The Fans

Tuesday, August 28, 2012

Custom- Made Veil untuk Tempahan

Masih tak terlambat nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kan? Mesti ramai b2b yang dah menamatkan zaman bujang masing2 time raya ni kan? Kawan2 i pon ramaiiiiiiiii yang kahwin time ni. I? Belum lagi! Tunggu tahun depan juga lah.

So straight to the point, i actually nak bgtau yang i ada buat business sikit2, seperti tajuk di atas lah. I dah mula ambil tempahan untuk buat veil as per korang punya idaman. So kat bawah ni contoh veil yang i buatkan untuk kawan rapat i.

Material: Chiffon
Details: Lace with 3D flower & pearl beads





Cantik kannnnn? Hahaha. Puji diri sendiri ke apa? So kalau ada yang berminat, sila lah jangan malu jangan segan email i azreenshafie@gmail.com. I'allah, harga yang i charge adalah murah2 sahaja and mampu di miliki semua.

What's the point?

What's the point of having a new colleague/ a new assistant if i'm still doing all the works? In fact, i even do his works. He came late to the office like a boss, he left the office early like a boss. And he is still under probation.  What's the point?

Thursday, August 16, 2012

Menjelang Hari Raya 2012M/ 1433H

Lagi 3 hari nak raya kan??? Dekat office, dah ramai yang start cuti. Esok lagi lah. Guess tinggal 2,3 orang je dekar office, including me. Waaaaaaaa. Memang kalau iku thati, i apply je cuti hari Jumaat tu. Tapi apakan daya, rasa membazir je kalau i apply cuti. Sebab? Sebab nya, i tunggu abang kesayangan i tu lah. Dia now kerja dekat Bintulu. So flight dia akan sampai KL hari SABTU, pukul 5.00 petang. So, malam raya lah nampak nya kami dua beradik akan balik Paka.

And adik i, lagi kesian. Pagi Raya dia ada atas platform, pakai coverall. Nasib baik dia cakap platform yang dia nak pergi tu dekat Miri je & ramai orang Islam so boleh celebrate raya sama2 kan. Kesian sangat. Jadi tahun ni raya berempat je lah dengan mama & papa. Dah la tahun ni tahun last beraya sebagai single, I'Allah. Kalau tahun depan kena beraya dengan in- laws macam mana? Redha je lah. Tak pela, nak buat macam mana dah adat kehidupan. Ceewahh.

So rasa nya nak wish Selamat Hari Raya lah pada semua b2b/ reader. Takut tak sempat nak blog dah. Maklum lah, dah nak raya kan. Dengan rendah diri, i nak mohon maaf pada semua b2b/ reader yang kenal/ tak mengenali diri i (means kenal di alam maya) kalau i ada terkasar bahasa/ tersinggung u all dengan penulisan i. Tak pernah berniat nak sakitkan hati siapa2 sejak mula berblog.

Dan tak lupa juga, Selamat Menyambut Kemerdekaan Malaysia yang ke- 55. Err, tak payah google lah gambar (If you know what i mean.)

Monday, August 13, 2012

Wedding Progress: Countdown #Tutorial

Nampak gambar kat atas? Ye, kedua2 nya adalah countdown to my wedding day! Kalau tengok gambar yang atas, dia kira guna months so lebih kurang 6 months plus lagi kan. Tapi, bila tengok gambar bawah, dia kira guna days which is 208 days. Terus rasa nak pitam bila tengok ada 208 days je lagi.

Actually ticker/ countdown kat macam kat atas ni sangat membantu kita B2b untuk keep track dengan wedding preparation progress kita. Kita akan tahu apa yang perlu di buat bila masa tinggal sekian- sekian.

So, untuk Daisypath (gambar atas), sila ke link ini. And untuk ke Widdlytinks (gambar bawah), sila ke link ini. Harap dapat membantu b2b semua. Sangat senang nak buat. Cuma perlu masukkan details majlis kita and play around with the setting untuk tukar color/ font/ back ground. Then copy je code yang dah di generate. Paste dalam blog, siap!

Selamat mengira, kalau tak faham boleh lah tanya.

Friday, August 10, 2012

Merdeka-Raya Random Giveaway by Lyana's Studio

Jom, join GA from Lyana here.

I nak tag semua reader i yang rajin nak join GA ni.

Thursday, August 9, 2012

Kuih Cornflakes Chocolate untuk dijual

Sesiapa yang berminat boleh pm i. Kuih raya Cornflakes Chocolate. COD Shah Alam Seksyen 19/ 20/ Batu 3. Add RM5 for postage.

1 Balang (52 pcs) RM 20.00 Shj. Pm me at azreenshafie@gmail.com.

 Pm me at azreenshafie@gmail.com.

Wednesday, August 8, 2012

Being Thankful

I never find someone that is too transparent as he is. What he said, is what actually is in his mind/ heart. Sometimes i find it hurts me. Deeply. But sometimes i find it as a huge Rahmat. I should be thankful to Allah s.w.t. What else i'm asking for? The most important thing is, he loves me as i am. No matter what other people think of me.

He always try his best to make me feel happy. Even sometimes he failed (or it is just me being silly), it is the effort that count. I know that he is not the guy who are good at words, but i know he loves me as i did.

Thanks for all the loves you showered me all this while. Please, never stop loving me.

Friday, August 3, 2012

Wednesday, August 1, 2012

Hadiah Contest

Sepasang t-shirt Bride & Groom kini milikku :P

So inilah hadiah from Contest yang i pernah join dulu. Klik sini. Thanks pada penganjur, Cik As penaja hadiah, Rayyan Homemade Tshirt Printing. Tak sabar nak pakai berdua dengan En. Tunang. Hehe. Plan i, nak pakai untuk pre- wedding I'Allah.