The Fans

Wednesday, March 9, 2011

Helmet pon kena curi?

Meh nak cerita sikit ni. Semalam kan, time i nak balik from office dah pukul 6.00 pm i pun turun lah macam biasa. Office i 3 tingkat, i duduk tingkat 3. Selalunya sejak dari mula kerja sini lagi, i akan tinggal je helmet i dekat bawah. Sebab office i ni kalau nak masuk, kena buka kasut kan. So i letak la helmet i dekat situ je. In fact, semua orang yang bawak motor akan letak helmet kat situ.

Tapi tiba- tiba helmet tak ada. WTF. Siapa lah yang boleh pergi ambil helmet i tu buat harta? Aish. Tak wajar sungguh.

Source: Google
Helmet i tu murah je, yang Bogo tuh. Harga dia dalam RM30 lebih je kalau tak silap. Tapi bukan lah cantik mcam helmet ni. I punya plain hitam je. Stress i. Gila betul lah siapa yang ambil. So i cadangkan pasang CCTV dekat entrance office i. Bahaya kot. Tiba- tiba je hilang. Bukan setakat helmet/ kasut je. Tapi nyawa orang- orang yang kerja dekat dalam building ni +_+

So, pre-caution yang i buat untuk mengelakkan helmet i di curi pada hari ini dan seterus nya:
Letak dekat bawah meja dalam office.

Padan muka pencuri tak boleh curi dah. Penjahat!


No comments: