The Fans

Thursday, March 31, 2011

Dengki, cemburu, busuk hati adalah sangat keji.

Kenapa kita perlu cemburu dengan kelebihan orang lain? Dah itu rezeki dia, dia pandai, belajar tinggi- tinggi, pangkat pon lagi tinggi dari you so wajarlah dia dapat gaji lagi tinggi dari you kan? You dah buat kerja you yang setakat tu je, terima je lah gaji banyak tu. Kalau you nak bandingkan gaji you dengan boss memang tak terbanding lah kan?

Cuba belajar terima hakikat, redha & yang paling penting, BERSYUKUR. Bukan nak jealous, dengki, khianat. Kalau nak award lebih, kena berusaha lebih, Jangan mulut je nak bising pot pet pot pet, tapi tangan duk bukak FB je memanjang. Outstanding kerja berlambak- lambak. Dalam tray IN penuh kertas. I tak faham dengan orang yang busuk hati ini.

So, baik berusaha untuk berubah ke arah kebaikan instead of dengki cemburu buta. You got what i mean?

No comments: