The Fans

Monday, July 26, 2010

Ada ke?

Sedih bila ada orang terlampau busy sampai nak angkat call pon tak sempat +_+

Sunday, July 25, 2010

I missed you. I missed you too.

Bila dengar orang cakap pada kita "I missed you", rasanya seperti satu anugerah. Tapi bila orang tu reply "I missed you too", ungkapan itu lebih dari segala- galanya. Amat bermakna dan bernilai :)

I'm back from BP

I'm back from BP. Sekarang dah selamat sampai di Paka. Selesai semua presentation LI and semua berjalan lancar.4 hari kat sana macam- macam benda jadi. Tapi i still happy dapat jumpa dengan sayang- sayang i semua. A lot to story, nanti- nanti la bila i rasa nak menulis.

Friday, July 23, 2010

Confused

I'm so confused. He said that he won't hurt me. But he don't even has time for me. Should i believe him? Does he telling me the truth? God, please help me. Should i stay, or should i go?

Tuesday, July 20, 2010

Ke BP jom.

I akan ke BP malam ni. Bus pukul 9.45 pm nanti. Hari Khamis presentation LI. Semoga semua berjalan lancar.

Monday, July 19, 2010

Janji

Oh, penatnya pujuk sayang i merajuk seharian hari ini. Aish. Sori sangat- sangat ye B. Tak sengaja la, bukan sengaja- sengaja nak buat. Sori tau, janji tak buat lagi. Janji!

Sayang kamu.

Calar

Waaaaaa. Nak nangis. I dengan tak sengaja telah mencalarkan dan mematahkan side mirror kereta BARU abang. Damn. Selama ni bawak kereta mama tak ada masalah pon. Tiba- tiba bawak kereta abang, baru je nak keluar rumah dah terlanggar pintu pagar. wtf. Aish. Damn. Damn. Damn.

Semua gara- gara nak keluar jumpa Tok Penghulu la ni. Dah motor i orang lain pakai, terpaksa la naik kereta. Gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Lain kali naik kenderaan sendiri masing- masing boleh tak?

p/s: Abang slumber je keluar tengok kereta dia and cakap Thank you kat i. Aish, makan dalam tu.

Sunday, July 18, 2010

Sedikit pasal beberapa minggu ni.

It's been awhile kan? Malas sungguh nak update blog. Ok, sebenarnya bukan malas. Cuma rasa macam tak ada apa menarik yang nak di kongsi. Sungguh sibuk menyiapkan borang banci, dan juga report. Oh, lupa nak bgtau yg i sekarang ni buat part time sebagai pembanci. Hehe. Kerja ni sekajap je, sampai akhir bulan Ogos nanti macam tu. Better la daripada duduk rumah sahaja tak tahu apa nak dibuat.

Selasa ni i akan ke BP sebab Khamis nanti i kena present LI. Wah, tak sabar nya nak pergi sana, nak jumpa sayang(s) i. :P:P:P

Thursday, July 8, 2010

Suka bagi i pressure.

Adeh, tetiba rasa pressure. Semua nak suruh i buat. Itu ini sana sini. Semua pon suruh i grab. Lepas tu bila i tak cukup masa nak buat, nak compare dengan org lain. Org lain boleh la, duduk lepak rumah je jaga makan pakai laki. I ni ada komitmen lain yang lagi penting. In fact, baru je LI habis harini. Ye, i tau penting juga benda ni. Tapi sabar la tak payah nak tekan- tekan i, i tau la nak siapkan macam mana. Aish, kacau mood betul.

Minggu ni asyik senyum je :D

Syukur akhirnya officially dah habis internship harini. So pagi tadi dengan inten lain, kami buat jamuan sikit sebagai tanda terima kasih kepada semua staffs sebab tolong kami. And bawa kami jalan- jalan and belanja makan :P

Minggu ni sahaja macam- macam benda happy jadi kat i. Memang rezeki sangat murah. Syukur. Apa yang i tunggu selama ni, akhirnya i dapat juga. Tapi kenapa i tak rasa apa- apa? Memang happy, tapi tak cukup teruja. Macam mana tu? Oh, i dah confius. Hati dan perasaan memang pelik kan?

Satu lagi berita gembira. I called fakulti and Kak Miza cakap i dah boleh jahit baju konvo. Maknanya dah tak ada apa yang sangkut lagi la kan? kan? kan? Errr. Ke ada org yang fail LI? Tak kan? :P I'allah akan konvo bulan 10 ni. On time.

p/s: Bila nak, tak dapat. Bila malas nak fikir and biar je, sampai 2,3 datang. Aish.

Tuesday, July 6, 2010

Monday, July 5, 2010

Bersyukur atas nikmat yang diberi-Nya

Tengah buat report LI tiba- tiba rasa penat and boring. So i pon bukak fb and klik sana sini. Sampai terjumpa ini. Jadi i nak share, sebab rasa bersukur sebab sihat.

Gadis 21 Tahun Makan Setiap 15 Minit - Gadis 21 tahun ini mempunyai berat badan 25kg dan mempunyai hampir kosong peratus lemak di dalam badannya tetapi dia bukan pesakit anoreksik.

Malah Lizzie Velasquez mesti memakan setiap 15 minit bagi mengekalkannya hidup sihat.
Pelajar ini mempunyai satu keadaan fizikal yang luar biasa yang meghalangnya daripada menambah berat badan walaupun dia makan 60 kali sehari.Walaupun menggunakan antara 5,000 dan 8,000 kalori sehari, berat badan Lizzie tidak pernah melebihi 27 kg.
Lizzie, yang memakai pakaian bersaiz tiga sifar, berkata: "Saya sering menimbang berat badan dan jika ia naik satu paun sahaja saya sangat teruja.

"Saya makan setiap 15-20 minit bagi mengekalkan tahap tenaga saya.

"Saya makan kerepek, gula-gula, coklat, pizza, ayam, kek, donat, aiskrim, mi dan minuman bergas sepanjang hari, jadi saya mendapat agak kecewa apabila orang ramai menuduh saya anoreksik.

"Apabila saya berjumpa orang baru saya akan berkata: 'Hai, saya Lizzie dan saya mempunyai sindrom yang luar biasa, saya bukannya anoreksik."

Bersyukur la wahai teman-teman ku walaupun badan sihat dari kebiasaan :P

Walk away?

Kadang- kadang, orang tu pergi dari hidup kita bukan sebab dia benci kita. Tapi mungkin sebab dia dah tak tahan nak tanggung semua nya. Sebab dia rasa baik dia walk away dulu sebelum keadaan menjadi makin parah. Walau pun rasa sayang tu still ada.

And kalau semua nya memang dah ditakdirkan macam tu, jauh mana pun kita lari suatu hari nanti pasti jadi juga. Bak kata pepatah, "Ikan di laut, asam di darat. Dalam periuk bertemu juga". Sekian. Terima kasih.

Thursday, July 1, 2010

The feeling inside.

I've got something to share with you guys. But really, idk how to explain. How to put them into words. The feelings are hard to explain. They stay inside my mind and don't wanna move.