The Fans

Saturday, May 2, 2009

Kereta biru-putih dgn siren dan lampu.

Geram gila.
Bukan ke Polis or authorities lain should be contoh kpd publics? Should behave. Harus jd baik so baru la rakyat/ masyarakat boleh respect and jd baik juga. Tapi if org2 atasan or berpangkat mcm ni yg buat perangai and tunjuk lagak sbb ada kuasa/pangkat, jgn salahkan rakyat la kalau kami ni sukar di control. Yela, guru kencing berdiri. Anak murid kencing berlari kan?

Ok. Jadi cerita nya mcm ni.
Td i was driving at this kinda busy road. Ada org tengah baiki jln. So jln yg drpd 4 lane jadi 2 lane and of course la ada lencongan. And this side of the road had to wait for the other side before they all can move forward. And ada la terselit sebuah kereta warna biru- putih kat situ. Tiba-tiba, dgn org lain sabar menunggu dan mengikut giliran, kereta ni boleh pulak bunyikan siren dan psng lampu dan dgn selamba nya terus memandu ke dpn. wtf. Teruk gila ok.

Another story. I pernah nampak kereta biru-putih ni bunyikan siren and langgar lampu isyarat sbb malas nak tunggu kot. And kat dpn tu, ada la sorang pakcik ni tgh bawak motor. Atas motor dia tu ada tong gas dapur kat seblh kanan,kiri and atas moto. Mungkin ada 3 atau 4 tong juga la yg pakcik ni bwk. Sbb nak ikut peraturan and kc laluan kat kereta biru-putih ni, sampai tergolek tong tu atas jln. Dah la tengah panas terik. Kesian gila pakcik ni. Nasib baik tak meletup ke, or pakcik tu accdient. Aish. Tak boleh fikir ke?

Ni kisah yg kwn i cerita. Dia pernah nampak accident yg disebabkan oleh kereta biru-putih ni. Kat traffic light rasa nya. And bila siren berbunyi, mesti la org akan ingat ada emergency and bagi laluan. Sbb kereta ni punya pasal, sampai sebuah lori and 3buah kereta accident kat belakang. Pentingkan diri sendiri. Bodoh la. Cuba fikir balik.

Kalau tak org yg buat undang2 tu yg ikut dulu, mcm mana org lain nak ikut? Even van merah-putih yg bwk org sakit pon tak mcm tu sekali. Geram betul i.

p/s: Siapa lagi pernah berlaku mcm ni kt dpn mata dia? Share la ngn i.

pp/s: Sorry kalau bahasa i teruk. Geram sngt.


Renung- renungkan dan selamat beramal.
-Azreen-

No comments: