The Fans

Wednesday, March 9, 2011

Macam mana nak buat duit dengan blog?

Hi. Wah, tajuk bukan main lagi kan. Harini i nak share satu benda, yang sekarang ni i tengok ramai dah orang yang join. Apa dia?


Heartbeat! (Click banner untuk ke website)

Basically, heart beat ni macam nuffnang lah jugak, tapi lagi senang nak dapat earning. Jangan risau, pasal status glitteri nuffnang sebab heartbeat ni bukan saingan nuffnang. So boleh lah nak tambah pendapatan kita. Income dia pon masyukkkk je. Cepat je nak up. Lepas tu, even traffic kita tak banyak pon boleh jugak cepat dapat earning. Ok, jom tengok macam mana nak join.

1. Mula- mula klik kat banner bawah ni.


2. Lepas tu, akan keluar macam ni.
Klik dekat heartbeat.my macam yang i dah bulatkan tu.

3. Then click Create Account.
4. Isi borang macam kat bawah ni. Mesti isi dengan betul so that time nak cash-out nanti senang, sebab dia akan pakai info ni untuk bagi kita payment.


5. Tanda kotak Agree and click continue.

6. Kemudian click Join HB! Affiliate.

6. Cari online application, then click.

7. Isi borang dengan info kita semua.

8. Pilih cara bayaran yang kita suka. Samada through cheque atau dia akan masukkan terus dalam account kita. Then tanda kotak Agree and click Continue.
9. Click get a code untuk dapatkan code supaya boleh paste dalam blog kita :)
10. Pilih lah jenis banner yang kita suka. Contohnya horizontal/ vertical/ square/ text links. Boleh pilih sesuka hati untuk letak dalam blog.


11. Bila- bila masa pon kita boleh check earning kita dengan click pada My HB! Affiliate.

Selamat Mencuba & Good Luck semua!




4 comments:

:: Frida Mohamad Taj said...

Thanx for the INFO :D

A Z R E E N said...

My pleasure :)

amira kamarudin said...

camne nak paste code??tak reti la...

A Z R E E N said...

@amira kamaruddin, kalau nak tau nanti email dekat i, then i cerita senang sket.