The Fans

Thursday, July 28, 2011

Perempuan Cute

[Click gambar untuk lebih jelas]

Hahaha. Tadi tiba- tiba nak check keywords. Bila tengok je, terus tergelak. Ada ke orang search word perempuan cute terus ke blog ni? Kesian orang tu tersalah tempat. Ke ada entry i pasal perempuan cute? Rasa macam tak pernah. Ha, sekarang baru la betul- betul perempuan cute.
Perempuan cute..Perempuan cute..Perempuan cute..Perempuan cute..Perempuan cute..
Padan muka =P

Pasal J20i Sony Ericsson tu, memang i ada buat entry pasal tu. I buat review pasal hp tu sebab i nak beli. So i buat la review. And sekarang memang pakai hp tu pon.

Pelamin Pengantin pula, i rasa sebab i ada join contest. I kena buat entry pasal impian perkahwinan i.

Itu je la. Dah, babai.

Wednesday, July 27, 2011

Balik Kampung


Yaaayyy!! Tak sabar nak balik dah ni. Siap apply cuti bagai. Jom balik kampungggg!!

Wordless Wednesday: Colorful Lights (and Zebra) #WW


Tuesday, July 26, 2011

Quick Update

Tak ada apa sangat nak update recently. Last weekend pergi tengok cerita Harry Potter Part 2 and malam nya Transformer 3. Yup, i know. Sangaaaaaaaaat lambat untuk tengok Transformer. Tapi tak kesah, ramai je lagi yang tak tengok. Separuh jugak la orang dalam hall tu.

Now sibuk sikit siapkan jahitan manik untuk hari raya. Ada la i dapat sikit- sikit tempahan. Rezeki Ramadhan maybe. Alhamdulillah. Ada sesiapa yang berminat, boleh la contact i di azreenshafie@gmail.com. Menambahkan lagi rezeki i. Kalau sudi, jangan malu- malu nak contact okeyy =)

Weekend ni balik kampung sambut Ramadhan sama- sama dengan mama & papa. Yaaaayyy!! Tak sabar lah nak balik macam ni.

Tiba- tiba rasa nak makan ayam penyet je. Aish, nak dekat puasa ni macam- macam la pulak mengidamnya kan.

Upah Jahit Manik: Pattern #1



Yang ni, Kak Liza (office mate) punya. Tapi, dia dah siap- siap bagi manik so i jahit je la. Sebab manik dia dah supply siap- siap, so murah lah sikit. Jahitan pada hujung lengan baju sahaja.

Pattern #1: RM 30

Thursday, July 21, 2011

Upah Menjahit Manik

Ada sesiapa yang berminat nak upah i jahit manik pada baju? Boleh contact i di azreenshafie@gmail.com. Yang dekat atas ni, tak siap lagi actually. Baru 1/4 kot i sempat jahit. Kalau berminat, sila lah contact i. Jangan malu- malu :):)

Wednesday, July 20, 2011

I'm Quit

Not Yet.

I don't know why recently, whether it's me being over sensitive or it's him being over reacted. Every time he comes in, sure there will be something (usually many things) that will make him unsatisfied. Even he complainant about the air cond, the new phone, and every lil single things. Serabut okeyyy!!

I baru je sampai, dia dah bising- bising pasal the new phone. Membebel je. Bingit tahu tak? Maybe he's getting older. Biasa lah, kita tengok orang- orang tua ni suka membebel tak tentu pasal kan. Semua nak kena jaga hati dia. Rimas lah i. And semua benda dia je yang betul, lemak sungguh la.

Itu tak termasuk lagi hal kerja yang penting. Even i dah buat semua betul pon, ada je dia nak complaint jugak. Tak tahu la macam mana nak buat dia happy lagi. Serabut sangat- sangat. Seriyes rasa macam nak berhenti sekarang jugak, tapi as i tak dapat yang baru lagi tak kan lah i nak berhenti gitu je kan? So harus lah bersabar dan bertahan setakat mana yang mampu dulu.

Oh, no wonder lah previous people semua paling lama pon 6 months je kan? Kira i ni yang paling lama tau. Almost a year dah ni.

Ya Allah ya Tuhanku, kau tabahkan lah hati hamba-Mu ini menghadapi cubaan dan rintangan ini. Kau permudahkan segala urusanku, Kau lindungilah aku daripada penyakit hati yang membawa kepada kebencian-Mu. Amin.

Tuesday, July 19, 2011

Food & Mood

Source: [Here]
Kadang- kadang, kita macam nak sangat makan macam- macam kan. So maksudnya if kita rasa nak makan manis tu, kita tertekan lah ye? And yang paling penting, bila rasa nak makan apa- apa sahaja, maksud nya kita jealous =P

Monday, July 18, 2011

Makan bersama, pasti bahagia.

Sambal telur.
Bilis goreng bawang+ lada.
Sotong goreng kunyit + sayur- sayuran.
The complete meal.
Ayam Penyet, nasi putih, sup kosong & ice lemon tea (@Dapur Penyet, Ampang)

Dear Ammar,

After what happened to us that night, i realize.
How much we love each other.
How much you really meant to me.
How i cannot live without you.
How much you appreciate me.
How i will be lonely and sad and miserable without you.
How you always love me no matter what.
How you always stay calm and mature every time we fight.
And..
How i really love you and want to be with you for the rest of my life.

Friday, July 15, 2011

Angry Bird vs Asam Masam Manis

My Jumaat day.


Having this asam while playing Angry Bird @Office. Haha. Padan muka, i curi tulang!!

Bowling

Next week ada bowling, budak- budak office organize and paksa untuk join. Actually macam malas je rasa, tapi kalau orang dah organize and free pulak tu, macam tak baik lah kalau kita tak join kan? Nanti dituduhnya tak sporting pulak.

So jumpa next week je lah dekat bowling, hari Selasa malam, lepas office hour. Dekat mana? Rahsia. Lalala~ Sebenarnya tak sure dekat mana. Hahah! Nanti i tanya balik depa sume.

p/s: Malam ni lepak rumah orang. Tumpang tido ye, awak ;P






##########################################################
Update.


I dah apply cuti untuk balik kampung pada 29th July 2011. Sebab kan nak dekat puasa dah, jadi sesaje lah i apply cuti nak balik kampung tu. And tiba- tiba je macam ada jin rasuk i, terus ambil borang isi- isi dan terus bagi pada boss. Nasib baik approved. Tapi yang sedehnya annual leave tinggal 5 hari je lagi "+_+ Sebab i confirm dengan company bulan February, so i entitled 10 hari annual leave je tahun ni.

Kena saving leave ni. Nanti nak pergi Tioman lagi, nak pergi bf konvo lagi. Nasib baik t*n*ng tunda tahun depan. Kalau tak, abes lah i.

Thursday, July 14, 2011

ME and MY BOSS

This one i got from my friend. She forwarded this to me. So i paste them here. Enjoy!!


When I Take a long time to finish,
I am slow,
When my boss takes a long time,
he is thorough

When I don't do it,
I am lazy,
When my boss does not do it,
he is busy,

When I do something without being told,
I am trying to be smart,
When my boss does the same,
he takes the initiative,

When I please my boss,
I am apple polishing,
When my boss pleases his boss,
He is cooperating,

When I make a mistake,
I' am an idiot.
When my boss makes a mistake,
He's only human.


When I am out of the office,
I am wondering around.
When my boss is out of the office,
He's on business.


When I am on a day off sick,
I am always sick.
When my boss is a day off sick,
He must be very ill.

When I apply for leave,
I must be going for an interview .
When my boss applies for leave,
it's because he's overworked

When I do good,
my boss never remembers,
When I do wrong,
He never forgets

What to do?????????????

Memang pesen dia macam tu. Aish!

Memang orang atasan ni pesen dia tak nak dengar cakap orang bawahan/ pekerja dia eh? Bila orang bawahan/ pekerja cakap, buat masuk telinga kiri keluar telinga kiri jugak. Langsung tak masuk! Menatang- mentang lah orang bawahan/ pekerja ni tak sama macam dia, gaji kurang, tak pandai macam dia. Semua diaaaaaaaa je betul. Orang bawahan/ pekerja salah. Degil tak nak dengar pandangan/ nasihat orang.

Last- last, dia jugak yang salah. Bila orang bawahan/ pekerja bagi nasihat dan pandangan at the first place, ignore je lain kali. Memang tak payah dengar pon. Tak pasal- pasal dah kena buat semula. Redo all over again. Start from zero. Lain kali kalau orang bagi pandangan, dengar. Jangan ingat dia je betul.

Aku cakap kau bodoh karang, kau marah. Tapi dah dasar macam tu. Putar belit. Gila! Yang kena buatnya, aku bukan kau. Patut kau buat dono je. Bengong! Berhenti kerja karang baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah.

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday: Double Cheese Burger (Go Redeem!)

Jiwa kacau

Harini rasa lemau yang amat sangat tanpa batasan lagi. Tak tahu lah kenapa. Tiba- tiba rasa rindu sangat dekat mama. Homesick sangat sangat. Rasa nak balik kg sekarang jugak nak peluk cium mama. Weekend ni, definitely will not be home. Either go to Banting (Mak Andak's place) or anywhere. I tak kesah, yang penting bukan di rumah. Unless semua housemate tak ada kat rumah, baru duduk diam- diam dekat rumah je.

Sumpah tak sabar nak tunggu Jumaat. Lepas balik office je, akan terus pecut ke mana sahaja. Kenapa harini baru hari Rabu ha? Kenapa?

Bila jiwa kacau macam ni lah jadinya.

...

...

...

...

...

End "-_-

Count On Me

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

If you toss and you turn and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Everyday I will remind you

Find out what we're made of
What we are called to help our friends in need

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh, yeah, yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go, never say goodbye

You can count on me like one, two, three
I'll be there and I know when I need it
I can count on you like four, three, two
And you'll be there 'cause that's what friends
Are supposed to do, oh yeah, ooh, ooh

You can count on me 'cause I can count on you

Tuesday, July 12, 2011

Boring Tuesday

My assistant will leave me soon. Tomorrow. Today is his last day at work. Even i've complaint few times before about him, but sometimes i find out that i can make use of him :P He always lend me his helping hands for me to complete my works. Especially when it comes to the technical part which are very tedious that i had to go through every part by part in the full page paper, or to answer the technical clarification, or to do the documentation works. I will just pass the works to him and will find it completed in few days later. That's what are assistant for by the way :P So now i need someone to replace him. Will find a new assistant soon. And i really hope that it will be a she.

I'm very sleepy and tired today. Even since yesterday. Since my boss is out of the office (He is on leave), so i took a nap about 30 minutes after my Zuhur prayer in the room at the back of the office where we use to perform our prayer. I only woke up when i heard Din, the trainee and Fuzi, the Sn. Engineer from EHT Department discussing something that sounds very serious. I got out of the room and smile. And they said "Lama nya ko berwirid, berzikir." I just smile and said i was so sleepy and Fuzi even tell me to sleep more if i'm still sleepy. Haha.

I'm totally not in mood to finish up my works so i wrote. And i wrote in English. And i'm bored. Need some more sleep i guess. Till now.

Love.

Monday, July 11, 2011

Ikan talapia tempoyak bakar vs ikan patin masak tempoyak

So harini hari Isnin. Selalunya hari Isnin malas nak pergi kerja kan? Monday Blues orang kata. Tapi bukan nak cerita pasal hari ini. Nak cerita pasal weekend sebenarnya.

Walau pon orang sibuk cerita pasal Perhimpunan Bersih 2.0, i dengan happy- nya balik rumah future FIL dekat Temerloh. Sebab utama, si bf nak ambil pc dia dekat kampung. Part yang paling best nya, future MIL masak like banyaaaaaak gila tau. Ikan talapia tempoyak bakar, ikan patin masak tempoyak, sayur bayam goreng (yang ni i yang masak), ikan cencaru bakar, air asam (ini pon i yang prepare) dan makan durian banyakkkkkkkkk sangat. Sampai kenyang and penat terus tak dinner dah.

And i figure out yang Ampang- Shah Alam lebih kurang 1 jam la (50 min) bila i yang drive my style. Jadi, tak jauh sangat la. Weekend ni kena datang Ampang lagi ni. Ada orang janji nak bawak pergi Look- out Point. Eh, bukan janji. Tapi terkeluar dari mulut je :P

Saturday, July 9, 2011

Contest My BFF 2 by Eight Design Boutique.

Ini adalah entry melekat (baca: sticky post) sehingga 9 Julai 2011. Sila scroll down untuk new post :):)

I ada masuk satu contest dekat FB ni. So i nak mintak jasa baik kawan- kawan untuk tolong i vote boleh?

Step 1: Like this page> Eight Design Boutique
Step 2: Like gambar i > Noor Azreen Shafie (Gambar no 13)


Step 3: Bagitau/ sebarkan pada kawan- kawan lain.

Terima kasih pada yang like. Jasa anda semua sangat lah dihargai :) I nak menanggggggggggggggg! :):):)

Thursday, July 7, 2011

Final Showdown 2011 (Keputusan)

So Showdown 2o11 akhirnya officially telah berakhir malam tadi. Pada i, semua kumpulan telah berusaha sungguh- sungguh la untuk menang. Siapa pon yang menang, memang worth lah. Tapi maybe yang menang tu lebih ramai fans or fans dia rajin nak sms.

I cuma tengak dekat rumah je lah, since i tak dapat ticket pon kali ni. Final four crews yang bertanding malam tadi ialah BOS, HMC, RKS and EXC. Mula- mula semua crews akan persembahkan tarian masing- masing. Then, satu crew yang paling sikit undian akan di- eliminated. And crew yang kurang bertuah tu ialah Rokusteps. Which means RKS dapat number 4 lah.
Kemudian, final 3 pula buat persembahan dan sama macam tadi, crew yang paling sikit undi atau yang paling bawah akan terkeluar juga and dapat number 3. My personally favorite crew, Bounce Stepperz.
Then 2 crew yang tinggal akan battle untuk tentukan champion. Time ni, undi yang lama telah di-reset-kan dimana undi nya bermula dari 0%. Lepas battle yang agak menarik, sebab kedua- dua crew ni ada konsep yang lebih kurang. Boleh kata agak sengit la battle yang 5 minit tu. Akhirnya, Malaysia telah memilih Elecoldxhot sebagai champion Showdown 2011. Congratulations!
Dan automatically menjadikan HMC Phlow, crew yang pernah bertanding dalam Showdown 2010 sehingga top 4, sebagai pemenang tempat ke 2.

Apa- apa pon, semua crews malam tadi sangat best. Tahniah to all the crews :):) Keep up your good works.

Wednesday, July 6, 2011

Wordless Wednesday: Rindu

Can we pretend that airplanes
In the night sky
Are like shooting stars
I could really use a wish right now

p/s: Tak wordless sangat lah.

Tuesday, July 5, 2011

Dah dapat kerja baru.

Encik bf i dah dapat kerja baru. Alhamdulillah. Dia baru je start kerja semalam, 4 July 2011. Jawatan as a Customer Engineer dekat N*R Sdn Bhd. So, dia dah start training dekat HQ, di Jalan Imbi. Betul- betul depan Times Square. Kata nya training sebulan, lepas tu dia akan mula cover kawasan Temerloh, Raub, bla bla.

Jadinya, kami tak akan duduk dekat sangat lah -.- And now dia tinggal dekat Ampang. Jauh gila kot nak pergi kerja. Harap u tabah untuk teruskan kerja ye sayang? Biasa lah, mula- mula kerja memang macam tu, kena lah susah dulu. Nanti dah lama- lama mesti u akan rasa biasa je and seronok.

So, kami akan have fun and enjoy the time sementara tinggal tak berapa jauh ni. Ampang- Shah Alam tak ada lah nak jauh sangat kan? :)

Showdown Top 4 (Pictures)

Last week bf i dapat tix VIP untuk pergi tengok showdown top 4 di i-city. Jadi, kami excited bukan main nak pergi lah kan. Ni kali ke dua i pergi tengok live, and 1st time untuk bf i. Kali pertama dekat entry ini. I pernah dapat tix untuk duduk dekat pit, tapi i malas pergi :P:P So i bagi je pada kawan i untuk claim tix.

Mari layan pictures yang kami ambil masa Final 4 Showdown last week (29 June 2011)

How the VIP tickets look like.

Happy face after claimed the tix.

At the VIP seat.

The crowd at the pit area.

Panics are also in the house.

The show is about to begin.

Budak noob tak reti amek gambar, jadi lah macam ni. Joe Flizzow.

Maple Loo and Pat Ibrahim at the back, otw to their seats.


Show Me Watcha' Got.

Rokusteps.
HMC Phlow.

Elecoldxhot.
I personally think Bounce Stepperz is the best that night.

Hafiz rocking the stage as the emcee.

1st Collaboration: BOS + RKS.

Crazy doctors: HMC + ECX.

Hunny Madu as the guest performance.

Happy faces after judges announced there is no elimination. All four crews are going to the final.

Next week task: FINAL SHOWDOWN.
Overall, we are really happy. After balik from showdown singgah Nasi Lemak Cinta Sayang (i guess) and balik rumah terus tido.

Bos, bayar sekali ke asing?

Seriously, i paling benci bila makan ramai- ramai then time nak kira tu orang tanya macam ni. Labih- lebih lagi bila kita makan dengan orang yang tak tahu malu. Sekali- sekala ok lah kalau nak belanja kan. Tapi bila setiap kali makan dengan kau, buat muka slumber je, suruh orang bayar dengan harapan partner tu akan jawab kira sekali. Tapi lain kali jawab je lah bayar asing- asing :P:P