The Fans

Friday, June 26, 2009

Bye bye kerja.

Jadi today is offically my last day at work. Sngt la syok. Suka. Suka. Tadi dah dpt advance duit drpd total gaji sbb Ah Kit ckp dia tak sempat nak buat updates so balance drpd gaji tu dia akan bank-in later.

It's about another week before college strat. I have a loooooot of plans to do in mind. Harap2 dpt laksanakan. I can't wait to meet Saturday :)

Oh. About FYP. So my supervisor is Pn. Norshidah Bt. Katiran which i have no idea who she is. Thought i never know her before. I siap Google lagi about her. And confirm rasa mcm tak pernah nampak. Hehe. I hope everything gonna be fine. Insya Allah.

Insomnia.
Insomnia is a symptom of a sleeping disorder characterized by persistent difficulty falling asleep or staying asleep despite the opportunity. Insomnia is a symptom, not a stand-alone diagnosis or a disease. By definition, insomnia is "difficulty initiating or maintaining sleep, or both" and it may be due to inadequate quality or quantity of sleep. It is typically followed by functional impairment while awake. Both organic and non-organic insomnia constitute a sleep disorder.

According to the United States Department of Health and Human Services in the year 2007, approximately 64 million Americans regularly suffer from insomnia each year. Insomnia is 1.4 times more common in women than in men.


So i guess I'm suffering from this sleeping disorder. Sigh. Is anyone know how to cure me? Help me!!

-Azreen-

Wednesday, June 24, 2009

Morning glory

Haish. Ada ke patut. I terjaga dari pukul 4 lebih td. And terus tak boleh tido sampai sekarang. Dah mcm2 buat nak suh tido balik. Tapi end up tak boleh tido juga and still dpn pc ni melayan kebosanan tak boleh tido pagi2 buta ni. Geram wei. Esk dah la kerja masuk morning.

Oh. Cakap pasal kerja. Tinggal 2 hari je lg. Which is harini and esk. Yay. Pastu dah start berenti kerja and boleh la berehat kejap sementara nak balik BP 4 hb ni. And hunting for new dresses will begin. Hehe.

So i plan nak pergi for dresses hunting before masuk college ni. And aleya cadangkan i go for bundle shop. I pernah gak dengar pasal ni before. Tp belum pernah cuba la. Ok, we'll see if there is any around here. I'll post some good news later :)

-Azreen-

Monday, June 22, 2009

Was it you?or was it me?

Every now and then when Im all alone
Ill be wishing you would call me on the telephone
Say you want me back but you never do
I feel like such a fool theres nothin I can do
Im such a fool for you

I cant take it what am I waiting for
My heart still breakin I miss you even more
And I cant fake it the way I could before
I hate you, but I love you
But I cant stop thinkin of you
Its true Im stuck on you

************************************************************************

Dang! Lagu ni mmg tepat kena atas dahi ak. Mcm sial la. Sakit hati wei. Why i still cant get over him? Just dump him!! Bodoh la. Fikir la wei azreen. Dah mcm2 kot dia buat kat ko. Nape ko still thinking of him. Ko ni mmg lemah la azreen. Come on, you go girl. Grow up. Wake up. Tlg la,pulangkan hati ak balik. Oh hati,kuat la sikit semangat ko. Ko kan kental.

Ya Allah ya Rahman ya Rahim,kau kuatkan la semangat ak. Hanya engkau yg lebih mengatahui segala- galanya. Hanya engkau yg tahu mana yg lebih baik utk hamba-Mu. Engkau jadikan lah ak hamba-Mu seorg yg tabah dan redha dgn ketentuan serta qada' dan qadar-Mu. Amin.

-Azreen-


Saturday, June 20, 2009

Rumbia

Here are the pictures of yesterday's steamboat dinner at Rumbia.


Papa and mama

Three generations. Mok, mama, me.
Sisters.Abang on the left. Pok E on the right.


Super malas nak uploas banyak2 since loading sngt lambat.

-Azreen-

Adoi.

Suka sangat2. Tak sampai seminggu je lagi kerja. Sampai malas je rasa nak pergi kerja. Then nak masuk kelas balik. Which is my final year. Cuak la plak. Plus FYP ni boleh menyebabkan kematian. Tapi serius la. Skang ni mmg fikiran mcm tak tenang je. Serabut sngt kot. Mcm2 nak fikir. Nanti bila dah start kelas i guess mesti lg serabut. Which me luck people.

-Azreen-

Friday, June 19, 2009

How Long Have You Been Seventeen?

Oh. Sekarang ni tengah baca buku Twilight. Sngt suka. Rasa mcm nak tengok balik cerita tu. Tapi tak ada pula kat rumah. Edward tu sngt la sweet. If i ever can have a bf like him. Kan best. Haha. Dah mula berangan.

So tinggal lagi seminggu je perlu kerja kat situ. Malas dah rasa. Bosan dah. Nasib baik hrini cuti. Tapi since i kerja, mmg super penat la. Sampai tak sempat nak ber-blogging pon. Balik rumah je, terus mandi dan tidur.

Well life is not very great recently. I had a very bad heart broken i guess. Still dlm process utk meng-adapt dgn keadaan ni. Even time for baik pulih pon belum sampai lg. A very looong process. Sigh. Penat la.

Yesterday we all satu family plus Mok and Pok E pergi dinner kat Rumbia. It was a steamboat which i like very much. Puas hati je mkn. Nanti i upload pictures. Aish. Janji lg.

-Azreen-

Tuesday, June 9, 2009

Tak Suka Tak Apa

Jikalau kau dah tak suka tak apa
Tapi janganlah kau mengata
Sudah menjadi adat di dunia
Ada rupa dan berharta orang suka

Jikalau kau dah tak suka tak apa
Biarlah ku mengundur diri
Mungkin kau rasa aku tak sepadan
Dengan dirimu

Chorus#

Ku sedar diri ini
Aku hanyalah insan biasa
Tapi aku ada harga diri
Walaupun terguris hati ini
Hingga menitis air mata
Namun semuanya tak bererti bagimu

Waktu orang suka semuanya indah
Waktu dah tak suka ada ada saja
Sukarnya nak ku temui cinta yang sejati dan bahagia

Jikalau orang tak suka tak apa
Tuhan masih menyayangi ku
Moga suatu hari akan tiba
Jodoh buatku dengan insan
Yang ikhlas cintanya

-Screen-

Friday, June 5, 2009

Laksa Penang SUPERB

Adeh. Now nih tengah mood malas nak update. Ingt nak letak entry pasal pergi explore K.Terengganu haritu ngn Ginger. Tapi still malas lg. Haha. Next time la.

Oh ye. Hari ni adalah off day sy. Officially sy bercuti pd hari ini. Heh. Jadi tadi mama masak laksa penang yg superb gila. Sumpah best. Sy ingat nak mkn 2 pinggan. Tapi makan se pinggan pon dah kenyang. Tapi still bercita- cita utk mkn sepinggan lagi di mlm hari karang. Haish. Gemuk lagi. So semua org pun dtg umh utk makan laksa penang tersebut. Mak Lang & anak2 dia. Aciq Ginger yg masih di kg. Esok dia nak balik KL dah. Mok. Pok E. Oh. Pok E dah dpt tukar ke TNB Dungun. Suka lah dia.

Ingat nak pergi rumah Pok Jek harini sbb nak tengok anak dia baby Aqeela yg sngt cantik. Xpuas la main2 dgn dia. Mata grey ok. Tapi dia org pergi rumah anak sedara Kak Mah yg kawen. So musnah la harapan sy.

p/s: Ingatkan cuti sekolah seminggu je. Rupa- rupanya 2 minggu la nokk.

-Azreen-