The Fans

Thursday, June 2, 2011

Cuti- cuti ke Bukit Tinggi, Malaysia.

Kalau tak silap i, we went to Bukit Tinggi, Pahang on the 17th May 2011 kot. Punya lah lama cerita :P We maksudnya i, si dia, Kak Ain (kakak Ammar) and 2 orang anak K. Ain, Husna & Qay'id. Well, Bukit Tinggi ni terletak dekat Pahang buat yang tak tahu. Dekat dengan Genting, Janda Baik, and Bentong. I tak pernah pergi sini so si dia saja nak bawak i berjalan ke sini lah. Macam- macam aktiviti boleh buat kat sini. Nak ambil gambar cantik- cantik pon best juga.

Kami gerak ke sana dalam pukul 10 am lebih dan balik 3 pm lebih. Penat, tapi menarik. Kami ke sana dengan naik kereta. Penat lah nak taip. Tengok gambar je la ye semua? :)

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi

Tempat ni ala- ala Perancis lah. Ada cafe Perancis semua. Cantikkk.

Bangunan dia semua cantik.
Tiba- tiba ada kereta kuda.
Boleh tengok swan putih. Atau swan hitam pon ada.
Sambil bawa Husna jalan- jalan makan angin.
Mesti ada gambar dengan si dia :)
Kalau bawa anak- anak, boleh bagi depa main benda ni.
Then pergi pula Japanese Village
Ada rumah Jepun.
Ada landscape cantik.
Ada ikan besar.
Last sekali pergi Rabbit Farm.

Memang percutian yang menyeronokkan :)

4 comments:

dR Hannah said...

ive neve been ther! i wanna go ther so badly... i love all the ancient buildings!

A Z R E E N said...

nanti u balik msia kita buat trip pergi sana ok? :)

Sophea Adrianna said...

Aaahhhh!! Rabbit village dekat mane?? Banyak tak rabbit? :D

A Z R E E N said...

Dekat Bukit Tinggi jugak. Otw nak naik ke atas tu, ada signage besar- besar tulis Rabiit Farm. Comel sangat, ada banyakkkkkkkkk gila rabbit yang comel & jinak.