The Fans

Thursday, October 11, 2012

Wedding Preparation: Bridal & OP

Alhamdulillah, beberapa perkara lagi dah siap di book. Sebelum ni i sangat sedeh sebab OP yang i plan nak book, dah tak available. Sebenarnya i memang dah plan nak hire OP M ni. Dia punya hasil kerja memang superb lah. And harga pon boleh tahan la murah, dalam RM3.2k je untuk nikah + reception + tandang. Memang dah bincang sume, cuma tak bayar depo je lagi.

Sekali bila i dah nak bayar depo, time tu macam 3,4 bulan kot lepas bincang. Sekali OP ni cakap yang harg tu dah tak available lagi dah. Bila tanya2 balik, memang semua RM4k ++. Mati lah i. Mana nak cari RM4k untuk OP sahaja. So, bincang2 dengan tunang, dia cakap KIV je dulu. In a mean time kami pon survey2 lah OP yang baru.

Then tiba2 KPM keluarkan takwim sekolah 2013 yang official, yang memang lari terus dari tarikh awal yang mula2 go viral on internet. Daripada 10/3 kepada 24/3. I pon macam fuhhhh lega. Nasib baik jugak tak book apa2 lagi.

So terus book dengan bridal idaman & dia bagi suggestion untuk mintak dengan OP ni. OP NF. So, i pon mintak quotation. Hasil dia pon boleh tahan superb, and untuk 3 sesi cuma RM2k ++ sahaja. Syukur alhamdulillah. Memang ada hikamah. Tuhan memang nak tolong i. Dia tak bagi i ambil dengan OP M sebab i nak dapat lagi murah RM1k dengan OP NF. Terima kasih Ya Allah!

So untuk majlis, dah boleh potong bridal & OP. Lega sangat!

4 comments:

Diyana said...

Actually... saya rasa.. rm3.2 utk 3 majlis tu, dah rasa mcm mahal dah...

nasib awak xamek kan... dpt yg lagi murah...

(^_^)

A Z R E E N said...

@Diyana: Tu la, rezeki i kan. Alhamdulillah. Puas hati lah.

Cik Cura said...


Nnt updetlah pasal theme wedding ek reen :-)

A Z R E E N said...

@Cik Cura: Dah pernah update la syura :) Tengok previous entry. Hehe.