The Fans

Wednesday, September 30, 2009

I think i'm falling for you.

You tau tak, u buat mcm tu lg buat i cair. Lagi buat i suka kat u. Aish. U ni sngt alert and concern kat i kan? Kenapa eh? Asal i ada masalah or perlu tempat utk mengadu, mesti u muncul and tanya apa masalah i kan? U mesti nak cuba selesaikan masalah i. U mcm tau je bila i ada masalah fikiran kacau. When i need someone to talk to. U had been really a great listener for me, u know?

If u baca entry ni, mesti u tau yg i dah betul- betul fall for you. Nasib baik i tak kc address blog ni kat u kan? Kalau tak, mesti malu gila. Tak tahu nak sorok muka kat mana.

Monday morning, time lab. Bila i dtg sebelah u, u cakap "Terpesona i tengok u pakai tudung mcm ni". I tahu u main- main je kan? Tapi dlm hati i masa tu Tuhan je yg tahu mcm mana. Kembang gila. Nasib baik i ni bukan jenis yg kalau blusing nampak merah gila pipi i. If x, mesti kantoi.

That day, time i cari resepi utk buat kek buah tu, dgn cepat nya u tlg goolge utk i. Carikan i resepi kek buah tu. Hey, i boleh google sendiri la. That is really sweet u tau x? Cair gila i ok.

Thanks my dear H***y. You really light- up my life again.

-Azreen-

Here i go again.

I probably shouldn’t say this

But at times I get so scared
When I think about the previous
Relationship we shared
It was awesome but we lost it

It’s not possible for me, not to care

-Miley Cyrus-

Tuesday, September 29, 2009

Rindu membara.

Rindu H***y sangat- sangat. He's been skipping classes since Monday. Jumpa time lab Monday morning haritu je. Pastu tidak dah. OhMyGodness!! Apa dah jadi pada i? Mode gila bayang.

-Azreen-

Chemistry Bond


Ok, remember the story i told before about Izzah, my childhood friend? [Click sini] We got a same pario for raya. Tengok pic kat atas tu. Sebijik sama kan? Kami sngt terkejut and teruja bila tengok pic masing- masing. Padahal tak rancang pon. Sngt cool bukan? Ini la org panggil chemistry.

-Azreen-

Sunday, September 27, 2009

I Got A Feeling

By : Black Eyed Peas
I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good good night ooh hoo (x4)

Tonight’s the night night
Let’s live it up
I got my money
Let’s spend it up
go out and smash it
like oh my god
Jump off that sofa
Let’s get get crunk

I know that we’ll have a ball
if we get down
and go out
and just loose it all

I feel stressed out
I wanna let it go
Lets go way out spaced out
and loosing all control

Fill up my cup
Mazeltov
Look at her dancing
just take it off
Lets paint the town
We’ll shut it down
Let’s burn the roof
and then we’ll do it again

Lets Do it and do it and do it
and do it and do it
and do it and do it and live it
up and do it, do it
do it, do it, and do it
and do it and do it and do it
and do it and do it and

i gotta feeling that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good night
that tonight’s gonna be a good good night (x2)

Tonight’s the night
let’s live it up
I got my money
Lets spend it up

Go out and smash it
Like Oh My God (oh my god)
Jump off that sofa
Lets kick it up

Fill up my cup (Drink)
Mazeltov (naheim)
Look at her dancing (Move it Move it)
Just take it off

Lets paint the town
We’ll shut it down (shut it down)
Lets burn the roof
and then we’ll do it again

Here we come
here we go
we gotta rock rock
rock rock rock

Easy come
easy go
now we on top
top top top top

Feel the shot
body rock
Rock it don’t stop stop
stop stop

Round and round
up and down
around the clock clock clock clock

Monday, Tuesday, Wednesday and Thursday
Friday, Saturday, Saturday and Sunday

we keep keep keep keep going up
we know what we say say
party everyday
p-p-p-party everyday

got a feeling (ooooooo ooooooo)
that tonights gonna be a good night
that tonights gonna be a good night
that tonights gonna be a good good night
(oooooooooooo ooooooooooo)

Jumpa semula.

Serioulsy, mlm ni balik BP dah. Sumpah tak suka perasaan ini.

Last nite Izzah drop by at my place. Dia balik kg beraya dekat KT. I sngt happy. She was my childhood friend. Sngt rapat. Dari sekolah rendah. Even sekolah menengah tak sama, tp still rapat. Tulis- tulis surat semua. Share rahsia. Sampai masuk university. Now she is studying at UTM and i at UTHM. Sama negeri kan, sorang kat skudai, sorang kat BP. Tapi tak pernah jumpa. And sekarang dia dah move to KL. The whole family. Tak tinggal sini lg. Rumah dia kosong saja. So last nite was like jumpa-semula-after-3-years-tak-jumpa-kot. Sngt rindu.

-Azreen-

Saturday, September 26, 2009

Sekejap je.

Wow. Esok dah nak balik BP. Sekejap je, dah habis cuti seminggu. Plan nak buat homework, apa pon tak jadi. Mcm tak puas lagi cuti. Balik je sana, kerja sedia menanti bertimbun- timbun. Malas nak list, banyak sngt. Kesian mama & papa kena tinggal lg. Plus adik and i balik on the same day.

Oh, Pok U bakal kawin on 21st November. Tunggu, i bakal ada di sana juga. Sbb i agak- agak time tu dah abes final exam. Tengah fikir nak buat kerja part time apa time semester break nanti padahal banyak lg kerja kena buat sebelum cuti itu tiba. Dan kena study juga. Test 2. Assignments. Tutorial. Take home quiz. PSM. Aish.

-Azreen-

Friday, September 25, 2009

The best part time raya is, bila semua org fikir i ni adik, and adik i,kakak [Aidilfitri 2009]

p/s: Pictures are randomly upload. On 1, 2 & 3 Syawal.

Fahrin & K. Cousins.

Mak Andak yg perasan konon- konon if pakai spec macm tu, jd cikgu.

Aqeela.

Cousins. From behind, L-R: Haziq, Dina, Nosya, Me, Kak chik, Wani, Najmi, Insyi.

They are super cute. Dina & Farhrin.

Mak andak, Fahrin & obviously me.
Papa & Mama. Aish, blur pula pic.

One big happy family. Separuh actually.

On 2 Syawal.

Clock wise : Me, Kak chik, Mak andak, Mira, Fahrin, Insyi, Dina, Wanie, Nosya.



Me and adik with Mak Cho's children.
1 Syawal.

Me with Dina.

Abang, Azreen, Adik.

Kak Mah, Mama Ha, Mak Lang, Mama, Mak Andak.


-Azreen-

Tuesday, September 22, 2009

Aku tidak mahu tahu pasal kamu lagi.

Here goes the story. I ni bukan la apa kan. Bukan nak sombong or nak marah- marah or jahat. Tapi ni sekarang still musim raya and elok la if kita semua dpt bermaaf- maafan kan? Ok, i dah dpt get over him. And now i'm living my life to the fullest. Happy je. Mls nak kenang lagi kisah lama kan. I pon dah mls nak tahu pasal u ke, hidup u ke, apa- apa pon pasal u. Sket pon tak nak tahu. Ok, i bukan tak nak langsung kwn ngn u. Boleh. Kita kan still "kawan", mcm u ckp dulu time nak break-off ngn i. Tp harap- harap tak perlu la nak call i or text i pon. Sbb u ni sngt la annoying. Bila perlu, baru nak cari. U boleh delete num i dr phone book u, or if num hp i tu mmg melekat dlm otak u, sila buang dr ingatan u sekarang. Yes, i mean now.

Tak perlu nak call i pagi- pagi buta. I tahu ni bulan mulia, molek bermaaf- maafan. Jgn risau, i dah pon maafkan u. If u text i, then i tak reply u buat bodoh sudah la. Mcm la dulu- dulu u tak pernah buat i mcm tu kan? Even 10 smses pon i hntr, u tak balas kan? So what's the different? Chill la. Boleh tak, i mintak tlg supaya jgn kacau hidup i lg? Get out of my life. U nampak kan, pintu besar kat situ. Bye.

p/s: Aish, bulan syawal yg mulia ni pon nak suruh i maki- maki ke?

pp/s: Kenapa lelaki mcm tu? Bila kita dah berjaya mengeluarkan dia dari hidup kita dgn susah- payah nya, dia selambe je dtg balik. Ingat i ni apa? Gila!!

ppp/s: Sori, bukan semua lelaki sama.

-Azreen-

Sunday, September 20, 2009

Ucapan Khas

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir Batin. Andai ada tersalah bahasa, terkutuk or sesiapa yg terasa dgn kata- kata i sebelum ini. I mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki. Halalkan segala- galanya.

Salam Lebaran

p/s: Maybe i akan bz sikit raya ni, so kurang entry.

-Azreen-

Friday, September 18, 2009

I teruja la, En. H***y mintak blog i.

OMG! Actually i ada taip entry before ni. Tapi sbb internet connection tak berapa betul, so x dpt publish and i kena taip balik semula which is not good for me. I tak suka ok. Kena buat kerja dua kali.

So i dah sampai kg halaman ter-chenta ni pg td. Agak lambat, dlm pkl 8am lebih. Selalu nya dlm pkl 4am dah sampai. Biasa la, naik bus university mmg mcm tu. Sampai mama i pon banyak kali call, tnya i kat mana. Takut i terlepas nak turun since i kena turun dlm perjalanan, bukan dekat stesen bus terakhir. Alahai, mcm la i tak biasa naik bus kan? Mcm first time plak. Hehe. Itu la nama dia kasih seorg ibu :))

Td siang, i ada chat dgn H***y dekat muka- buku [Facebook]. And guess what? Dia mintak blog i ni punya alamat. Sbb i pernah mention kat dia pasal blog i ni, once. Aish. Mati la i. Mesti la i tak kasi kan? Mahu malu i. Dah la ada entry cerita pasal dia. Malu i, if dia dpt tahu i ada crush dgn dia. Heheh. Tengok i tulis H***y pon, tahu dah itu nama diri sendiri kan? Malu la. Perlu ke i kc adress blog i dekat dia? Sumpah segan.

Sekarang ni, H***y otw balik kg dia dekat Kedah. Have a safe journey ye. Semoga kita berjumpa lg after raya. I'm very sure that i'll be missing you sbb sekarang ni pon i dah start rindu u :(

-Azreen-

Thursday, September 17, 2009

Tak sabar nak balik dah ni.

Mlm ni balik. X sabar rasa. Yela, kwn2 suma mcm dah balik kan. Sngt excited nak balik. Beg dah packing dah semua. Tp japg nak p umh mak and letak motor kat sne. Cuti semingu, semua org tak ada. Rasa tak secure la nak tinggal motor kat rumah je.

Td ingat nak jumpa sv dulu before balik. 2 kali juga i pergi, tp tak ada jodoh. Dua- dua kali tu i pergi, sv i baru je keluar :( Mesti dia ingat i tak commited kan? Padahal if i sms dia, dia x reply. Nak call takut pula. Mmg malang la nasib i.

Kesimpulannya, mmg tak sabar nak balik. Rasa mood raya tu sngt membuak- buak, walaupun ada crisis hati dan perasaan. I harap raya kali ni, i happy. Moga ada kejutan gembira utk i di pagi raya.

-Azreen-

Check list : Kerepek and kuih raya [checked]

Td dah beli kerepek and kuih raya yg mama suruh beli. Tak ada la banyak sngt pon. Nanti if beli banyak- banyak, i x larat nak angkut bwk balik. Even i balik naik bus uni, tp still malas la. Dah la i baru perasan beg i yg besar x ada. I tinggal kat rmh haritu. Ada beg kecil je. Cmne nak bwk balik banyak brg? Aish. Ni i x packing lg. Literature review yg kena buat balik pon, xsiap- siap lg. Esok dah nak kena hantar kan. Banyak kerja ni. Td ikut Eip and Nadiah pergi baazar lg. Eip beli baju raya utk dia and adik dia. I beli inner sehelai je. And kerepek and kuih raya tu la. I ingat nak beli mercun tp mcm xjd plak sbb xtau nak beli yg mne satu. Huhu.

I happy je sekarang. Malas nak pk pasal bf i tu. Aish. Apala. Baru je lagi kisah nak bermula. So sbb i sekarang super bz, x ada masa nak pk pasal benda remeh ni semua. Me like it. Except for H***y. U selalu bermain dlm ingatan dan fikiran i. Haha. Nanti cuti raya, mesti lg rindu ngn u.

-Azreen-

Wednesday, September 16, 2009

Untung Berniaga

Oh, dpt duit gaji + untung buat project utk Finishing School haritu. Kump i buat event. Kami x jual- jual. Kami buat seminar, ajar Mathlab & Catia Explorer. Fee RM15 seorg. Dapat sambutan hangat juga since ramai final year student yg akan pakai software ni utk PSM mereka. Plus both software ni x ada kelas khas dia. So pandai- pandai la belajar sendiri. I cadang buat Visual Basic, sbb i pakai software ni :) Tp mereka insist nak buat Mathlab juga. So, i ok je la kan :( Hehe. Tak banyak sngt pon dpt, i dpt RM25 seorg untung. Tapi ok la, kumpulan kami ada 20 org. So semua mcm +- RM500 la kan? Banyak juga. Modal adalah drpd CAD, Centre of Academic Development which is RM1000. Tp of course la kena pulang balik kan?

Yaaayy!! I dah jumpa baju aladdin td. Sngt suka. Warna hijau pink. Tp, semua gambar baju raya adalah after raya baru boleh post :))

p/s: Hani, u jgn risau. I still lg nak cari selendang. So, kita boleh la shopping sama- sama nanti tu. U jgn sedih. Dah la u sampai dulu. i kt overseas lg tau. Hahah.

pp/s: Oh ye. Esk mlm i balik kg dah. Tak sabar. Tp kuih raya and kerepek yg mama pesan suruh beli, i xbeli lg.

-Azreen-

Banyak pulak mengadu.

Sejak kebelakangan ni, i dgn H***y dh jadi kwn krib :)) Semua benda nak ngadu ngn dia. Plus i ngn bf i gduh besar ritu, and i still tak dpt nak maafkan dia. Geram la. Semua benda nak cte ngn H***y. Haha. Thanks sbb layan kan i cerita- cerita semua ok. Ngadu- ngadu semua dekat dia. Siap bagi pandangan, support i semua. Tu yg i mcm x percaya yg i ym dgn dia. Tp i suka. Yela, kata lg crush. Tp i dengr dia tu player. So no wonder la perangai mcm baik- baik gitu kan? Player mmg tau cara nak layan wanita cantik mcm i ni dgn lemah- lembut. Sampai cair hati i. Bukan setakat hati, i pon cair. Melting mcm coklat masuk dlm oven yg panas gila. Kejap je dah cair. Aish. Kenapa la u ni hensem dan pandai amek hati? Masa i tengah x stable emotion plak tu. Adoi la. Tengok, tambah lg rasa suka i kat u. Haha. Gila bayang. Tlg la. Cepat sngt i ni.. Come on Azreen.

Ok, nak tido la. Baru lepas ym ngn H***y lg :))))

Hugs and kisses,
-Azreen-

Tuesday, September 15, 2009

Hensem la awak ni.

Suppose nya i kena buat lab report sekarang ni. Tp tiba- tiba mcm stuck pula. Dah buat separuh, sampai tengah, tak tahu nak buat cmne. Nak tnya Amal, tp dia xada kat umh. Cmne la ni. Huhu.

So skng tengah ym ngn H***y lg. Dia ckp i sombong. Sbb time kelas pg td, i lalu dpn dia and dia mcm peewit- peewit kat i. I segan ok. Dah la actually i dah lama ada crush ngn dia. Dari tahun 3 kot. Ke tahun 2? Hehe. So i senyum je la. Tak kan nak peewit dia balik kan? Sekarang dia tengah complaint sbb i tak layan dia td. Aish, tlg la. Awk tu dah la hensem :))

p/s : Dah dpt makan sate td. Suka.

-Azreen-

Pario

Utk baju raya tahun ni, sampai hrini (Selasa), satu pon i xada lg. Ok, tipu. Beberapa bulan lepas mama ada pergi Indonesia. So dia ada belikan adik and i baju kebaya sehelai sorang. So i plan nak pakai utk raya ni la. Tp still xada kain. Puas i cari. Tp td finally i pergi First Lady dekat Tmn U and jumpa la pario yg sudah lama i cari. Thanks god. Ada juga baju raya sehelai :)) Warna biru. Suka la, even tak ada la puas hati sngt. Sbb tak banyak pon yg ada. Cantik juga. And maybe esok mlm i nak pergi cari sepasang lagi baju raya. Aiming for the baju kurung moden yg lengan dia cantik tu, ada kembung- kembung mcm Aladdin. Eny ckp lengan Siti Nurhaliza, tp i nak juga panggil lengan Aladdin :))



Contoh ikatan kain pario. Cantik kan? [click on image for larger view]
Source : Goolge.

-Azreen-

Monday, September 14, 2009

Me craving for sate.

Nak makan sate!!! Esok la, pergi baazar ramadhan and beli sate. Rabu dah nak balik :) Harini berbuka masak sendiri. Sambal sotong and sayur labu masak air. Plus sambal ketuk. Best. Lapar gila dah ni. Still bercuti dr puasa.

-Azreen-

Sunday, September 13, 2009

Dinner [break fast] Pre- Employment

I penat sikit harini. Semlm tido pkl 4 am sbb men game. Haha. Padan muka. Spe suh i men game kan? Semua fb punya pasal. Mmg suka buat game best- best.

So td i buka puasa dekat kampus. Ada Majlis Penutup utk Pre- Employment Progrmme a.k.a Finishing School. So, ada diner/ break fast. Boleh tahan mknan dia. Mkn nasi beriani. And McD sponser apple pie je. Hehe. Tp i x dpt pon lucky draw. Dah la banyak ok. I mmg x lucky. I mmg xada camera so tunggu Fizam je nanti. If i malas, nanti i letak kat fb je.

Td i ym ngn sorng klasmae i ni. H***y. Dia sngt berbeza ok. Time kat kelas, dia mmg suka sngt bahan i. Teruk kena. Tapi bila ym ngn dia, baik gila ok. Mcm tak percaya itu dia. I selalu jugak ym ngn dia sebenarnya. Tp baru teringat nak cerita. Kat fb pon sama. Sngt aneh. Siap dpt top follower i lg kat fb. Rajin betul comment status or post i. Tp kat kelas, jgn harap nak ckp elok- elok ngn i. Mmg keje dia nak membahan i je.

Rasa nak tido awl la harini. Mengantuk je.

-Azreen-

Anything I'm Not

I will never be, I will never be tall, no
And I will never be, never ever be sure of it all
Oh, why is the world so cruel to me
When all, all I ever want to be is anything I'm not

Gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free, I wanna be new and different
Anything I'm not
I'm not

I will never be, I will never be you, no
I will always be, I will always be me, that I know
But oh, even though I'm happy being me
I want to get away from all this harsh reality, oh

Gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free, I wanna be new and different
Anything I'm not

Yeah, gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free, I wanna be new and different
Anything I'm not
Anything I'm not
Oh, anything I'm not

Gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free, I wanna be new and different
Anything I'm not

Yeah, gimme a break, a little escape
I am so tired of being me
I wanna be free, I wanna be new and different
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
Anything I'm not
-Azreen-

Selesai shopping baju raya.




High heels. Red dress.

-Azreen-

Mengubati hati lara: Big Apple, McD and movie

Baru pulang dr shopping baju raya. Apa pon x beli. BP Walk tak ada baju raya yg cantik. Baik i beli dekat pasar ramadhan Pt. Raja. Lagi cantik kot. And the best part utk tambah lg sakit hati i, i have a big fight with my-so-called-bf. Geram nya i. Sumpah rasa mcm nak sepak je. Baran tak tentu pasal. Aish, i tau la u penat. Tapi jgn la mcm tu sekali. I pon penat jugak. If i tau u mcm ni, baik tak pyh keluar td. At least tak ada la gaduh besar mcm ni :( He texted me, tp i rasa mls nak layan lg. Bia je dulu. Turned- off the phone.

Balik je rmh, terus memerap dlm bilik. And tiba- tiba dengar Pinky nak keluar, tanya dia nak pergi mana. She said nak tengok movie dgn Kechik. So i ckp nak ikut. Kami tengok I Love You, Beth Cooper. Kelakar gila. Then pergi beli McD. McFlurry and McChicken are super yummy. Then balik, sambung mkn Big Apple yg beli time keluar td. So sekarang i sngt happy dah. Thanks Pinky and Kechik darlings.

Saturday, September 12, 2009

Why so serious?

Adoi. Kenapa org selalu nya ckp tak serupa bikin? Bukan la nak ckp yg i ni bagus sngt. Ckp, mesti buat. Tak. Tapi tu la, manusia kan. Cakap mcm lain. Tapi buat mcm lain. Geram sngt. Bukan i tak boleh get over it, cuma i teringat je. Tiba- tiba. Mmg sakit hati.

Ok, mula- mula ckp mcm- mcm. Yela, nak avoid i kan. Alasan semua nampak mcm i la yg salah. U tu bagus sngt. Tup- tup, dlm masa yg sekejap. Sangat sekejap. I can't even start to breath yet. Aik, dah buat balik. Pelik gila kot. Mmg sembang lebih la u. Seriusly, i mmg menyesal semua tu berlaku. I harap sngt- sngt yg semua tu tak pernah berlaku. Memori tu hanya menyakitkan hati i. Meninggalkan parut dalam hati yg tak mungkin akan hilang. Meninggalkan kenangan yg pahit dalam salah satu memori otak i. Memenuhkan ruang otak yg sepatutnya dipenuhi memori indah lain.

Bukan i tak happy. Tipu kalau i ckp tak pernah rasa happy kan. Tapi i cuma harap ianya tak berlaku. Kerana ianya telah meninggalkan sedikit noda hitam dlm putih suci hidup i sebelum ni. Oh, how i regret it. The biggest mistake i've ever done is: YOU.

-Azreen-

She Wolf

By:Shakira
SOS she's in disguise
SOS she's in disguise
There's a she wolf in disguise
Coming out
Coming out
Coming out

A domesticated girl that's all you ask of me
Darling it is no joke, this is lycanthropy
The moon's awake now with eyes wide open
My body is craving, so feed the hungry

I've been devoting myself to you Monday to Monday and Friday to Friday
Not getting enough retirbution or decent incentives to keep me at it
I'm starting to feel just a little abused like a coffee machine in an office
So I'm gonna go somewhere closer to get me a lover and tell you all about it

There's a she wolf in the closet
Open up and set her free
There's a she wolf in your closet
Let it out so it can breathe

Sitting across a bar staring right at her prey
It's going well so far, she's gonna get her way
Nocturnal creatures are not so prudent
The moon's my teacher, and I'm her student

To locate the single man, I've got on me a special radar
And the fire department hotline in case I get in trouble later
Not looking for cute little divas or rich city guys, I just want to enjoy
By having a very good time and behave very bad in the arms of a boy

Friday, September 11, 2009

Librarian Hensem

Harini i berbuka puasa dgn Ct di KFC. Ruby keluar dgn bf dia. So tinggal i ngn Ct je, kami decide nak mkn kat luar sbb mls nak masak :) Sampai je, kami pergi cari kueh sikit dekat baazar ramdhan. Pastu, terus ke KFC sbb takut ramai org. Nasib baik, kami sampai 6.30pm tu xramai lg org. After je turn i beli makanan, mmg mcm ramai gila org. Masa i tengah tungu turn beli mknan, i nampak Librarian hensem ni. Staff UTHM. I ingat dia lalu je.

Lepas beli makanan, and duduk- duduk tunggu masuk waktu, tiba- tiba Librarian hensem ni dtg. Rupa- rupanya dia berbuka kat KFC jugak ok. Dgn semua librarians lain. Hehe. I'm super excited. I dah lama suka tengok librarian hensem ni. If pergi library, mmg selalu je usha- usha dia. Hekhek. Gatal. Sambil mkn, sambil tengok- tengok libarian hensem mkn, senyum dan bergelak ketawa dgn librarians lain. Nasib la semua librarians tu lelaki. Kalau x, mesti i jeles tao. So, di KFC td i sngt puas. Dpt menjamu perut dan mata sekali gus :))

-Azreen-

Azreen malu,

Haha. Teruk la i. Betul -betul lame. I just come back from test JPJ. Yg on the road i lulus, tp dlm litar failed. Again. Dekat 3 pointer time nak keluar juga. WTH. Haha. Malu je. Apalah Azreen ni. Buat test sampai 2 kali pon masih failed. Dah la re- test kena bayar RM100. Adoi, melayang la duit raya i. Mama, papa, abang, mak cik, pak cik, nenek and sepupu- sepupu i semua yg disayangi lagi baik hati, kc la duit raya banyak- banyak sket ye. Sekian, terima kasih.

-Azreen-

Thursday, September 10, 2009

Sejarah SV

I ada dengar drpd senior i. Sv i xpernah kc A utk student PSM dia. Baru sorang dpt A, itu pon sbb dean suka robot dia. Alamak. Mati la i. Aish. Baru angan- angan nak dpt A utk PSM. Cmne nak buat utk dpt A eh? Nak A. Nak A. Nak A.

*SV = Supervisor
*PSM = Projek Sarjana Muda

-Azreen-

Another tiring day.

I sngt penat la harini. Pg tadi bangun awal semata- mata nak pergi jumpa supervisor (SV) i. Sampai je kat bilik dia, dia xada. Dr pkl 8.30 am sampai pkl 10.30 kot i tunggu. 3 kali pergi bilik dia. Geram i. Pergi awal tak ada, i pergi lewat nanti dia bising. At last, pkl 12.00 pm baru dpt jumpa.

Td i pergi belajar kereta sbb esok i ada re-test JPJ. Gila takut. Harap- harap kali ni lulus. Gila looser buat test kereta sampai 2 kali. Haha. Apa la i ni. Semua tlg doakan i, ye. Amin.

Mama ckp nak masukkan duit utk i shopping baju raya. Yaay!! Tak sabar nak pergi shopping ngn bf i. Hehe.

Pyn baru je lepas call i and tanya nak pergi buka puasa sama- sama dekat Senggarang x? Makan kerang bakar, bestnya!! Nanti i tanya housemates i nak ikut tak?

-Azreen-

Takin' Back My Love

by :Enrique Iglesias feat. Ciara

p/s : Malas nak upload. So kc link je.

Wednesday, September 9, 2009

Go Get a Life.

Perasan. Blah la wei. I tak ambil peduli pasal u pon ok. U ingat u tu siapa? Hebat sngt? I tau la, u dh ambil hak i kn? Sbb tu u takut. Org yg salah mmg mcm tu. Dah la ambil hak i. Pastu nak buat mcm la i ni apa je. Helo, sori sket ye. I tak hadap la. U boleh ambil. Boleh simpan. I pon dah fed- up. Mls nak peduli lg. Tp tlg la jgn kacau hidup i lg. I tak nak ada kaitan dgn u or hidup u. And tlg juga, jgn masuk campur hal i. Nak ambil tahu pasal i la, nak compare i dgn u la. Please la. Go away. Sngt serabut ok. I happy dgn hidup i sekarang ni. Jgn nak sibuk- sibuk and punah- ranahkan ke-happy-an i sekarang ni. Blah. Blah. Go get a life!!

p/s: I tau u tak baca blog i, tp i rasa gembira bila dah luahkan. And kalau u baca lg baik.

-Azreen-

Tuesday, September 8, 2009

Baby Ariff

Ingat tak i ckp nak pergi tengok baby Kak Yati dgn Abg Shahril? [Rujuk sini] So ini la dia, introducing Mohd Ariff.
Hensem kan?



-Azreen-

Monday, September 7, 2009

You said move on, where do i go?

Oh. Sangat la tidak happy perasaan pd waktu ini. Boleh bayangkan tak? Tak tergambar dgn kata- kata. Tak tahu kenapa. Tp seriously tak ada mood. I tahu salah satu sbb adalah PMS. Sngt tidak suka. Sila period cepat so that tak PMS dah. So, sekarang i nak pergi mandi. Shampoo rambut, mandi lama- lama. Manjakan diri. Lepas tu nak pergi kedai and beli ice- creams and chocolates. They've always been my cure.

//updates
Sedang menikmati ice- cream bersama chocolate and float. Oh, heaven.

-Azreen-

Banyak gelak je harini.

I penat sngt harini. Tak tau npe. Padahal bukan buat apa pon. Oh, ye. Kelas i dari pkl 8-11am. 2-5pm. Itu je la. Mugkin td kat kelas i galak sngt. Banyak gelak- gelak ngn Amal. Haha. Balik rmh terus tido. Ingat nak pergi baazar, sekali housemate i ckp nak masak. So i ok je la. I tertido, bangun je dah 6.45 pm. Semua dah siap masak. Teruk betul la perangai anak dara ni sorang. Aish. Td i call mama, tp tak dpt. Mama mesti tengah bz masak kat dapur sampai tak sedar i call kan? Kesian i. Harini bosan je. Tak ada apa- apa yg menarik. Nanti i post iklan durex yg sangat comel pd i :))
I mengidam nak mkn banyak benda. Tp still tak dpt. Tak ada org nak layan keinginan i. Haha. Ngade!!

-Azreen-

Sunday, September 6, 2009

Bf i syg i.

Harini berbuka pusa rmh mak lg. Blik dah pkl 10 pm. Terus keluar merayap menggatal. Pergi minum ngn bf i. Hehe. Yela, last week seminggu kot i xjumpa dia. Mesti la ada terasa rindu sket kan? Pastu kami plan nak pergi cari baju raya next week. Hehe. Tak sabar la i nak ber- shopping raya. So kena buat list brg apa nak di cari utk raya :)) Lepas minum kejap, i ckp nak beli roti. Dgn baik nya, dia terus bwk i pergi 7-Eleven. Padahal 7E itu adalah jauh ye. Terpaksa patah balik. Jahat ke i? Tak ada la. Itu makna nya bf i syg i. Betul x? I jwb sendiri. Betul.

p/s : Bf i ada test esk. Gud luck yang. All the best. Jgn tension- tension.

-Azreen-

Big Apple, Secret Recipe, McD, oh tak lupa juga sate.

Rasa mcm sngt lame la pulak harini. Bosan gila kot. Teringin tiba- tiba ada org call and ajak berbuka puasa sama- sama. Dekat very a nice place. And org tersebut belanja. Haha. Sngt demand ok. But seriously, harini dah 16 Ramadhan kan? Rasa mcm nak mkn Big Apple, Secret Recipe, McD, oh tak lupa juga sate. Banyak nya mengidam. Semua tak healthy pulak tu. Nak tengok movie jugak. Lepas tu, shopping raya sket. Beli baju, handbag baru. So, ada sesiapa yg berani nak sahut cabaran i? Sila. Sila. Sila sms atau call i secepat mungkin kerana masa itu amat berharga.

p/s: I serious ni.

-Azreen-

Friday, September 4, 2009

Fatin

Kenyang gila i sekarang ni. Td makan kat Fatin sngt sheeedap. Semua adalah seramai 48 orang. Bising sngt kami kat restaurant tu. Dah conquer 2 meja panjang. Semua org pon tengok kami. Sampai je, buat bising. Haha. Sampai dah masuk waktu pon tak perasan. Apalah uols ni. Menu kami adalah:
  1. Nasi putih
  2. Ikan siakap masak sweet sour
  3. Kailan goreng ikan masin
  4. Sotong & udang celup tepung
  5. Buah kurma
  6. Jus tembikai
  7. Fresh orange
Superb ok. Sangt sedap. lepas berbuka, kami singgah rmh mak angkat i utk solat maghrib. Kami adalah i, Ct, Ruby, anda Amal. Org lain semua terus balik. Tak kan la i nak ajak semua singgah umh mak angkat i. Ingt open house ke? Huhu. Lepas solat tu, makan lg. Nasib baik mak suruh mkn kuih je. Tak suruh makan nasi. Kenyang sngt dah. And sempat minum air soda cap ayam.

Ariff baby Kak Yati sngt comel. Putih gila. Sampai merah- merah kulit dia. Umur bru sebulan tp minum susu banyk gila ok. Sngt comel. Teruja tngok baby secomel itu. Ni rasa tak sabar nak kawen :))

-Azreen-

Plan has changes.

Tak jadi pergi rumah mak angkat i.I postpone kan ke hari esok. Sbb? Jeng.. jeng.. jeng.. I ada majlis berbuka puasa dgn kawan- kawan sekelas i. Tiba- tiba je mereka post kat fb, ajak pergi buka puasa beramai- ramai. I pon excited la. Terus call mak and ckp xjadi balik harini. Esok baru balik. Nasib baik mak tak buat apa- apa lg. Aish. Susah kan jadi hot stuff ni. Semua nak buka puasa dgn i. Haha. Cet. Perasan. So i akan berbuka bersama peminat yg ramai pd hari ini. Tak sabar. Mesti meriah. Kami dijangka akan berbuka di Fatin. Tak tahu la mcm mana keadaan nya nanti. Balik nanti i update pasal restaurant tu and apa yg berlaku. Tunguuuuu.

-Azreen-

Azreen Likes This

"Us girls we are so magical
Soft skin, red lips, so kissable
Hard to resist, so touchable
Too good to deny it
It ain't no big deal, it's innocent"

Katy Perry- I Kissed a Girl

Baru New.

Ok. I dah tukar sikit -sikit colour blog i. Bukan sket la. Banyak. Hehe. Berwarna- warni. Serabut mata memandang. Tapi i suka kan? Nak buat mcm mane. I suka jugak nak letak mcm layout yg banyak- banyak gambar tu. Tp nanti blog i jd lembab nak loading. I tak suka la nyah lembab- lembab ni. So i pakai templete yg sedia ada je and tukar- tukar warna dia sahaja. Kawan- kawan suka tak tengok very the colourful one i punya blog? Suka la. Suka la.

-Azreen-

Literature Review, Keyboard Baru and New Baby Boy.

Finally. I dah berjaya siapkan literature review i yg dari td lg i buat. Hehe. Walau pon xada la banyak sngt pages i berjaya buat,tp i rasa bangga. Sbb semua tu adalah hasil usaha i sendiri. No copy & paste ye kwn- kwn. Suuuuuuka.

I'm thinking of getting a new keyboard for myself. Keyboard i sekarang ni mcm xberapa betul la. Asyek jd salah eja je. I dah tekan, tp huruf tak keluar. Mcm ada spring kat bawah huruf ni semua. Kena tekan kuat sikit. Especially letters yg baris atas spt t, u and y. Geram i. Bila dah tulis- tulis banyak semua, baru perasan banyak salah eja. I tak suka nak edit -edit balik ni tao. Menyampah.

Esk i rasa nak pergi berbuka kat rmh mak angkat i yg dekat Pt. Semarang tu. Dah lama kot tak pergi rmh dia. Kesian dia. Mesti rindu kat i yg comel ni kan? Perasan. Well, tak kan nk pergi tangan kosong je kan? Tapi i super malas nak kena singgah baazar ramadhan plak nak beli kuih. Nak buat sendiri mmg tak sempat la kan. And Kak Yati, wife Abg Shahril dah selamat lahirkan baby boy. Tu yg menambahkan semangat i nak pergi rmh mak tu esk. And i tido sana la semalaman. Sabtu tu ada plak Finishing Scholl.

Nak tido la. Penat sangat.
Good Night.

-Azreen-

Thursday, September 3, 2009

24 hours are enough.

Tekanan la pulak.Baru ingat nak rehat- rehat sikit lepas abes semua test semlm and exhibition td. Tapi sekarang i tengah berhempas- pulas siapkan thesis i. Adoi. Kesian kat otak i tak dpt berehat. Esok plak ada kelas pagi pukul 8. Mcm sngt penat la i minggu ni. Start naik cuti last week, sampai td baru la mcm lega sket. Oh, tak juga. Weekend ni ada lg program Finishing School tersebut. Jeles betul la. I nak berehat sekejap pon tak boleh. Tlg la kc i masa lebih sket so that i can rehat- rehat kan? Aish. Azreen tak bersyukur. Tak baik. Tak baik. Cukup la masa 24 jam tu. Cuma kena pandai bahagi masa je. Contohnya, sekarang. Kena siapkan thesis la, bukan blogging. Obviously tak pandai bahagi masa. Gotcha. Hahah.

Muuahhhxx.
-Azreen-

Peeeeeeenatt.

Harini sngt penat. Ada exhibition utk subjek Engineering Management. Kami start pergi kt tempat tu adalah pd pukul 9 am. And dpt present pd pukul 3 lebih. Sngt penat menuggu. Super peeeeeenat. Tak dpt digambarkan mcm mana. Balik je i terus tertidur sampai boleh terlepas zohor. Huhu. sabar je la. Lepas berbuka ni karang ada je i tidur bangun tengah mlm krang. Yela, esk nak jumpa sv. Dah 2 mingu i tk jumpa dia. Heheh. Mau mengamuk dia dgn i nanti. Selamat berbuka puasa semua.

-Azreen-

Wednesday, September 2, 2009

Glemer mcm artis.

Ok. Sekarang i nak perasan yg i ni glemer mcm artis. Kalau tak suka baca, sila stop sekarang. Hahah.

Kes 1
Baru selesai terawih di Masjid UTHM. Tiba- tiba ada org tegur i. Eh, u ni dulu ada belajar kat SKC x? *SKC= Sekolah Keb. Cenderawasih, Kuantan*. I pon jawb la. Ada. Kenapa? And the girl yg tegur i tu ckp, dulu i pon belajar kat sana. Ohhh. Tapi sebenarnya i tak kenal pon dia. Hehe. I belajar kat sana masa darjah 1- 4 je kot. Wow. Kecik- kecik dah glemer.

Kes 2
Ni masa program Finishing School. LDK- mate i tanya. U ni dulu Matrix Pahang eh? I pon ckp la Aa, mmg pon. Oh, dulu i selalu nampak u kat matrix. Yeke? I tak perasan la. Sori. Bukti i mmg glemer.

Kes 3
Ni masa kat matrix. I kat admin. Tiba- tiba ada sorang guy ni tegur i. U ni Noor Azrren Binti Shafie kan? Amboi. Siap nama penuh. I pon ckp, yela. Boleh i tlg? Dia ckp, u ni dulu SKC kan? Tak kenal i ke? Hehe. Rupa- rupa nya he is one of my classmate back then in primary school, Harriz. Tapi i tak perasan sbb mmg tak perasan pon. Rasa sngt glemer. Dah la dulu i pakai spec. Tp time tu, i pakai contact lens pon, dia masih cam i. Dulu- dulu i ada crush kat dia. Hehe. Malu la i, dia ingat lg kat i.

See. I glemer kan?

-Azreen-

With me. With you.

If you are more happy being with her rather than me, please let me go. Not partially let me go, but totally. Let my heart go, let my body go. I'm hurting inside. If you know you're mine, then do come back to me. You don't know how all this things make me suffer inside. You see me cry, you see me laugh. You see me enjoying my life. But deep down inside the wound will never be heal. How my life been seriously dark. No shine. People just don't understand how i feel. I don't know if i can handle this burden any longer. I've been the strongest person I've ever imagine. I'm crying inside. Outside, you seen me smile. You just don't get it every time i told you to just shut- up & let me go. Yes.
Let me go.

p/s: Esok i ada test power electronic. eh. dah masuk 2hb. haha. mlm nanti la maksudnya.

-Azreen-

Tuesday, September 1, 2009

I tak sengaja.

Boleh tak tlg berenti sakitkan hati i? I tak ada susahkan hidup you pon. Ke ada?

-Azreen-