The Fans

Tuesday, March 31, 2009

SpongeBob Monopoly Game

My Birthday is like 2 days more to go. Don't now if anyone will give me a surprise birthday party. Heheh. I wish. I wish. I don't really hope for that. Being remembered for my birthday is good enough for me. Ayat konon baik la.

So i don't have my family nor boyfriend to celebrate my birthday with me here. But i still have friends with me. So what else i could wish for?

If ada orang nak kasi hadiah, boleh baca list kat bawah ni and pilih la mana satu yg anda berkenan ye. Tq.

  1. Top of the list: New Boyfriend please.
  2. New purse. The old one already torn out.
  3. Shoes. Shoes. Shoes.
  4. More pocket money. Hehe.
  5. Driving License. Aish. Tak siap2 lg.
  6. Car or any vehicle will do. Yg proper la. Utk di bawa ke kelas.
  7. New dress (s)
  8. A very big teddy bear. Haha. Tak malu ok.
  9. Actually banyak lagi. Tapi malu pula nak list. Mcm ada org je nak bagi hadiah banyak2 kan?

p/s:And the list goes and goes. Apa la sy ni. Sangat tak malu kan.

pp/s: I want my mummy soooooo damn much. I miss you.


-Azreen-



Safe and Sound.

Alhamdulillah. Calculator sy dah dijumpai. Safe and sound. Rupa2 nya mmg tertinggal kat toilet. Nasib baik x ada org amek. Syukur. So xpyh beli calculator baru. Selamat duit sy. Walaupun td Irah ada offer nak kc pinjam calculator baru dia dkat sy. So xperlu lah kot. Thanks to Irah sbb concern ye.



Dear calculator: Sy berjanji xakan abaikan awk lg. Sbb awk mmg sngat diperlukan ketika exam. Awk la penyelamat sy. Selain untk tujuan kira2 yg complex, awk juga boleh sorok toyol sy. Haha. Thanks syg.

Muuaahhx.

-Azreen-

Monday, March 30, 2009

Calculator Dear.

Adoi. Just come back from EMC test. 3 out of 5 stars. Boleh la kn. But yg x best ialah sy tertinggal calculator. Xingat tnggal kat mne. Maybe kat toilet sbb after test td sy pergi toilet jap. I hope it is there. Sedeh la. Dah la nak dekat final exam dah. Duit pon x ramai skang ni. Aish. Disaster lg. Will go to the exam hall tomorrow to check whether the calculator is there.

Dear calculator: Please tell me where are you. Oh my.

p/s: Getting used to it.

-Azreen-

Sunday, March 29, 2009

OMG!!

Tidak pasti dgn perasaan sendiri. Kenapa jadi mcm ni? Bukan haritu sy ke yg beria-ria sngt? Oh. Tak dapat ditafirkan. Sungguh. Really. So unpredictable.

-Azreen-

Jai Ho (You are my destiny)

Lagu ni adalah ost from cerita Slumdog Millionaire. Sangat la best. Xtau dah berapa banyak kali ulang dengar lagu ni harini saja.


Jai Ho!
Jai Ho

I got shivers
When you touch my face
I’ll make you hot, Get what you got,
I’ll make you wanna say
(Jai Ho, Jai Ho)

I got fever, running like a fire
For you I will go all the way
I wanna take you higher
(Jai Ho)

I keep it steady steady, that’s how I do it
This beat is heavy, so heavy you gonna feel it.

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (Jai Ho)
You are the reason that I still believe (Jai Ho)
You are my destiny
(Jai Oh) Oh-oh-oh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (Jai Ho)
Nothing can ever come between us (Jai Ho)
So come and dance with me
Jai Ho!

Catch me, catch me, catch me, c’mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever,
I will follow,
Anywhere in anyway,
Never gonna let go

Jai Ho!
Jai Ho!

Escape (escape) away (away),
I’ll take you to a place,
This fantasy of you and me
I’ll never lose my chance
(Jai Ho)

Mmmhh yeaahhhh .. hhmm yeaaaha

I can (I can) feel you (feel you),
Rushing through my veins
There’s a notion in my heart
I will never be the same
(Jai Ho)

Just keep it burnin’, yeah baby, just keep it comin’ (Jai Ho)
You’re gonna find out baby, I’m one in a million

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (Jai Ho)
You are the reason that I still believe (Jai Ho)
You are my destiny
Jai Oh! Oh-oh-oh-oooooh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (Jai Ho)
Nothing can ever come between us (Jai Ho)
So come and dance with me
Jai Ho! (oohh)

Catch me, catch me, catch me, c’mon, catch me,
I want you now,
I know you can save me, you can save me,
I need you now.
I am yours forever, yes, forever
I will follow
Anywhere in anyway,
Never gonna let go

(Jai Ho)
Hmmm yaeaaaaahhh
(repeat 2x)

I need you, gonna make it
I’m ready, so take it

(Jai Ho)
You are the reason that I breathe (I breathe)
You are the reason that I still believe (still believe)
You are my destiny (destiny)
Jai Oh! Oh-oh-oh-ooooh

(Jai Ho)
No there is nothing that can stop us (can stop us)
Nothing can ever come between us
So come and dance with me,
Jai Ho! (oohh)

Jai Ho!
Bai-la bai-la!
Bai-la bai-la!
Jai Ho! Bai-la bai-la!
Jai Ho

-Azreen-




Amal is turning 22

Well. Yesterday i went to my-supposed-to-be-last-session-driving-learning. But cikgu tu cam apa ntah. Ada ke patut xnak bagi ak buat QTI. Padahal ak yakin je yg ak dah boleh lulus. Mmg la. Dengki gle ngan ak. Saje je nak abeskan duit ak banyak2. wtf. Aish.

Then pergi rumah mak angkat sy kat Pt. Semarang. Then mereka satu family ajak sy ikut pergi bandar. Pergi beli kain utk buat sarung bantal utk baby Kak Ieja yg bakal lahir. Xsabar nak tengok baby tu. Mesti comel sbb K.Ieja comel. Sngt putih. Ayang pon comel. So ble dah 2-2 comel, anak mesti lg comel kn? Hehe.

Mak suruh beli mcm2. Tapi segan la. So beli je la sket2 barang yg agak2 dah abes kat rmh spt shampoo and facial foam. Mak suruh amek stock mknan bnyak2. Tp segan lagi. So amek biskut je sket. Time pergi beli kain pon mak beria-ria srh pilih kain utk buat baju kurung. Tp segan. So sy ckp kat mak, xpyh la. Pemalu kah sy? Haha.

Balik rmh dah dekat pkl 10. Owh. Earth Hour. Time tu kat rmh Ayang. Mereka ttp lampu. Tp tengok rmh neighbors ada jgk yg xttup lampu. Aish. Mungkin mereka org kampung yg x alert. Sorry to say.

Sampai je kat rmh, Pinky, Kechik and Ruby tengah sibuk2 kat dapur masak spageti utk celebrate Birthday Amal mlm nanti. Happy Birthday Amal. So terus mandi and tlg mereka prepare apa2 yg patut. The celebration was fun. Sb Amal terharu. Dia punya la tnggu bdk2 ni balik bwk makanan sbb dia mmg lapar gle. Tetiba Kecik panggil dtg rumh sy. Bukak je mata, ada kek. Hehe. Terharu la dia. Best la. Plus Amal mmg suka spageti. So dia mkn banyaaaaaak sngt.


Bithday cake yg sngt mcm2 ada kat atas dia. Comel ok.

Mlm td b4 tdo layan dvd Benjamin Button. Tp x abes pon sbb tertido. Penat sngat. Sedar2 dah nak dekat 6am. Dengan laptop terpasang, lampu pon. Ish. baru je lepas support earth hour. Teruk betul. Terus ttp apa2 yg patut and sambung tdo dengan lebih selesa.

Now nak sambung apa yg tertangguh mlm td. Bye~~

p/s: Ct pergi KL jumpa bf dia. Again. Baru je last weekend jumpa. Jeles ok.

pp/s: Mimpi mlm td. Nape mesti mimpi mcm tuh? Mungkin sbb sy terlalu rindu kan dia. And terfikir2. So terbawak dlm mimpi.

ppp/s: Stronger than yesterday.

X.O.X.O

-Azreen-

Saturday, March 28, 2009

Being fooled by love.

Perlu ke ak menangsi membazirkan air mata. Sebab ak yg mintak semua ni. Sebab ak dah tak tahan lg nak go through semua ni lg. Sebab ak baru sedar yg ak pon ad perasaan yg perlu ak jaga. Like seriously i don't want to think about other's feeling because they don't think of me.


Kalau betul la dia syg ak. Dia xakan snggup nak biarkan ak jauh dari dia. Pergi dari dia. Kenapa baru sekarang je ak perasan semua ni? Lepas dah nak dekat dua tahun. Kenapa xdari dulu lg ak nampak?

Ye. Kerana cinta itu telah berjaya membuatkan ak buta.

Kenapa ak lemah? Kenapa ak tewas? Ak mesti kuat. I really adore mama. She's very strong. I wish i could be just like her. Ramai lg org yg sentiasa ad kat belakang ak untuk bantu ak. Utk sentiasa sokong ak. Cuma ak je yg xnampak. So this is the life i decided to live.

Hidup ak akan lebih bermakna lepas ni. I promise.

p/s: You go girl.

-Azreen-

Friday, March 27, 2009

Toyol

Just come back from test. Sh*t test. Sangat geram.

Here goes the story..

Test supposed to start pukul 8.30pm. Selalunya if 8.30, dekat2 kul 9.00 baru start. Xpernah2 awl cmni. Td kteorg sampai dlm kul 8.20 suma org dah duduk. Pastu tempat yg best suma dah full. Tinggal tempat yg depan2 je. Btol2 depan la. So terpaksa la ddk kat depan.

So since duduk kat depan, xada la peluang nak bukak TOYOL sy. Haha. Dah la xberapa nak ingat rumus. So terkontang- kanting la sy nak jwb soalan test yg sebenarnya senang itu. Sapa yg salah di sini? Jawapan nya adalah diri sendiri. Sbb xstudy betul2 and niat dah salah bawak toyol. Padan muka. Serve me right.

Moral of the story: Study elok2 and dtg la ke exam hall awal.

-Azreen-

I fall asleep by the telephone *tajuk tiada kaitan dgn entry*

Kenapa kelas power pg ini batal setelah sy bersungguh2 melawan mata yg sangat berat untuk bangun dari tido. Setelah sy bersemangat make-up pakai eye-shadow, mascara. Setelah sy beria-ria nak jumpa Pn. Zaza konon nak dpt berkt utk test mlm ni. Aish. Dah la bila dah siap2 suma baru tau yg kelas batal. Mmg la sngt geram. Kerana bila sy sngt malas nak pegi kelas, xpernah pulak kelas tersebut batal. Apakah. Oh. SO not fair.

There goes my plans. Ingat nak pergi bayar bil after kelas power. Nak pergi tengok budak2 ni berjualan. Nak pergi mkn sate. Tapi itu suma hanyalah tinggal angan2 sahaja. Sangat sedih. Aish.

So kesimpulannya untuk mengisi masa lapang ini, sy blogging. Sy tahu, sepatutnya sy pergi smbung study power utk test mlm ini. Atau smbung tdo. Atau pergi tengok cd. Haha. Ok. Ok. Mungkin perlu pergi breakfast. Kelas DSP plak pkl 11 nanti baru start. Satu kelas je. Sejam. Pada hari jumaat. Apakah disaster ini. Adoi.

However, sy tidak la membuang masa begitu saja. Kerana sy telah memasukkan bju2 kotor ke dlm mesin basuh. Yay!! Credit to me. Tahniah. Tahniah.

p/s: Teringin nak pergi showcase David Archuleta nanti. Ada ke sape2 yg nak kc tiket free kat sy? Ada. Flyfm. Itu pun kalau mereka nak pilih saya. Oh. Tlg la pilih.

-Azreen-


Thursday, March 26, 2009

Close to me

I know. I know. This blog nampak mcm xcantik kan? The blend of colour x kena kn? Tak sesuai. Tapi xtau nape sy tetap pilih colours tersebut. I loike. Hehe. Xpela. Buat sementara waktu ni terima je apa yg ad kat ini ok. Nanti bila sy dah ada mood or mood sy dah kembali stable, sy akan ubah kembali semua nya. Kc cantik sikit la. Kot. Hehe.

p/s: Mood sy sudah dlm proses utk kembali normal.

pp/s: Sy rindu masa bahagia. Sy rindu all those happy moments we shared together.

ppp/s: Kiss me through the phone. Boleh ke?

Hugs and kisses,

-Azreen-


Love of my life


Sangat sweet. Sapa yg nak kc bulan kt i mcm ni?

-Azreen-


Siapa nak jadi BF sy? Sila angkat tangan.

Apa beza nya xada bf dengan ada bf tapi xdapat nak teman kita bila kita perlukan dia? Not around when we need him? Sentiasa xfaham apa yg kita nak. Kalau merajuk pon boleh buat bodoh je dengan kita. Bila kita letak phone begitu sahaja ketika tengah gaduh,i expect him to call me back and pujuk la. Tapi boleh buat bodoh lagi. 2,3 JAM kemudian baru nak call balik and buat macam xad apa2 yg berlaku sebelum itu. Aish. Apakah malang nasib ini. Apakah maksud nya? Perlu ke ak korbankan hubungan yg dah nak masuk 2 tahun ni over a silly things. Or am i being too bossy? Suka demand mcm2? Mengada2? Suka fikir yg bukan2? Ntah la. Mungkin sy yg xfaham dia. Bukan dia yg xfaham sy. Apakah ini semua??

p/s: Tolong saya selamatkan dunia!! Atau: Dunia, tlg selamatkan sy.

-Azreen-


Wednesday, March 25, 2009

You make my day

Oh. Hari ni sebaik shj bangun tdo,sy rasa sngat bahagia. What i've been waiting for since this early of the month sudah tiba. Tidak perlu risau lagi and fikir bukan2. No more -ve thinking. Even actually i xad la risau sngt ke ap pon. Cuma ternanti2. Oh terima kasih Tuhan.

x.o.x.o

-Azreen-

Cause when I'm with him I am thinking of you

R: Ada BF ngn x ada BF sama shj. Baik x pyh ada BF.

N: Ok fine. X pyh ada la.

Aish. Ada ke patut jwb mcm tu? Suppose to pujuk la the gf kn? Adoi. Apa la.


-Azreen-

Tuesday, March 24, 2009

[HEART]



Muahhx

-Azreen-


*wink*


Saya mahu chocolate seperti ini boleh? Ye. Sy sedang bagi hint. Sila faham.


-Azreen-



Monday, March 23, 2009

Decision

I did not go to USM. Which mean i can't meet my very-miss -you-and-beloved-BF. Oh. Sangat sedih. Aish. Kenapa? Sbb saya adalah seorang CEO yang berdedikasi dan xsnggup untk tinggalkan anak2 buah saya berniaga tanpa CEO mereka disisi. Cewah. Walaupun kami untung. Ye.Untung itu sangat lah tidak seberapa. Saya agak gembira. Even i'm not meeting my BF. Because i know i made a right decision by not going to USM. Walaupun saya agak menyesal sebenarnya. Aish. Suma sudah terjadi. Xboleh di undur balik.

p/s: Yang, very sorry ok. We'll ngedate some other time ye. I know this is like the third time plan kita xjadi kn. Xpela. Plan lain ok??

Muuahhx.

-Azreen-

Hypocrite.I want to stop thinking about other people because they don't think of me.

I hate u people. Kawan2 yg suka back- stabbed their own close friend. Do you think i can't live without you? In fact, you need me more than i do. Time susah baru nak cari aku. Bila dah senang sikit, buat bodoh je. Macam la bagus sangat. Depan orang, suma ko pura- pura konan nya ko la yang paling baik. Ko la yang paling naive. Padahal, only god know how you really are. Plastic la you. I wish you just go away and vanish from me. Like i can't live without you. In fact, I'm very happy if you just go away and never come back and die. Go to hell.

-Azreen-



Sunday, March 22, 2009

Saturday, March 21, 2009

I wanna know

How is the feeling of being loved by the one we really love?

-Azreen-

Tuesday, March 17, 2009

KETAGIHAN

Owh.
I'm so not in a very good condition.
I'm unwell.
Saya x sihat.
Saya demam.
I need my addiction.
I need my drug.

-Azreen-

Festival Tarian USM

Dah 3 kali kot rasanye sy skip latihan tarian. Rasa mcm malas je nak pegi. Sbb aritu En. Rizal a.k.a choreographer kteorg cakap myb girls x perform time pertandingan kt USM nanti. We will be going to Penang on 20th March. So sy pon mcm malas la nak pegi practice. Tp kteorg still akan buat persembahan kat university je nanti. Mcm x besh je bunyi nye kn? Hehe. Tp Kteorg yang girls ni still bleh ikut g Penang as a crew la.

So at first I was really excited la jugak sbb if i pegi Penang as a crew, i akan ad banyak masa terluang. So I boleh pegi mengedate ngn BF i (heheh) since dah bape kali dah kterog punya plan cancel. Tapi when I told him the plan, my BF cakap yang dia ada seminar or something to do with his final year project on Saturday. Arghh. Tension ok. So if nak jumpa pon, kejap je. Sabtu malam je. Jadi saya rasa plan itu PERLU difikirkan semula. Sbb saya pon macam banyak je kerja weekend ni. Macamana ye? Idea. Idea. Please. But i miss you syg.

Love,
-Azreen-

Monday, March 16, 2009

55th

Papa's birthday was on 8th March 2009. It is his 55th birthday. So my mum and i were planning to celebrate his birthday a.k.a surprise birthday party. (Even xada la party sangat pon. Just me, mama, papa and abang. Sori adik, you were at UTP). Papa was like very touching with the surprise because he don't even remember that today's his birthday. And he is crying. Hehe. Sangat comel ok.

To Papa:
Thanks for being a very nice, kind, protective and loving father. You come into our life as a Saviour. You are our hero. Thanks for taking a good care of us. I love you papa. We love you.

My very beloved mama and papa.

The 55th celebration cake. Comel kn.
x.o.x.o
-Azreen-


Saturday, March 14, 2009

I feel very down now. But nobody here to catch me.

I need someone to talk to.
I don't know why.
Tapi rasa tak sedap hati je.
And feel like crying. Ye.saya manja sbb suka sangat menangis.
I called him.
And he is with his friends.
Niat nak mengadu.
But he just ignore me.
Without asking why i am calling.
Tak perasan ke suara saya lain.
Terus letak telefon.
And i feel really disappointed.
Very upset too.
And I'm crying. Again.

p/s: Dah dua tiga hari xada selera nak makan. Even i feel very hungry. Tapi xada hati la nak makan. Pelik2.

-Azreen-

Even in my dreams, please say that you love me once.

Sebab kita jarang nak menghargai apa yang ada depan mata kita.
Sebab kita rasa kita berada di zon selesa.
Sebab kita rasa dia tak akan tinggalkan kita.
Sebab kita tahu dia sayang kita.

Sedangkan pantai pun berubah, inikan pula manusia.

Tapi bila dia dah tinggalkan kita.
Baru kita rasa sedih.
Rasa menyesal.
Baru sedar kepentingan dia dalam hidup kita.

If i could turn back time.

Tapi masa tu, semua nya dah terlambat.
Dia dah pun jumpa orang yang lebih menghargai dia.
Dan dia bahagia dengan pilihannya.
Dan kita pula merana.

What goes around, comes around.

Ada Cinta (Acha Septriasa feat. Irwansyah)

Ucapkanlah kasih satu kata yang kunantikan
Sebab ku tak mampu membaca matamu
Mendengar bisikmu�

Nyanyikanlah kasih senandung kata hatimu
Sebab ku tak sanggup mengartikan getar ini
Sebab ku meragu pada dirimu

Mengapa berat ungkapkan cinta
Padahal ia ada�
Dalam rinai hujan, dalam terang bulan,
Juga dalam sedu sedan

Mengapa sulit mengaku cinta
Padahal ia terasa�
Dalam rindu dendam, hening malam
Cinta� terasa ada

-azreen-

Stadium ditutup untuk renovation

Oh. Tidak tahu mengapa sngat malas beberapa hari kebelakangan ini untuk meng-update blog. Maybe because i rasa mcm xada apa2 yg menarik happened to me for past few days since i come back from Terengganu. Well, it sound boring rite? Yup. Very much boring. Got sooo many assignments to do.

But this is exciting. I joined University's team for tarian? Haha. Kuda Kepang ok. Sangat la kelakar. Nasib baik kuda tu bukan hidup. Jika tidak, sudah pasti saya jatuh dan luka berdarah. Haha. But it is very much besh. Sangat fun sebab boleh exercise in a fun way. Xboring. Tapi still boleh peluh2. Sbb stadium kat kampus dah kena tutup untuk renovation. So it will be like until end of semester i xboleh pegi jogging. wth.

Ok. Berbalik pada tarian kuda kepang tersebut. Xtahu macam mana boleh involve. Actually Shahmin yang ajak i join dia untuk pergi menari. So since I'm into dancing jugak (walaupun xreti and sangat la macam kayu apabila menari) i follow her. And i end- up practicing for the festival every night. Haha. Wish me luck ok.

-Azreen-

Thursday, March 12, 2009

What happened

It's been a while since I do blogging. I think I've been very busy for past few days. Haha. No la. Actually I went back to Terengganu and my brother do something to the PC at the house so there is no other PC to use except his laptop. Which my brother bring it every where he went :( That's the reason explaining why I'm not blogging for past few days.

So this is what happen during these few days:

  1. I went to lawatan with my classmates to visit PD Power Station in Port Dickson.
  2. I went to Shah Alam and been lepaking at Syafiza's place. Actually I'm disturbing her because she is in the middle of her final exam. Btw, thanks Sya. Love you!!
  3. I went back to Terengganu with my brother and his GF.
  4. I met my very super duper beloved mum.
  5. We celebrated papa's 55th birthday.
  6. I travel for almost 12 hours from Terengganu to Batu Pahat. Huh. wtf. Trg- KL- BP. Because tickets have been sold out!!
  7. Proceed with the Economy's project- the jual2 barang things. We do this Doughnut things.
  8. A lot of other things happened. Can't remember every single things.
  9. Owh. I ada pakai inai kat both my hands. And something happen between my brother and the inai. Hahah. Gonna tell you later.
Much lurve,
Azreen

Thursday, March 5, 2009

How I want it to be. But it turn up the other way.

Today's post isn't a good one.

I'm so damn depress at this moment.
Feel like crying.
Yes.
I'm crying.

I want to do nothing.
I only want to sit back there quietly.

Please leave me alone.
Just don't argue with me at this moment.
Don't ask too many question.
Let me do what I want to.

I want my mummy.
I know I miss her.
Nobody but only her.
I want to kiss her.
I want to be in her arms.

I'm going to do what i want to do.
Nobody's here to share this feeling.
Owh.
How I hate this feeling.

Go away!!
And never come back.

-Azreen-

There goes my dreams.

How could you pick a rim over me?

r.e.e.n

Tuesday, March 3, 2009

Girls just wanna have fun.


The girl,
Azreen

Heaven

So I'm in such a happy mood now. Feel like in a heaven. I don't know why. Just couldn't explain. I'm off to Penang this weekend to see my BF. Oh Darling! How i miss you so much. Can't wait to see you again. So this is one of the reason explaining why I'm in a veeery good mood :p Plus this Friday will be no classes because we're having a lawatan to this Tunku Jaafar Power Station in PD.

Tomorrow's night (4th March) will be an Economy Test. (Owh. I forgot to tell you that the date has been changed and i like it so much). And the due date of the MicroP assignments is on the Friday which i need to send it to Pn.Suraya on Thursday because of the lawatan. I still couldn't get the source code for the question yet. Actually I already find it. But the Ez68K software said it still can't be executed because of some errors. Someone please help me with this question.


happy-happy,
a.z.r.e.e.n

Monday, March 2, 2009

I were dating a gay!!

Euuuwwwww.


p/s: Gambar sekadar hiasan

Hugs and kisses,

azreen