The Fans

Thursday, July 14, 2011

Memang pesen dia macam tu. Aish!

Memang orang atasan ni pesen dia tak nak dengar cakap orang bawahan/ pekerja dia eh? Bila orang bawahan/ pekerja cakap, buat masuk telinga kiri keluar telinga kiri jugak. Langsung tak masuk! Menatang- mentang lah orang bawahan/ pekerja ni tak sama macam dia, gaji kurang, tak pandai macam dia. Semua diaaaaaaaa je betul. Orang bawahan/ pekerja salah. Degil tak nak dengar pandangan/ nasihat orang.

Last- last, dia jugak yang salah. Bila orang bawahan/ pekerja bagi nasihat dan pandangan at the first place, ignore je lain kali. Memang tak payah dengar pon. Tak pasal- pasal dah kena buat semula. Redo all over again. Start from zero. Lain kali kalau orang bagi pandangan, dengar. Jangan ingat dia je betul.

Aku cakap kau bodoh karang, kau marah. Tapi dah dasar macam tu. Putar belit. Gila! Yang kena buatnya, aku bukan kau. Patut kau buat dono je. Bengong! Berhenti kerja karang baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah.

2 comments:

adila13430 said...

huhu.
dila lak, rse sengal if org atas mcm lengai..ngn kte bg arahan lain, tp ble bos bsar ttbe soal balik.. die ckp die xpnh arahkn cmtu lak.. @_@

A Z R E E N said...

tu lah dia, tadi cakap macam lain. lepas tu bila salah, nak salah kan kita semula cakap tak pernah bagi arahan macam tu. aish. ntah pape.