The Fans

Sunday, April 19, 2009

Mama dan Kucing

Beberapa hari lepas, i called mama. Eh, mama yg called i. Hehe. And guess what. She called just to tell me a story about cats. Mmg nampak cam biasa je kan. Tp ini tak biasa bg family i.

Ok. Last skali i balik umh was like early of March. Masa tu ada seekor kucing yg comel, color hitam. Kucing ni jenis kucing baka yg cantik tu. Ntah Siam ke, Parsi ke, i pon xsure la. Kucing ni sesat kot. Mama ckp kucing tu dah dekat sebulan, setiap hari dtg rmh kami. Time tu kucing tu tengah bunting.

Tp kami mmg tak suka kucing. Buka hate. Just don't like. Tp kadang2 bila kucing tu duk mengiau2, i pon bg la mkn. Family i xsuka kucing sbb time my siblings and i kecil, we all suma ad sakit asthma. So segala kucing, carpets, and yg ad fur ni mmg tak di benarkan berada di rmh la. That's kami mmg kurang la ngn kucing ni.

So balik pd cerita asal. Mama called and ckp kucing tu dah beranak. 4 ekor. Seekor hitam, 2 coklat and 1 putih. Tp yg coklat sekor lg dah hilang. Tinggal 3 je. Papa siap belikan mknan kucing utk kittens tu suma. Mula2 papa sorok dlm bekas kat belakng rmh. Takut mama marah. Tp nanti kantoi jugak. And mama gelakkan papa sbb klaka. And the fact is: Papa geli ngn anak kucing yg kecil tu. Dia akan lari if ada anak kucing yg kecil dekat ngn dia. Besar tak apa.

Mama siap ckp kitten tu suma cute gle. I pon mcm pelik je. Semangat mama suka sngt ngn mereka. Maybe mama bosan kot. Sbb kat rmh mana ada org. Anak2 suma kan tinggal jauh. Abg duk kat rmh pon, kerja dia bz. Jarang lekat kt rmh. If ada pon, terperap je dlm bilik. Cian mama ngn papa. Mesi sunyi. To abg: Sila cepat kawen and bagi mama cucu. Hehe.

Mama ckp lg. Kittens tu suma dah ada org chop. Nanti dah besar sket baru boleh ambil. Sekor adik waniey, cousin i dah chop. Sekor anak kwn papa dah chop. And the best part is, sekor lg mama ckp dia chop. Nak bela. Haha. Mmg klaka la mama ni.

I certa kat adik pon, dia gelak2. Siap nak call mama and tanya pasal kucing tu. Pelik kan? Haha. Comel betul la mama i ni.

p/s: I miss you mum!!

Muaahhx,
-Azreen-

No comments: