mesti dah mati dulu +_+ Dah la nak hantar ambulans from Hospital Klang. Paling sekejap pon, 10 min. Itu pon kalau mampu 10 min lah. Terus i rasa annoyed sangat. Cakap dengan dia, tak apa lah, i sendiri pergi hantar dia dekat klinik.

Then kami hantar dia pergi DEMC. Nasib baik dah call parents dia awal- awal and dia orang Shah Alam jugak. Msa sampai dekat klinik tu, parents dia dah ada dekat situ. Dah jumpa parents dia, i pon terus balik. Tiba- tiba rasa malas nak mengarang beria- ria. Itu je la. Ending tak best pongg. TQ sudi baca sampai habis. Hahaha.

Thursday, October 13, 2011

Burung hantu pertama dalam hidup.

Actually dah lama la jugak i berangan nak ada rantai burung hantu ni. Tapi, kalau jumpa je mesti tak berkenan. Kalau berkenan pulak, mesti mahal. Hahah. So i agak lambat nak ikut trend org pakai rantai burung hantu ni lah. Orang lain dah habis musim pon, i baru terkial- kial nak pakai. Ada i kesah? Hehe. So this is my first ever rantai burung hantu. And moreeee to come :):) Comel kan?

Bila pakai je, rasa mcm cool kentang pulak. Ceh, perasan je tahu. Orang lain, sikit pon tak pandang kan. Diri sendiri yang budget comel.

Dah, kbai.