The Fans

Sunday, January 10, 2010

Floating Class

Tiba- tiba i teringat ni. Seronok. It was when i'm in my lower form. I belajar dekat MRSM YT Dungun. Now maktab (kami mmg panggil maktab instead of sekolah) ni dah tak ada, sbb Yayasan Terengganu amek bangunan ni utk buat sekolah IMTIAZ.

Maktab kami ni sngt la kecil kawasannya. Even padang pon sangat kecil. Kalau setakat nak main netball tu boleh la dapat dua court je padang kami tu. See, kecil kan. Selalu kalau ada event yg gempak mcm Sukan Tahunan tu, terpaksa la kami menyewa padang Sekolah Sultan Omar.

Then sbb maktab kecil, kami pakai sistem Floating Class. Which sistem yg sama mcm dekat universiti la. Time Math dekat kelas ni, pastu Geografi pula ke kelas ni. Science dekat lab. B.Melayu kelas tu. Semua subjek ada kelas masing- masing. U got what i mean kan?

Time pertukaran kelas la mcm serabut sikit sbb semua keluar nk masuk next class. Tapi seronok sbb masa ni la boleh usha crush kita sbb semua student pon ada dekat luar kelas and building pon kecil. Lalalala. Kecil- kecil dah menggatal.

Actually i nak cerita ni. Dekat kelas English ada satu poster yg tulis Sharing is Fun. Kalau tak silap i, ada gambar Pooh, Tigger and Piglet tengah pgg bekas madu ramai- ramai sambil tersenyum. Oh, rindu nya..

Kenapa i tiba- tiba nak tulis? Sbb td i pergi satu blog ni and dia ada tulis Sharing is Caring. Sbb tu i teringat.

-Azreen-

No comments: