The Fans

Tuesday, October 5, 2010

Cerita 1st day kerja

Meh i nak cerita apa jadi on my 1st day kerja.

Mula- mula masuk i jumpa dengan Head of departmen, Mr. Mohan and dia tunjukkan tempat i. Even the position is a project engineer, tapi i tak dapat bilik pon. It's a cubical tapi a bit larger space for me compare to the other. Heheh. And cubical i tak share dengan orang lain, sebab yang lain mostly satu cubical few peoples :)

Then Mr. Mohan ajar i few basic thing macam check email setiap pagi, then kena buat apa- apa lepas tu. Part yang paling menarik i dapat diari yang ada tulis nama company tu. Thehe. Itu pon nak kecoh '=_= Bia la kan, first time dapat memang khusus untuk diri sendiri. Lalalala.

I pon lepak sahaja and blog hoping, fb-ing, bla bla bla. Boring. Then officemate ajak pergi lunch. Lepas tu i dah macam ngantuk lagi. Nasib baik internet ada.

Petang sikit dalam pukul 4, Mr. Mohan mintak i tlg dia siapkan progress report untuk di hantar ke client. Harini dia akan ke JB untuk meeting. So a little bit busy la. I pon siapakan semua and tolong dia kira la, apa la, s- curve la. Then yang paling best lagi dekat part prepared by tu, i kena tanda tangan and tulis nama i dengan position project engineer!! Wah, sungguh bangga. Rasa macam main- main je.

And i keluar office pukul 6.40pm. Sungguh rajin kan?

No comments: