The Fans

Monday, July 23, 2012

My Cerita Awal Ramadhan.

Salam all b2b & readers.

How's your puasa so far? So today is the 3rd day of Ramadhan. Mine was full of bless. I went to my aunty's place (Mak Andak) in Banting. Rasa very much at home. Makan macam dekat rumah mama, cuma kurang pedas sebab anak2 mak andak still kecil2 sekolah rendah semua.

And this one, harus tulis dalam blog. 1st night of Ramadhan, i ikut my housemate pergi terawih dekat uni dia since depa ada macam majlis sikit. So, after maghrib terus ke MSU. Then lepas solat isya' & terawih sume, the story begin. Jeng jeng jeng.

Kami terus browse through internet untuk tengok movie time. Ish ish ish teruk gila kan? I know. Then tengok2 semua nearest cinema macam masa tak sesuai je. Then kami pergi lah uptown dulu, time tu dalam pukul 9.40pm something dah. Sebab my housemate tu nak makan keropok lekor katanya. Dah la kami berdua pakai jubah hitam tu. Semua orang pon duk jeling2 je. Hehe. After tu, kami decide nak p tengok Batman dekat Paradigm Mall sebab macam tu je yang paling dekat & waktu pon tak beza sangat. Ada show pukul 11.45pm.

Then bila dah lepas tol batu 3 i was like baik kita g Subang parade je, lagi dekat. Then berhenti kejap dekat tepi highway & tengok balik internet and ada show pukul 12.15am. So kami terus je pergi subang parade & beli tiket semua. Memang hampir semua orang la tengok2 kami pakai jubah hitam tu, tapi p tengok wayang malam2 buta. Teruk betul rasa so much makcik2 lah. Tak rasa kakak2 langsung. Hewhewhew.

And cite Batman punya lah lama, pukul 3 am baru habis. Balik rumah terus sahur siap2 then tido sampai pagi, then pergi rumah mak andak terus. That was my cerita awal ramadhan. How about yours?

Happy fasting to all my muslim brothers & sisters. Mari sama2 kita kumpul pahala lebih. 

No comments: