The Fans

Monday, November 19, 2012

Post- Mortem Long Weekend (Bridal yang hampeh: Bad Review)

Just came back to town, to my hectic & busy life after a loooooong weekend :) I dah settled few perkara time balik haritu, Alhamdulillah. So ada beberapa benda lah yang kena buat.

1) HIV test dah settle. And also buat Thalassemia test. Alhamduliilah jugak, bebas kedua- dua penyakit. Nanti i akan review & buat satu entry pasal ni.

2) Dah ambil borang dekat pej agama. And also dah confirmkan pasal wali. Memang i kena pergi Penang jumpa abah untuk ambil tandatangan dia & borang wakalah wali.

3) And now benda yang paling i geram sekali, bridal. Aish. Haritu time bulan puasa, i dah janji dengan mamat ni nak jumpa dia. I dah siap2, lagi 30 min nak keluar dia boleh msg cakap nak postponed meeting hari esok sebab nak bawak mak dia pergi pasar. Sabar je lah. Esok nye pulak, i call sampai sudah tak angkat phone. Then i terpaksa balik Shah Alam dah sebab cuti habis.

Lepas tu, benda yang sama jadi lagi time baru ni. FYI, i dah bayar RM200 untuk book tarikh. Janji jumpa dengan dia lepas Isya'. I & tunang dah la tergopoh- gapah sebab kami baru balik dari tengok wayang. Sampai rumah dah Maghrib, solat, tukar baju. I tak mandi pon sebab tak sempat. En. Tunang je mandi. Pastu, call mamat ni sampai sudah masuk voicemail. I call mak dia, and mak dia angkat. Cakap dia tido. Apa perasaan uolls? Sakit nye hatiiii. I pon suruh la mak dia kejut dia, haram mak dia cakap dia tak nak bangun. Then i cakap, mak cik try kejut lagi nanti sy call semula. And benda ni goes on sampai lah 5,6 kali kot i duk ulang call dia. I siap mandi & masak lagi sementara tunggu mamat ni.

Last2 dari lepas isya 8.30 pm macam tu sampai pukul 11.00 malam mamat ni tak nak bangun kata mak dia. I dah stress tahap gaban dah. Memang tak dapat jumpa lah sebab esok nya i dah nak balik Shah Alam jugak. Pagi2 bangun solat subuh, dapat msg dari dia mintak no. account i. Dengan tak minta maaf apa nye. So dari haritu (Sabtu) sampai harini (Isnin) tak dapat lagi refund. Come on lah, RM200 je kot. Tak kan ko x boleh nak bayar semula weh?

Memang sangat sakit hati lah. Mamat ni famous amous lah jugak dekat area Paka, Dungun & Kerteh. So hati2 kalau nak buat dengan dia. Patu baru lah i dapat bad review pasal mamat ni dari kawan2 i harini. Nape korang tak cte awal2 haaaaaaa? Haha. Tengah malam baru datang pasang pelamin lah, dapat tak sama macam janji lah, call banyak kali tak dapat lah (macam kes i) macam2. Aish. Attitude betul lah. Baru nak naik, dah buat hal. Macam mana nak maju? Malas la nak bgtau sape vendor tu lah. Kalau nak tahu, kena pm  i ye :P

So i dah tak nak amek dengan lelaki dah. Dah serik, time tunang pon macam tu (ni vendor lain, malas nak review. Vendor ni pon dah meninggal haritu, tak baik lah kan. Just maafkan dia je). Call banyak kali, tak berangakat. Last2 datang jugak, tapi last minute lah. Untuk nikah nanti, i nak cari vendor perempuan pulak.

Now dah pening pale kena start buat research pasal bridal semula. I ingat, nak amek pelamin je dekat sana, baju sume amek dekat sini je senang nak fitting sume kan. Ada sebarang contact/ details/ link untuk bridal area Paka/ Kerteh/ Dungun nak share dengan i? Sila lah kongsi kalau ada ye :)

*********************************************************************************
Update: Dah dapat refund RM200 from Bridal, semalam. Selasa.

2 comments:

Anonymous said...

Salam.nak tahu la sape vendor hampeh tue,igt blik raya cina nak usha2 jgak.tkt tkena la.n if xksah share la vendor y u amek.

A Z R E E N said...

If nak tahu, boleh email to azreenshafie@gmail.com