The Fans

Monday, November 30, 2009

Manusia tak layak dipanggil manusia.

Huh. Berlagak nak mampus. Seriusly rasa nak bunuh je kau. Atau tanam kau hidup- hidup. Atau bakar hidup- hidup. Geram betul. Mcm la bagus sngt. Berlagak sangat- sangat. Kau ingat kau tu siapa ha? Kalau i ungkit balik apa i dah buat pada kau, banyak sangat.I malas je. I still jaga maruah kau sebagai lelaki. Tapi kau masih nak budget bagus. Bila kau perlu, kau cari i. Manusia apakah kau ni? Err.. Layak ke digelar manusia?

-Azreen-

Saturday, November 28, 2009

Nasib baik dia ada.

Cerita ni adalah kesinambungan dari entry sebelum ni. Nak buat satu entry mcm panjang sangat je.

So, dekat Temerloh tu i called him sbb dia ada dekat kampung di Temerloh utk sambut raya. And he came to tempat yg kereta kami rosak and tunggu utk towing truck dtg. Konon- konon dtg nak teman la kan. Yela, time tu dah gelap. Takut juga. Dah la 2 org gadis cantik dlm kereta.

Sambil tunggu towing truck tu, kami borak- borak saja. And then dia ikut hantar i dgn adik ke bengkel kereta dekat Maran tu. Nasib baik dia ada. Takut juga i nak naik towing truck tu dgn adik. Dah la uncle yg bwk truck tu mcm apa je.

Mak dia ajak i dgn adik tido kat rmh mereka saja sbb hari pon dah lewat kan. Tapi sbb my parents dah dtg, so mak dia lega sikit. Mak dia dah siap kemaskan katil utk i ok. Oh, segan nya i. Nasib baik esok nya raya. Kalau tak, harus juga i tido rmh dia. Hehe. Gatal.

Thanks sbb sanggup susahkan diri u utk i.

-Azreen-

What a day.

I nak cerita pasal smlm. Perjalanan i dgn adik i from UTP kat Tronoh, Perak ke Paka, Terengganu.

Kami bertolak lebih kurang pkl 9 am after adik siap buat clearance semua. Pergi isi minyak full tank, angin, air terus gerak lalu highway sampai KL. Semua berjalan lancar sampai r&r sg. buloh kot. Tak ingat la r&r apa. Kami berenti utk lunch lebih kurang pkl 12 pm. Pkl 1 pm dah gerak dari r&r dgn perut kenyang suka hati.

Lepas tu masuk KL utk keluar ke highway Karak. Tapi kami sesat. Ada la sejam kot. Dlm pkl 2 pm lebih baru berjaya keluar dari KL. Aish. Teruk betul. Dah la jln jammed lunch hour.

Sampai kat Genting Sempah, kereta dah start buat hal. Temperature naik and start bau hangit. I dgn adik dah cuak. Berenti tepi jalan utk rehatkan dan sejukkan engine. Kejap lepas tu, gerak lagi. Berenti lagi. Gerak lagi. Berenti lagi. Sbb temperature asyik naik. Padahal dah isi air pagi tadi.

Sampai kat Temerloh, kami surrender. Sbb clutch plate pon rosak juga. So kereta kami kena tunda sampai ke Maran utk di baiki. Kemudian, mama dan papa dtg all the way from Paka utk tengok kami. Aish. Sangat menyusahkan.

Akhirnya sampai rmh pkl5 pagi raya selepas kereta siap dibaiki di Maran. Sumpah penat gila. Hari raya tutup semua pintu dan tingkap duduk dalam rumah diam- diam dan tido. Penat sangat satu family.

-Azreen-

Selamat

Oh, lupa nak wish.

Salam Aidiladha.

-Azreen-

Thursday, November 26, 2009

Slurpee

Kenapa u tak pernah nak faham i? Susah sngt ke nak faham i ni? I ni makhluk yg complex sngt ke? Aish.

Yup, i know i'm spoiled.

Rasa nak slurpee je.

-Azreen-

Wednesday, November 25, 2009

Durian,

I baru je lepas habiskan sebiji setengah durian secara solo. Kenyang gila kot. Ye, dekat Perak now banyak gila org jual durian kat tepi- tepi jalan. Mungkin kat sini musim durian kot? I pon tak tahu. And tadi i dgn adik beli 2 longgok. 1 longgok RM10. Satu utk bf adik, Afiq and satu lagi utk i. Penat i makan sbb i mmg hantu durian. Kalau dekat rmh, everytime i balik if ada org jual durian, mama or papa mesti beli utk i.

So sekarang ni i sangat terasa panas. Tak larat rasa nya. Padan muka i.

-Azreen-

Tuesday, November 24, 2009

Hidup disini.

Agak bosan tinggal di sini tanpa ada aim yg perlu dibuat setiap hari. Hidup yg tiada erti. Walau pun seronok juga dapat bersenang- lenang. Tak pergi jalan- jalan pun sebab i kesian kan adik i yg kena study. Tapi mlm ni Arfah, classmate i back then in Form 5 yg study kat UTP juga ajak i pergi Ipoh. Yaayy!! So boleh juga keluar la.

Hmm. Tak tahu la apa nak ckp sbb aktiviti sngt membosankan so far. Duduk terperap kat bilik saja, tengok movies, baca novels. Setakat ni, i dah habis kan 2 buah novel. 1 bm, 1 bi. And 2 novel tengah dibaca berselang-seli. Movies pula tak ingat cerita apa. Dah banyak kot. My sister's keeper la, G- Force la, Awan Dania la. Apa ntah lagi.

Makan pon adik yg turun and pergi beli sbb kakak dia super pemalas. Aish.

-Azreen-

Sunday, November 22, 2009

UTP.

Haha. Baru i perasan yg i tak pernah cerita lagi kenapa i ada kat UTP kan? Ok, sbb utama adalah i dtg melawat adik i yg belum abes final lagi. Gelakkan dia. Haha.

Actually i dtg utk teman adik i ni drive balik ke Trg sbb dia mahu bawa pulang kereta ke kg. So sbg seorg kakak yg baik, penyanyang lagi cantik i pon teman la dia sbb tak kan nak biarkan dia drive sorang- sorang all the way from Tronoh ke Paka kan? So here i am.

Kami akan bertolak balik pada 26th sbb 25th is her last paper. Risau pula sbb sekarang musim hujan.

p/s: Ok, UTP is stand for Universiti Teknologi Petronas. Located in Tronoh, Perak.

-Azreen-

Saturday, November 21, 2009

Pelik kot.

Well, i finally dah sampai UTP. Bertolak dari Ayer Hitam pukul 11.30am. Sampai KL pukul 3pm and ambil train ke Batu Gajah pukul 6pm. Sampai sini dalam pukul 8.45 pm. Penat la juga. Tapi gembira kot. Sbb dapat jalan- jalan. Hehe.

So last night i watched 2 movies back to back. Papadom and cerita korea, Doremifasolatido. Abes tengok movies tu semua dalam pukul 6 am kot. Pastu i mcm dah malas nak tido sbb takut tak sedar pula nak bangun pukul 7 am. So i texted him. Lucky me he just got back from futsal and still tak tido lagi sbb nak kemas- kemas semua.

Then he said, tido je la and promise to wake me up pagi nanti. I tido and pukul 8 am kot, dia call utk kejut i. And boleh je suruh i stay dulu kat sana sbb nak balik sama dgn i esok. Funny kan? Pelik je. I pon pelik.

-Azreen-

Friday, November 20, 2009

Selesai

Lihat jadual exam i kat sebelah. Semua sudah di cancel- out kan. Sangat suka. bermakna semester ni sudah tamat. Syukur. Harap agar semua subjek ok dan tak ada masalah. So i nak biar je la dulu jadual exam tu kat situ 2, 3 hari. Saja nak tayang. Padahal org lain semua dah lama dah habis exam kan?

Jadi apa nak buat mlm ni? Hafeez ajak keluar tengok wyg. Mahu join tidak?

-Azreen-

Thursday, November 19, 2009

Satu je lagi.

Ok, tinggal satu paper je lagi utk sem ni. Paper electrical machine and drive. Padahal paper ni la plg killer bagi i sem ni. Takut juga. Harap jgn fail. Aminn. Tapi mood utk study tak ada pula. Aish. Adoi. Harap sem depan semua subjek tu senang and i prefer digit things rather than benda lain.

Doakan i ye kawan- kawan.

Go Azreen go!! Berusaha. Go back to your book. Err.. Not faceBOOK.

-Azreen-

Everytime you lie

Kenapa ye, lelaki mmg selalu tak cukup dgn satu/ seorg. Padahal dia dah ada yg lain, tapi still nak cari yg lain. Kenapa mesti mcm tu? Kenapa tak layan je yg seorg tu dgn sepenuh jiwa raga? Kenapa perlu ada yg lain? Kenapa???

Adoi. Sumpah penat layan kerenah mereka. Aish. Emo. Emo. Emo.

p/s: Lelaki cari lain sbb mereka tak dpt apa yg mereka nak dari pasangan mereka sekarang. Define please.

-Azreen-

Wednesday, November 18, 2009

4 downs, 1 more to go.

Yaay!! Tinggal satu je lagi paper. Lepas tu boleh pergi jalan- jalan. Tak sabar. Tapi risau juga paper machine ni. Adoi. Please la, senang wahai soalan. Mungkin tiba- tiba tengok je soalan semua boleh jawab. Amin.

-Azreen-

Thursday, November 12, 2009

Bowling

Td i pergi men bowling dgn budak sekelas. Sangat seronok. Having so much fun. Walau pon penat seteleh men 3 games. Kemudian pergi makan sama. Seronok setelah 4 tahun bersama, baru nak keluar beramai- ramai begini. Lain kali boleh buat lagi.

p/s: Tak ada mood nak taip panjang- panjang. Sbb tu semua entry lately ni semua pendek, ringkas dan tak berapa nak padat.

-Azreen-

Tuesday, November 10, 2009

Sunday, November 8, 2009

Jadi ke tidak?

I ada perasaan yg plan utk pergi vacation tak jadi. Sedih nya. So far kami still tak tetapkan lagi bila nak pergi. Ceh. Vacation konon. Mcm org dah kerja je. Belajar pon belum habis (T_T) Tapi i still ada perasaan yg plan's not gonna works. Sedih. So utk mengurangkan/ tidak menambahkan sedih, i malas nak pk lagi. Sbb i ni kinda planner juga. Suka fikir sangat jauh, bila dah ada plan. Padahal tak sure lagi plan tu jadi ke tak. Yela, kita rancang je. DIA yg tentukan segala nya. Malas nak mengharap kali ni. Kalau jadi, jadi la.

Baru lepas tengok Jennifer's Body. I suka. Cuma ending dia i rasa mcm tak best sangat. Lagi part Jennifer mati tu. So i kc 3 3/4 stars out of 5.

PMS mmg menjengkelkan.

Pernah tak u pergi satu tempat tu, tapi bila u balik u rasa keadaan mcm berubah. Mcm satu kesalahan je, u pergi tempat tu. Mcm u tak diterima bila pulang. Pernah tak? Atau itu cuma perasaan i saja?

-Azreen-

Lifesaver

I need a lifesaver. Now. I mean it.

-Azreen-

Empty.

I'm feeling empty these few days. Very empty. Lonely. Tak tahu la kenapa. Mungkin PMS juga membantu menyumbang kepada perasaan ni. Sangat la benci bila i rasa mcm ni. Semua benda pon tak betul je nak buat. Menyampah sangat.

Sampai i boleh pk macam- macam. Even benda yg tak masuk akal. Perkara kecil pon rasa mcm serabut sangat. I really need someone to lighten my burden.

Lucky me, i have Hani. Thanks dear.

I malas nak tulis panjang- panjang sbb i risau i akan tulis yg bukan- bukan.

-Azreen-

Al- Fatihah

Well, yesterday i went to umh Mak i. Mak here as mak angkat i kat Pt. Semarang. Atuk meninggal hari Rabu lepas. So mak buat la tahlil sikit. And sebagai anak angkat yg konon nya rajin dn baik, i pergi la tlg rewang. Rewang adalah tlg buat persediaan utk masak tu. Kat Johor org panggil rewang.

Al- Fatihah utk atuk.

-Azreen-

Friday, November 6, 2009

Extra 100

Td i was checking my account balance using CIMB click. Tiba- tiba i tersedar. Apasal mcm ada extra RM100 ni? Puas i pk. Tanya Abang, Mama and Abah if ada masuk kan duit into my account. Tp semua pon ckp tak ada. I dh pelik gila.

Pastu i dh mcm, tak pe la. Bia je la dulu. Dalam an hour later, Amal datang cari i and ckp. "Reen, kakak Amal ada masukkan duit into your account utk Amal. Lupa nak ckp."

Ces, i baru ingat duit dtg dari langit. Hahah.

-Azreen-

Thursday, November 5, 2009

Random things

Musim exam kali ni, i jadi blur. Tak banyak benda nak di-blogkan. Semlm dah abes 1 paper. Power Electronic. I tak mengharap. Tapi kalau lulus pon jadi la. I tak mahu repeat. Repeat means extend. Oh, no! 3 papers more to go. Berusaha Azreen.

Tak banyak benda berlaku. Mcm biasa, bangun, mandi, mkn, study, pet society, fb, tido, study, mkn, mandi,fb, study, mkn, tido, bangun, bla. bla. The list goes. And kalau lain sikit pon cuma pergi ibrary and keluar petang- petang utk cari makanan yg lebih lazat. Itu sahaja. Rutin. Bosan.

Next paper will be on the 11th. Teringin nak tengok Jennifer's Body before exm tu. Siapa nak teman i? Jgn sampai i pergi sorang- sorang. Haha.

-Azreen-

Tuesday, November 3, 2009

Satu

Td 1st paper i. Digital Communication. Boleh jwb sebab soalan lebih kurng mcm past years punya. To be exact, sama kot. Harap boleh score. Next paper lusa, Rabu. Paper ni i takut la. Harap- harap semua berjalan lancar.

-Azreen-

Sunday, November 1, 2009

Bincang- bincang

Masa sngt mencemburui kami. Well, my paper will be on 2nd, 4th and the next one is 11th. And him will be on 2nd, 4th, and 6th. So mcm tak dpt pergi vacation je. Kalau nak pon after 11th, and before 18th la. Benci la. Kalau plan nak pergi jalan awal- awal, selalu je tak jadi. So better tak payah plan. Sedih je nanti.

Actually kami masih dlm peingkat berbincang nak pergi mana, berapa hb. Harap- harap dpt la pergi ye. Sigh. Jgn terlalu mengharap sngt.

And during the semester break nanti, both of us akan super busy. Me with my uncle's wedding, and him with nak pindah rmh. So masing- masing akan sibuk. But i hope we both still have time for each other.

-Azreen-