The Fans

Monday, May 14, 2012

Exclusive Giveaway By Ixorra Bazar

I rasa, benda yang kita kena ambil kira untuk majlis kahwin, yang agak penting adalah doorgift. Sebab apa? Ini adalah pemberian ikhlas untuk tetamu kerana sudi datang untuk memeriahkan majlis dan meraikan kita kan. Tapi, kalau kita pandang ringan benda ni, boleh sebabkan pembaziran dan macam- macam lagi. Kena betul2 fikir apa doorgift yang nak diberi, kuantiti supaya tidak membazir dan untuk siapa.

Maybe untuk majlis i nanti, semua akan dapat benda yang sama tapi akan ada tambahan untuk beberapa kategori. Contoh nya untuk VIP (rombongan pihak lelaki) dan kawan2 rapat. Dan juga cenderahati untuk kanak2. So far i masih dalam planning, tapi besar kemungkinan akan bahgi makanan, sebab lebig worth pada i. Nak compare dengan bagi cenderahati, macam membazir. Ini cuma pandangan i, terpulang pada B2B lain. Tapi, yang paling penting sekali ialah MURAH. 

So ada beberapa cadangan/ plan untuk majlis i nanti. Surah yassin (besar kemungkinan untuk VIP). Samada customize atau tidak. Juga i sedang pertimbangkan untuk DIY.  

 Coklat bar. Mungkin mahal sedikit. Tapi, kalau ada yang sudi tolong, boleh la DIY.
 Kalendar kayu. Memang tak masuk dalam list i. Cuma bagi cadangan pada B2B semua.
 Kotak comel boleh isi gula2/ marshmallow/ telur.
 Atau pon trend sekarang, glass jar. Nampak mewah. Cuma kena fikir nak isi apa di dalam jar.
 And yang paling murah & semestinya boleh DIY (asyik nak DIY je i ni) adalah paper bag. Sangat practical untuk tetamu pegang nak bawa pulang.
Gambar semua ehsan google.

Lepas i dah bebel2  semua, sebenarnya i nak join giveaway pada harini. Penganjur nya ialah Ixorra Bazar.

Mula2 harus bagitau hadiah supaya teruja!!

3 Pemenang Bertuah akan menerima hadiah Exclusive daripada Ixorra Bazar !!!
Jar + Color Sticker + Reben + Marshmallow

Kemudian, syarat2 nya pula.

Syarat2 penyertaan :

1. Mesti follow blog Ixorra Bazar -> http://ixorrabazar.blogspot.com
2. Mesti menjadi teman tapi mesra (Friend) Ixorra Bazar di Facebook ->http://www.facebook.com/ixorrabazar
3. Copy banner Ixorra Bazar di bawah ini (right click then save), upload di sidebar blog anda dan "link"kan ke blog Ixorra Bazar -> http://ixorrabazar.blogspot.com


4. Buat satu entri bertajuk "Exclusive Giveaway By Ixorra Bazar"
5. Tinggalkan link blog entry penyertaan anda berserta link facebook anda di bahagian komen entry kat bawah ni.
6. Penyertaan GiveAway ini akan berakhir pada 31 May 2012
7. Dua pemenang bertuah akan dinilai berdasarkan Entry yang berjaya mencuit hatiIxorra Bazar dan seorang pemenang akan dinilai sebagai Top Referral...

Siapa yang sudi, boleh sama2 join memeriahkan contest. Good luck to all B2B.



No comments: