The Fans

Wednesday, May 25, 2011

Kisah basuh kereta

Haritu i pergi rumah family dia. Kami ke Bukit Tinggi and esok nya pergi mandi air terjun Chamang. Tapi bukan nak cerita pasal jalan- jalan pergi sana. Sebab banyak sangat jalan, kereta i jadi kotor lah kan. So before i balik Shah Alam, singgah la basuh kereta dulu dekat Bentong.

Kebetulan time tu baru balik air terjun, so i cuma pakai track bottom and t-shirt. And him, pakai seluar pendek je dengan t-shirt. Sambil tunggu bangla tu siap cuci kereta, kami borak- borak je la buat hal sendiri sambil gelak- gelak cerita- cerita kan. Tiba- tiba bangla tu tanya Ammar.

B: Berapa lama sudah kahwin?
A: (Dengan pantas nya si dia tunjuk no. 1 sambil senyum). Nak dekat setahun dah.
B: Anak?
A: Belum lagi. Senyum
B:Berapa u bagi sama kakak? (Hantaran)
A:10k sahaja.
B: Bla bla bla.

Haha. I tergelak- gelak je. Kenapa lah agak nya mamat bangla tu anggap kami dah kahwin ye? Mungkin sebab pakai selekeh sangat lah kot :P Tapi kan, kalau time bangla tu tanya pasal anak, si dia tunjuk perut i mungkin lagi real kot? Hahah!

Monday, May 23, 2011

Kalau dah macam tu, memang susah nak berubah!

Aish. Susah betul lah kerja dengan orang macam ni. Kalau dah namanya k*l*ng, memang macam tu. Suka sangat nak letakkan kesalahan atas orang lain. Dah kau yang tak alert dengan email yang management bagi, nak salahkan aku pulak. Lepas tu, orang cakap lain kau pergi faham lain pulak. wtf lah kan. Buat i sakit hati je pagi- pagi Isnin ni.

Slumber je cakap "If i didn't come today, it is all because of u" Banyak cantik muka kau. Memang lah kau tu bo**, so please behave like one. Semua kau nak harap aku buat, aku bukan kuli kau lah. Bod*h. Geram sangat dah ni.

Colleague semua cakap yang tahun lepas pon sama. Asyik nak mengelak diri je. Lepas tu nak salahkan orang lain. Aish. Nasib baik kau bo**.

Stupid!

Thursday, May 12, 2011

Update Contest Mesti Menang (Pemenang)

I tau benda ni agak lambat nak update, tapi tetap kena update juga so that i akan ingat bila- bila nanti i baca. So, ini pasal contest yang i masuk. Nama dia Contest Mesti Menang by Cik Tatie.

Ramai yang join contest ni, and entry- entry semua menarik. Tapi siapa tahu, contest ni i ada rezeki. Akhirnya setelah melalui judgement yang sangat mendebarkan. Daripada semua peserta, Tatie kecilkan jadi 15 finalist --> 10 finalist --> akhirnya 7 orang pemenang. And tanpa diduga, i'm one of the lucky winner. Tapi, dapat hadiah saguhati pon jadi lah.

Jadi, 2 minggu lepas i guess (tak berapa ingat bila tarikh, dah lama sangat) i pon pergi lah jumpa Cik Tatie & tunang di Pak Li Kopitiam, Shah Alam untuk ambil hadiah. Tapi baru ingat yang kami tak ada ambil gambar sama- sama.

Akhirnya i jumpa juga dengan Tatie. 1st time i jumpa blogger yang kenal dekat alam maya :P She's very sweet and friendly. Cepat je ramah borak- borak semua. Ini lah hadiah yang i dapat.

Sebelum di buka. Siap dua hadiah tu.
Tadaaa~
Satu set gelang cantik :)
And earphone comel warna pink & biru bentuk love.

Thanks to Tatie yang anjurkan contest dan pilih i sebagai pemenang. Lain kali, boleh buat lagi :)

Because i'm not perfect.

I don't know why. I'm not being myself lately. Maybe it is because of the hormone. I'm prone to yell at people, to suddenly become angry, to fell miserable at all times. I hate this feeling very much.

Maybe it is the time of the month :( Maybe because i have a lot of pending workload to do. You know why i call it pending? Because it is impossible, but client insist on that. Gila ke apa? Dah tak ada dah lah.

To people around me, i would like to apologize if my behavior make you feel sad. If you feel offended by how i treat you. Just please bear with me. And love me like always, because i do. I know i'm not a perfect person.

Wednesday, May 11, 2011

Muffin with a Surprise Center [Resepi]

On his 24th birthday, i terfikir nak buat apa or nak buat kek apa or nak beli kek apa. So why don't this time kita buat kek sama- sama? Baru lah romantic gitu. Lalala. Plus time tu, kebetulan si dia ikut i balik kampung i dekat Paka.

So, malam 1st May tu kita bake lah muffin ni sama- sama. And celebrate esok nya guna muffin ni jugak. Hehe. Resepi i dapat dari sini and ikut kepala sendiri sikit- sikit. Jadi, mari lihat apa yang berlaku.

Menurut resepi, kalau ikut sukatan ni akan dapat dalam 24- 28 muffin. And i buat haritu dapat 24 muffin :)


Bahan- bahan untuk muffin:

3 cawan tepung (sila lihat cawan yang i pakai :P)
2 1/4 cawan gula
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu teh garam
2 sudu teh baking soda
2/3 cawan minyak sayuran
2 cawan air
2 sudu makan cuka (sila percaya)
2 sudu teh essence vanilla

Bahan- bahan untuk surprise center (inti) muffin:

1 packet 225g (8 once) cream cheese (Philadelphia)
1 biji telur
1/2 cawan gula
1/4 sudu teh garam
1 cawan chocolate chips

Cara- cara untuk membuat muffin:

Campurkan tepung, gula, serbuk koko, garam, dan baking soda ke dalam mangkuk yang besar. (I guna besen je).


Pukul minyak, air,cuka, and essence vanilla sehingga sebati.

Sekarang muffin dah ready :)

Untuk surprise center (inti) muffin:

Pukul cream cheese, telur, gula dan garam sehingga ringan dan gebu.
Masukkan chocolate chips dan pukul sehingga sebati.

Panaskan oven pada suhu 175 Degree Celcius.

Letakkan bekas muffin ke dalam muffin tray. Masukkan adunan muffin sehingga 1/3 penuh. Kemudian, masukkan 1 sudu teh surprise center (inti) dalam adunan tadi. Lepas tu, masukkan lagi adunan muffin sehingga 2/3 penuh.

Jadi, surprise centre tu sepatut nya ada kat tengah- tengah adunan. Tapi i punya macam dah lebih sampai nampak- nampak warna putih (cream cheese) tu :P

Masukkan dalam oven yang telah kita panaskan tadi. Bakar lebih kurang 20-25 minit. Kalau nak tahu dah masak ke tak, cucuk dengan lidi/ garfu. Kalau dia keluar smooth je and tak ada lekat- lekat so dia dah masak lah :)

Now boleh indulge, tapi tunggu sejuk sikit. Kalau nak lagi sedap, masukkan dalam peti :) Sedappppp. Tiba- tiba rasa nak makan lagi "-_-

Tengok i punya, surprise centre dia terkeluar ke atas. Over betul :P
1 st batch yang keluar dari oven.

And esok nya punya presentation:

Happy 24th Birthday Sayang!