The Fans

Friday, April 30, 2010

Final Sem Exam Sem II 09/10

p/s: Sticky mode. Please scroll down for new entry.

Hati ini telah dilukai

Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Tak ingin ku mengenangkan kisah lama
Biarkanlah
Biarkan aku hidup sendirian
Kerana hati ini telah dilukai
- Kris Dayanti

Thanks for the memory.

Tiba- tiba i rasa tak sabar nak balik. Tak sabar nak start LI. Tak sabar nak mulakan kehidupan baru. Tak sabar nak tinggalkan kenangan dan cerita- cerita sedih zaman degree. I nak lupakan semua kisah yang melukan hati dan perasaan i. I want to start a new life from the beginning. I harap esok menjanjikan kehidupan yang lebih sempurna untuk i. Amin.

Thursday, April 29, 2010

Finally over.

Finally, berakhirlah semua tekanan menjawab exam. Unofficially, i dah berjaya habiskan degree i. Tapi malang nya belum buat hard cover lagi. Susah la kalau dapat sv yang cerewet dan banyak kerenah. Aish. Harap- harap tak ada paper yang sangkut sbb i sumpah risau gila. Gembira, walau pun dalam hati i masih rasa beban belajar tak habis lagi.

Wednesday, April 28, 2010

Yank

Yang.. Coba kau jujur padaku
Yang.. Foto siapa di dompetmu
Yang… Kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang

#
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya

Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

Yang.. Jangan kira ku tak tahu
Yang.. Tak mudah kau bodohi ku
Yang… Tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang
Masih pantaskah kau kupanggil sayang

Back to #

Salahmu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu
Kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya

Back to Reff

-Wali Band-

Particular sangat la awak.

Kenapa la particular sangat? Susah la macam ni. Esok khamis, lusa jumaat dah nak balik. Tapi still tak buat hard cover lagi. Susah la macam ni kan? Kan? Aish.

Tuesday, April 27, 2010

Fikir sendiri la. Malas nak cakap banyak.

Kenapa dalam movie or novel, semua lelaki macam sweet je? Macam sopan, penyanyang, gentlemen. Tapi realiti? Psycho. Ada ke patut kaki naik ke kepala? Aish. Ni jenis tak ada otak la ni. Kesian kot, budak tu ko buat macam tu. Lelaki sekarang ni dah makin pupus ke jenis yang boleh bertindak mengikut fikiran dan akal yang waras? Perempuan ni dijadikan dari tulang rusuk yang dekat dengan hati untuk disayangi, dicintai. Bukan dekat dengan kaki untuk dipijak- pijak atau dekat dengan kepala untuk disanjungi. Faham?

Berdasarkan cerita Adamaya, i classified lelaki kepada dua jenis je; satu yang gentlemen, sweet and caring; and satu lagi Psychotic!!

Moral of the story: Sila buat back- up file

Kenapa semua ni berlaku pada i? Seriously tak dapat terima hakikat.

Before ni i ada banyak kali cerita pasal i pergi jumpa sv nak buat demo, sbb tak buat demo lagi kan? Banyak kali kan? Tapi dia tak ada kat bilik. So pagi tadi i pergi la jumpa dia sbb nak buat demo tu. Sebelum pergi buat demo tu, i check dulu system i. And i dengan pandai nya ter-delete satu file ni yg pada i mmg tak ada kaitan langsung dengan system i. Ok, mmg tak ada kaitan pon.

Then bila i nak run the sytem je, unable to run. wth. Jangan main- main dengan i. I dah try recover balik semua, pon still tak dapat lagi. Sumpah risau gila. Dekat sejam lebih kot, i try recover semua benda tapi still tak dapat. Yang lebih menambahkan rasa bengang bila i tak buat back- up file. Padan muka i. Dah banyak kali i nak buat back- up file, tapi tangguh- tangguh lagi nak buat. Seronok sangat.

I pon kamikaze pergi jumpa sv and cerita apa yang berlaku. Tiba- tiba je muka sv i berubah and muka dia mencerminkan banyak-masalah-betul-budak-ni and macam-budak-ni-tipu-aku-je-padahal-dia-mmg-tak-dapat-run. wth.Geram nya. Sebelum ni tak ada pula dia nak buat hal. Elok je system i tu run.

Hasilnya, sv i cakap, "So sy akan bagi awak kurang sikit la markah nya".

Good. Syabaz Azreen, berjaya merosakkan masa depan sendiri.

Monday, April 26, 2010

Final- 3 down

Ok, paper JM dah lepas so tinggal lagi 1 paper je sebelum habis degree :))))

Bicara hati

Esok, i mean harini sbb ni dah pagi so dah masuk Monday kan? I ada paper JM pada sebelah petang. And pagi nya, i nak pergi jumpa sv kesayangan i. And i really berharap dia ada kat bilik dia so i dapat ambil balik ring bind thesis i tu. Kalau puan tak ada kat bilik pon, tolong la letakkan ring bind i tu kat luar bilik puan. Please, please, please.

Minus harini, 4 hari je lagi i akan berada di bumi parit raja ni bersama kawan- kawan yang disayangi. Lepas ni, semua akan bawa hala tujuan masing- masing. Rasa sedih pula. Sekejap je dah empat tahun. I ingat lagi, kali pertama i menjejakkan kaki di bumi parit raja ni bersama mama & papa. Kali pertama i kenal dengan roomates i, Siti and Ruby and kami kawan rapat sampai la sekarang. I harap kami akan sentiasa rapat macam ni sampai bila- bila. Tapi lepas ni mesti dah susah nak hang out sama- sama lagi kan?

Masing- masing pon akan ada tanggungjawab sendiri yang perlu digalas. I pon rasa cuak memikirkan yang i dah kena tanggung hidup sendiri. Dah kena face the real world.

Ok la, malas nak bebel panjang- panjang. I pon nak sambung baca JM sikit lagi, then nak tido. Esok kena bangun awal.

zzzzz,

Sunday, April 25, 2010

Saya percaya pada karma. Anda pula bagaimana?

What goes around comes around. What you give you get back.

Kenapa i percaya? Sebab i percaya Allah swt itu wujud. Dia akan balas setiap perbuatan kita. Tak kira baik mahu pon jahat. Kecil mahu pon besar. Jadi, berhati - hati dengan apa yang kita pernah buat. Oh, i pernah cerita pasal karma ni dalam entry dulu- dulu. Tapi i malas nak cari balik. Sila la, kalau rajin rujuk kat archive.

And benda ni berlaku depan mata i.

Dulu u treat me badly. Sekarang ni dia pula buat benda sama pada u. And i rasa even worse u kena kan? Sorry to say, tapi i dah pernah warning you dulu. Nasib u la. I doakan kebahagiaan dan keharmonian hidup u.

Ingat, treat others the same way u want them to treat u.

Saturday, April 24, 2010

I think they are cute. Do you?

I found this on fb while fb-walking (?) from the group 60 THINGS A GIRL WOULD WANT BUT WONT ASK FOR. Then i think that they are really cute. So i post them here. Happy reading
1. Touch her waist.
2. Actually talk to her.
3. Share secrets with her.
4. Give her 1 of your sweatshirts
5. Kiss her slowly.

Are you remembering this?

6. Hug her.
7. Hold her.
8. Laugh with her.
9. Invite her everywhere.
10. Hangout with her and your friends together.

KEEP READING

11. Smile with her.
12. Take pictures with her.
13. Pull her onto your lap.
14. When she says she loves you more, deny it. Fight back.
15. When her friends say i love her more than you, deny it. fight back and hug her tight so she can't get to her friends. it makes her feel loved.

Are you thinking of someone?

16. Always hug her and say hi whenever you see her.
17. Kiss her unexpectedly.
18. Hug her from behind around the waist.
19. Tell her she's beautiful.
20. Tell her the way you feel about her.

One last thing you need to do to show her you actually do mean it.

21. Open doors for her, walk her to her car (if any)- it makes her feel protected, plus it never hurts to act like a gentleman.
22. Tell her she's your everything - ONLY if you mean it.
23. If it seems like there is something wrong, ask her- if she denies something being wrong, it means SHE DOESN'T WANT TO TALK ABOUT IT- so just hug her.
24. Make her feel loved.
25. Kiss her in front of OTHER girls you know

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE IT AND KINDA WANT YOU TO TICKLE US

26. DON'T lie to her
27. DON'T cheat on her!
28. Take her ANYWHERE she wants

29. Text messege or call her in the morning and tell her have a good day at work {or school}, and how much you MISS her.
30. Be there for her when ever she needs you, & even when she doesn't need you, just be there so she'll know that she can ALWAYS count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER BECAUSE, IT'S IMPORTANT

31. Hold her close when she's cold so she can hold YOU too.
32. When you are ALONE hold her close and kiss her.
33. Kiss her on the CHEEK: (it will give her the hint that you want to kiss her).
34. While in the movies, put your arm around her and then she will automatically put her head on your shoulder, then lean in and tilt her chin up and kiss her LIGHTLY.
35. Dont EVER tell her to leave even jokingly or act like you're mad. If shes upset, comfort her.

REMEMBER ALL THESE THINGS WHEN YOU ARE WITH HER NEXT


36. When people DISS her, stand up for her.
37. Look deep into her EYES and tell her you love her.
38. Lay down under the STARS and put her head on your chest so you can cuddle.
39. When walking next to each other grab her HAND.
40. When you hug her HOLD her in your arms as long as possible

MAKE SURE SHE KNOWS SHES LOVED

41. Call or text her EVERY night to wish her SWEET DREAMS
42. COMFORT her when she cries and wipe away her tears.
43. Take her for LONG walks at night.
44. ALWAYS remind her how much you love her.
45. Sit on top of her and tell her how much u love her and then bend down to her face and kiss her while sitting on her.
46. Rub her back--feels good
47. Give her your coat if she's cold--thats always cute
48. Write letters on her back with your finger--feels good ;D
49. Let her sit on your lap
50. DON'T poke her hard...but if you want to mess around just do it lightly.
51. HOLD her HAND in PUBLIC.
52. Even if she looks BAD one day tell her she's BEAUTIFUL
53. Keep conversations flowing...talk about anything usually they just go along with it.
54. If their hair is in their face move it out of her face and then kiss her passionatley and gently.
55. Surprisingly sneek up on her and hug her from behind--loves it.
56. Kiss her in the rain.
57. Pick her up like in The Notebook and kiss her.
58. Slow dance with no music
59. Don't ignore her or be nerveous around her--everything is going to be okay.
60. Love her, kiss her, hold her, and you'll be good to go.

TAKUT

I terfikir, dan tiba- tiba rasa sangat TAKUT. Kenapa? OK, esok Ahad kan. Esok cuti. Semua orang tahu. Lusa Isnin. Bayangkan ye, Isnin ada paper and nak kena ambil ring bind thesis ngn sv. Itu pon kalau dia ada la. Pastu nak kena make up semula. Dengan format baru yang menyakitkan hati. Paling awal pon, Selasa baru dapat buat hard cover. Paling awal la. Paling awal. Kalau tak? Hari Rabu baru boleh buat hard cover? Hard cover tu berapa hari ye baru boleh siap? Kalau nak cepat, kena la hantar cepat kan? Duit pula tu satu masalah lagi. Khamis ada satu lagi paper. Jumaat pagi- pagi dah nak balik. Adeh. Sempat kah? Risau yang amat +_+

Tolong bagi i semangat dan tenangkan jiwa i yang gundah ni. Nak study pon tak tenang, asyek ingat thesis je. Aish.

Thanks a lot.

Terima kasih sbb keluarkan format thesis yang baru last minute macam ni. Next week nak hantar, dah nak hard cover pon. Baru la gelabah- gelabah ada format baru. whatthefun. Aish. Memang banyak gila cabaran untuk berjaya.

Friday, April 23, 2010

Susah sangat ke nak respond?

Geram nya i. I sms, tak reply. Call lagi la tak angkat. Bila i pergi bilik dia, dia tak ada pula. Habis, bila i nak siap hard cover thesis i ni? Aish. Next week dah kot i dah nak balik. Next week jugak ada 2 paper lagi. Harini dah Jumaat. Esok, lusa cuti. So bila? Tiap- tiap kali datang tak ada. Padahal dah janji nak jumpa. Demo pon tak buat lagi. Dah la i kena pinjam laptop orang. Ingat tak malu ke, tak segan ke nak pinjam- pinjam laptop orang. Orang lain pon nak pakai juga laptop tu. Macam la i ni sorang je yang buzy. Nasib baik la si pemilik laptop baik hati dan tak kedekut serta jenis tak kesah. Kalau tak, lagi la payah. But still, segan la. Dia pon ada banyak kerja nak dibuat.

Tolong la puan, jangan la menyusahkan hidup i lagi. Nanti dah dapat balik kena edit lagi ring bind thesis i tu. Kalau terus boleh buat hard cover tak apa la. Aish. Memang bikin panas aje la. Sabar sabar sabar. Nasib baik la puan yang akan bagi markah PSM i. Kalau tak, tak tahu la. Aish. Harap nya dengan susah payah i ni semua berbaloi la bila dapat A. Amin. Harap- harap.

Internet ni pon satu, time ni la dia nak down la apa la. Bengong ke apa semua benda ni? Semua dengki dengan i nak habis Degree dah. Nasib baik i tak jadi gila. Sabar ye, semua ni dipanggil dugaan ye Azreen. Kena terima dengan hati yang ikhlas ('-_-)

Thursday, April 22, 2010

Pictures of lawatan RF

Here are some pictures time i pergi site visit RF ke KL last week. Walau pon i tak suka lawatan ni, gambar mesti lah sentiasa tersenyum ok :))) Location adalah RTM dan juga Planetarium. Gambar banyak- banyak yang lain, sila lihat kat fb saja.





Suka- lah ♥

CUTE
kan?

So- called rajin

Ok, i baru je tukar background, header and font blog i. And i rasa serabut pula. Like every 3 hours i changed them. Haha. Tipu la 3 hours. Tapi biasa la, ni la nama dia syndrome final exam. Bila bosan study sikit, ada la macam- macam idea konon nya nak hilangkan bosan kan. Padahal bukan penting pon. Kalau dah dasar malas kan. Whatever :P

I think i like the background for now. Simple but nice. And banner, i rasa nak buat banner baru. Tapi i malas nak buat. Malas lagi. So, i pakai je gambar ni dulu. I was thinking to buat banner yg ada gambar i. Baru la femes nok :P Layankan sahaja la Miss Azreen ni. And satu lagi, signature tu. Paling i suka. Cinta
cinta cinta. Nanti bila i free sikit dan rasa idea datang mencurah- curah, i akan buat banner yang baru ok.

Wednesday, April 21, 2010

Yang Terindah

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
-Adamaya, Slot Akasia TV3-

Final- 2 down

Ok, paper RF dah lepas so tinggal lagi 2 paper je sebelum habis degree :))))

Why blog?

Ok, mungkin nampak mcm i tak care or tak kesah tentang apa yang berlaku. Macam i tak ambil port. Tapi sebenarnya, deep down inside i really care about u. I do love u.

Tapi i mmg jenis yang tak akan approch org untuk tanya apa masalah dia. Sbb i pon jenis yang akan suka menyendiri dulu bila i rasa serabut, then i baru akan cari orang untuk luahkan apa yang i rasa. That's why i blog. Untuk luahkan apa yang i rasa kat dalam hati ni, apa yang ada kat dalam jiwa ni.

Jadi i minta maaf banyak- banyak kalau u ada masalah and i buat tak tahu je. Prinsip i, i tak akan sibuk- sibuk nak tahu apa yang berlaku sampai la org tu cari i, minta tolong i untuk selesaikan masalah dia and minta pandangan i.

Tapi kalau sampai masa u rasa nak cerita pada i, i akan ok sahaja. I'm a good listener at least. I tak akan judge u berdasarkan cerita u. I have my shoulder for u to cry on. Ok? :))


Nampak sedikit selfish, ego, sombong dan pentingkan diri sendiri kan? Tapi itu la i. I akan treat org sama mcm org treat i. And i treat org mcm mana i nak org treat i. Itu sahaja. Simple.

Wednesday, April 14, 2010

Thank you dear.

See kan i dah ckp. I sangat happy ni. Harini due date untuk hantar assignment JM & Data Comm. So i nak pergi campus untuk hantar i punya dan juga beberapa rakan yg lain. Tiba- tiba dia tanya i nak pergi dgn apa and ajak i pergi sama dgn dia. I pon ok sahaja, since sekarang sangat panas and i pon malas nak pergi naik motor je. Kami pergi hantar assignments then pergi lunch sama- sama. Borak mcm- mcm macam dah lama tak jumpa, padahal tiap- tiap hari pon bergayut di telefon. Oh, happy nya sbb mcm dah lama kot tak keluar sama. Walau pun keluar hanya +- sejam, tapi i happy. Thanks for making me happy. Selamat study and mengajar budak- budak ni Data Comm. Jangan nakal- nakal. Be good ye :))

Sedikit mencair.

I rasa sangat happy la lately ni. Mungkin sbb beban kerja dah berkurang. Cuma tinggal satu presentation je lagi, presentation RF esok and lusa i akan pergi lawatan ke KL. Lawatan mcm budak sekolah la pula kan? Haha. Ok, site visit sounds better kan?

Now pon dia dah macam ok sikit juga. Ego nya dah mula cair sikit- sikit. Mungkin dah mula terasa dengan luahan i. Mungkin malas nak layan emosi i. Whatever. Asalkan ia nya bertambah baik.

Kebangganku.

Hani's wedding

Ahad baru ni, 11th April 2010 i ikut konvoi pergi Hani's Wedding dekat Kota Tinggi. Ada 13 buah kereta semuanya. Jauh juga la, dalam lebih kurang 3 jam setengah pergi. Sbb biasa lah, dah konvoi banyak kereta kan. Tapi balik hanya 2 jam je. Sebab nya? Kami balik sebuah kereta je. Yang lain, semua singgah Desaru #_# I sedih gila tak dapat ikut mereka pergi Desaru sbb i ada demo dengan sv on Monday dan juga i ada presentation untuk project Data Comm. Tapi i singgah juga Desaru, tengok pantai and hotel tempat mereka stay. Sangat cantik ok. Rugi tak ikut. Dah la Pre- Grad Dinner cancel. Aish. Macam- macam. Kawan ramai pon, tapi if tak support each other nak buat apa kan? Layak ke dipanggil kwn mcm tu? Tak patut.

Lagi tambah sedih dan terkilan i bila pagi isnin tu i pergi bilik sv i, dia tak ada. Padahal dia dah janji dengan i. I called her like berjuta kali *tipu berjuta*, tapi tak dapat reach her line. Rasa macam nak maki je time tu. Nasib baik la i sabar je.

Ok, now mari kita tonton gambar upacara.


Selamat Pengantin Baru Hani&Fitri. Congrats.
Ada lagi separuh boys dekat luar yang tak mahu masuk. Super panas.
Menggedixxx ('-_-)




Hah. Berangan.



The girls yang pergi.
Opss. Terkantoi pula. Paparazzi terlalu ramai ikut i :P