The Fans

Sunday, June 27, 2010

Lens koyak dah malam memang sakit hati.

Damn it. Camne la i boleh tak terperasan. Tadi i nak tanggal kan lens i. Pastu i masuk dalam bekas, isi solution dia. And time nak tutup bekas tu i tengok lens i ok je duduk kat dalam. Then i dengan yakinnya pusing penutup dia. Tiba- tiba i nampak macam lens i tersepit je pada penutup dia. I pon buka. Danggg!! Memang tersepit and dah koyak lens tersebut. Adeh. Sakit hati betul. Esok dah la kerja. Sekarang dah lewat confirm kedai jual specs lens ni suma dah tutup. Camne nak bawak motor. Spec i pula dah tak bape best untuk dipakai ketika menunggang/ memandu. Damn. Damn. Damn. Sakittttttttttttttttttttt hati.

Perpustakaan UTHM Terbesar di Asia Tenggara.

Ok, rasa bangga gila lepas baca entry seseorang ni di sini. Sebagai seorang bekas pelajar UTHM, harus la i rasa bangga kan? Walau pon i tak sempat nak rasa library yang suuuuuuper besar ni sebab sem depan baru akan mula operasi, tapi still i boleh jalan- jalan kat sana time FIES nanti kan? Hahah.

Saturday, June 26, 2010

Proceeding paper, report, RF and FIES

Malasnya la i nak buat proceeding paper. Aish. Padahal 3 pages je pon. Tapi still, i malas. Lagi dua minggu nak habis LI dah. Yaayy!! Tapi nak buat report yang malas tu. Setiap hari i akan cakap "Malam ni nak buat report/ proceeding paper la." Tapi hampeh. Sikit pon tak gerak. Tapi ok la, i dah start buat sikit pon proceeding paper tu. Better la dari tak buat apa pon kan?

Oh, and i punya presentation LI adalah pada 22nd June nanti. Hari kedua of FIES. Harap dapat jumpa besties and hang- out and lepak-ing macam time sutdy dulu la. And satu lagi, kawan- kawan semua, tolong doakan i tak sangkut RF ye. AMIN.

xoxo.

Tuesday, June 22, 2010

Just because

Just because one person doesn't love you..
It doesn't means you should forget about everyone else who did.

-Found this on someone's tumblr.

Monday, June 21, 2010

Selendang Yuna vs Tudung Arini

vs
Gambar credit to Google.

Pagi tadi i pergi kerja and pakai selendang macam biasa. Ye, i memang pergi kerja pakai tudung :P And almost everyday i akan pakai selendang a.k.a shawl macam Yuna ni sebab pada i lebih practical and senang. Senang nak pakai and maintain. Tak perlu nak betul- betul kan selalu.

Al- kisah nya, semalam i malas nak pakai selendang and baju yang i pakai semalam tak ada selendang yang matching sebab i cari selendang hitam i tak jumpa. So i malas nak fikit terus je sarung tudung ala- ala Arini mama i punya and pergi kerja. And i tak fikir apa pon time i pakai tudung tu.

Tiba- tiba harini, Din tegur i. "Ha, elok pon pakai selendang macam ni. Semalam pakai tudung tu dah macam makcik- makcik."

Apakah? Haha.

When

When you need me but do not want me, then I must STAY.
When you want me but no longer meed me, then I must GO.

Tuesday, June 15, 2010

Balik lewat and RF

Ahad and isnin dua- dua hari balik lewat ke rumah from office. Dah malam gelap baru sampai rumah. Penat nye unit Data +_+ Jadi hari ni balas dendam balik awal. Ala, setengah jam je pon awal. Lalala.

Hari esok, (Rabu) i akan ke BP untuk ambil ujian khas RF. Doakan i ye. Maybe Jumaat or Sabtu balik Paka semula. Tak sure lagi. Ujian nya hari Jumaat pagi. Tapi ada org ajak i lepak KL. I tak decide lagi. Malas nak fikir dulu, nak settle RF ni dulu. Kawan- kawan semua, tolong doakan i ye. Amin.

p/s: Kenapa rasa biasa je bila dapat tahu berita tu? Tapi still, ada sedikit tersentuh la. Tipu kalau cakap tak ada rasa jealous.

Saturday, June 12, 2010

Awak dah ada boyfriend?

Haritu time kat office ada seorang staff ni dah taraf- taraf pakcik, macam papa i la. Dia datang unit i and lepak dengan budak berdua tu, si Wan & Din. Depa ni staff juga, tapi still muda baya- baya i juga la. I masuk je terus la pakcik ni tegur i.

Pakcik: Reen, pakcik nak tanya ni. Tapi nanti kalau awak daj jadi bos jangan pecat pakcik pula ye.

I: Ha, apa dia pakcik? Tanya la.

Pakcik: Awak dah ada boyfriend?

I: Senyum je sambil gelak- gelak.

Then semua orang gelakkan i. Aish. Pakcik ni kelakar la. Siap cakap jangan pecat dia lagi. LOL.

p/s: Rindu la nak color- kan kuku macam time study. Tapi remover dah habis and malas nak pergi beli. Jauh la mall. Boleh tak?

If We Ever Meet Again

Lately rasa tak ada lood nak update blog. Tapi kadang- kadang rasa macam- macam nak luahkan, tapi mood nak menulis tu tak datang. Tak tahu nak explain la. Faham- faham je la ye. So, layan je lagu ni. Ye, i tau lagu ni dah lama kan? So what. Do i look like i care? Haha. Layannn.


Kiss me all night don't ever let me go

Kenapa u?

I tengah marah sangat ni. Kalau u ada depan i, memang kena cekik dengan i dah. Nasib baik la u tak ada depan mata i.

Kesimpulan yang i buat berdasarkan pemerhatian i:
Bila nak u datang cari, bila dah dapat je u terus hilangkan diri.

WTF.

Friday, June 11, 2010

Friends

Harini Jalur, Shafiq a.k.a Apek, Pok Ju and Ganu from uni datang rumah i makan- makan. Jalur and Apek are from Utara, depa practical kat Kemaman. Saja je datang umah i jalan- jalan. Dah alang- alang kerja kat sini kan.

And also invited Izzah darling datang makan rumah i. Lama kot tak jumpa dia. Last sekali, time raya haritu. Rindu nak lepak sama- sama and have a pillow talk.

6th batch MRSM- YTD is having reunion dekat Dungun now. I tak sure dekat chalet mana, tapi near to maktab lama kami. I tak dapat join. Sangat sedeh :( Tapi tak pe, there's always next time kan.

Esok harap dapat join mereka- mereka konvoi ke Mariati's wedding di Ketengah Jaya. She was my schoolmate dekat YTD.

OT ke Geliga.

Semalam agak penat la, ikut sv i pergi exchange Geliga. Dari pukul 11 am sampai rumah pukul 10 pm. 1st time i ikut sv and balik ke rumah sampai lewat malam. Ada masalah pada data TNB. Tu yang urgent, kena baiki cepat- cepat. Rupa- rupanya bukan data yang masalah. Tapi card 2Mbps tu yang rosak. Aish. Last- last tukar card dah settle suma. Penat je troubleshoot semua. Apa la.

Tapi yang kelakar nya ialah sv i tu, En. Mohammad Zain. Like every two hours dia akan ajak kami makan. Haha. Ada la dalam 4 kali juga makan semalam. Makan keropok la, satar la, nasi dagang la, laksa penang la. Ada je dia nak ajak kami makan.

Balik rumah pukul 11 pm cuci muka gosok gigi terus tido kepenatan. Nasib baik buat kerja tu semua dalam air cond je. So tak berpeluh sangat. Papa i cakap kalau la dapat elaun, OT saja dah berapa. LOL.

Monday, June 7, 2010

My first time masuk contest.

rinastories
rinawardrobe
Ok, first time ni i masuk contest. Saja la nak try sebab Cik Rina ni schoolmate i dulu masa kat Jasin. Sebelum ni, pernah je nak try masuk contest. Tapi malu la, sebab tak kenal. Saje je, i suka- suka nak try ni. Mana tau kan, ada luck i :D Kot- kot menang ke Rina kan? kan? Lalala~~

Rina buat entry ni ala- ala lucky draw gitu. Dah tajuk dia pon Lucky Draw by Rina kan? Tujuan dia buat contest ni sebab nak promote blogshop dia. Di samping beramal. *Pandai- pandai i tambah*. Kalau nak join, klik sini. Ada 20 hadiah untuk dimenangi. Best nyeeeee. Hehe.

Terengganu Kite


Layaaaan. Zassss.

Coti coti hujung minggu

Ah, lama nya tak update. Weekend baru ni (semalam) i coti 3 hari. Jumaat, sabtu dan ahad. Sebab nya coti Hari Keputeraan YDPA. Seronok nya. I ikut Aunty Ginger i pergi buat promotion Celcom dekat Jerteh, Terengganu. Dapat la masuk sikit duit. Syukur.

Sekarang i dah kat unit data. Agak bosan ye unit data. Yang paling best ialah unit transmission. Dah la dekat data ni 3 minggu. Aish. Btw, ni dah masuk minggu ke 6. Lagi 4 minggu. Yaaay!! Tak sabar nak habis internship.

Apa lagi ye? Dah la. Lain kali pula update. Lalalala~~