The Fans

Friday, July 31, 2009

How to Install LOVE

I found this from one of my friend's facebook. Gila cute ok.

***********************************************************************************

Tech Support: Hello … how can I help you?

Customer: Well, after much consideration, I’ve decided to install
Love. Can you guide me through the process?

Tech Support: Yes. I can help you. Are you ready to proceed?

Customer: Well, I’m not very technical, but I think I’m ready. What do I do first?

Tech Support: The first step is to open your Heart. Have you
located your Heart?

Customer: Yes, but there are several other programs running now.
Is it okay to install Love while they are running?

Tech Support: What programs are running ?

Customer: Let’s see, I have Past Hurt, Low Self-Esteem, Grudge
and Resentment running right now.

Tech Support: No problem, Love will gradually erase Past Hurt
from your current operating system. It may remain in your permanent
memory but it will no longer disrupt other programs. Love will
eventually override Low Self-Esteem with a module of its own called High
Self-Esteem. However, you have to completely turn off Grudge and
Resentment. Those programs prevent Love from being properly installed.
Can you turn those off ?

Customer: I don’t know how to turn them off. Can you tell me how?

Tech Support: With pleasure. Go to your start menu and invoke
Forgiveness. Do this as many times as necessary until Grudge and
Resentment have been completely erased.

Customer: Okay, done! Love has started installing itself. Is that
normal?

Tech Support: Yes, but remember that you have only the base
program. You need to begin connecting to other Hearts in order to get
the upgrades.

Customer: Oops! I have an error message already. It says, “Error
- Program not run on external components.” What should I do?

Tech Support: Don’t worry. It means that the Love program is set
up to run on Internal Hearts, but has not yet been run on your Heart. In
non-technical terms, it simply means you have to Love yourself before
you can Love others.

Customer: So, what should I do?

Tech Support: Pull down Self-Acceptance; then click on the
following files: Forgive-Self; Realize Your Worth; and Acknowledge your
Limitations.

Customer: Okay, done.

Tech Support: Now, copy them to the “My Heart” directory. The
system will overwrite any conflicting files and begin patching faulty
programming. Also, you need to delete Verbose Self-Criticism from all
directories and empty your Recycle Bin to make sure it is completely
gone and never comes back.

Customer: Got it. Hey! My heart is filling up with new files.
Smile is playing on my monitor and Peace and Contentment are copying
themselves all over My Heart. Is this normal?

Tech Support: Sometimes. For others it takes awhile, but
eventually everything gets it at the proper time. So Love is installed
and running. One more thing before we hang up. Love is Freeware. Be sure
to give it and its various modules to everyone you meet. They will in
turn share it with others and return some cool modules back to you.

Customer: Thank you

-Azreen-

Thursday, July 30, 2009

Sleeping Pills.




Does anyone know where to get sleeping pills? I've been suffering from my insomnia since like ages ago. So td baru i decided utk pergi pku and seek an advice from a doc. Jadi doc tu kc i sleeping pills. Yaay!! But 3 biji je? Aish. Mcm mane nak survive? Oh, adakah i ni sakit? omg! omg!

***********************************************************************************

Today's prescription sleeping pills don't carry the same risks of dependence and lethal overdoses as sleeping pills of the past. But risks remain — especially for people who have certain medical conditions, including liver and kidney disease. Here's the lowdown on some of the most common types of sleeping pills used today.

Various side effects can occur with each, but all may cause:

  • Dizziness
  • Facial swelling
  • Headache
  • Prolonged drowsiness, though less so than with drugs that help you stay asleep
  • Severe allergic reaction
  • Sleep behaviors such as sleep-driving and sleep-eating

These medications may not be safe if you're an older adult. Some reports suggest that sleeping pill use is associated with an increased risk of nighttime falls and injury in older adults. Other important considerations are listed below.


The Side Effects Of Sleeping Pills

Some of the side effects of over the counter sleeping pills are: drowsiness during the day, dizziness, constipation, dry mouth and throat, lack of coordination, blurred vision , urinary retention and forgetfulness.


Sources: http://www.mayoclinic.com/health/sleeping-pills/SL00010 and http://hubpages.com/hub/insomnia-medication


p/s: Takut pula baca.

-Azreen-

Helmet Pink.

Comel wei. Sape nak kc i? Very sweet.

-Azreen-

Tuesday, July 28, 2009

Si Comel


Adam & Widad

To Study The Working Of A Phase Angle Controlled Triggering Circuit






So ini adalah gambar dari experiment power electronic yg i kena buat lab report. Malas nak fikir ok. Go go chaiyuk!!

p/s: Gambar adalah terbalik. Start dari bawah ke atas.


-Ir. Eng. Azreen-

Personal Computer

Pc i sudah elok finally. Td i hantar g kedai, org tu tukar power suply and i was charged RM40. Hope everything gonna be fine after this. With my assignments, PSM things, and mcm2 la yg sngt memerlukan guna pc. Be good ye syg.

So lepas ni i nak buat lab report power electronic which i should start doing it by last week lg. Tp tu la. Nak buat mcm mana kan. Esok nak hantar so baru harini la i buat kan. Aish. Apa nak jadi ni.

x.o.x.o
-Azreen-


Monday, July 27, 2009

Hate the most.

Still pening lg. It's been hunting me lately. Adoyai. I seriously tak suka la mcm ni. Mcm ada benda yg still follow i. Aish. Haha. Ayt tak boleh blah. Menakutkan pon ada. And this is still early in the semester and i dah start kena penyakit Insomnia i balik. Tak boleh tido mlm which is i hate so much. Penat la mcm ni. Tak boleh tido mlm. And setiap hari kelas i awal pg kot. Tension la. Huhu.

Plus my pc rosak balik. Tak suka la mcm ni. Aish. Banyak nya benda yg i tak suka.

-Azreen-

Tak Mungkin Kerna Sayang

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

(Korus)
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

(Ulang korus)

-Alyah-

Klik sini utk video

Sunday, July 26, 2009

Hari ini pon.

Today pon sama mcm semlm. Xada mood. Teruk nya i. Tak tahu la kenapa jadi mcm ni. I rasa mmg betul la i kena spell. U,tlg la i. U xkesian kat i ke? I seriously menyampah dgn perasaan mcm ni. Oh, please la pergi jauh2 this feeling.

So esok i nak puasa. Moga i'm feeling better.

Love,
-Azreen-

Saturday, July 25, 2009

Gimme a break.

Oh My Goodness. I xtau kenapa harini i sngt la tak ada mood. To be exact, i rindu kot. Td i pergi keluar dinner with him. I rasa i xckp banyak mcm biasa pon. I just mendengar dan senyum. Lucky me, Sopi join kami dinner. So if i xckp banyak pon xkesah la kn. Thanks Sopi. And bila dia silap ckp sikit je, i dah tarik muncung panjang sedepa. Mengada- ngada!! Asyek nak merajuk je. I pon xtau kenapa.

I rasa i dah kena spell la. Sbb i asyek teringat je kat si dia 2,3 hari ni. Bukan si dia yg ni. Tp yg lain. Aish. Ini bahaya. I rindu sngt2 kat u tao. Sori, i xdpt kawal perasaan i.

Ish. Tekanan la mcm ni.

-Azreen-

Tuesday, July 21, 2009

Again and again.



Meet Aqeela again people. Hehe. Saja je nak letak gambar baby ni sekali lg. Sbb suka sngt kat dia. Cuuuuteee sngt. Ish. Geram nya i. Klik sini utk tengok gambar baby ni lg.

-Azreen-

OMG!! Malu ok.

Malu la. Td kena bahan ngn classmates i sbb entry i lately ni suma berbunga- bunga. Terbang- terbang punya stories. Ala. Malu nye i. Ingatkan classmates kat sini tak ada follow blog i. Ish. Malu nye sy. Nak nyorok muka dlm bag kertas boleh??

-Azreen-

Monday, July 20, 2009

I'm hot. You are not-

Ada ke ckp i made-up stories? Hellloo. I'm telling you the truth ok. Just accept the reality la. Come on man. Tak ada masa la i nak buat cerita utk buat u kagum or jeles. U are the one yg beria- ria nak tau kan. Adoi la. This kind of people also exist aa? Funny pon ada. Aish. Terima je la hakikat yg i ni hot stuff ;-P

-Azreen-

Does Age Matter?








Rungsing,haha.skema gila kot

-Azreen-

Sunday, July 19, 2009

Blah la wei..

Obviously you are the looser, LOOSER!!!

Hujan

Harini i nak duk umh je la. I penat la. Dia ada ajak i pergi autoshow. Sbb dia nak masuk autoshow tu.Tp i penat la. Smlm dah kua balik smpi tengah mlm kan. Tak kan hrini i nk kua lg. Heheh. Actually i nak je kua, tp xpela. Kan baru lg. Tak pe la, i support u dari sini je la ye? Next time i janji i teman u.

So i lepak kt umh je. And kat lua hujan. I xtau la kat bp hujan ke x. Kesian kat dia kn?

-Azreen-

Hari yg indah dan gembira.

So hari ni hari yg indah. Kecuali bab sms yg menyemak tu. Tak pyh la nak msg i sampai mcm tu sekali. I pon dah malas nak fikir pasal mamat tu lg dah.

Ok. Back to the main topic. Early in the morning, Ok,tipu. X early pon. I kua pergi jln2 kat bp. With him. Mula- mula tengok Skrip 7707. Dia punya the making bapak la mcm sedap. Tp cite ni hampeh je sebenarnya. So sesiapa yg bercadang nak pergi tengok, sila batalkan niat anda. And then, kami decide nak buat movie marathon. Sbb bosan. Plus dia kesian kat sy sbb if sy balik awal, Ct and Ruby tak ada kat rumah. Ct pergi KL. Ruby pergi JB. Suma org ada pakwe. Sy je xad. Huhu.

2nd movie kami tengok Harry Potter The Half Blood Prince. Sy suka cerita dia. Besh. Ingat nak sambung lg after tuh. Tp kami masing2 dah penat sbb cerita HP tu lama sngt. Then balik umh, makan and mandi. Malam kami p tengok konsert kat Dataran BP. Tak ada la tengok konsert sngt pon. Just lepak je ramai2 ngn kwn2 dia.

Sy suka. Sbb dpt menghabiskan masa berkualiti bersama- sama dia. Thanks dear, for the day. Dia ingt nak teman sy sampai mlm lg sbb sy tinggal sorang kat rmh. Tp sbb dia duk kolej kena masuk before pkl 12 so dia terpaksa la balik juga :(

Anyway, mmg sy gembira hari ini. Suka. Suka.

-Azreen-

Saturday, July 18, 2009

Stay away? Hahah.

Please.. Stay away from A***r.

Why should i stay away from him? He's my friend, mind you. And what's your right to ask me to do that? Even i knew him a long more than you did.

I'm begging you.

We'll see how. If he want me to stay away from him.

Hahah. Padan muka. Gila pathetic la. Sampai mcm tu sekali. Helo. I ni bukan hadap sngt la. Please la. Saje je nak test tengok. Setakat mcm tu, xpe je la. I've learn my lesson. Thanks but no thanks!!

-Azreen-

Friday, July 17, 2009

Coz when i'm with him, i'm thinking of you.

NO! Big NO NO. Tak langsung ok. Jgn nak perasan. I'm recovering now. Feeling better. SO much better. I like!! Thank you dear. You really make my day.

-Azreen-

Terbang- terbang tinggi.

Finally. I pergi juga. Hehe. Skng ni i tengah di awang- awangan. Terbang- terbang. Sngt suka. Td pergi lunch sama2. Mula2 tu sngt la malu. Kan i ni pemalu. Tp kuatkan semangat and hati. Pergi juga. Result? I'm happy. Super happy. Yaaayy!

p/s: Nak kua pergi Ayer Hitam. Carik bear yg comel.

-Azreen-

Thursday, July 16, 2009

Saya yg malu.

OMG! I'm so happy today. I was thinking whether to go or not to go. I'm super shy ok. I really want to go until my heart beating so fast. Tp finally i xpergi pon. Sbb? I'm shy. Super shy. Haha. Tak boleh blah la i. I ni pemalu ke?

Don't worry. There will always a next time :) I think he's hot. And I'm slowly recovering from my patah hati which is very good for me.

To all my sayangs, don't worry too much about me. I'm doing great here. Believe me!!







See, i'm having sooooo much fun with my girlfriends.


-Azreen-

Barbie Girl

Very sweet one. Tempting isn't it?
-Azreen-

Wednesday, July 15, 2009

Game plan

Memang sngt menyakitkan hati. BABI la. H1N1 pon tak menyusahkan mcm u. Budget mcm la i ni x ada value. Excuse me. Please. Tapi i saja je buat2 mcm i ni desperate. Actually i ni mcm ada simpan dendam sikit2 kot. Saja nak tengok apa jd. Tapi maybe sbb i ni baik sngt kot, so plan tu tak berapa nak jadi. Huhu. Kesian i kn?? I kena practice lg ni.

Ingat,
I can forgive but never forget.

-Azreen-

Nice Try!!

Cubaan yg bagus. Anda telah berjaya mencapai matlamat anda. Congrats, teruskan usaha anda utk menyakiti hati sy. Giatkan lg usaha. Dan jangan pernah berhenti ok.

Damn!!

-Azreen-

Tuesday, July 14, 2009

A Little Too Not Over You


-David Archuleta-

It never crossed my mind at all
That's what I tell myself
What we had has come and gone
You're better off with someone else

It's for the best I know it is but I see you
Sometimes I try to hide what I feel inside
And I turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you, not over you

Aren't memories supposed to fade?
What's wrong with my heart?
Shake it off, let it go
Didn't think it'd be this hard

Should be strong, movin' on but I see you
Sometimes I try to hide what I feel inside
And I turn around, you're with him now
I just can't figure it out

Tell me why you're so hard to forget
Don't remind me, I'm not over it
Tell me why I can't seem to face the truth
I'm just a little too not over you

Maybe I regret everything I said
No way to take it all back, yeah
Now I'm on my own, how I let you go
I'll never understand
I'll never understand!


Gila terkena atas batang hidung ok!!

-Azreen-

You used to be good in bed.

What happen to you?

-Azreen-

Monday, July 13, 2009

My sunshine is back again.

Ah, it's been a while since i last update. Sngt la bz. Plus my pc rosak. So baru harini i dpt balik. Thanks ye Fizam sbb tlg i :)

Nothing much to say. Mls plak i rasa. Tp agak banyak juga yg berlaku in just a week. On Saturday i went to Melaka with the girlfriends. Sngt seronok. Super best. Will update later.

And he got himself a new gf. WTF. Mcm sial ok. Cakap tak serupa bikin. Mcm babi.

FYP sngt tak best. Dah dpt idea tp still tak siapkan proposal which i kena hantar next week. And this week kena hantar kat supervisor dulu so that she can check it first. And tengah try belajar VB and Access for the FYP purpose.

Gtg. Nak siapkan lab report and study utk quiz math esok. Daa~~

-Azreen-

Tuesday, July 7, 2009

First Day.

First day kat kolej. I think everything going smooth. Sempt pergi Pasar Pagi after kelas pagi Lab yg belum start lg sbb 1st week.Oh. Except td i dah pergi jumpa supervisor FYP i. And dia boleh ckp "Kita jumpa hari PSM la". Hampeh. Supervisor org lain dah siap bg tugas suh cari bahan mcm2 dah. Huhu. Agak keciwa di situ. Harap semua akan ok.

Baru balik from late nite movie. Transformers. Sngt best ok. Walaupun dah agak lewat pergi tengok. Tapi mmg tak rugi pon pergi. Td suppose ada kelas mlm. Tapi smpi 8.30pm lecturer still xdtg so balik umh and otw balik tu plan nak catch movie. So terus shot ke BP Mall and tengok Transformers kat sne bersama Pinky, Kechik and Fai. Sngt puas hati.

Ok. Nak tido. Esk kena bangun pagi. Nak setel pasal kelas Math IV. Good nite u olls.

Muuaahhx,
-Azreen-

Sunday, July 5, 2009

Mana jadual kelas?

I'm here. Finally sampai jugak kat rmh sewa terchenta ni. Huhu. Smpai je satu rmh suma berhabuk gle. Aish. Penat nak sapu mop suma.

Jadual kelas plak tak nak keluar2 lg. Ntah apa2 je fakulti ni. Selalu seminggu before start new sem dah upload kat website. Ni still tak nampak bayang2 pon. Mungkinkah esok adalah cuti? Ataupon terpaksa pergi fakulti and salin jadual kat sana beramai- ramai? Oh. NO!!!

And cuaca kat sini sngt la tidak remaja. Drpd tengahari sampai sekarang ni hujan. Sejuk gila. Terbantut semua plan nak keluar survey moto. At last pergi makan nasi ayam je dekat restoran yg baru bukak dpn simpang Pt. Haji Rais tu. Ok la. Not bad. Sedap juga. Lain kali boleh pergi lg :)

-Azreen-

Saturday, July 4, 2009

Balik kolej.

Japg dah nak balik kolej. Adoi. Rasa mcm malas plak. Mandi pon belum lg. Skang pukul 9.49pm. Bus dlm kul 11pm sampai la kot kt sini.

Td petang pergi survey moto. Dgn Abang and Pok E.Utk bawak pergi kelas. Senang sket nak gerak nanti. And pergi Mesra Mall after survey moto tu. Jalan2 je. Tak beli barang pon.

Pagi tadi ada tabikarama utk kanak2 Tabika Perpaduan Daerah Dungun. I pergi tlg mama make-up kan students dia. Hehe. And unfortunately mereka dpt num 4 je. I dah pon upload video mereka menari kat entry before ni.

Ok,nak pergi mandi.

-Azreen-

Tabikarama Tmn Murni Perdana

video

video

Friday, July 3, 2009

Sale I

Meet Aqeela people.

Meet Aqeela. Si mata grey.


Dah tido lepas kena tepuk2 ngn i.

Maisarah and Ashraf pon kena paksa tido dgn i. Cute la u olls.

Tengok. Geram kan, dgn Aqeela ni.


Jadi harini i jd babysitter kepada 3 org kanak2 yg comel ini. Pagi2 lagi i bangun sbb mak cik i called and nak tumpangkan baby Aqeela ni kat rmh i sbb dia ada hal sket. So i mcm xkesah la sbb i mmg suka Aqeela yg super cute ni. Tapi mama i tak ada kat rumah so i kena la jaga baby ni sorang2 since my mum got this practise thing with her students. Sampai je rmh i, dia sngt la baik. Tak menangis langsung walaupun kena tinggal ngn mama dia. Muka maintain cool je. Dlm setengah jam lepas tu, mulut dia dah start bunyi sket2 so i thought mesti dia lapar. I pon suapkan susu.

After je minum susu tu la, kejadian panic berlaku. Haha. Guess what. Aqeela berak. Alamak! Mcmane ni. I ni dah la tak pernah ada adik kecil. So i pon kamikaze je. Tanggalkan baju dia sume and bwk dia masuk toilet and cuci la berak dia. Super funny ok. Tapi finally, i berjaya jugak. Ada la dlm 15-20 minit kot i cuci berak dia. Haha.

Then lepas tu, i pakaikan balik baju dia and dodoi2 dia suh tido. Bila i tepuk2 sket punggung dia, lama2 dia pon tido. Tiba2 dia tersedar sbb bunyi sms i. Aish. Kacau betul la. Tapi still tak nanges. A very goood girl.

Then dlm tengahari dtg la plak Ashraf, abg kepada Aqeela ni. Baru balik dr latihan menari dia. And tumpang kat rmh i jugak since mama dia xbalik lg. And later Maisarah pulak dtg sbb mama dia and my mum nak pergi office, ada hal sket. That's how i end up babysit these 3 cute little kids.

What a big day!!

p/s: So Aqeela and Ashraf are my cousins while Maisarah is anak kwn mama i.

-Azreen-

Thursday, July 2, 2009

Go go power rangers.

There is always another option. Do think positively. You know you can do it. Even better than that. You go girl!!

Just think for yourself. Ignore the others. You are almost there.

Let bygones be bygones.


-Azreen-

Another one for me.

Hapus Aku by Nidji

Kutuliskan kesedihan

Semua tak bisa kau ungkapkan
Dan kita kan bicara dengan hatiku

Buang semua puisi
Antara kita berdua
Kau bunuh dia sesuatu
Yang kusebut itu cinta

Chorus:
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku

Wednesday, July 1, 2009

Life-less

Lagi 3 hari je lg nak balik kolej dah. Adoi. Tak best langsung ok. Adik dah balik dah td. Baru je balik dr hantar adik naik bus. Sigh. Bosan. Tiba2 rasa lonely plak. Bosan je rasa. Ntah la. Lately ni pon hidup rasa mcm tak lengkap je. Mcm xada life je. Tengok la, bila kolej dah start nanti mcmane. Malas nak ckp banyak. Out!

-Azreen-