The Fans

Wednesday, October 19, 2011

First Doodle (Excel)


Failed! Hahah. My first attempt untuk buat doodle. Semua orang sibuk nak buat, so i nak lah buat jugak kan. Sekali dah siap, memang memalukan hasil nya. Tapi bangga jugak sebenarnya. Lalala~~ Kesian dekat doodle ni kan. I siap bagi dia pakai shawl polka dot kaler pink & baju hello kitty lagi. Tapi seluar biru, kasut purple. Memang fashion victim lah. Kasihan. First attempt ok lag kot? Wonder i pakai apa untuk lukis doodle ni? I pakai excel :) Yup, Microsoft Excel!

Cerita nya, i pernah terjumpa satu blog ni, tuan dia lukis pakai excel je doodle semua cantik gila. Tapi sayang, i lupa apa nama blog tu :( So i macam ingat-ingat lupa pernah baca tutorial dia. So i pon try je lah. Alang- alang tak ada keje kat ofis ni =P Sila puji doodle ni sekarang juga. Ada siapa nak tempah? Harga dia 87 juta USD.

Kbai.

2 comments:

~miss_eny~ said...

doodle ni pe funsi dia?? just gmbar katun je dop..

A Z R E E N said...

tak ada fungsi pon. just nak bagi nampak comel je. gamabr2 kartun boleh letak kat blog. :):)