The Fans

Friday, July 3, 2009

Meet Aqeela people.

Meet Aqeela. Si mata grey.


Dah tido lepas kena tepuk2 ngn i.

Maisarah and Ashraf pon kena paksa tido dgn i. Cute la u olls.

Tengok. Geram kan, dgn Aqeela ni.


Jadi harini i jd babysitter kepada 3 org kanak2 yg comel ini. Pagi2 lagi i bangun sbb mak cik i called and nak tumpangkan baby Aqeela ni kat rmh i sbb dia ada hal sket. So i mcm xkesah la sbb i mmg suka Aqeela yg super cute ni. Tapi mama i tak ada kat rumah so i kena la jaga baby ni sorang2 since my mum got this practise thing with her students. Sampai je rmh i, dia sngt la baik. Tak menangis langsung walaupun kena tinggal ngn mama dia. Muka maintain cool je. Dlm setengah jam lepas tu, mulut dia dah start bunyi sket2 so i thought mesti dia lapar. I pon suapkan susu.

After je minum susu tu la, kejadian panic berlaku. Haha. Guess what. Aqeela berak. Alamak! Mcmane ni. I ni dah la tak pernah ada adik kecil. So i pon kamikaze je. Tanggalkan baju dia sume and bwk dia masuk toilet and cuci la berak dia. Super funny ok. Tapi finally, i berjaya jugak. Ada la dlm 15-20 minit kot i cuci berak dia. Haha.

Then lepas tu, i pakaikan balik baju dia and dodoi2 dia suh tido. Bila i tepuk2 sket punggung dia, lama2 dia pon tido. Tiba2 dia tersedar sbb bunyi sms i. Aish. Kacau betul la. Tapi still tak nanges. A very goood girl.

Then dlm tengahari dtg la plak Ashraf, abg kepada Aqeela ni. Baru balik dr latihan menari dia. And tumpang kat rmh i jugak since mama dia xbalik lg. And later Maisarah pulak dtg sbb mama dia and my mum nak pergi office, ada hal sket. That's how i end up babysit these 3 cute little kids.

What a big day!!

p/s: So Aqeela and Ashraf are my cousins while Maisarah is anak kwn mama i.

-Azreen-

No comments: