The Fans

Friday, February 10, 2012

Abah vs Papa

Tadi i ada baca satu blog B2B. And now dah nikah lah, baru 2,3 hari lepas. And dia dinikahkan oleh abah dia sendiri. By the time i baca entry dia, air mata i laju gila turun. Rasa macam sedih sangat. Sayu sangat. Kalau lah bapa tiri kita boleh nikahkan kita :(

And time tengah tulis entry ni pon rasa sedih jugak. Bayangkan time i tunang tu. Mama ada call inform dia that i'm getting engaged. And dia boleh cakap nak pergi majlis anak kawan dia dekat Melaka. Can you imagine that? I'm his own daughter yet his friend's son is more important.

Terus masa tu macam satu perasaan yang zappppp, bedebuk. Sebiji batu besar hempas atas kepala, hati hancur luluh jadi keping2 and time tu i sedar yang kami semua memang dah lama dia lupakan dan buang dari hati, fikiran & hidup dia. Serious sedih sangat.

Btw, kakak tetap nak ucap thanks pada abah sebab abah, kakak lahir kat dunia ni. Tapi kakak tak akan lupa apa abah dah buat pada mama & kami adik- beradik.

To papa, you brighten our life. I love you more and thanks for exist in our life. I love you Papa. Tak ada orang boleh gantikan papa sebagai the best father to us. Papa yang paling banyak bantu kami semua membesar & lengkapkan hidup kami. I love you papa.

Ya Allah ya Tuhan ku, kau panjangkan lah umur papaku, Sopyan B. Nani. Kau berikan lah kesihatan & kesejahteraan yang baik pada nya. Kau sayangi & lindungilah dia sebagaimana dia menyayangi & lindungiku. Amin.

3 comments:

Anis_Apis said...

Sabar k dear... Allah syg u and ur family, even ur abah tinggalkan keluarga, He gave you a good papa... sedih i baca post u ni..be strong k

A Z R E E N said...

Thanks dear @Anis_Apih. Actually i dah terbiasa, tapi bila kadang2 baca kisah orang jadi sedih pulak.

melor md hodari said...

dear..be strong k..u might b sad and hurt..tp kena igt ur mum lagi sedih dear..my story vice versa..but we hv to face reality hidup ni..just doa n ALLAH will bring happiness to you and whole family.. :)