The Fans

Wednesday, December 30, 2009

Syukur.

Officially loan dah masuk. Yaaaayyy!! Syukur.

-Azreen-

Tuesday, December 29, 2009

idk

I pon tak tahu kenapa, tapi dia mcm marah sngt je dgn i. Maybe sbb benda yg i ckp smlm. I didn't mean it that way. Yela, time tu i sumpah mrh. Bengang sngt. U juga yg cari pasal kan. It's your fault. Siapa suruh u keluar dgn dia. Then kantoi pula dgn i. Wajar la, if i mrh pon kan? Then now what? Mcm i pula yg salah.

-Azreen-

L.O.V.E is another word i never learn to pronounce.

I rasa tahun 2009 i penuh dgn cinta and heart broken utk i. Mcm- mcm kisah. Tahun yg i tak akan lupa sbb banyak pengajaran utk i. I jadi lebih matang. Lebih berpengalaman. Thanks to lelaki- lelaki yg pernah/ telah hadir dlm hidup i. Walaupon ada yg meninggalkan luka dan parut, tapi i belajar banyak. Tipu kalau tak ada kisah gembira. Terima kasih utk segalanya.

Ceewah.

-Azreen-

Sunday, December 27, 2009

Everytime you lie

It hurts. Really. It does hurt me.

-Azreen-

New semester.

Esok dah start kelas. Sumpah mls gila nak pergi. Tapi jadual still tak keluar lagi. Bertambah- tambah la mls nya nak pergi kelas. Aish.

You've been avoiding me. Why? I ada buat salah pada u ke? Or sbb u dah tau semuanya, so tak nak kwn dgn i mcm dulu? KAn i dah ckp, tak pyh tau. But u insist nak tau juga. U la degil sngt. Sbb tu i ckp better u tak tau. Sbb benda ni akan ruin our friendship. Maybe i yg slh faham. So tlg la, fahamkan i. U tau siapa u kan?

-Azreen-

Saturday, December 26, 2009

Pesan mama.

Khamis haritu, masa hantar i nak naik bus mama pesan,
"Bercinta tu, bercinta juga. Tapi jgn lupa study".
I rasa pelik sbb selalu nya mama akan pesan,
"Belajar dulu. Bercinta kemudian".

Pelik kan?

First Date?

Now i dah kat batu pahat. Bukan di Terengganu lagi.

Well, yesterday i keluar dgn dia. First, we planned nak pergi Genting. Tapi lupa yg semlm adalah Christmas and sangt la ramai org. So kami hanya ke Time Square. Tengok wayang. Cerita Avatar 3D adalah sangt syok ye. Then hanya jln2. Dia shopping baju beberapa helai. Dia ok, bukan i. Tapi sekejap je sbb dia dtg all the way from Bentong. So kena balik awl sket la. So- called first date. Hehe.

Then harini i balik BP dgn dia. Dia amek i kat Shah Alam. I was at Ejat's place (my friend from YTD). Sangat seronok menghabiskan masa bersama- sama selama dua hari.

-Azreen-

Sunday, December 20, 2009

Being over- protected is not good.

Being a 22- years old girl and having a super duper over-protected brother make me feel sick. Semua benda i nak buat pon tak boleh. Aish. Semua nak tlg aturkan utk i. Ok, fine. I know abg i just fikirkan yg terbaik utk adik dia yg dia syg ni. Tapi if setiap kali i nak keluar rmh, dia akan tanya nak pergi mana, dgn siapa, buat apa, tak ke tension i? Padahal i nak keluar pergi beli barang je dekat kedai. Nak pergi pasar mlm pon tanya macam- macam. Siap pesan jgn pergi lama- lama. Mama pon tak mcm tu ok!! Tension wei. Tu yg malas nak duduk rmh lama- lama ni. Mcm la i ni budak- budak lagi kan. Mcm i ni baru 16 tahun. Adoi.

Releven tak i geram?

-Azreen-

Saturday, December 19, 2009

Working with my aunty ginger

I've been busy working for past few days that make me super busy.

So i akan update nanti bila dah tamat kerja nanti ye. Jangan rindukan i semua. Lalalala~

-Azreen-

Wednesday, December 9, 2009

Tuesday, December 8, 2009

At least.

Boleh tak, at least text je. Let me know. So i tak risau. Ini senyap saja. I paling tak suka bila org buat mcm tu. Aish. Risau for nothing. Membazir saja.

Baik i pergi mkn ice cream. Lagi baik.

-Azreen-

Saturday, December 5, 2009

Don't judge a book by its cover.

Kadang- kadang, kita ada crush pd seseorg.
So- called jatuh cinta pandang pertama.
Jatuh cinta sbb paras rupa dia.
Yang pada mata kita elok.
Molek.
Semua pun nampak comel.
Tapi, once kita get to know each other.
And jadi semakin rapat.
Kita akan mula sedar yg kita sebenarnya tak suka dia.
Kita mula nampak perangai sebenar dia .
Tak elok.
Hodoh.
Tak sesuai dgn kita.

Come on, wake up y'all.

-Azreen-

Teardrops On My Guitar

By Taylor Swift

Drew looks at me
I fake a smile so he won't see
What I want and I need
And everything that we should be
I'll bet she's beautiful
That girl he talks about
And she's got everything
That I have to live without
Drew talks to me
I laugh 'cause it's just so funny
I can't even see
Anyone when he's with me
He says he's so in love
He's finally got it right
I wonder if he knows
He's all I think about at night
He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do
Drew walks by me
Can he tell that I can't breathe?
And there he goes, so perfectly
The kind of flawless I wish I could be
She better hold him tight
Give him all her love
Look in those beautiful eyes
And know she's lucky 'cause
He's the reason for the teardrops on my guitar
The only thing that keeps me wishing on a wishing star
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do
So I drive home alone
As I turn out the light
I'll put his picture down
And maybe get some sleep tonight
'Cuz he's the reason for the teardrops on my guitar
The only one who's got enough of me to break my heart
He's the song in the car I keep singing
Don't know why I do
He's the time taken up but there's never enough
And he's all that I need to fall into
Drew looks at me
I fake a smile so he won't see

Friday, December 4, 2009

Coffee

Coffee or kopi. Biasanya, org akan minum kopi spy dpt menghilangkan mengantuk kan? Mereka akan jadi susah nak tido and dpt berjaga lebih lama berbanding tak minum kopi.

Tapi berlainan dgn i.
Sbb bila i minum je kopi, i akan rasa mengantuk yg amat sngt. And rasa mcm nak lelap kat situ juga. Otak i tiba- tiba jadi kurang oksigen menyebabkan i menguap berkali- kali. Mengantuk sngt tahap air mata pon mengalir. Perlu tido segera.

Especially Nescaffe. Sbb if i minum kopi kapal api ke, kopi cap periuk ke, i ok saja. Oh, and kopi Mark & Spancer juga.

Tapi kadang- kadang, even i minum seteguk kopi saja. I mean it. Seteguk sahaja. I akan tak boleh tido sampai pagi esok. Ajaib kan?

Apa masalah i sebenarnya? Ada siapa- siapa yg tau boleh membantu?

-Azreen-

Que Sera Sera

Que Sera Sera
Whatever will be, will be
The future's not ours to see
Que Sera Sera
What will be, will be.


-Azreen-

Thursday, December 3, 2009

Sorry.

OhMyGod!! OhMyGod!! OhMyGod!!

Sori if u baca, and u rasa tak selesa. I know i banyak luahkan apa yg i rasa kat sini. That's why i ckp better u xpyh tahu pasal blog i kan? But u beria nak tau jugak. So jgn salahkan i if u TER- tahu benda yg sepatutnya u tak tahu.

Cuma i harap lepas ni u jgn nak marah- marah or menyampah dgn i. You've promised.

You know who you are.

-Azreen-

Hello.

Welcome December!!

I have a lot of exciting plans. Can't wait. I miss you.

-Azreen-

Monday, November 30, 2009

Manusia tak layak dipanggil manusia.

Huh. Berlagak nak mampus. Seriusly rasa nak bunuh je kau. Atau tanam kau hidup- hidup. Atau bakar hidup- hidup. Geram betul. Mcm la bagus sngt. Berlagak sangat- sangat. Kau ingat kau tu siapa ha? Kalau i ungkit balik apa i dah buat pada kau, banyak sangat.I malas je. I still jaga maruah kau sebagai lelaki. Tapi kau masih nak budget bagus. Bila kau perlu, kau cari i. Manusia apakah kau ni? Err.. Layak ke digelar manusia?

-Azreen-

Saturday, November 28, 2009

Nasib baik dia ada.

Cerita ni adalah kesinambungan dari entry sebelum ni. Nak buat satu entry mcm panjang sangat je.

So, dekat Temerloh tu i called him sbb dia ada dekat kampung di Temerloh utk sambut raya. And he came to tempat yg kereta kami rosak and tunggu utk towing truck dtg. Konon- konon dtg nak teman la kan. Yela, time tu dah gelap. Takut juga. Dah la 2 org gadis cantik dlm kereta.

Sambil tunggu towing truck tu, kami borak- borak saja. And then dia ikut hantar i dgn adik ke bengkel kereta dekat Maran tu. Nasib baik dia ada. Takut juga i nak naik towing truck tu dgn adik. Dah la uncle yg bwk truck tu mcm apa je.

Mak dia ajak i dgn adik tido kat rmh mereka saja sbb hari pon dah lewat kan. Tapi sbb my parents dah dtg, so mak dia lega sikit. Mak dia dah siap kemaskan katil utk i ok. Oh, segan nya i. Nasib baik esok nya raya. Kalau tak, harus juga i tido rmh dia. Hehe. Gatal.

Thanks sbb sanggup susahkan diri u utk i.

-Azreen-

What a day.

I nak cerita pasal smlm. Perjalanan i dgn adik i from UTP kat Tronoh, Perak ke Paka, Terengganu.

Kami bertolak lebih kurang pkl 9 am after adik siap buat clearance semua. Pergi isi minyak full tank, angin, air terus gerak lalu highway sampai KL. Semua berjalan lancar sampai r&r sg. buloh kot. Tak ingat la r&r apa. Kami berenti utk lunch lebih kurang pkl 12 pm. Pkl 1 pm dah gerak dari r&r dgn perut kenyang suka hati.

Lepas tu masuk KL utk keluar ke highway Karak. Tapi kami sesat. Ada la sejam kot. Dlm pkl 2 pm lebih baru berjaya keluar dari KL. Aish. Teruk betul. Dah la jln jammed lunch hour.

Sampai kat Genting Sempah, kereta dah start buat hal. Temperature naik and start bau hangit. I dgn adik dah cuak. Berenti tepi jalan utk rehatkan dan sejukkan engine. Kejap lepas tu, gerak lagi. Berenti lagi. Gerak lagi. Berenti lagi. Sbb temperature asyik naik. Padahal dah isi air pagi tadi.

Sampai kat Temerloh, kami surrender. Sbb clutch plate pon rosak juga. So kereta kami kena tunda sampai ke Maran utk di baiki. Kemudian, mama dan papa dtg all the way from Paka utk tengok kami. Aish. Sangat menyusahkan.

Akhirnya sampai rmh pkl5 pagi raya selepas kereta siap dibaiki di Maran. Sumpah penat gila. Hari raya tutup semua pintu dan tingkap duduk dalam rumah diam- diam dan tido. Penat sangat satu family.

-Azreen-

Selamat

Oh, lupa nak wish.

Salam Aidiladha.

-Azreen-

Thursday, November 26, 2009

Slurpee

Kenapa u tak pernah nak faham i? Susah sngt ke nak faham i ni? I ni makhluk yg complex sngt ke? Aish.

Yup, i know i'm spoiled.

Rasa nak slurpee je.

-Azreen-

Wednesday, November 25, 2009

Durian,

I baru je lepas habiskan sebiji setengah durian secara solo. Kenyang gila kot. Ye, dekat Perak now banyak gila org jual durian kat tepi- tepi jalan. Mungkin kat sini musim durian kot? I pon tak tahu. And tadi i dgn adik beli 2 longgok. 1 longgok RM10. Satu utk bf adik, Afiq and satu lagi utk i. Penat i makan sbb i mmg hantu durian. Kalau dekat rmh, everytime i balik if ada org jual durian, mama or papa mesti beli utk i.

So sekarang ni i sangat terasa panas. Tak larat rasa nya. Padan muka i.

-Azreen-

Tuesday, November 24, 2009

Hidup disini.

Agak bosan tinggal di sini tanpa ada aim yg perlu dibuat setiap hari. Hidup yg tiada erti. Walau pun seronok juga dapat bersenang- lenang. Tak pergi jalan- jalan pun sebab i kesian kan adik i yg kena study. Tapi mlm ni Arfah, classmate i back then in Form 5 yg study kat UTP juga ajak i pergi Ipoh. Yaayy!! So boleh juga keluar la.

Hmm. Tak tahu la apa nak ckp sbb aktiviti sngt membosankan so far. Duduk terperap kat bilik saja, tengok movies, baca novels. Setakat ni, i dah habis kan 2 buah novel. 1 bm, 1 bi. And 2 novel tengah dibaca berselang-seli. Movies pula tak ingat cerita apa. Dah banyak kot. My sister's keeper la, G- Force la, Awan Dania la. Apa ntah lagi.

Makan pon adik yg turun and pergi beli sbb kakak dia super pemalas. Aish.

-Azreen-

Sunday, November 22, 2009

UTP.

Haha. Baru i perasan yg i tak pernah cerita lagi kenapa i ada kat UTP kan? Ok, sbb utama adalah i dtg melawat adik i yg belum abes final lagi. Gelakkan dia. Haha.

Actually i dtg utk teman adik i ni drive balik ke Trg sbb dia mahu bawa pulang kereta ke kg. So sbg seorg kakak yg baik, penyanyang lagi cantik i pon teman la dia sbb tak kan nak biarkan dia drive sorang- sorang all the way from Tronoh ke Paka kan? So here i am.

Kami akan bertolak balik pada 26th sbb 25th is her last paper. Risau pula sbb sekarang musim hujan.

p/s: Ok, UTP is stand for Universiti Teknologi Petronas. Located in Tronoh, Perak.

-Azreen-

Saturday, November 21, 2009

Pelik kot.

Well, i finally dah sampai UTP. Bertolak dari Ayer Hitam pukul 11.30am. Sampai KL pukul 3pm and ambil train ke Batu Gajah pukul 6pm. Sampai sini dalam pukul 8.45 pm. Penat la juga. Tapi gembira kot. Sbb dapat jalan- jalan. Hehe.

So last night i watched 2 movies back to back. Papadom and cerita korea, Doremifasolatido. Abes tengok movies tu semua dalam pukul 6 am kot. Pastu i mcm dah malas nak tido sbb takut tak sedar pula nak bangun pukul 7 am. So i texted him. Lucky me he just got back from futsal and still tak tido lagi sbb nak kemas- kemas semua.

Then he said, tido je la and promise to wake me up pagi nanti. I tido and pukul 8 am kot, dia call utk kejut i. And boleh je suruh i stay dulu kat sana sbb nak balik sama dgn i esok. Funny kan? Pelik je. I pon pelik.

-Azreen-

Friday, November 20, 2009

Selesai

Lihat jadual exam i kat sebelah. Semua sudah di cancel- out kan. Sangat suka. bermakna semester ni sudah tamat. Syukur. Harap agar semua subjek ok dan tak ada masalah. So i nak biar je la dulu jadual exam tu kat situ 2, 3 hari. Saja nak tayang. Padahal org lain semua dah lama dah habis exam kan?

Jadi apa nak buat mlm ni? Hafeez ajak keluar tengok wyg. Mahu join tidak?

-Azreen-

Thursday, November 19, 2009

Satu je lagi.

Ok, tinggal satu paper je lagi utk sem ni. Paper electrical machine and drive. Padahal paper ni la plg killer bagi i sem ni. Takut juga. Harap jgn fail. Aminn. Tapi mood utk study tak ada pula. Aish. Adoi. Harap sem depan semua subjek tu senang and i prefer digit things rather than benda lain.

Doakan i ye kawan- kawan.

Go Azreen go!! Berusaha. Go back to your book. Err.. Not faceBOOK.

-Azreen-

Everytime you lie

Kenapa ye, lelaki mmg selalu tak cukup dgn satu/ seorg. Padahal dia dah ada yg lain, tapi still nak cari yg lain. Kenapa mesti mcm tu? Kenapa tak layan je yg seorg tu dgn sepenuh jiwa raga? Kenapa perlu ada yg lain? Kenapa???

Adoi. Sumpah penat layan kerenah mereka. Aish. Emo. Emo. Emo.

p/s: Lelaki cari lain sbb mereka tak dpt apa yg mereka nak dari pasangan mereka sekarang. Define please.

-Azreen-

Wednesday, November 18, 2009

4 downs, 1 more to go.

Yaay!! Tinggal satu je lagi paper. Lepas tu boleh pergi jalan- jalan. Tak sabar. Tapi risau juga paper machine ni. Adoi. Please la, senang wahai soalan. Mungkin tiba- tiba tengok je soalan semua boleh jawab. Amin.

-Azreen-

Thursday, November 12, 2009

Bowling

Td i pergi men bowling dgn budak sekelas. Sangat seronok. Having so much fun. Walau pon penat seteleh men 3 games. Kemudian pergi makan sama. Seronok setelah 4 tahun bersama, baru nak keluar beramai- ramai begini. Lain kali boleh buat lagi.

p/s: Tak ada mood nak taip panjang- panjang. Sbb tu semua entry lately ni semua pendek, ringkas dan tak berapa nak padat.

-Azreen-

Tuesday, November 10, 2009

Sunday, November 8, 2009

Jadi ke tidak?

I ada perasaan yg plan utk pergi vacation tak jadi. Sedih nya. So far kami still tak tetapkan lagi bila nak pergi. Ceh. Vacation konon. Mcm org dah kerja je. Belajar pon belum habis (T_T) Tapi i still ada perasaan yg plan's not gonna works. Sedih. So utk mengurangkan/ tidak menambahkan sedih, i malas nak pk lagi. Sbb i ni kinda planner juga. Suka fikir sangat jauh, bila dah ada plan. Padahal tak sure lagi plan tu jadi ke tak. Yela, kita rancang je. DIA yg tentukan segala nya. Malas nak mengharap kali ni. Kalau jadi, jadi la.

Baru lepas tengok Jennifer's Body. I suka. Cuma ending dia i rasa mcm tak best sangat. Lagi part Jennifer mati tu. So i kc 3 3/4 stars out of 5.

PMS mmg menjengkelkan.

Pernah tak u pergi satu tempat tu, tapi bila u balik u rasa keadaan mcm berubah. Mcm satu kesalahan je, u pergi tempat tu. Mcm u tak diterima bila pulang. Pernah tak? Atau itu cuma perasaan i saja?

-Azreen-

Lifesaver

I need a lifesaver. Now. I mean it.

-Azreen-

Empty.

I'm feeling empty these few days. Very empty. Lonely. Tak tahu la kenapa. Mungkin PMS juga membantu menyumbang kepada perasaan ni. Sangat la benci bila i rasa mcm ni. Semua benda pon tak betul je nak buat. Menyampah sangat.

Sampai i boleh pk macam- macam. Even benda yg tak masuk akal. Perkara kecil pon rasa mcm serabut sangat. I really need someone to lighten my burden.

Lucky me, i have Hani. Thanks dear.

I malas nak tulis panjang- panjang sbb i risau i akan tulis yg bukan- bukan.

-Azreen-

Al- Fatihah

Well, yesterday i went to umh Mak i. Mak here as mak angkat i kat Pt. Semarang. Atuk meninggal hari Rabu lepas. So mak buat la tahlil sikit. And sebagai anak angkat yg konon nya rajin dn baik, i pergi la tlg rewang. Rewang adalah tlg buat persediaan utk masak tu. Kat Johor org panggil rewang.

Al- Fatihah utk atuk.

-Azreen-

Friday, November 6, 2009

Extra 100

Td i was checking my account balance using CIMB click. Tiba- tiba i tersedar. Apasal mcm ada extra RM100 ni? Puas i pk. Tanya Abang, Mama and Abah if ada masuk kan duit into my account. Tp semua pon ckp tak ada. I dh pelik gila.

Pastu i dh mcm, tak pe la. Bia je la dulu. Dalam an hour later, Amal datang cari i and ckp. "Reen, kakak Amal ada masukkan duit into your account utk Amal. Lupa nak ckp."

Ces, i baru ingat duit dtg dari langit. Hahah.

-Azreen-

Thursday, November 5, 2009

Random things

Musim exam kali ni, i jadi blur. Tak banyak benda nak di-blogkan. Semlm dah abes 1 paper. Power Electronic. I tak mengharap. Tapi kalau lulus pon jadi la. I tak mahu repeat. Repeat means extend. Oh, no! 3 papers more to go. Berusaha Azreen.

Tak banyak benda berlaku. Mcm biasa, bangun, mandi, mkn, study, pet society, fb, tido, study, mkn, mandi,fb, study, mkn, tido, bangun, bla. bla. The list goes. And kalau lain sikit pon cuma pergi ibrary and keluar petang- petang utk cari makanan yg lebih lazat. Itu sahaja. Rutin. Bosan.

Next paper will be on the 11th. Teringin nak tengok Jennifer's Body before exm tu. Siapa nak teman i? Jgn sampai i pergi sorang- sorang. Haha.

-Azreen-

Tuesday, November 3, 2009

Satu

Td 1st paper i. Digital Communication. Boleh jwb sebab soalan lebih kurng mcm past years punya. To be exact, sama kot. Harap boleh score. Next paper lusa, Rabu. Paper ni i takut la. Harap- harap semua berjalan lancar.

-Azreen-

Sunday, November 1, 2009

Bincang- bincang

Masa sngt mencemburui kami. Well, my paper will be on 2nd, 4th and the next one is 11th. And him will be on 2nd, 4th, and 6th. So mcm tak dpt pergi vacation je. Kalau nak pon after 11th, and before 18th la. Benci la. Kalau plan nak pergi jalan awal- awal, selalu je tak jadi. So better tak payah plan. Sedih je nanti.

Actually kami masih dlm peingkat berbincang nak pergi mana, berapa hb. Harap- harap dpt la pergi ye. Sigh. Jgn terlalu mengharap sngt.

And during the semester break nanti, both of us akan super busy. Me with my uncle's wedding, and him with nak pindah rmh. So masing- masing akan sibuk. But i hope we both still have time for each other.

-Azreen-

Saturday, October 31, 2009

Vacation

Tiba- tiba i rasa nak pergi berjalan. Berjalan atau melancong ke mana- mana tempat yg seronok. Spt mahu ke Genting, atau ke pantai juga sudah memadai. Seronok nya kalau ada org mahu bawa i bersiar- siar kan? Pergi PD mandi pantai naik banana ride pon seronok. Waterfall i tak mahu sbb dah bosan. Mahu beach juga. Atau Sunway Lagoon pon seronok kan.

Last night he promised me to bawa i pergi Melaka. All of the sudden. Tengah borak- borak, tiba- tiba dia ckp "Nanti i bwk u pergi Melaka ye. Kita jln- jln kat sana." And i pon terkejut la. Tiba- tiba sahaja. Tak ada kaitan langsung dgn topik yg sedang diutarakan. And dia mmg pernah janji nak bwk i pergi mandi kolam air panas dekat Melaka. I tak tahu kat mana. Errr.. Melaka ada kolam air panas ke?

Tp itu plan utk after final exam. Paper akhir i adalah pd 20hb Nov, and i terus kena bergegas ke KL sbb pakcik i punya wedding is on 22th. So sempat ke?

Maybe boleh pergi 5th or 6th Nov, after paper PE sbb next paper after tu adalah on 11th. Yaaayyy!!!!

-Azreen-

Friday, October 30, 2009

Explain.

Td i pergi study kt library dgn Ruby. Sbb mcm dah tak ada mood nak study kat rmh kan. Plus panas je malam ni.

And to my surprise, after 30 minutes i kat situ, he comes to the library. I know that he's not studying there. So that's why i go to the library. And i siap ckp kat Ruby, jgn pk yg i dah pakat dgn dia nak dtg study sini ok. Ini adalah secara tak sengaja. Plus time i kua tu, i tak ada pon ckp kat dia nak pergi mana- mana.

Adakah ini suratan atau kebetulan?

-Azreen-

Thursday, October 29, 2009

I want!!!!

I want this
or this
or this
maybe this
or at least this
for my PROM party please.

-Azreen-

This is me again.

Actually ia rasa mcm dah pernah je post lagu ni. Tapi i serious suka gila dgn lyric lagu ni. So, here it goes again.

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show, it's time
To let you know
To let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you, I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you, I gotta find you

You're the missing piece I need
The song inside of me (this is me)
You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Wednesday, October 28, 2009

Why o why?

Why do you have to come back and appear again in my life when i think i don't need you anymore?
Then you make me realize how much i miss you.
I really don't need you.
Just go away.
You don't have to turn back.
You don't have to come and look for me.
I'm being super happy currently.
With my life and stuff.
I'll make sure i take a very good care of my self.
Don't worry.
I'm doing great here.
Just go.
GO.

-Azreen-

What happen to me?

I wanna kiss you
But if i do then
I might miss you, babe

############################################

let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick

I wanna kiss you
but if I do then I might miss you, babe
it's complicated and stupid
got my ass squeezed by sexy cupid
guess he wants to play, wants to play
a love game, a love game

hold me and love me
just want touch you for a minute
maybe three seconds is enough
for my heart to quit it

let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick
don't think too much, just bust that kick
I wanna take a ride on your disco stick

let's play a lovegame, play a lovegame
do you want love, or you want fame
are you in the game
dans the lovegame

I'm on a mission
and it involves some heavy touching, yeah
you've indicated you're interest
I'm educated in sex, yes
and now I want it bad, want it bad
a love game, a love game

I can see you staring there from across the block
with a smile on your mouth and your hand on your
the story of us, it always starts the same
with a boy and a girl
and a game
a lovegame

-Azreen-

Tuesday, October 27, 2009

Futsal

I just come back from futsal. Pergh. Penat gila ok. Dah lama kot x p men. Kejap je dah pancit. Sabar je la. Tp mmg puas la. Dpt lepas gian setelah berbulan tak men. Puas!! I men lama jugak kot, dlm 1 jam tu. Gembira utk diri sendiri.

Balik je men futsal, terus kaco En. Scandal yg baru je nak start study. Kesian dia. Mula- mula dia layan la i. I saja tak mahu dia study lebih dari i. Jeles. Sampai last skali dia ckp "U p la mandi dulu ye. I nak study sket." Hehe. Jahat gila i.

I got my fringe cut. Yaaay!! I suka gila.

-Azreen-

Monday, October 26, 2009

Study Week

Sekarang sudah masuk study week. So, harus la i study betul- betul utk final ni. Plus this is my final year. Tak lama lg dah i nak graduate. Sngt tak sabar.

Jadi, mari kita start buat revision sekarang.

Bye for now. I nak study. Oh ya, good luck and all the best utk semua. Untuk i juga.

-Azreen-

Sunday, October 25, 2009

More and more.

Here are some more pictures from Pae's and Nabil's open house that i stole from the FB. Enjoy.

First was Pae's open house. (Muar) The food were really awesome.



With Yani and Ana. Kami nampak sngt kemetot kan? COMEL.


Girls only.



Then was Nabil's open house a.k.a his birthday partaayy. (Kluang)


Haha. Gambar ni sngt school kids.

Saturday, October 24, 2009

A, M and their love story.

I janji nak cerita pasal En. Scandal kan? From now on, let call him A. Here goes the story.

And finally he got himself a gf, M. I rasa dia sngt happy dgn gf dia and i'm happy for him too. Nampak mcm sweet sngt mereka berdua, even i tak berapa berkenan dgn M. And she's my classmate. I tak tahu kenapa. Tapi pernah tak, u all tiba- tiba je rasa benci bila tengok muka seseorg tu? Padahal dia x pernah buat salah dgn kita? Tapi, i rasa mmg ada satu kes ni yg buat i mmg menyampah gila dgn M. Ok, bukan pasal A.

Mereka dah couple lebih kurang sebulan ++ kot. Tapi mmg ramai org mcm x berapa suka dgn A get together with M. I tahu kenapa, sbb nampak M mcm desperate je terima A. Kesian A. And tiba- tiba this one day, A text me. He said, he was really lonely, even ada gf. And i tanya la dia what happend kan between mereka? A ckp, M dah berubah, since her x- bf called her, and ckp maafkan dia. And akan kc dia second chance. WTH. Sumpah i rasa marah gila. Kesian dekat A.

Tak baik kan, buat mcm tu. Kalau kita tahu kita still tak boleh get over ex-bf/ ex-gf kita, jgn la nak mulakan a new relationship. Sbb bila jadi mcm ni, mmg kesian dekat bf/ gf kita sekarang. That's explaining one of the reason kenapa i broke up dgn my bf haritu. Tp, sekarang i mmg dah get over him. Fully recovered!!! Org yg menjadi mangsa tersebut akan sngt menderita.

And back to A. Setiap hari akan sms/ call i. Mengadu pasal M. Sampai i pon tak tahu nak ckp apa lg dah pada dia. Mcm mana nak kc dia strong sikit. Mmg kesian gila sbb A sngt syg M.

Tlg la, jgn buat mcm tu kat org lain. Sumpah kesian gila. Now, everytime i terserempak dgn M dekat kelas, i rasa mcm nak lempang je muka dia. Tapi nasib baik i sabar je. Aish.

-Azreen-

Mesra Perdana FKEE

Actually program adalah dianjurkan utk semua warga FKEE. Bertujuan utk merapatkan sillaturahim antara PA dan anak- anak PA. Khas utk student FKEE shj.

Secara ringkas nya, kumpulan i telah menang tempat ke 5 drpd 23 groups. Hebat juga kan? Semua org pon dpt hamper sebenar nya utk prog ni. Tp x bes la, hadiah saguhati je kan utk tempat ke 23-10. And kami telah dpt 3 biji hamper sbg pemenang tempat ke-5. 1 besar dan 2 kecil.

Tapi prog ni mmg best la, sbb treasure hunt dia ok la. Walupon mcm boring sket. Tp still ok. Sbb bersama kwn- kwn semua. And mmg paling tak sangka dpt num 5. Agak hebat juga kami, even dah final year. Haha. Tahniah semua.

Yang penting, kerjasama.

-Azreen-

Teaser.

I ada satu cerita pasal En. Scandal. Masih ingt En. Scandal? [Click here] Tapi, bukan sekarang la nak cerita sbb i mcm malas plak nak pk ayat kan. Next entry nanti i akan cerita pasal dia. Ok, sejak kami dah mcm tak scandal kan, i mmg still rapat ngn dia. Rapat as a friend la. Kwn- kwn. Since dia pon dah ada gf, and i dgn dunia H***y i kan. Hehe.

Actually, i pon tak tahu nak terang mcm mana if org tanya pasal scandal ni. Kenapa nak scandal? Apa faedah? I pon tak tahu, sbb i pernah tanya En. Scandal, and dia pon mcm blur je. So scandal things ni mmg tak bermanfaat pon.

And cerita ni adalah tiada kaitan dgn i. Pasal En. Scandal dan dunia nya. Jumpa lg dlm next entry.

Aish, teaser pon panjang ke?

p/s: Esok ada program Mesra Perdana FKEE. Ada treasure hunt. Mcm best je. Tengok la esok cmne, best ke tak. Tunggu dan lihat.

-Azreen-

Wednesday, October 21, 2009

Fb lagi.


[click on image for a larger view]


If susun balik kesemua huruf M, Y, dan E tu akan jd E.M.Y kan? I like.

-Azreen-

Selamba

Hebat tak i bila i boleh pergi lepak kat kedai mkn dgn rambut yg selekeh gila tak bersikat tercacak- cacak dgn selamba nye? Ye. Selamba gila.

Hebat tak i bila i pergi kedai apek beli megi dgn rambut mengerbang? Sampai terserempak dgn Jiji, dia toleh i dua kali. Haha.

Motif? Tak ada. Saja nak hilangkan bosan bila dah pukul 2.58 am tapi masih tak mahu tido sbb baru abes test semua, present PSM, dan juga assignments. Dan esk juga lusa tiada kelas. Jumaat baru ada kelas.

I rasa rambut i semakin teruk keras mengerbang sekarang. Pakai la shampoo apa pon, tiada masalah. Langsung tidak berkesan. Hasil dari selalu menggunakan straightener tanpa precaution yg sesuai. Padan muka i!!

Selamba je dah pukul 1.42 pm and i tak mandi lg. Nak pecah rekod la harini. Nak mandi pkl 3 pm nanti. Heh.

-Azreen-

Tuesday, October 20, 2009

Adakah saya gila atau saya sudah jatuh cinta?

Sila explain ye, encik kacak.

#update
Kalau dah jodoh. What a strong chemistry bond between us. Even we were in the same group for Mesra Perdana FKEE on 24th October.

-Azreen-

It's him again.

I tengah study sbb esok i ada test Power E. Tapi tiba- tiba i jd tak keruan. Mcm serabut je. Actually, time tengah study mmg selalu mcm tu. Selalu je serabut. Aish. Setan mmg ada kat mne- mne. Lagi- lagi bila kita tengah buat benda baik. Kan? Kalu buat benda jahat, confirm la dia ada bersorok gembira.

So back to the main point. I just chat with him. And he ask me, yg i dah jumpa Mr. Right ke? And Mr. Right yg i maksudkan itu adalah dia sebenarnya. I pon keliru. I know that i'm not a mind reader. But i'm reading the signs, bak kata Miley Cyrus. Banyak sngt sign yg dia bagi. Kalu ikut apa yg i tafsir, dia mmg ada perasaan yg sama mcm mana yg i rasa. Tp itu i tafsir la. Sbb kadang kala, kaum mereka ni x perasan yg mereka dah bagi kita wrong signal kan?

Tp bila dia tanya, and i jwb it's you that i mention, dia tak percaya pula. Fine. I yg salah sbb i mcm cakap pon secara gurau- gurau je kan? Tapi tak kan i nak ckp secara serius sbb dia akan fikir yg i main- main. And i pon malu. So mcm mana nak tahu perkara sebenar? Segan la pula nak talk heart-to-heart. Tapi itu yg i mahu sebenarnya.

Dia pula cepat je perasan bila i cakap apa sahaja. Even mmg benda tu tuju utk dia, tp i tulis secara umum. General. Tapi dia still dpt tangkap apa yg i cuba sampaikan. Cepat je dpt maksud. Tapi i pula malu bila dia tanya itu tuju utk i ke? Aish. I akan deny and ckp yg dia tu perasan. Sbb dia siap ungkit yg i ckp dia perasan. Tapi i rasa sebenarnya dia tahu apa yg i rasa. Tapi dia malu, or tak sure, or dia mmg tidak berperasaan sebegitu?

I dah pening. I nak benda ni settle secepat mungkin sbb i tak sanggup la mcm ni. Tapi sebenarnya i happy. Tapi i pening. Jiwa dah mula kacau- bilau semakin parah.

Macam mana nak buat ni?

-Azreen-

Monday, October 19, 2009

Open House VI

Location: Rumah Pak Samad.
Details: Pak Samad adalah owner rmh yg i ddk sekarang bersama BFF.

Amal ada, Ct tak ada.
Ct ada, Amal tak ada.
Kami semua. Rumah 2 dan 3.


Kantoi i mkn banyak.

Semua nak bergambar dgn i. I kan artis.
Pinky ckp i artis.
Artis la sangat.
Depan rmh Pak Samad. Nak balik dah.

Banyak sangat gambar?

Penat nya upload gambar. Nak cantum- cantum gambar jd 1 pon i malas. Haha. Ada lagi 1 episode yg belum di upload, open house rmh Pak Samad. Nanti la, after kelas ke i upload.

Ada 2 open house yg i tak ada gmabr, iaitu pergi rmh Pae di Muar dan juga rmh Nabil di Kluang. Nanti la, kalu i rajin i mintak ngn kwn- kwn i yg lain. And coincidentally, i pakai baju yg sama masa beraya rmh Pak Samad and juga pergi JB. So baju itu saja yg banyak gambar. Padahal i pakai baju yg len bila pergi rmh Pae, Nabil dan juga Pn. Zaza. Haha. Sabar je la.

Harap tak bosan la pula tengok gmbar banyak- banyak ni ye :)

p/s: Lebih banyak gambar adalah di fb ye kawan- kawan. Sila ke sana utk lebih banyaaaaaaaaaaak gambar.

-Azreen-

Open House V

Location: Rumah Pn. Zaza.
Details: Mostly students BET. Sbb Pn. Zaza ni dah 2 tahun ajar students BET. Subject Power dan juga Machine.
Tangan nasir pegang crab ball.



Ini i adalah drive betul- betul. Bukan gaya sahaja ye.
Harap maklum.
*Bangga* Hehe.

Gang baju hijau. Minus Kuja yg sibuk claim dia pon pakai baju hijau.


Ehem- ehem.

4 BET students.

Open House IV, JB III

Location: JB [rumah Asmui]

Ini Jambu, dgn awek dia Shamin.
I mmg artis. Semua nak bergambar dgn i.
Fariq.


Tengok F1.
Spaghetti mak As masak.
Semua bergelimpangan penat.

Open House III, JB II

Location: JB [rumah Effa]
Dah mcm sami i tengok Hafeez.
Wajib bergambar di sini kalu pergi rmh Effa.
Ada waterfall wei, dlm rmh dia. Sumpah jakun.

Yg pakai baju merah tu Am. Yg comel tu la As.


Girls yg hadir. I tak ada.
I ada.
Jamal si photographer yg sibuk.