The Fans

Friday, March 18, 2011

Impian bakal jadi kenyataan?

Memang akan jadi kenyataan, tapi mesti berusaha.

Semua orang ada impian kan? So do i. Macam- macam jenis impian kita ada. Nak kahwin dengan putera raja lah, nak hujan duit lah, bangun pagi terus body selim- melim lah, tengok cermin muka tiba- tiba jadi cantik flawless macam Azreen la. Haha. Jk!

Dalam tempoh terdekat ni, impian i cuma nak dapatkan apa yang i dah impikan selama ni. Pelaburan untuk masa depan: kereta, rumah. Skim Rumah Pertamaku yang dilancarkan oleh PM Najib kita sounds great kan? Siapa tahu macam mana or apa kelayakan dia?

Then kereta. Harapnya latest by next month i dah boleh pakai kereta. Plus next month kan birhtday i. Kira macam hadiah birthday untuk diri sendiri lah. Boleh? :P

And for now, i dah jumpa my Mr. Right. Sayang, cepatlah dapat kerja kita tunang then kahwin. Haha. Gila gatal. I doakan hubungan kami kekal sampai ke syurga. Amin.

And nak balas jasa mama papa. So far i cuma mampu bagi setiap bulan sikit- sikit je lah. Setakat yang mampu. I tahu, jumlah tu sangat sikit tapi hope dapat ringankan beban depa walau pon sikit. Nak mewahkan depa memang i belum mampu lagi. Tapi slow- slow lah. Moga Allah swt permudahkan jalan i. And bila i dah berjaya, i berdoa agar i tak lupa diri & sentiasa ingat asal usul & keluarga.

Tapi kalau ikut hati & nafsu, memang banyakkkkkkkkkk sangat benda i nak beli. Designers handbag/kasut/baju, make ups yang mahal- mahal warna- warni, makan sedap- sedap. Tapi tu lah, tak baik lah ikutkan sangat syaiton tu semua. Kena berpada- pada. Sebab gaji pon cukup-cukup (kadang- kadang tak cukup) so kena berjaga- jaga lah kan. And dengan nak bayar installment kereta setiap bulan lagi nanti.

Dan tiap- tiap hari i doakan Ya, Allah ya Rahman ya Rahim, kau berikan lah rezeki kepada Ammar bin Hashim dan permudahkan urusannya untuk dapat kerja serta cepat- cepat dapat kerja yang sesuai. Amin.

No comments: