The Fans

Friday, June 24, 2011

Semalam yang hilang

Setelah sekian lama, akhirnya semalam IT Department telah meng-upgrade-kan pc yang i guna hari- hari dekat office. Alhamdulillah. Bayangkan lah, punya lah susah i nak buat kerja. Sikit- sikit hard disk full. Nak tahu tak, before ni pc ni hanya pakai memory 40Gb. Now baru la tukar ke 160Gb. Itu pon still sikit. Apa ke hal?

Ada lah dalam 4, 5 bulan dah kot baru nak ambil tindakan. Sebenarnya, company i tak ada IT Department. Cuma kami sub kan kepada company lain je. Tapi buat kerja lambat nak mati. Time payment cepat je pulak datang nak collect cheque kan "-_-

So i macam happy sikit la bila nak buat kerja, laju je pc i ni. Tapi bila dah macam ni, yang sedih tu bila i nak buka facebook tiba- tiba tak boleh.

Sedih tak tengok macam ni? Rupa- rupanya depa dah block pc i dari bukak fb :( Pc yang baru baiki/ install memang akan di block fb. Adeh, kenapa dengki ni? Bukan la staff kat sini bukak fb like 24/7. Even bukak fb pon, kerja still jalan what? Aish. And depa cakap akan block fb untuk the whole office. wth lah kan.

So, soalan nya. Siapa tahu macam mana nak unblock fb? (Nanti i belanja ice cream) Kekeke :P

2 comments:

Eip said...

pegi kat mana2 pc yg blh bukak fb, tgk server dia punya proxy dan port. amik ganti kat pc ko. insyaAllah.

A Z R E E N said...

tq eip, nanti aku try buat. harap2 jadi :)