Jadi i rasa nak mkn cream mushroom soup. I pon goggle and ubah2 sket resepi tu. And terhasillah cream mushroom soup yg delicious. Betul. Tak percaya tanya housemates i. Mesti u all teruja je tengok kan? Haha. I tau. Jgn jeles ye. Ok. Boleh cuba sendiri.
Bahan- bahan:
Bawang merah and putih (dikisar)
Butter
Cendawan
Isi ayam (dicincang halus)
Tepung Jagung
Air
Kiub Ayam
Salt and pepper secukup rasa.
Cara memasak;
Panaskan kuali. Masukkan butter. Then bawang. Tumis sampai naik bau. Tapi jgn sampai perang sngt. Masukkan ayam dan cendawan. Masak hingga layu. Masukkan kiub ayam. Masukkan tepung jagung yang dibancuh dgn air. Salt and pepper secukup rasa.
Bawang merah and putih (dikisar)
Butter
Cendawan
Isi ayam (dicincang halus)
Tepung Jagung
Air
Kiub Ayam
Salt and pepper secukup rasa.
Cara memasak;
Panaskan kuali. Masukkan butter. Then bawang. Tumis sampai naik bau. Tapi jgn sampai perang sngt. Masukkan ayam dan cendawan. Masak hingga layu. Masukkan kiub ayam. Masukkan tepung jagung yang dibancuh dgn air. Salt and pepper secukup rasa.
Lebih kurang gitu la cara nak masak dia. I pon xpandai nak explain. Yela. I bukan expert. Oh. Mungkin i boleh bukak kedai makan bak kata Ct Darling. Hehe.
-Chef Azreen-
No comments:
Post a Comment