The Fans

Friday, June 3, 2011

Melaka sangat best!

Last weekend (28-05-2011) classmate i time dekat UTHM, Erni kahwin. So i & si dia pergi ke Nilai untuk meraikan pasangan ni. And kebetulan Erni buat majlis sanding sama dengan kakak dia, Kak Ayul. Bersemangat i nak pergi Nilai sebab nak jumpa all the classmate dulu. Ye lah, dah lama juga tak jumpa dia orang semua kan.

Awal- awal lagi i dah plan dengan si dia. Balik from Nilai kami nak pergi Melaka. Jalan- jalan makan angin lah orang kata kan :) Sampai je sana, terus cari jalan pergi Umbai. Sesat- sesat juga la sampai 3,4 kali pusing tempat yang sama. Akhirnya sampai Umbai untuk makan seafood yang fresh. Umbai adalah nama tempat. Banyak restoran kat sini, terletak di tepi pantai.


I makan banyak gila sebab memang favorite i seafood ni, lagi- lagi kerang & udang.
Semua tu i makan sorang je. Akibatnya, malam tu i dapat alergic "-_- Timbul bintik- bintik merah macam kena gigit nyamuk tu. Tapi banyak gila. Balik from Umbai, kami layan movie. Karak & Kung fu Panda. Dua- dua memuaskan hati i lah. Keluar from midnight movie tu, si dia dah risau terus ajak i pergi Hospital Melaka. Masa tu dah pukul 2 am lebih kot. Jadi, terpaksa ke emergency. Nasib baik kes i diterima. So, dapat la i cucuk 1 jarum & beberapa biji pil.
Tapi tempat yang i rasa i suka sangat pergi ialah Jonker Walk. Best gila pergi sini. Macam- macam barang yang comel dan cute ada. Kami ke Jonker Walk naik beca, dari Dataran Pahlawan yang ada Menara Taming Sari tu. Parking kereta kat situ je, senang. Bayaran RM 10 satu trip.
Hasil barang comel beli di Jonker Walk, harus letak dalam kereta.
Esok nya pula ke Putrajaya sebab ada Himpunan Sejuta Belia. Banyakkkkkkkkkk gerai, lebih kurang macam Jom Heboh tu. Panas superrrrrrr sampai basah baju di buatnya oleh peluh.
Sila lah layan gambar kami berposing macam- macam "-_-

Last sekali harus ada gambar bukti sudah mahir memandu, sambil pandu sambil gigih makan popcorn yang tak habis tengok movie semalam :P

No comments: