The Fans

Monday, August 13, 2012

Wedding Progress: Countdown #Tutorial

Nampak gambar kat atas? Ye, kedua2 nya adalah countdown to my wedding day! Kalau tengok gambar yang atas, dia kira guna months so lebih kurang 6 months plus lagi kan. Tapi, bila tengok gambar bawah, dia kira guna days which is 208 days. Terus rasa nak pitam bila tengok ada 208 days je lagi.

Actually ticker/ countdown kat macam kat atas ni sangat membantu kita B2b untuk keep track dengan wedding preparation progress kita. Kita akan tahu apa yang perlu di buat bila masa tinggal sekian- sekian.

So, untuk Daisypath (gambar atas), sila ke link ini. And untuk ke Widdlytinks (gambar bawah), sila ke link ini. Harap dapat membantu b2b semua. Sangat senang nak buat. Cuma perlu masukkan details majlis kita and play around with the setting untuk tukar color/ font/ back ground. Then copy je code yang dah di generate. Paste dalam blog, siap!

Selamat mengira, kalau tak faham boleh lah tanya.

No comments: