The Fans

Monday, January 28, 2013

How i am doing

Just came back from Terengganu after a very long holiday. Alhamdulillah, all the preparation is on track. Mama pon dah start nervous fikir pasal my wedding :) Semua legal documents dah hantar pada Pejabat Agama & IƁllah, semua ok. 10th February ni kena datang semula pejabat agama untuk collect borang. Since i'm already here, mama & papa lah yang akan kena tolong ambilkan.

So i have about another 2 months to go before my BIG day. And since i'm officially unemployed, i have a lots of time to do all the craft & sewing projects. Now i have to start sewing the beads for both my solemn &  reception tudung. As for my solemn, i plan not to wear a veil. I will wear a long shawl & make it as a veil as well. And for my reception, i plan nak buat ala2 tudung syiria, tapi i akan pakai ke depan macam tudung bawal. Ok, kalau tak faham tengok je lah nanti macam mana ye :P

Earlier before i balik terengganu, i singgah temerloh untuk tengok how's my solemn dress look like. And i was sooooooooooo disappointed! The tailor add another 10 kgs on me :( Bila i pakai, nampak extra gemuk. Dah la dalam keadaan normal, i memang dah gemuk :( Maybe the material make me look fat kot. Sebab i'm using full lace for the dress. Tapi lace tu agak keras, that's why. I was thinking to make a new peplum dress for myself for the solemn. Tapi takut membazir pulak. The tailor suruh i datang semula after CNY. We'll see how. I hope the dress will turn out beautiful & fit me perfectly. Amin.

In a mean time, kalau ada sesiapa yang berminat nak i buatkan veil ke, bunting ke, mini tasbih ke, nak sewa Polaroid ke, sewa black board ke, nak tempah photobooth props ke, or anything, just pm me to azreenshafie@gmail.com.


4 comments:

Nisah Idham said...

alaaaa spoil if baju tak berapa nak ikut yg sepatutnya..

Biskut Merry said...

All the best reen :) Wish everytg went smoothly :)

A Z R E E N said...

@Nisah Idham: Haaaaaaa, tau xpe. Sedeh sangat :( Harap2 ok lah nye nanti.

A Z R E E N said...

@Biskut Merry: Thanks :)