The Fans

Saturday, November 28, 2009

What a day.

I nak cerita pasal smlm. Perjalanan i dgn adik i from UTP kat Tronoh, Perak ke Paka, Terengganu.

Kami bertolak lebih kurang pkl 9 am after adik siap buat clearance semua. Pergi isi minyak full tank, angin, air terus gerak lalu highway sampai KL. Semua berjalan lancar sampai r&r sg. buloh kot. Tak ingat la r&r apa. Kami berenti utk lunch lebih kurang pkl 12 pm. Pkl 1 pm dah gerak dari r&r dgn perut kenyang suka hati.

Lepas tu masuk KL utk keluar ke highway Karak. Tapi kami sesat. Ada la sejam kot. Dlm pkl 2 pm lebih baru berjaya keluar dari KL. Aish. Teruk betul. Dah la jln jammed lunch hour.

Sampai kat Genting Sempah, kereta dah start buat hal. Temperature naik and start bau hangit. I dgn adik dah cuak. Berenti tepi jalan utk rehatkan dan sejukkan engine. Kejap lepas tu, gerak lagi. Berenti lagi. Gerak lagi. Berenti lagi. Sbb temperature asyik naik. Padahal dah isi air pagi tadi.

Sampai kat Temerloh, kami surrender. Sbb clutch plate pon rosak juga. So kereta kami kena tunda sampai ke Maran utk di baiki. Kemudian, mama dan papa dtg all the way from Paka utk tengok kami. Aish. Sangat menyusahkan.

Akhirnya sampai rmh pkl5 pagi raya selepas kereta siap dibaiki di Maran. Sumpah penat gila. Hari raya tutup semua pintu dan tingkap duduk dalam rumah diam- diam dan tido. Penat sangat satu family.

-Azreen-

No comments: